Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sex la masculin
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Sex la masculin > De ce anxietate si frustrare?

De ce anxietate si frustrare?

Urmatoarea temere este, in unele feluri, opusul ejacularii premature. Teama unui barbat ca nu va fi capabil sa aiba o alta erectie imediat dupa ejaculare este cea de-a patra temere. Nu este de nici un folos nici pentru femeie, nici pentru barbat daca ea doreste sa inceapa din nou peste patru minute, iar ceasul lui interior este stabilit pentru 40. In aceste imprejurari, discretia este partea cea mai buna a curajului si cel mai bine pentru femeie este sa lase minutele sa se scurga cu gratie.

Sanatate sexuala

Descoperiti-va sentimentele reciproce in functie de pozitia adoptata in timpul somnului
Top Sanatate iti recomanda
·Sex: de cate ori
Fac sex de 15 ori pe saptamana, iar un act sexual dureaza 3 minute... Cat de mult conteaza cifrele in viata sexuala?
Ce se intampla cu cea de-a patra temere?

Cel mai bun raspuns la acest lucru este realitatea. Femeile trebuie sa inteleaga ca ele au un avantaj colosal asupra barbatilor cand vine vorba de orgasm. Dupa orgasm, echipamentul sexual al fiecarui barbat trebuie sa-si revina inainte ca alt orgasm sa fie posibil. In ciuda dorintelor sale sau a cerintelor iubitei lui, nu exista nici o erectie, nici o insertie si nici o ejaculare pana cand perioada de asteptare nu s-a sfarsit.

Femeile, pe de alta parte, pot sa treaca de la un act sexual la altul fara sa fie nevoie macar sa traga aer in piept. (Nu inseamna, fireste, ca o femeie va avea orgasm de fiecare data.)

Femeia care are sase sau opt orgasme intr-o perioada de 30 de minute de act sexual poate considera ca este greu de inteles de ce partenerul ei are un singur orgasm si mai trebuie sa astepte 45 de minute inainte ca el sa fie din nou pus pe treaba. Asta este pur si simplu diferenta dintre barbati si femei.

Desigur ca aceasta explicatie nu-i face neaparat pe barbati sa se simta cat de cat bine. Ei sufera inca (cu-adevarat sufera) de sentimente de inferioritate si anxietate, pentru ca nu sunt capabili sa revina tot atat de rapid pe cat pretind amicii lor ca pot sa faca. (Cea mai mare parte a timpului, amicii lor au realizari la fel de nesemnificative - diferenta este ca ei mint mai bine.)

Dat fiind ca nu exista nici o posibilitate prin care o femeie sa poata schimba suportul fizic al barbatilor, cea mai buna miza este de a-si adapta sentimentele la capacitatea barbatului ei.

Nu este de nici un folos pentru nici unul dintre ei daca ea doreste sa inceapa din nou peste patru minute, iar ceasul lui interior este stabilit pentru 40. In aceste imprejurari, discretia este partea cea mai buna a curajului si cel mai bine pentru femeie este sa lase minutele sa se scurga cu gratie.


Ce anume poate face o femeie pentru a ajuta un barbat sa depaseasca aceasta teama?

Ea poate pur si simplu sa-l linisteasca prin vorbe si fapte, aratandu-i ca nu se asteapta ca el sa anuleze legile fiziologiei umane. Uneori, una sau doua proprozitii sunt de ajuns: "Asculta, de ce nu ne-am odihni o ora si ceva, si pe urma vom fi amandoi capabili sa ne bucuram mai mult?" sau "Lasa-ma sa prepar cate o ceasca de cafea si putem incerca din nou in cateva minute."

Femeia cu tact va intinde cele "cateva minute" la vreo trei sferturi de ora. In circumstante neobisnuite, exista unii barbati care sunt din nou gata pentru un act sexual aproape imediat. In special, in primele zile ale unei relatii noi sau dupa o lunga despartire (sau uneori fara nici un motiv evident), potenta revine prompt dupa ejaculare.


Informatiile au fost preluate din cartea "Orice femeie poate!" tradusa de Manuela Ramureanu, Editura Curtea veche, Bucuresti: 2002
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  11.07.2011 17:22 
despre frustrre
APROPE TOATE FAC LA FEL CU MICI EXCEPTII SA AJUNGI CU ADEVARAT SA POTI DOMINA SI SATISFACE O FEMEIE ORI CARE AR FI:SOTIE ,AMANTA AI NEVOIE DE SPRIJINUL MORAL PENTRU CASTIGAREA INCREDERI DEPLINE ARE UN ROL IMPORTANT DAR UNEORI E ABSENTA CONSTIENTA FIIND.IAR TU AJUNGI ABANDONAT CA O PERECHE VECHE DE PANTOFI!
  11.08.2008 13:47 
eroare
in ,,Journal of Sex Research”, din 1978, Mina Robbins şi Gordon Jensen au relatat intervievarea a 13 bărbaţi, care afirmau trăirea orgasmului multiplu, şi au concluzionat că acest lucru este posibil şi în cazul bărbaţilor, separînd astfel noţiunea de orgasm de cea de ejaculare. Terapeuţii şi cercetătorii sexologi, William Hartman şi Marilyn Fithian au scris lucrarea ,,Orice Bărbat Poate” (,,Any Man Can” - St. Martin's Press, 1984), prezentînd o serie de tehnici rudimentare, pe care bărbaţii le pot folosi pentru a atinge orgasmul multiplu. În 1989, Marian Dunn şi Jan Trost au extins, în cadrul revistei ,,Arhivele Comportamentului Sexual”, această manieră de a interpreta lucrurile, în urma efectuării a 21 de interviuri cu bărbaţi, care relatau orgasme multiple. Ei au constatat următoarele: 1. că există pattern- uri diferite de trăire a orgasmului, 2. că bărbaţii nu întotdeauna îşi pierd erecţia după un orgasm sau o ejaculare, 3. că abilitatea de a experimenta orgasme multiple poate fi învăţată şi 4. că expectanţele pot limita reacţia orgasmică. Recent, Beverly Whipple şi colaboratorii au studiat un bărbat, care a trăit 6 orgasme, în 36 de minute, fără a-şi pierde erecţia şi fără a încerca să-şi controleze ejacularea, publicînd constatările lor în ,, Journal of Sex Education and Therapy”. În lucrarea sa ,,Cum Să Faci Dragoste Toată Noaptea”(HarperCollins, 1994), Barbara Keesling a identificat 3 pattern-uri de orgasme multiple la bărbaţi: primul ar fi un orgasm non-ejaculator, în care bărbatul are orgasm dar îşi inhibă ejacularea, dînd frîu liber acesteia după mai multe orgasme; al doilea pattern constă în multi- ejaculare, cînd bărbatul are multiple orgasme consecutive, toate însoţite de ejaculare totală sau parţială iar al treilea pattern ar fi situaţia în care este vorba de un orgasm intens şi ejaculare, urmate de orgasme mai puţin intense sau ,,post-şoc”, toate patternurile prezentate putînd avea loc fără pierderea erecţiei.
  07.08.2008 23:51 
Masturbarea
E normal, nu? Femeia e cea mai rafinata pentru a trezi simtirile barbatului.
  19.01.2006 17:48 
:D mei dane
masturbarea si sexul cu o femeie sunt 2 lucruri total diferite.(iti spun din experienta proprie) o sa vezi ca dupa ce o sa ai constant o relatie cu o femeie nu o sa mai simti nevoia de masturbare. dupa 1 ora de sex cu o femeie ti se taie cheful pt cel putin 2 zile ;) succes
  19.01.2006 17:48 
erectia
Eu cred da numa cred api io nu stiu sigur , da tin sa va anunt ca ma masturbez acasa in fiecare seara si nush cum de nu-mi trece chefu . Am 15 ani si dau in continuuu fara oprire :( Zaceta-mi ce draq sa fac ? Sa-mi tai scula jos ?
  19.01.2006 17:48 
Timpul necesar reinceperii uniu alt act sexual difera de la barbat la barbat (in functie de mai multi factoti),dar subliniez faptul ca exiozta diferenta intre ejaculare si "potenta". Potenta se poate manifesta aproape imediat chiar daca mai dureaza in genere vreo 40-45 de min pana la ejaculare.
  19.01.2006 17:48 
parerea mea este ca acele 40 min sunt chiar necesare barbatilor. chiar daca partenerul este gata de atac si peste 5-10 minute,totusi din punct de vedere a medicilor ar fi bine sa se mai odehneasca un pic.Caci nu conteaza cantitatea ci calitatea! un act sexual calitativ - acesta ne este scopul fiecaruia.
  19.01.2006 17:48 
despre sex
vreau sa va cer sfatul , cum vedeti o relatie sexuala intre o fata de 20 ani si un barbat de 43 ani , el casatorit si cu copil , in acest caz ce masuri trebuie sa ia fata
  19.01.2006 17:48 
Ma intreb doar daca e valabil in toate cuplurile.La mine in relatie e total invers... Eu sunt cea care nu poate, sau in fine, nu mai are chef...iar pe el daca il las 5 min ar putea sa o ia de la capat fara nici o problema. E ceva in neregula cu noi?!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie