Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Deci am niste ganduri foarte ciudate prin minte mereu (alexutza0102)

Deci am niste ganduri foarte ciudate prin minte mereu (alexutza0102)

Pentru a intelege de ce apar astfel de ganduri, este necesar sa vedem contextul in care si-au facut aparitia pentru prima data, frecventa cu care reapar, modul in care va raportati la ele si mai ales ceea ce simtiti cand observati prezenta lor.

Este adevarat ca, la varsta adolescentei, problematizarile in jurul temelor existentiale cunosc o amplificare: este perioada in care ne aplecam atentia spre intrebari prin care, incercam, sa ne explicam sensul existentei noastre cu tot ce cuprinde aceasta – cine suntem, ce este iubirea, ce este moartea?...

Tot in aceasta perioada, felul in care traim interior transformarile ce au loc in viata noastra (de la modificarile fiziologice pana la schimbarile ce insotesc dinamica sufleteasca) este mai intens, astfel incat, pot aparea momente cand totul ni se pare exceptional si ne vine sa “zburam de fericire” sau, dimpotriva, totul este perceput ca un dezastru si atunci, ne vine sa “murim de suparare”. Aceste stari apar insa legate de un context specific, o situatie care activeaza in noi ganduri, intrebari, framantari, temeri, emotii puternice. O reusita la un examen, o noua prietenie, o cearta cu parintii, separarea de primul prieten, sunt tot atatea situatii posibile care atrag dupa sine o tensiune interioara care, fie ne conduce spre stari de fericire, zicem noi <inexplicabile>, fie, spre stari de tristete si izolare despre care deasemenea, spunem ca <nu stim de unde vin>.

Este important faptul ca ati observat aparitia acestor ganduri si mai ales a trairii ce le insoteste; uneori se intampla sa nu observam ce se intampla cu noi si sa traim pur si simplu fara a surprinde ce simtim, ce ne tensioneaza sau ne da o stare de bine.
 
Exista situatii cand, fara un context specific, apare o astfel de ideatie, idei, intrebari, emotii care nu ne dau pace. Sunt situatiile care ridica semne de intrebare asupra a ce se petrece in sufletul nostru si este necesar sa ne aplecam atentia pentru a deslusi, intelege despre ce este vorba. Prin urmare, la dvs., ce ar fi putut sa declanseze aceste ganduri, cand ati observat aparitia lor si ce simtiti in aceste momente?.........
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  29.10.2009 12:13 
"santajat"
am si eu mai mult decat "ganduri" fericite sau triste. cineva sau ceva se joaca cu mintea mea. ma punea sa fac lucruri repetate iar daca ma opun imi da o gandire de dorinta enorma de a vrea ca eu sa moara cei apropiati si nu am de ales. ce e cu nebunia asta nu inteleg.sunt eu nebun .sau ce se intampla cu mine.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie