Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Bebelusi
Home > Stil de viata > Cresterea copiilor > Bebelusi > Cum te joci cu bebelusul?

Cum te joci cu bebelusul?

Chiar daca in primele luni de viata posibilitatile de exprimare si de miscare ale copilasului sunt destul de reduse, te poti implica in jocurile sale, incurajandu-l astfel sa-si dezvolte capacitatile si, in acelasi timp, sa se simta bine. Astfel, in masura in care acest lucru este posibil, nu-l lasa prea multa vreme sa se joace singur, pentru ca invariabil se va plictisi.

Cresterea copiilor

Cauta in site mai multe informatii despre strategii de alimentatie pentru copii
Top Sanatate iti recomanda
·Comunicarea parintilor cu bebelusul
Relatia dintre copil si parinte debuteaza o data cu prima reactie, miscare a copilului in burta mamei.
Alege un moment cand copilasul este odihnit, hranit si i-ai schimbat scutecul - cu alte cuvinte, este gata de joaca si nu exosta nici un impediment, nici un factor care sa-i altereze buna dispozitie. Arata-i fiecare jucarie, agit-o astfel incat sa emita sunete sau semnale luminoase, si ajuta-l sa puna manuta pe ea, sa o cunoasca mai bine astfel si sa realizeze legatura intre sunet si jucaria respectiva.

Cu siguranta, bebelusul va fi incantat sa observe ca jucariile "reactioneaza" cand le atinge sau le agita. Nu te feri sa-i vorbesti, gandindu-te ca oricum este prea mic pentru a intelege ceea ce-i spui. "Uite, vezi, ai facut ursuletul sa lumineze si sa cante, bravo!".

In prealabil, arata-i copilului fiecare jucarie in parte, descriindu-i partile componente. Il vei ajuta astfel sa faca legatura intre obiecte si cuvinte, ceea ce nu este deloc putin si va intelege ca incerci sa-i explici un anumit lucru.

Dupa o vreme, cand s-a obisnuit deja cu aceste jucarii, incearca sa le schimbi pozitia, daca acest lucru este posibil. mai mult ca sigur, bebelusul va observa diferenta si acest lucru il va ajuta sa fie mai atent la detalii in viitor.

In cazul in care jucariile respective emit si sunete (asa cum ar fi de dorit sa se intample, de fapt), poti folosi acest lucru pentru a-i stimula auzul si simtul ritmului: ia-i manutele si determina-l sa bata din palme ritmat, sau misca-i piciorusele, fredonand si tu in acest timp.

de Greta Harja

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie