Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Tulburari
Home > Afectiuni si boli > Psihiatrie > Tulburari > Cum tratam depresia?

Cum tratam depresia?

Depresia se caracterizeaza prin trairea sentimentului de tristete, plans frecvent, sentimente de culpabilitate, iritabilitate, anxietate, tensiune psihica, tendinta de retragere, lipsa de energie, dificultati de concentrare, scaderea apetitului, somn dificil.

Psihiatrie

Ghiduri utile
·Ghidul medicamentelor, al vitaminelor si al suplimentelor alimentare
Informatii detaliate despre medicamente, vitamine si suplimente alimentare.
Top Sanatate iti recomanda
·Cum sa combati depresia prin alimentatie
Anumite alimente au efect antidepresiv, avand aceleasi reactii asupra organismului precum medicamentele recomandate de obicei persoanelor depresive
Tulburarea depresiva majora se caracterizeaza printr-unul sau mai multe episoade depresive majore ( cel putin 2 saptamani de dispozitie depresiva sau de pierdere a interesului, acompaniata de cel putin patru simptome suplimentare de depresie).

Criteriile de diagnostic pentru episodul depresiv major, comform DSM - IV sunt urmatoarele :

1. Dispozitie depresiva cea mai mare parte a zilei;
2. Diminuare marcata a interesului sau placerii pentru toate sau aproape toate activitatile, cea mai mare parte a zilei;
3. Pierdere semnificativa in greutate, desi nu tine dieta, ori luare in greutate (de ex., o modificare de mai mult de 5% din greutatea corpului intr-o luna) ori scadere sau crestere a apetitului;
4. Insomnie sau hipersomnie;
5. Agitatie sau lentoare psihomotorie;
6. Fatigabilitate sau lipsa de energie;
7. Sentimente de inutilitate sau de culpa excesiva ori inadecvata (care poate fi deliranta ), nu numai autorepros sau culpabilizare in legatura cu faptul de a fi suferind;
8. Diminuarea capacitatii de a gandi sau de a se concentra ori indecizie;
9. Ganduri recurente de moarte (nu doar teama de moarte), ideatie suicidara recurenta fara un plan anume, ori o tentativa de suicid sau un plan anume pentru comiterea suicidului.

Psihoterapia cognitiv - comportamentala porneste de la premisa ca starea depresiva rezulta din modul lipsit de logica in care pacientii gandesc despre ei insisi, despre lumea exterioara si despre viitor, ceea ce-i determina sa adopte comportamente autoblocante si autodistructive.

Aron Beck a dezvoltat terapia cognitiv - comportamentala in depresii; el a emis ipoteza ca gandurile negative au un rol central in mentinerea depresiei, ceea ce implica faptul ca depresia poate fi tratata prin psihoterapie, ajutand pacientii sa-si identifice si sa-si modifice gandurile negative.

Gandurile negative automate in depresie isi au originea in atitudinile dobandite in prima copilarie si ulterior. Ele au ca principale teme autodeprecierea, sentimentul esecului, respingerea de catre ceilalti, exagerarea dificultatilor, standarde personale foarte ridicate.

Obiectivul psihoterapiei cognitiv - comportamentale este sa contracareze gandurile, amintirile si convingerile negative care mentin depresia si fac persoana vulnerabila la viitoare episoade depresive. Pacientul este invatat sa gandeasca mai rational si sa gaseasca solutii la problemele sale.

Psihoterapia este tratamentul preferat in depresie, aceasta fiind o concluzie desprinsa in urma mai multor meta - analize; pe locul doi se plaseaza terapia combinata (psihoterapie si medicatie antidepresiva), care este cea mai folosita in prezent in tratamentul depresiei.

Terapia exclusiv medicamentoasa ar trebui sa fie ultima alternativa, deoarece nu este eficienta pe termen lung, in sensul ca, dupa incetarea tratamentului, multe simptome revin.

Inainte de inceperea oricarui tratament cu antidepresive, este necesara consultarea medicului si informarea pacientilor cu privire la efectele adverse ale acestor medicamente, inclusiv din prospectele acestora.

Oamenii nu cunosc date riguroase despre medicamentele antidepresive si mai ales, faptul ca ele se testeaza pe un numar mare de pacienti, dar pentru o perioada foarte scurta de timp, cum a fost Prozac-ul, a carui testare a durat doar 6 saptamani. Cei peste 6000 pacienti pe care s-a pretins ca s-a experimentat Prozac-ul, s-au dovedit a fi un numar de doar 286 pacienti, dintre care 86% l-au testat o perioada mai mica de 3 luni si doar 63 pe o perioada de minim 2 ani, asa cum se practica in clinica.

Aspectele prezentate reprezinta doar o ghidare cu caracter general, iar modalitatea concreta de tratament a fiecarui pacient trebuie hotarata doar in colaborare cu specialistii.


De psiholog Steliana Rizeanu, Clinica Aquamarin

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  05.12.2011 00:07 
spovedanie generala din copilarie
Doamna, eu va recomand sa duceti baiatul dv de 22 de ani la Biserica, sau sa aduceti un preot acasa , sa il spovedeasca. Se prea poate ca "cel Rau" sa isi fi facut cuib in el si de aici si teama asta inexplicabila. De asemenea va recomand sa faceti si dv. si sotul o spovedanie generala, sa va spuneti ABSOLUT toate pacatele unui preot, ca numai asa va scapa fiul dv. de acest cosmar. Nu va incredeti prea mult in doctori, ei dau pastile, sunt bune si pastilele, dar au efect zero fara ajutorul lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu nu va ajuta daca ati gresit cu ceva in fata Lui si nu va marturisiti Lui. Asa am patit si eu, era sa o iau razna si scaparea mea a fost Dumnezeu. Nu intelegeti ideea de Dumnezeu ca gata se calugareste omul, Dumnezeu e in fiecare dintre noi. Iar fricile astea, mai ales la varsta tanara, sunt de la duhurile cele rele. Faceti si o sfestanie in casa, dati cu agheazma in fiecare zi, tamaiati casa si veti vedea rezultate foarte bune in fiul dv. Slava lui Dumnezeu pentru toate! Dumnezeu sa va intareasca si sa va ajute sa scapati de necazul acesta.
  20.11.2011 18:14 
frica sau anxietate
AM AVUT EXACT SIMPTOMELE DESCRISE ACTULMENTE MA TRATEZ CU DEPACHINE 300MG,STIMULOTON,TIAPRIDAL SI ANXIAR SI RUGACIUNI LA SF PARASCHIVA
  20.11.2011 18:09 
frica sau anxietate
AM AVUT EXACT SIMPTOMELE DESCRISE ACTULMENTE MA TRATEZ CU DEPACHINE 300MG,STIMULOTON,TIAPRIDAL SI ANXIAR SI RUGACIUNI LA SF PARASCHIVA
  03.11.2011 00:55 
depresia poate fi invinsa
eu zic sa iesi undeva unde vezi numai verdeata si sa stai sa te gandesti la toate scopurile vietii eu actual sunt depresiv seara dupa ora 6 incep si vin gandurile negre dar mereu ma gandesc la ce bucurii mi-ar putea veni in viitor...
  25.10.2011 18:16 
depresia-boala grea
Depresia este intradevar o boala grea daca as putea sa spun asa.Si din punctul meu de vedere nu se regaseste numai la persoanele pe fata carora intradevar se citeste o durere imensa sau dezamagiri,ci este intalnita si la persoane care poate sunt prea antrenate in ale depresiei sa mai o arate..daca v-ati intalni pe strada cu mine,va spun clar ca nu ati spune ca sufar de vreo depresie(poate ca nu prea am chef sa privesc oamenii in fata),dar din pacate nu e asa.De 1 an sunt intr-o continua cearta cu mine insumi,suferind un soc.trebuia sa ma casatoresc dar viitorul fostul meu sot s-a gandit ca nu mai merit efortul sau onoarea de a-i fi sotie..si asta asteptandu-l sa vina din strainatate o perioada indelungata.mi-a dat cu piciorul ca si cum ai goni un animal(dar nici pe acela nu il gonesti pt ca ai mila) si asta mi-a declansat in primul rand intrebarile frecvent puse de mine insumi "sunt prea urata sau prea dizgratioasa?sunt prea proasta?de ce nu pot sa am pe el langa mine?" sau macar cineva sa ma placa..e greu si e trist si te seaca de puteri cum ajungi sa stai singura si sa te gandesti ca poate nu esti bine proiectata in sens genetic sau mental sau poate ca ar fi mai bine sa nu mai existi..iar remedii vazute: 0 pt mine.incerc sa-mi duc viata singura fara sa supar pe nimeni sau macar sa privesc in sus.va multumesc pt timpul pierdut daca ati citit aceste randuri.o seara buna.
  05.10.2011 14:42 
Am si eu o problema..tot ce scrie mai sus ma caracterizeaza..am 19 ani de 1 an pot sa zic ca sunt in starea asta de depresie..la orice suparare simt ca nu vreau sa mai traiesc.ma inchid in mine nu vorbesc cu nimeni devin tot mai rea si mai rece la fiecare cearta cu diferite persoane..si chiar daca m-as duce la psiholog nu as putea vorbi..adeseori prietenii incearca sa ma asculte face to face sau la telefon..eu le spun poate de cat in scris..de ce nu pot vorbi? de nu pot avea o discutie si tin in mine? inainte aveam o fobie ca sunt foarte slaba..dc nu stiu pt ca arat foarte bine si sunt foarte frumoasa am avut o carierea in modeling..dar eram in chisa in mine si nu suportam sa vorbesc cu nimeni..acum vreau sa ma angajez dar cand ajung la fata locului ma intimidez de ce? inainte nu eram asa...nu stiu ce se intampla cu mine si vreau sa ies si sa scap..vreau sa pot sa vorbesc deschis si sa imi iasa toate gandurile care nu se potrivesc cu mine..cum pot sa inving depresia!
  21.09.2011 11:45 
simt ca ajung la final...
Si eu ma confrunt cu aceasta problema...!Am 27 de ani, si desi incerc sa ma lupt cu depresia, prin autosugestie, acum s-a adancit si mai rau, dupa ce am fost parasita de iubitul meu cu care eram de aproape 5 ani, acum vreo 9 luni, ma simt ca un gunoi, folosita si parasita!Ma gandesc mereu sa sinucidere, ma invinovatesc, plang, nu ma mai pot stapani!Durerea aceea imensa pe care o simteam , s-a transformat intr-o scarba imensa fata de viata si de toate situatiile si oamenii care au facut parte din ea, din viata mea!HELP
  06.09.2011 19:55 
Ma simt rau
Ma simt foarte rau de 4 luni deja.dispozitia zero,ma doare capul si intr in panica.panika poate apare de la emotii si de la orice.
  28.06.2011 14:52 
frica de a iesi din casa
Fiul meu trece prin asa ceva.A facut deja 1o sedinte la domiciliu de psihoterapie si va mai face dar sunt progrese mici.Nu sta nici singur in casa.Greu de spus ce sa mai fac.Are 22 ani,e licentiat si aproare brusc s-a trezit cu frica asta inexplicabila.Daca vreau sa fortez un pic lucrurile face atac de panica.Ce sa mai fac? Multumesc
  11.06.2011 21:40 
iubitul meu
iubitul meu tot timpul aste pesimist si foarte deprimat, ma doare sufletul ca nu ma lasa sa-l ajut, nu vrea sa ma asculte sa vorbeasca despre prob.lui, chiar nu stiu ce sa fac??
  09.04.2011 09:19 
ajutatima
dorescun medicament va rog
  17.03.2011 10:31 
ajutati-ma !!!
din cele 9 criterii mi se potrivesc perfect toate, in special ultimul(cu sinuciderea), ajutati-ma va rog :((:((:((:((
  20.02.2011 19:55 
si eu am ceva timp decind ma lupt cu depresia,undeva 8 luni,nu pot nicicum sa trec peste...
  20.12.2010 20:25 
depresia persista
orice as face nu pot iesi din depresie,nu stiu dar imediat de doi ani ma lupt cu depresia si chiar nu am gasit solutia....
  20.10.2010 22:02 
Asa amelioram depresia!
Cea mai buna ameliorare in cazul depresiei o da terapia combinata adica medicamente+ psihoterapie. Studiile au dovedit acest lucru. Parerea mea personala e ca procentul in cazul acesta e 30% medicamentatie si 70% psihoterapie. Medicamentele sunt solutia pe teremen scurt, depresivii au nevoie de cele mai multe ori de terapie, sustinere si de restructurare cognitiva ori asta nu se face prin medicamente. Daca va recunoasteti in simptomele descrise nu mai stati pe ganduri si apelati la un psiholog! Uneori, face minuni! La fel si in cazul anxietatii, atacurilor de panica, fobiei etc ! CURAJ!!!!
  25.09.2010 22:11 
cum tratam depresia?
Eu ma asteptam sa gasesc in articol un mod "naturist"de a trata depresia!nu medici si bani pierduti...niste ceaiuri...sfaturi
  21.04.2010 00:32 
don't worry, be happy! si tipu de-a 12a :) spune-i! intr-un moment in care sunteti doar voi doi spune-i cat inseamna pt tine si cat de greu iti e sa recunosti asta.
  01.01.2010 12:30 
Buna!
Sunt elev in cl a 12-a ma confrunt cu aceasta situatie de vreo 6 luni am impresia ca totul imprejur e fara sens, frica, oboseala permanenta, ginduri proaste uneori ma intreb oare de ce anume pe mine ma afectat starea asta? Cind ma duc cu prietenii pe undeva incerc intotdeauna sa-mi ridic dispozitia , incerc singur sa ma controlez pe mine insa ..... Si inca una am o persoana care tin foarte mult la ea o iubesc am incercat sai spun asta insa DEGEABA!!!!! Cind am mai auzit si asta sunt distrus complet. Vreau sa fie alaturi de mine insa nu!!!! Ce pot sa fac? Datimi va rog sfaturi? Va rog!!!
  19.11.2009 11:06 
help!!!
Buna,pana acuma nu am urmat niciun tratament si nici nu mam interesat despre depresie deoarece credeam k nu am nimik.Citind articole mai multe despre acest subiect simt k ma regasesc.Sunt o persoana timida putin comunicativa si am deseori stari de singuratate plang frecvent,simt k lumea nu ma intelege si ma ocoleste,sunt studenta in anul 2 si ma gandesc k eu nu am nici un viitor.Am un prieten pe care il iubesc ffff mult si ma cert uneori q el si simt k nu ma intelege dupa care plang si am ganduri de sinucidere....mi se pare toutl greu de indeplinit si nu ma simt in stare.Ink de la 11 ani am ramas doar cu mama deoarece tatal meu a avut un accident si acuma simt k acel moment ma marcat.Mi frik sa nu imi pierd prietenul fiindca el imi e tot ce am mai drag pe lume....Va rog daca stie cineva vreo metoda sa imi mai revin sau o sa traiesc cu starea aceasta toata viata....si poate si singura... cu ce ar trebui sa incep?la ce medic sa apelez? Mi frik k dak o sa le spun celor din familie nu o sa fie alaturi de mn .........
  09.12.2008 23:45 
Ma poate afecta pe viitor :-s ?
Daca sufar de depresie pe timpul adolescentei, acest lucru ma poate afecta pe viitor :-s ? Sau se poate vindeca in proportie de 90% :D!
  01.12.2008 22:38 
Usor de zis greu de facut:|
Ca sa scapi de depresie trebuie sa ai persoane dragi alaturi de tine... tocmai asta e problema mea nu am pe nimeni alaturi, locuiesc doar cu tatal meu care nu ma intelege, nu ma crede si tot ce face e sa imi spuna cat de inutila sunt (desi sunt studenta la o facultate de stat). Nu stiu ce sa fac, cum pot scapa din situatia asta, nu mai vad nimic frumos in viata, absolut nimic! Si nu am nicio speranta de viata:(
  22.10.2008 13:50 
Depresia
Multumim de sfaturi, va rog mai dati experiente personale, suntem parinti disperati, de 3 saptamani facem tratament cu velaxin si frontin si starea fetei e la fel de proasta, ba acum nici nu mai doarme, am fost si la Cluj la celebra doamna doctor... parca e mai rau
  15.09.2008 22:30 
Despre seroxat
Ma simt excelent cu seroxat am scapat de fobii de atacuri de panica de depresie de toate simptomele negative in schimb m-am ingrasat 20 kg nu mananc mult dar totusi ma ingras si precizez ca iau si euthyrox pentru tiroida si cu toate acestea...
  27.08.2008 19:15 
Oare se poate vindeca cineva?
Am citit si mi-a placut articolul ma regasesc intru totul si as dori sa ma ajutati.
  27.08.2008 19:12 
Buna
Ma regasesc in aproape tot ce se spune despre depresie si as dori sa am ajutor de aici de la persoane care sunt specialiste in boala aceasta am fost la diferiti medici, tratamente dar fara efect.
  27.08.2008 19:10 
Buna tuturor
Ma regasesc in tot ceea ce se spune despre depresie, am incercat diferite tratamente dar fara rezultat. As fi recunoscatoare daca cineva m-ar putea ajuta.
  19.08.2008 20:11 
despre medici
majoritate medicilor sint niste excroci pina nu le umpli buzunarul nu se uita la tine si nu se multumesc cu putin.daca nu le dai te lasa sa mori
  02.08.2008 22:38 
Despre psihoterapie
Medicul pe care l-am avut la sanatoriul din Predeal, care era de asemeni si directorul sanatoriului atunci (acum nu mai stiu daca mai este sau nu) avea un mod foarte plictisit de a sta de vorba cu pacientii, era extrem de scurt in discutii (asta dupa ce primea plicul cu bani), dar cel mai grav este ca invita pacientele sub tratament sa faca terapie la vila lui din apropierea sanatoriului la 5 dimineata. Am fost printre pacientele invitate astfel si am mai discutat si cu altele... INTERESANT NU?
  07.07.2008 14:11 
si mie mi se intamla la fel
nu stiu ce sa faci, cred ca cel mai bun tratament este sa evadezi in natura. pt mine e cel mai bun medicament.
  07.06.2008 16:06 
Buna!
(cum sa scap de amintirile neplacute care au declansat depresia???) CUM SA SCAP DE ACELE AMINTIRI, CARE SI ACUM DUPA UN AN IMI REVIN IN MINTE. PRACTIC IN PERIOADA DEPRESIEI AM RETRAIT TOATE CELE CE MI S-AU INTIMPAT ACUM UN AN. SI ACUM IMI ESTE FRICA DE CE S-A INTIPLAT. AM SENTIMENTUL CA NIMIC NU MAI MERGE CUM TREBUIE, CA SUNT CEA MAI NENOROCITA PERSOANA DIN LUME. NU POT SA-MI REVIN. CRED CA A FOST O TRAUMA PSIHICA ACUM UN AN) da, si eu as vrea sa stiu cum se poate scapa de asta... Medicamente nu vreau sa iau... ma simt deja suficient de ametita si fara sa ma iau medicamente... vitamine am luat, am incercat tot ce se putea incerca si tot nu scap de starea asta blestemata....Heeeeeeeelp!
  06.06.2008 16:30 
depresivitatea
E nu prea stiu multe in acest domeniu ba chiar acum incerc sa invat cate ceva. Ce se intampla de fapt cu oamenii depresivi nu stiu dar eu ma intalnesc acum cu aceasta problema. Prietena mea cu care nu m-am casatorit pentru ca nu terminase facultatea venind acasa m-a surprins cu o fata. Din momentul acela care se intampla acum 1 an nu mai stiu ce sa cred. Fata a suferit enorm si inca sufera. S-a razbunat pe tot ce i-a stat in cale si acum are momente cand este bine dar si momente in care nu o mai recunosc. Ma blesteama, ma injura de familie, de neamuri si de tot ce-i vine la gura imi spune ca i-am distrus viata si ca implicit am distrus-o si pe ea si mai nou imi spune ca vrea sa-si puna capat zilelor ca ea nu mai are pentru ce si pentru cine trai. Nu ma pot apropia de ea in aceste momente ca are crize de dementa cred (a luat un pahar de pe masa si a lovit cu el in masa pana ce s-a ales praful de masa, a spart geamul de la bar si asa mai departe). Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt disperat si eu o iubesc enorm si nu as vrea sa traiesc o viata cu ea pe constiinta. Ajutati-ma cu ceva sfaturi sau mai stiu si eu ce ... Multumesc anticipat
  28.05.2008 17:45 
cred ca am sa inebunesc cu starile cum scap ca o iau razna :|
  28.05.2008 15:01 
CUM SA SCAP DE AMINTIRILE CARE AU DECLANSAT DEPRESIA?
CUM SA SCAP DE ACELE AMINTIRI CARE AU DECLANSAT DEPRESIA?PRACTIC, DE UN AN DE ZILE EU NU POT SA UIT ACEEA PERIOADA IN CARE AM AVUT FOARTE MULT DE SUFERIT. AM FACUT UN TRATAMENT CU EGLONIL, APOI AM LUAT LEXOTANIL SI TRANXENE. S-AU AMELIORAT STARILE, DAR ACUM AM INCERCAT SA SCOT DIN CANTITATEA DE MEDICAMENT SI STARILE IAR REVIN: FRICA, TEAMA DE ZIUA DE MIINE, SIMT CA CEVA RAU SE INTIMPLA, PARCA ASTEP RAUL, NU STIU NICI SA EXPLIC PREA BINE. AS VREA SA STIU DACA ACESTE SMPTOME SUN REACTII ADVERSE SI SA INCERC SA LE IGNOR, DAR NU POT. MA IA UN RAU DE LA STOMAC, UN LESIN, SI APOI INTRU IN PANICA
  28.05.2008 14:51 
cum sa scap de amintirile neplacute care au declansat depresia???
CUM SA SCAP DE ACELE AMINTIRI, CARE SI ACUM DUPA UN AN IMI REVIN IN MINTE. PRACTIC IN PERIOADA DEPRESIEI AM RETRAIT TOATE CELE CE MI S-AU INTIMPAT ACUM UN AN. SI ACUM IMI ESTE FRICA DE CE S-A INTIPLAT. AM SENTIMENTUL CA NIMIC NU MAI MERGE CUM TREBUIE, CA SUNT CEA MAI NENOROCITA PERSOANA DIN LUME. NU POT SA-MI REVIN. CRED CA A FOST O TRAUMA PSIHICA ACUM UN AN
  16.03.2008 01:15 
Impacati-va cu voi insiva iubitiva mai mult
Dragele mele nu pot decat sa spun ca sunt alaturi de voi un gand bun si plin de fericire pt voi si fiti mai putin sensibile, reactiile adverse pot fii mult mai daunatoare decat tratamentu in sine din cate am citit despre depresie, vitaminele, lipsa din corp a complexului de vit. b, e, a, uneori face minuni, mult soare si aer curat.
  19.02.2008 21:46 
Depresiile si obsesiile de persoane
Eu sufar de depresie si obsesie de persoane. Am incercat chiar sa na sinucid si imi e teama ca la o urmatoare depresie puternica sa nu pun iar in aplicare acest lucru. Ce sfaturi imi dati ? Ce sa fac sa scap de aceste probleme? Va rog dati-mi un raspuns pe adresa mea de e-mail kra_cristi@yahoo.com
  04.01.2008 19:22 
Tulburari anxioasae cu atacuri de panica
Eu momentan fac un tratament cu seroxat si rivotril, ma simt foarte bine insa din luna iulie 2007 m-am ingrasat enorm, mananc haotic, foarte multe dulciuri, parca nu ma mai satur niciodata! As vrea sa slabesc cu ajutorul medicamentului regenon ori reductil insa acestea nu sunt indicate in probleme psihice. Pana voi incheia tratamentul mai dureaza putin apoi vreau sa incerc sa limitez mancatul, sa ma vad la kilogramele de altadata, as da orice. Multa sanatate tuturor!
  06.12.2007 18:27 
As dori
Este de folos ce scrie aici dar nu te ajuta cu nimic atunci cand am o stare ca asta as dori sa vorbesc pe net cu cineva care sa ma asculte. Exista asa ceva?
  13.11.2007 17:45 
Depresiile
Am citit o carte care argumenta ca depresia este nu o boala mintala ,nu o boala psihica ci o boala fizica.Lichidul cefalorahidian apare mai saracit in anumite elemente in cazul depresiilor.Si atunci de ce nu se face mai mult pentru aceasta boala?In nici-un caz pentru ca s-ar fi epuizat solutiile.Dar traim intr-o lume in care omul nu mai reprezinta o valoare ci un surplus nedorit!
  26.08.2007 21:32 
deprezie
af vrea sa spuneti si numele medicamentelor impotriva depresiei
  23.06.2007 13:56 
despre tratarea depresiei
Merita cu adevarat sa citesti articolul, are multe informatii interesante si utile care ne ajuta sa ne cunoastem pe noi isine
  25.04.2007 17:46 
cum tratam depresia
un articol foarte interesant, citeste-l si vei afla multe lucruri noi!
  19.04.2007 17:17 
fericire
exista un remediu naturist impotriva depresiei ? SAU PUR SI SIMPLU SA FIM INDIFERENTI FATA DE TOTI TAMPITII .
  18.04.2007 16:15 
Ajutor
Am probleme psihice de genul stari de panica,fobii etc de aprox. 4 ani am fost la medic care mi-a dat si prozac si alte minunatii care m-au ingrasat 18 kg in o luna si jumatate pana la inceperea tratamentului aveam 48-49 kg.Am 35 ani mi-am dorit sa mai ma ingras insa acum sunt exagerat de grasa adica am ajuns la 80 kg.Am mai fost in continuare la psihiatru acesta schimandu-mi medicatia in mai multe randuri deoarece unele din medicamente nu mi-au facut bine, ba dimpotriva.Am ajuns ca atunci cand iau un medicament nou sa ma uit foarte bine la reactiile adverse(mentionez ca am astm si o tahicardie sinusala)urma cu cateva luni trecand prin o perioada mai stresanta am chelit pe mai multe portiuni ale capului.Am cumparat tot felul de solutii ,sampoane si pastile care mai de care mai scumpe in speranta ca cu cat sunt mai scumpe banuiam eu ca sunt mai bune dar fara efect.In prezent am aflat de DR.FORSEA am fost la control si in urma acestuia am inceput un tratament care sa saperam ca este pozitiv.Problema mea cea mare este sistemul nervos care imi da batai de cap,stari de panica,lipsa aer,tahicardie,neputinta de a face prea mult efort.Sunt o persoana foarte activa sunt economist de profesie,nu am probleme in viata de familie insa doresc sa mai aflu parerea unui medic psihiatru, costurile nu ma intereseaza atata timp cat un tratament adecvat ma va ajuta.Pt orice eventualitate va pot da un nr tel:0730.730.911 sau email thalescont_2@yahoo.com
  17.04.2007 17:34 
Cum tratam depresia?
Un articol foarte interesant. Citeste-l, si vei afla foarte multe lucruri noi!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie