Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Prevenire
Home > Afectiuni si boli > Endocrinologie > Prevenire > Cum se trateaza bolile tiroidei

Cum se trateaza bolile tiroidei

Tiroida este una din glandele endocrine care produce hormoni cu rol in reglarea metabolismului. Celelalte glande endocrine sunt:pancreasul, hipofiza, suprarenalele, paratiroidele, testiculele si ovarele. Cei doi lobi din care este alcatuita se afla in partea din fata a gatului, unite printr-o punte "istm". Nu se simte intodeauna la palpat.

Tiroida bolnava

Cand e tiroida anormala?

Cele mai intalnite dereglari sunt hipotiroidia si hipertiroidia. Uneori glanda se mareste din cauza hiperactivitatii(hipertiroidia) sau activitatii scazute(hipotiroidia). Popular se numeste gusa. Tiroida se poate mari si in urma unei inflamatii (boala Hashimoto).

In interiorul tiroidei se pot forma noduli. Procesul e uneori foarte rapid, alteori nodulii cresc gradat. Persoanele care au fost iradiate, pentru un tratament sau dintr-o greseala, sunt in pericol sa dezvolte noduli cancerosi. Medicul trebuie sa examineze acesti noduli pentru a descoperi natura lor.


Cum se pune diagnosticul

Cand tiroida este modificata, medicul se intereseaza de cum era in trecut si de alte boli pe care le-a avut pacientul. Fizic, medicul iti va palpa gatul spunandu-ti sa ridici barbia pentru a scoate in evidenta tiroida. Daca te roaga sa inghtiti o face fiindca ajuta la palpare. Analizele care ajuta la depistarea bolii si pe care doctorul ti le poate propune sunt:


  • Examenul ecografic special pentru zona gatului si tiroida
  • Analize de sange pentru hormonii tiroidieni
  • Ionograma
  • Biopsie( aspirarea unui fragment de tiroida printr-un ac)
  • CT sau RMN



Biopsia

Daca in tiroida ta s-a observat un nodul e foarte probabil ca doctorul sa-ti recomande o biopsie pentru a depista daca e sau nu canceros. Procedura nu e foarte dureroasa, nici periculoasa, desi presupune introducerea unui ac prin care se aspira tesut. Este un ac special, hipodermic, care produce putina durere in timpul si dupa interventie.



Tratamentul medicamentos

Majoritatea bolilor tiroidiene se trateaza prin medicamente. Daca glanda nu secreta hormoni suficienti se administreaza zilnic o tableta care completeaza carenta. Hipertiroidia raspunde mai prost la medicatie decat hipotiroidia si de multe ori se ajunge la operatie.

Daca nodulul este benign tratamentul hormonal ar trebui sa-i micsoreze dimensiunile in 3-6 luni. Daca acesta creste in ciuda tratamentului, cei mai multi medici vor recomanda indepartarea chirurgicala.

Daca biopsia releva celule canceroase singura solutie ramane extirparea chirurgicala.


Ce presupune operatia de tiroida?

Chirurgical se poate indeparta un lob al tiroidei sau intreaga glanda. De obicei se extirpa lobul care contine nodulul si eventual istmul. In timpul operatiei se examineaza tesutul celuilalt lob. Daca e afectat se extirpa in decursul aceleiasi operatii. Majoritatea interventiilor necesita anestezie generala.

Un tub de drenaj ramane atasat in locul operatiei pentru a elimina lichidul care se acumuleaza in rana, pentru cateva zile. Majoritatea celor operati de tiroida pleaca din spital in 1-3 zile. Complicatiile sunt rare : sangerare, voce ingrosata, dificultati la inghitire, scaderea calciului din sange. Daca s-a extirpat intreaga glanda, calciul din sange scade foarte mult.

Dupa operatie se continua tratamentul medicamentos pentru a inlocui hormonii tiroidieni. Unii pacienti au nevoie de calciu suplimentar.

  1  
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  05.02.2012 23:31 
CAND EUTHYROX 100
vand euthyrox 100 ( aduc si alte concentratii), la pretul de 55 lei /2 folii(50 comprimate). 0768551902 sau fragrances09@yahoo.com
  02.02.2012 13:07 
Vand Propycil
Vand Propycil de 50 mg, 2 cutii, 100 tablete cutia, expira in decembrie 2013, 100 Ron cutia. 0731984475
  02.02.2012 04:08 
Propycil
Vand Propycil(propylthiouracil) de 50 mg,2 cutii a cate 100 tablete, 100 Ron cutia, expira in decembrie 2013; 0731 984475;La mine a facut minuni acest medicament,dar negasindu-se in Romania mi-am facut un stoc ceva mai mai mare si mi-au ramas 2 cutii; am avut boala Basedow cu exoftalmie; am facut tiroidectomie totala in nov 2011 si acum sunt in hipotiroidie;Oricum,multa multa sanatate tuturor suferinzilor din cauza tiroidei...eu m-am chinuit 3 ani cu ea pana la operatie si cand spun chinuit, spun, in cazul meu,ca aceasta hipertiroidie tratata necorespunzator,mi-a declansat un diabet insulinodependent,menopauza,ptiriazis verzicolor,caderea parului,tahicardie si ceva osteoporoza...si toate astea la numai 41 de ani,dar multumesc lui Dumnezeu,am 2 luni de la operatie si ma simt extraordinar de bine!Divalghez de la subiectul propus dar incerc sa-i incurajez pe cei bolnavi...Mergeti la Spitalul Parhon,sunt cei mai buni din tara,ei numai asta fac,asta mananca,asta dorm,cum se spune...eu am fost aproape 2 ani cica la cel mai bun endocrinolog din Bucuresti si mi-a distrus viata..cand a vazut ce ravagii face tiroida in corpul meu,m-a trimis la Parhon la operatie dar,daca era asa de simplu ar fi fost bine, caci cei de la Parhon,s-au chinuit aproape un an sa ma echilibreze ,numai ca sa ma poata opera...Asa ca...aveti grija pe mana cui intrati si cereti si o a doua parere,ca e in joc viata voastra!!Si mult curaj celor care se vor opera!!! E o operatie simpla,ca o apendicita,dureaza 30-45 min maxim, dupa operatie ai ceva dureri dar suportabile si astea tin cateva ore, personalul e acolo,atent la nevoile tale..si a doua zi veti fi acasa!!Inca o data,multa sanatate si curaj!!!
  24.01.2012 15:10 
tiroidectomie
sunt operat de 5 ani , extirpare totala si mam ingrasat cu 10 kg . E forte greu de mentinut kg, dar simptmeme au inceput sa apara. Cum sa scap de kg?
  18.01.2012 20:26 
costul operatiei?
Buna seara! Pentru operatia de tiroida la Parhon, cam care ar fi costurile?
  18.01.2012 12:30 
tiroida
am gatul umflat pe dreapta ,ma sufoc ,am ostare proasta ,ma doare in spate , astept analizele sa ma duc la un control
  16.01.2012 18:09 
si eu am fost diagnosticata cu tiroida cronica autimuna da eu am niste stari tare ciudate nod in cat probleme cu respiratia nu prea am aer mai ales noaptea cand ma pun in pat am palpitati la inima si de aceea am descoperito destul de tarziu am luat tratament cu ltiroxinasi mam simtit ff rau si lam intrerut si acum iau eutirox de 25 numai de 2 zile sa speram ca o sa ma simt mai bine ca o sa dispara din simtomele astea ciudate si am slabit din vara pana acum 10 kg cam mult sper sa nu mai slabesc si am dureri tare mari de capsi mai iau 4bones si magnosun
  19.12.2011 17:26 
Vand Euthyrox 100
Vand euthyrox 100, la pretul de 100 lei 50 comprimate(2 folii). Cei interesati ma pot contacta la 0768551902 sau fragrances09@yahoo.com
  18.12.2011 21:52 
lipsa tiroida
Buna,am 44 de ani si sunt operata de 10 ani de tiroida,iau euthyrox150mg.Problema mea este ca imi vine ciclu de doua ori pe luna,pierd foarte mult sange si din cauza asta am mare lipsa de fier.ce ar trebui sa fac?
  16.11.2011 21:19 
buna
Am fost operata acum o saptmana de tiroida..la spitalul sf spiridon iasi..ma simt bine, operatie este minuscula si refacerea usoara..recomand dr DANILA(0723 257 294).un medic f bun.sanatate tuturor
  11.11.2011 15:27 
TIROIDA
bUNA ZIUA si eu sufar de hipertiroidism de 3 ani si jumatate.initial am tirozol.Cand doza era de 30mg/zi analizele de TSH si FT4 erau bune,cum scadeam doza la 15mg/zi ,analizele erau proaste.Acum iau propicil ,ma simt bine dar TSH este 0,002,FT4 -1,87.Am si doi noduli pe lobul drept si unul pe cel stang.nu mi s-a recomandat operatie. Specific ca sunt din jud.Bihor si merg la o policlinica privata.Am incercat si cura cu argila,dar analizele erau bune doar in timpul curei.
  10.11.2011 13:17 
lavina@yahoo.com
Prezicatoarea Lavinia deschide cartile prin telefon, dezvaluindu-va destinul, esecurile si implinirile. Daca credeti in paranormal atunci trebuie sa aveti incredere in Lavinia pentru ca ea vine in ajutorul vostru cu leacuri pentru toti. Rezultate garantate chiar si prin telefon. Vrei sa afli ce iti rezerva viitorul? Vrei sa afli care iti este soarta? Vrei sa stii daca iubitul / iubita te iubeste cu adevarat? Ce sanse de reusita ai intr-un examen sau o afacere? ACUM este timpul sa afli ! Intreaba-ma si iti raspund la orice vrei sa afli ! Prezicatoare, clarvazatoare si tamaduitoare, Lavinia ghiceste in cartile de Tarot chiar si prin telefon ! Prin harul pe care il detine, poate ajuta oamenii care depind de puterile ei. Clarvazatoarea Lavinia poate fi contactata astfel : Mobil : 0730 275-606 Website : www.Clarvazatoarea-Lavinia.go.ro
  17.10.2011 22:53 
hipotiroida
eutiroxul te ajuta fff mult
  30.09.2011 20:27 
operatie tiroida
sunt operata de tiroida in 1999,am 33 ani si masimt bine.am avut un nodul pe lobul stang,pe care l-au extirpat.m-am operat la Parhon la D-na Dr.IONESCU MIHAELA.Este un doctor nemaipomenit.Nici nu se cunoaste cicatricea.este ca un fir de ata
  20.09.2011 15:20 
FOARTE IMPORTANT DE STIUT
Buna tuturor,am 18 ani si in urma cu 3/4 ani am descoperit ca am un chist nodular,la nivelul gatului mi s-a prescris un tratament de eutirox de 25 si iod si regim alimentar timp de 6 luni dupa care urma sa merg la control,l-am urmat exact asa cum mi s-a spus dar cand am ajuns la contrul acest chist crescuse foarte mult si mi s-a spus ca trebuie sa fiu operata(am primit informatii despre operatie si tot ceea ce urma sa mi se intample dar mi-a fost prea frica sa merg,cu toate ca incepuse sa se vada)dupa mai putin de 2 ani am inceput sa am probleme la vorbit simpteam ca ragusesc foarte des si incepuse sa mi se vada din ce in ce mai tare,atunci m-am hotarat sa consult un nou doctor iar acesta mi-a spus acelasi lucru''ai nevoie de operatie''vazand ca n-am incotro si ca incepuse sa fie tot mai vizibil acest chist m-am hotarat sa fac operatia.Acum ma simpt foarte bine in spital pot sa spun ca a fost foarte bine sun multumita in totalitate,si dupa nici 2/3 saptamani nici nu mai este foarte vizibila operatia.Cunosc si alte persoane care au fost operate sunt de aceeasi parere.nu am regim,deci pot sa mananc ce doresc,si o mica pauza pentru efort fizic.SFAT!!!cu cat timp va operati mai repede cu atat este mai bine.CURAJ SI MULTA SANATATE!
  20.09.2011 15:20 
FOARTE IMPORTANT DE STIUT
Buna tuturor,am 18 ani si in urma cu 3/4 ani am descoperit ca am un chist nodular,la nivelul gatului mi s-a prescris un tratament de eutirox de 25 si iod si regim alimentar timp de 6 luni dupa care urma sa merg la control,l-am urmat exact asa cum mi s-a spus dar cand am ajuns la contrul acest chist crescuse foarte mult si mi s-a spus ca trebuie sa fiu operata(am primit informatii despre operatie si tot ceea ce urma sa mi se intample dar mi-a fost prea frica sa merg,cu toate ca incepuse sa se vada)dupa mai putin de 2 ani am inceput sa am probleme la vorbit simpteam ca ragusesc foarte des si incepuse sa mi se vada din ce in ce mai tare,atunci m-am hotarat sa consult un nou doctor iar acesta mi-a spus acelasi lucru''ai nevoie de operatie''vazand ca n-am incotro si ca incepuse sa fie tot mai vizibil acest chist m-am hotarat sa fac operatia.Acum ma simpt foarte bine in spital pot sa spun ca a fost foarte bine sun multumita in totalitate,si dupa nici 2/3 saptamani nici nu mai este foarte vizibila operatia.Cunosc si alte persoane care au fost operate sunt de aceeasi parere.nu am regim,deci pot sa mananc ce doresc,si o mica pauza pentru efort fizic.SFAT!!!cu cat timp va operati mai repede cu atat este mai bine.CURAJ SI MULTA SANATATE!
  14.09.2011 11:10 
tiroida poate sa te ingrase?
Am si eu o intrebare: Din cauza tiroidei poti lua in greutate excesiv?? Diagnostic: hipotiroida
  20.08.2011 12:49 
si eu am avut aceleasi probleme
Si eu am avut probleme asemanatoare si alte probleme de sanatate si am fost la un cabinet de biorezonanta in Bucuresti, cabinet lotus si pot spune ca ma simt mai bine si probleme care le aveam mi s-au ameliorat.Va recomand si voua o investigatie cu biorezonata, nu cred ca aveti nimic de pierdut si costurile nu sunt mari deloc.Nu sunt singura care a apelat la o astfel de tehnica, mai ales ca nu prea aveam incredere in tehnicile acestea,dar biorezonata e o metoda de investigare a problemelor de sanatate destul de precisa si chiar produce ameliorari.
  02.08.2011 13:32 
nu credeam ca mi se poate intimpla si mie
In primul rand buna ziua,un gand bun de sanatate la toata lumea.Am 45 de ani, de 3 luni mi s-a oprit ciclu, normal,nu ati spune,m-am ingrasat 6 kg foarte usor, ceva nu mergea. Am inceput un set intreg de analize si mi-a iesit gusa cu noduli tiroidieni, am primit si eu tratament cu eutirox 25mg/zi timp de 6luni. Nu se pune problema de operatie,este de le stres,oboseala,lucrez de 27 ani ture,deci cu bioritmul complet ravasit.ziua-noapte,noaptea zi.INAINTE sa citesc micile istorioare si este pe bune m-am orientat spre un regim alimentar,ceaiuri de coada calului,cretisoara si dragaica,plus multa rugaciune si curatirea spirituala a sufletului.FITI optimisti daca DUMNEZEU A LASAT BOALA, a lasat si leac pentru ea,dar avem nevoie de rabdare, regim,rugaciune!multa sanatate la toata lumea. O ZI BUNA
  02.08.2011 13:30 
nu credeam ca mi se poate intimpla si mie
In primul rand buna ziua,un gand bun de sanatate la toata lumea.Am 45 de ani, de 3 luni mi s-a oprit ciclu, normal,nu ati spune,m-am ingrasat 6 kg foarte usor, ceva nu mergea. Am inceput un set intreg de analize si mi-a iesit gusa cu noduli tiroidieni, am primit si eu tratament cu eutirox 25mg/zi timp de 6luni. Nu se pune problema de operatie,este de le stres,oboseala,lucrez de 27 ani ture,deci cu bioritmul complet ravasit.ziua-noapte,noaptea zi.INAINTE sa citesc micile istorioare si este pe bune m-am orientat spre un regim alimentar,ceaiuri de coada calului,cretisoara si dragaica,plus multa rugaciune si curatirea spirituala a sufletului.FITI optimisti daca DUMNEZEU A LASAT BOALA, a lasat si leac pentru ea,dar avem nevoie de rabdare, regim,rugaciune!multa sanatate la toata lumea. O ZI BUNA
  25.07.2011 20:27 
TIROIDA
SI EU SUNT OPERATA DE TIROIDA TOTALA DE 2 SAPT,LA CJ;SUNT OK NU VA FIE FRICA AM BOALA BASEDOW DE 2,6 ANI
  25.07.2011 13:26 
TIROIDECTOMIE TOTALA
Salut, Acum o saptamana mi-am scos tiroida, dupa ce, in urma unui control de rutina mi-au gasit la o ecografie tiroidiana 5 noduli, din care unul era destul de mare. M-am programat la Parhon, la dr Ghemigian. Vreau sa va spun ca operatia este usoara, iti revii destul de repede. Recomand spitalul Parhon pentru acest fel de interventie. Cat am stat in spital am vazut multe cazuri de persoane operate in alte spitale din tara si Bucuresti, la chirurgi cunoscuti a fi cei mai buni din acel spital, pe care-i trimiteau sa-i "repare" cei de la Parhon. Daca trebuie sa urmati o interventie chirurgicala faceti tot posibilul si mergeti la Parhon pentru ca doctorii de acolo numai asta fac de foarte multi ani. Sunt 3 chirurgi buni in acest spital: Dr Ghemigian, Dr Stanescu si Dr Ionescu (Dr Ghemigian l-a operat pe Basescu in 2007 de tiroida). Toata lumea in spital este foarte ok, nu te pune nimeni sa iti cumperi bisturiu, medicamente, etc ca in alte spitale. La chirurg am dat 500 lei, iar la anestezist am dat 200 lei + ce am mai dat la asistente.Acum, la o saptamana dupa operatie ma simt foarte bine, n-am restrictii alimentare, singurul lucru de care trebuie sa ma feresc timp de o luna este efortul de orice fel. Internarea dureaza 4 zile: prima zi analize si investigatii, a doua operatia si mentinerea pacientului la reanimare, a treia zi esti in salon, unde poti manca orice, te poti plimba etc, a patra zi iti da drumul acasa :). Operatia facuta de cei de la Parhon aproape ca este insesizabila dupa vindecare, pe cand alte operatii facute la alte spitale parca au fost facute de infirmiere nu de doctori...imi pare rau sa spun asta dar asa este. Comparativ cu alte spitale, cei de la parhon fac opere de arta :). P.S. pentru cei care isi permit, Dr Ghemigian opereaza si la alte 2 spitale private din Bucuresti, la Sanador (costul operatiei este de aprox 6000 lei) si la Spitalul Euroclinic (costul operatiei+spitalizare este de 7200 lei, cu tot cu decontarea CAS). Merita sa mergi la aceste spitale daca iti perimiti pentru ca sunt mai bine dotati si au conditii mai bune...in rest Parhonul este foarte ok pentru un spital de stat. Multa sanatate!
  20.07.2011 09:44 
In speranta ca pot fi de ajutor cuiva: de un an si ceva am fost operata de tiroida. Mi s-a extirpat lobul drept, care continea un nodul de 2.4 cm, si dupa 2 sapt am aflat ca era benign. Operatie usoara, anestezie totala, dureri post operatorii f. mici spre deloc; va incurajez s-o faceti, decat sa va radiati cu iod, mai ales fete tinere. Eu am 26 de ani, si iod-ul reactiv ar fi putut afecta organele genitale. Dr. Motocu, Cluj. Deloc nu se mai vede operatia, doar daca te uiti atent vezi un firicel. Momentan iau Euthyrox 25ug pt compensare, ca lobul stang sa nu se modifice in urma supra-solicitarii. Anual, voi face un ECO, si analize tiroidiene: momentan am FT4 0.9, TSH 2,1 , valori bune. Pt persoanele care sunt in aceeasi situatie: operate, sau urmeaza pur si simplu tratament cu Euthyrox: TREBUIE musai luat in timpul sarcinii, doza dubla decat normal. In sarcina TSH-ul n-are voie sa depaseasca 2.0, deoarece copilul are mare nevoie de hormoni tiroidieni, intreruperea tratamentului, mai ales de la inceputul sarcinii poate cauza cretinism gusogen. In curand voi face si eu un bebe, si voi tine cont de toate aspectele astea, sotul meu fiind medic. Dar adresati-va cel mai bine medicului endocrinolog, cu hormonii nu e de joaca. Multa sanatate tuturor.
  16.07.2011 14:23 
mama
sant operata de tiroida dar din cauza opratiei transpir mult adica parul trebuie sa il usc si hainle ude schimbate de multe ori pe zi .as dori sa aflu daca mai sant persoane ca si mine astept raspuns
  11.07.2011 22:30 
Hipotiroida
Si eu am avut probleme cu tiroida,mentionez ca am 15 ani.iar problemele cu tiroida au aparut la varsta de 10 ani,fiind mai sensibila sufeream pt orice nimic si combinat cu stresul provocat de la supararea din anumite tampenii mi-am declansat singura aceasta problema..am luat euthyrox pana anul trecut,deoarece starea mea se imbunatatea considerabil,pana cand doctorul mi-a zis uitandu-se peste analize ca tiroida mea arata Perfect normal si ca nu mai am nevoie de tratament.inca nu-mi vine sa cred:)) Tineti-va de tratament daca sunteti din nefericire in cazul acesta si incercati sa va formati o noua perspectiva a vietii si nu mai puneti tot la suflet..pentru ca si cele mai nesemnificative lucruri va pot afecta foarte mult si chiar permanent!viata e frumoasa,traiti-o din plin!:* MULT SUCCES
  09.07.2011 10:37 
tiroida sauhiperparatiroidism
buna ziua am citit cu atentie toate comentariile voastre as vrea sa va rog acu informatii despre hiperparatiroidism cit de grav este sau daca s-a operat cineva sa-mi spuna si mie cum este dupa ooperatie si care sunt riscurile operatiei tin sa spun ca am fost diagnosticata cu hiperparatiroidism si deja mi-au dat internare la parhon as vrea sa stiu cum pot ajunge la dr ghimigean si care este demersul bolii va multumesc anamaria_130776@yahoo.com astept raspuns urgent va rog sunt foarte speriata
  02.07.2011 20:38 
niculina
sunt operata de tiroida pe data de 19 iulie 2010 urmez cu eutirox zilnic dar mam ingrasat dupa operatie
  26.06.2011 16:27 
glanda bazedof
am dureri foarte mari de cap si ametesc.ce pot sa fac?dati-mi un raspuns va rog!multumesc!
  08.06.2011 19:38 
despre hipotiroidin
si eu ma tratez de aceias boala dar dm doctor nu a nimerit nicicum tratament.asa ca incerc eu sa ma tratez singur.pina acum cu succes.medicamentele din plante (tioridin)iod vitamina A si E odata de trei luni vitamina K.ceaiul dragaica fearta,racita si pusa pe git.tratamentul asta ma ajuta sa nu ma deranjeaza atit de mult.eva
  27.05.2011 15:52 
tiroida
Buna, am fost operat de tiroida din partea stanga , acum 2 luni si jumatema simt bine, analiza histopatologic a iesit bine,am mai facut dupa aceea analize de sange FT4 1.15 TSH 1.30 calciu ionic seric 3.9mg/dlcalciu seric 9.8mg/dl proteinetotale serice 8.23g/dl , nu mi-a dat nici un tratament pentru tiroida decat niste vitamine caldefix sa iau timp de 6 saptamani si in agust sa ma duc la control.ma intreb de ce nu mi-a dat tratament pentru tiroida, cine ma poate ajuta. multumesc
  27.05.2011 15:34 
tiroida
Buna, acum 2 luni am fost operata de tiroida din partea stanga,rezultatul histopatologic a iesit bine,am mai facut iar analiza de sange , FT4 LIBER1.15 TSH ELISA 1.30, si mi-a zis ca sunt bune si nu mi-a dat nici un tratament pentru tiroida, mi-a dat doar sa iau niste vitamine caldefix.Se poate asa ceva fara tratament pentru tiroida?va rog sa-mi scrieti si mie pe adresa de mate_luminita@yahoo.com multumesc
  23.04.2011 15:01 
hipotiroidie
Cred că ar fi bine să ne calmăm,să încercăm si tratamentele recomandate de medici și naturiste dar, secretul este să nu intrăm în panică.După cum a-ți observat timpul le rezolvă pe toate. Cred ca intensitatea bolii ne afectează mai mult,contează abordarea noastră,,,repet..rabdare,optimism să ne bucurăm de viața pe care ne-a dat-o DOMNUL!
  21.04.2011 12:05 
Aveti grija de voi
Dupa cum observ suntem din ce in ce mai multi cu Tiroida...si eu sufar de aceasi boala din 2009 August....tratamente, analize Non-Stop, bani aruncati in vant. De ce spun asta...pentru ca nimeni nu o sa ne spuna exact cauza boli...ci ne spune ca este de la stres. Si unde vreau sa ajung?....Prima problema mare este alimentatia, ce consumam, nimic natural, doar sintetice, in asa fel organismul nostru nu se poate apara. Daca cumparam un salam trebuie citit ce semnificatie are ingredientul respectiv...Google spune tot!!
  19.04.2011 15:07 
TSH 0,71
buna!am fost diagnosticata cu gusa polinodulara netoxica cu TSH 0,71.mi sa dat tratament cu Eutyrox 25 mg.imi puteti spune daca este recomandat,va rog?
  19.04.2011 15:05 
TSH 0,71
buna!am fost diagnosticata cu gusa polinodulara netoxica cu TSH 0,71.mi sa dat tratament cu Eutyrox 25 mg.imi puteti spune daca este recomandat,va rog?
  19.04.2011 15:03 
TSH 0,71
buna!am fost diagnosticata cu gusa polinodulara netoxica cu TSH 0,71.mi sa dat tratament cu Eutyrox 25 mg.imi puteti spune daca este recomandat,va rog?
  18.04.2011 09:17 
conduita
Toate bune! ce pacat insa de conduita...
  18.04.2011 09:15 
conduita
Toate bune,dar ce pacat....!
  11.04.2011 18:01 
tratament naturist
Buna ziua, a incercat cineva schema aia de tratament de la CALIVITA cu 4 produse(inclusiv NONI)? ce rezultate a dat? merita banii? Multumesc.
  08.04.2011 22:45 
gusa macronodulara
se poate sa dispara dupa tratament nodulii,am fost diagnosticata si cu tiroidita hashimoto,multumesc.
  28.03.2011 10:41 
intrebare
vin cu o intrebare si daca cineva poate sa imi raspunda as fi foarte multumita,din cauza stresului si nervilor dintr-o zi mi s-a uscat gura si a aparut o unflatura in gat ca o bucata de carne care nu imi dadea voie sa scuip ca aveam impresia ca da sa iasa acea bucata de carne din gat ,asta a fost in ziua in care a fost stresul mai mare,si a doua zi a disparut acea unflatura din gat...ce ar putea fi,sa ma ingrijoreze s-au e doar pe baza de stres?
  24.03.2011 18:05 
Hipotiroidism
Am fost diagnosticata cu hipotiroidism.TSH era marit. Am urmat tratament cu Eutirox si dupa ce am luat o cutie am refacut analiza si TSH era in limita normale. Mai trebuie sa fac tratament.Multumesc din suflet
  21.03.2011 21:33 
CAT TIMP NU VORBESTI DUPA OPERTIA DE TIROIDA?
Am o ruda care s eopereaza de tiroida.In cat timp va putea ruda mea sa vorbeasca din nou?
  16.03.2011 23:20 
caut propicyl
as dori sa stiu de unde se poate procura MEDICAMENTUL PROPICYL 50mg la noi in tara.sau daca il are cineva de vanzare sunt interesat.
  16.03.2011 15:10 
basedow graves
Buna, sunt o fata de 26 de ani si am fost diagnosticata cu basedow binenteles SOC ptr. mine. Dar bine ca am aflat fiindca aveam niste stari pe care nu le intelegeam. Am inceput un tratament cu Carbimazole 5mg cu 8 patile pe zi iar acum dupa aproape 6 luni am ajuns la o doza de o pastila pe zi.In concomitent merg si la Bioenergoterapie la cel mai bun bioenergetician din romania numele lui este tiberiu molnar il puteti gasi si pe google.Pot spune ca este considerabil mai bine de cand merg la el.Aveam TSH 131 iar acum dupa 2 sedinte la Dl. Molnar am 3,94 am ajuns in limitele normale.sper sa raman pe acest tratament de intretinere fara sa ajung la operatie. Tiberiu molnar activeaza la bucuresti si timisoara.Este foarte bun unele persoane au scapat de diferite operatii cu ajutorul acestui om. ma rog la Dumnezeu ptr. toata lumea sa fie bine si sanatoasa. Aveti grija de voi.
  01.03.2011 16:00 
propycil
sunt insarcinata si la inceputul sarcinii am fost suspectata de hipertiroidie datorita nivelului de tsh f mic. dar dupa o gramada de analize si mult stres tsh ul si a revenit. Dar am ramas cu 2 cutii de propycil de 50mg, am dat 100 ron pe amandoua. Daca intereseaza pe cineva ma puteti contacta pe nnicoleta3110@yahoo.com
  01.03.2011 15:49 
vand propycil
vand propycil 2 cutii de 50 mg din turcia sunt luate. 100 lei amandoua.Eu sunt din constanta. adresa de mail nnicoleta3110@yahoo.com
  26.02.2011 20:26 
ce este scintigrafia
pe langa un nodul dreapta sunt sii ganglioni deasupra claviculei, a mai avut ,sau a mai auzit cineva de asa ceva?
  17.02.2011 10:27 
nodul tiroidian fierbinte
Mi-am facut scintigrafie la spitalul jud.din Timisoara,mi-a iesit nodul fierbinte, nimeni nu vorbeste de tipul nodulilor care sunt :reci,calzi si fierbinti.Daca cineva a avut nodul fierbinte si ce inseamna .Sunt programata la specialist luni.
  15.02.2011 13:53 
operatie tiroida
eu mam operat de tiroida la Iasi am avut o gusa polinodulara foarte complicata dar multumesc domnului doctor Danila Radu um medic extraordinar la 5 zile dupa operatie sunt acasa si va scriu ma simt minunt nu trebuie sa va fi frica mergeti cu inima deschisa eu asa am facut.multa sanatate bafta.
  12.02.2011 14:22 
gusa polinodulare
vreau informatii despre noduli ma trimis la operatie si mie frica care sant riscurrile?
  09.02.2011 14:16 
cum se trateaza gusa medie macronodulara
buna,in urma cu un an am fost diacnosticata cu gusa medie macronodulara ,medicu mia recomandat tratament cu iod ,cateodata ma strange in juru gatului si ma ineaca ,tin o cura pt.slabit dar nu slabesc . va rog sa ma ajutati .multumesc
  04.02.2011 19:30 
glanda tiroida
CAUT UN DOTOR BUN CHIRURG ENDOCRINOLOG PENTRU A MA OPERA CAT DE CURAND POSIBIL DACA PUTETI SAMI RECOMANDATI UNUL ( SCRIETIMI PE ACEASTA ADRESA DE MESS radu_alexandrul
  03.02.2011 19:30 
despre tiroida
buna seara ,si eu sunt operata de hipertiroida dar am 20 de ani si mai sunt probleme dar am fost foarte realista si mam autocontrolatfff tare Am inceput sami reglez miscarile ,pasii ,vorbele si toate celelalte L a boala asta trebuie multa odihna si sa te controlezi tu singura in tot ce faci .daca de multe ori am luat l -tiroxin dupa cum mia prescris dr ,dupa 4 zile simteam ca mi este bn si nu mai luam ca mi se facea si mai rau daca mai luam .Asa am ajuns sami dozez singura medicatia si am trait ca si cum tot ce mi se intimpla este normal si firesc .Trebuie tu singura sa-ti faci starea de spirit si sa nu faci din boala de tiroida o boala care nu se mai vindeca Daca esti cumpatat si constient ca aceasta boala o sa o ai toata viata si trebuie sa iei tratament pentru binele tau si starea de spirit e mai buna .
  29.01.2011 09:54 
gusa
a\\eu am 24 ore de cand m-am operat si sunt foarte multumit de.in dreapta am avuto mare cat punul si imi ingreuna respiratia,eram nervos tot timpul si in afara de asta cand mancam imi ramaneau bucati de mancare in gat. o sa vad de acum incolo ce se va intamla. sfatul meu e sa margeti din timp la endocrinolog nu stati ca mine 7 ani
  27.01.2011 15:32 
tiroidita cronica autoimuna
am aceasta boala de 10 ani,acum am 33,i-au Euthyrox 1|5,trebuie luat toata viata .....am pierdut doua sarcinii,as vrea sa mai incerc dar imi este frica,un dct imi spune ca pot,altul ca nu......nu stiu ce sa fac......astept solutii...multumesc,
  20.01.2011 01:27 
fetita mea
are 12 ani si analizele au iesit cam mari caut un medic care sa ma indrume
  09.01.2011 11:03 
operatie de tiroida
mama a fost op acum 3 saptamani i sa scos partea dreapta a tiroidei.inainte acuza dureri.acum a aparut senzatia de nod in gat cu dureri la inghitire .va rog sa imi dati si mie un raspuns daca sa mai intalnit cineva cu asemenea probleme .multumesc
  07.01.2011 08:43 
l
si eu am teroida dar ma simt bine
  21.12.2010 09:48 
noduli tiroidieni
buna,am 23 ani si sunt din timisoara..acum 2 ani am fost diagnosticata cu noduli la tiroida la sp judetean timisoara dar mi-au spus ca se retrag in timp...acum locuiesc in austria,linz si de 3 luni imi fac doctorii analize deoarece am nodul partea dreapata de marimea unei mingi tenis...am pe 4 ianuarie 2011 termin la operatie..mie teama deoarece nam mao fost operata!!!dar am incredere in medicii austrieci si tehnologia de aici!!!sper sa se termine cu bine!!rusine medicilor de la spitalu judetean timisoara!lipsa de interes!!poate ca n-am dat mita destula!
  11.12.2010 22:47 
tiroida
VREAU SI EU UN NR DE TEL AL CELUI MAI BUN DOCTOR ENDOCRINOLOG SA O OPEREZ PE MAMA
  02.12.2010 21:23 
Am nevoie urgenta de Propycil 50 mg
Buna seara, Am nevoie urgenta de Propycil 50 mg. Daca (mai) aveti de vanzare, va rog mult sa ma contactati. Adresa mea de e-mail este roxanicomil@yahoo.com
  02.12.2010 15:29 
am slabit
si eu am probleme cu mestruatia,dar am si slabit foarte mult am avut in jur la 78kg si acum am vreo 58kg si tot mai simnt ca slabesc ,dar iau si tratament cite o tlabeta de L-THYROXIN 100 PE ZI si nu stiu din ce cauza slabesc;;
  29.11.2010 00:30 
operat
cel mai bun este dr ghemigian inst parhon mi-a scos toata glanda acum2 luni si ma simt foarte bine
  25.11.2010 19:09 
lipsa menstruatie
am si eu o problema mare...nu am menstruatie de 5 luni....am 31 de ani si de vreun an si ceva am inceput sa nu am ciclu decat indus cu duphaston :( ....imi puteti recomanda va rog un medic bun la Parhon? Cum se procedeaza pt analize? Trebuie sa te internezi sau nu? Eu nu sunt din buc si nu as vrea sa vin pana acolo degeaba :(
  25.11.2010 03:11 
se mai intampla minuni
M-am gandit sa va scriu aceste randuri, ca sa va impartasesc cateva lucruri pe care le-am trait eu insami... Astfel, la inceputul lunii septembrie am fost diagnosticata, in urma unei ecografii, ca avand gusa micronodulara: trei noduli de ~ 2 cm si unul sub 1 cm ...Diagosticul a fost un adevarat soc pentru mine... Mi s-a recomandat euthyrox… Dupa cateva zile, cand mi-am revenit, m-am rugat lui Dumnezeu sa ma ajute si am luat urmatoarele decizii: 1.am renuntat definitiv la mezeluri; 2.la painea cu E-uri(am optat pt o paine cu ultrafibre, costa 5,6 ron, dar merita)... 3. la ciocolata si cafea... tot ceea ce mananc dulce este cu miere naturala... 4. la prajituri cumpararate(daca cititi eticheta, o sa vedeti ca ele contin minimum 5 e-uri, adica otrava pura, extrem de daunatoare organismului) 5. am renuntat sa mananc oua obisnuite...le-am inlocuit cu cele de la tara sau cele ecologice... 6. la fiecare masa,obligatoriu mananc salata... nu din rosii sau altele minunatii din import...ci din varza, ceapa alba sau rosie, praz... si in functie de mancare, nu uit de usturoiul romanesc... 7.fara cascaval si alte branzeturi sintetice, ci doar branza de la piata, de la tarani... 8.fara sucuri din comert, ci doar din fructe, pe care mi-l fac in fiecare dimineata... mai mult din mere cumparate de la tarani la care mai adaug vreo banana sau kiwi... 9.si beau multe ceaiuri naturale... 10. dimineata mananc “fulgi de cereale”, de la sanovita...care contin si ovaz...acesta e foarte bun pt tiroida, stimileaza functionarea acesteia... 11.va recomand cartea lui gheorghe mencinicopschi ,,ce bem, ce mancam”...aici gasiti sfaturi pt o alimentatie sanatoasa... costa 50 ron, dar e o investitie buna... 12. nu ma mai enervez... am devenit buddha... fac mari eforturi in acest sens, pt ca sunt o fire cam impulsiva…si imi reuseste…. Cele mai multe boli de tiroida sunt cauzate de stres... Intr-un cuvant, am renuntat la tot de contine e-uri...La mancare preparata si semipreparata din comert... Mananc ce gatesc, pe baza de legume si carne de pui, porc,uneori vita si peste... Dupa un regim de doua luni si ceva, saptamana trecuta am fost la control... Mi-am facut ecografia si numai am niciun nodul... Am ramas mai surprinsa decat atunci cand am aflat ca sunt bolnava... Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a oferit sansa de ma face bine si va sfatuiesc si pe voi, ca pe langa alimentatie, sa nu ignorati legatura cu Dumnezeu... Fiti buni cu ceilalti, iertati pe toti cei care va vor raul, faceti numai bine, nu blestemati, nu luati ce nu va apartine, nu doriti nimanui raul si spuneti “Tatal nostru “ in fiecare seara... fiti corecti si demni, pt ca bolile au o cauza s-in comportamentul nostru, nu doar in alimentatie si in mediul exterior... rugati-va sa vi se ierte toate faptele de pana acum si incepeti o noua viata... Eu asa am facut, pt ca mi-am dorit sa traiesc si sa fiu sanatoasa... Va doresc tuturor multa sanatate si sa treceti cu bine peste toate incercarile... Dumnezeu sa va aiba in paza!
  21.11.2010 20:08 
Plata
Buna..am si eu o nedumerire.Ca sa ma fac explicita va spun ca o sa fac operatie pentru a rezolva o hipertiroidie pe data de 30 nov si nu stiu cati bani sa-mi pregatesc,cam cat ma sfatuiti?asa cu "atentii" pe la doctori se merge?si cam cat? Astept raspuns!
  21.11.2010 19:06 
cam cat costa operatia de tiroida
ma operez pe data de 17 decembrie la parhon bucuresti si m-ar interesa cat mai merge sa dau la doctor?
  19.11.2010 15:37 
hipotroidita autoimuna
Am fost depistata cu tiroidita autoimuna, un TSH de 17, dupa un tratament de 2 luni cu eutirox de 25 a scazut la 4,6, dar AntiATPO 145,8 si antitiroglobulina 381,4, dupa inca un an sub eutirox de 50 TSH a intrat in limite normale 1,21, in schimb s-au marit ff mult anticorpii, respectiv antiATPO 247 si antitiroglobulina 792, este adevarat ca am si slabit in ultima perioada, sunt cam speriata, oricum va doresc multa sanatate la toti.
  18.11.2010 11:20 
Mona
Eu am auzit de d-l dr Dumitrache la C.I.Parhon Bucuresti.E foarte bun si nu recomanda operatia decat foarte rar si in cazuri extreme.
  17.11.2010 17:12 
Buna! In urma tiroidectomiei mi-au ramas doua flacoane de propiltiouracil (propycil) 50 mg - 100 tablete. Daca sunteti interesate, lasati o adresa de mail pe forumul acesta.
  15.11.2010 22:15 
operatie tiroida
nu stiu ce sa spun, prietena mea maine este operata, iar eu voi fi doar in ianurie ( probleme financiare) ma bucur sa aud cand cineva nu are cancer !!!!! iar starea ce o ai dupa operatie nu stiu ce sa spun..... acum care este starea ta?
  14.11.2010 20:40 
cred ca ti-a afectat paratiroidele
scumpa mea,sa dea dumnezeu sa nu fie adevarat dar cred ca ti-a afectat paratiroidele si ai probleme cu calciu,fa-ti calcemia. Doamne ajuta
  14.11.2010 20:36 
extirparea tiroidei
dragele mele,cind aud un operat de tiroida ca se simte bine,nu pot sa cred.Sunt operata de 7 ani, m-am operat la PARHON la Doctorul STANESCU. E un rau greu de suportat, sint zile cind aaaa-si vrea sa mor pentru ca oricum nu mai sunt ce-am fost. Aceasta operatie mi-a mutilat viata,nu ma mai recunosc,mi-e dor de mine si a-si face orice sa fiu sanatoasa. Mi-a extirpat s-au atins paratiroidele si am mari probleme cu calciu ,cu magneziu cu fieru.De atunci am facut nenumarate internari nu s-a putut face nimic la bucuresti,atunci am apelat la un medic de la iasi care mi-a spus ca au fost lezate sau extirpate paratiroidele. IMI este afectata memoria f grav,vederea,am insomnii,stari de nervozitate depresie etc.Nu mai pot lucra nici macar vinzatoare pt ca nu pot fi atenta,sunt mereu parca sunt beata,sunt confuza.VA IMPLOR DACA STITI UN MEDIC ENDOCRINOLOG BUN SA MI_L RECOMANDATI SI MIE POATE PRIN ABSURD MAI AM VRIO SANSA.
  14.11.2010 16:38 
temeorida
VREAU SA AFLU MAI MULTE DESPRE TEMOROIDA SI E INSEAMNA TESTUL ECRONOLOGIC ACUM AM NISTE PASTILE DE RACEALA SI APOI TREBUI SA MERG LA DR PT A DEPISTA BOALA DE TEMOROIDA EU LA 17 ANI 70 DE KG SI CRED CA E SI DE LA BOLA ASTA VA ROG AJUTATIMA CU OPARERE ASTEPT
  09.11.2010 11:45 
nu am cancer
sint fata cu operatia din 7/10/2010.vroiam sa va spun ca am luat pe data de 4/11/2010 rezultatul anatomo patologic din extirparea totala a tiroidei,si nu am cancer,sint foarte bucuroasa.In schimb ma simt foarte rau de o saptamina si nu stiu de ce ,sint ametita,obosita tot timpul,si cu o stare foarte mare de slabiciune. daca stie cineva de ce sa imi dea un raspuns.
  08.11.2010 13:20 
despre operatia de tiroida
Si eu am avut gusa polinodulara. Mi s-a extirpat tiroida in februarie 2010 dar si o paratiroida care se afla in tiroida. Paratiroida mi s-a reimplantat dar de la operatie am probleme cu o calcemie foarte mica. Schimb tratamentul aproape lunar, se pare ca se obisnuieste organismul si nu mai asimileaza calciu si sunt nvoita sa fac calciu intravenos aproape lunar. In rest ma simt bine dupa operatie, mi-au disparut multe manifestari care imi faceau viata un calvar dar am ramas cu problema calciului pe care nu mai stiu cum sa o rezolv, acesta scazand mereu la 6,1 sau 6,4. In speranta unui sfat sa pot rezolva aceasta problema va doresc multa sanatate si multa bafta celor aflati in aceasta situatie.
  06.11.2010 20:38 
hipertiroida
poate cineva sa imi spuna cineva daca lesinul are legatura cu hipertiroidismul cu care am fost diagnosticata
  04.11.2010 10:40 
tiroida
DE LA TIROIDA POTI LOA IN GREUTATE PE PARCURS SAU DINTR-O DATA?
  29.10.2010 21:31 
noduli tiroidieni
eu am fost operata acum 12 ani,mi s-a extirpat 90% din glanda tiroida,am continuat tratamentul acum mi-au aparut din nou noduli destul de mari.ce sa fac sa ma operez din nou sau nu?
  25.10.2010 15:20 
operatie tiroida
am fost operata in septembrie de noduli tiroidieni la Institutul Parhon Bucuresti.Il recomand cu toata caldura pe dl. doctor Ghemigean, este un doctor si un om super. Operatia nu este grea, dupa doua zile esti acasa.recuperarea este destul de usoara, dar depinde de organism.Bafta la toata lumea
  25.10.2010 01:52 
despre
Si eu am fost operat acu 1 an de zile , stai linistita aceleasi simptome le aveam si eu (nu simteam gatu in zona operatiei , multe zile am dormit pe spate , fara miscari burste din cap)dar stai linistita in jur de vreo 2-3 luni o sa reusesti sa te misti cum vrei fara dureri,dar ai grija sa nu fortezi..totusi e o operatie ,a da si operatia incepe sa se stranga cu timpu , se v-a vede dar se v-a mai strange si se mai cicatrizeaza (da-ti cu,crema cicatrizanta)
  21.10.2010 21:18 
foarte grea recuperarea
Am fost operata pe data de 7/10/2010.V-am mai scris.Am iesit pe 12.Vreau sa va spun ca astazi sintem in data de 21/10/2010 si inca nu imi simt gitul.In partea dreapta deasupra la taietura este umflat Asa este de cind am venit,oare de ce?asa are toata lumea dupa,si pt cit timp oare,poate cineva sa imi spuna?Taietura se vede, nu foarte rau dar se vede,si ma tine, nu pot sa misc capul destul de bine pentru ca daca fac o miscare mai brusca ma doare.Pe data de 4/11/2010trebuie sa merg la control si totodata pentrul raspunsul la examenul anatomopatologic.Poate cineva sa imi spuna va rog dupa cit timp pot incepe munca?Mentionez ca sint menajera.Mai dureaza mult recuperarea?Astept raspunsurile dumneavoastra.Va multumesc.JENI.
  21.10.2010 19:15 
nodul rece
prin acest articol vreau sai multumesc dr bogdan stanescu din tot sufletul.ma operat acum cativa ani de noduli tironidieni reci si ma simt bine si in ziua de azi .multa multa sanatate dle dr stanescu si numai bucurii eu nu va voi uita niciodata .datorita dv traiesc.va multumesc.
  21.10.2010 18:41 
nodul rece
in urma cu 5 ani am brusc am iceput sa am prob la inghitit si gatul mi se imflamaSE DR DE AICI MIAU SPUS CAS RACITA.DAR INTRO LUNA NODULII DE MARIMEA NUCII SAU MARIT BRUSC SI EU NU MAI PUTEAM RESPIRA.LESINAM DES SIMI REVENEAM FTE GREU.AM MERS SI ALTI MEDICI PINA AM DESCOPERIT CA AM NODULI RECI.INCA NU STIAM DESPRE CE E VBA.DAR MEDICII DE AICI MIAU ZIS CLAR CA AM CANCER TIRONIDIAN.SI MAU TRIMIS LA BUCURESTI LA PARHON.DR BOGDAN STANESCU NUL VOI UITA NICIODATA.E UN OM MINUNAT STIE SA SE POARTE CU OAMENII SI NU E UN MATERIALIST NICIODATA NUL VOI UITA.ERAM SINGURA STRAINA SI FARA BANI INTERNATA LA O ZI DE MERS CU TRENUL DE LOC MEA.NIMENI NU PUTEA VENI LA MINE.AM MERS PLINGAND LA EL SI IAM ZIS CA MIE TARE FRICA SI CA NU AM BANI.MIA ZIS CA MA VOI FACE BINE SI NIMIC NU CONTEAZA.AVEAM 300RONDAR INAINTE DE OPERATIE TREBUIA SA MERG LA ANESTEZIST O DNA FTE FRUMOASA NUI VOI DA NUMELE CARE CAND IAM DAT 150RON ZICANDUI TRE SA DAU SI DLUI DR PUTIN:MIA ARUNCAT BANII JOS ZICANDU-MI NU MA INTERESEAZA PE MINE LA MINE NU VII FARA 400LEIDAR NU AVEAM BANII ASTIA AM INCEPUT SA PLING MIA DAT DOSARU JOS APOI SA UITAT LA MINE CE EU SANT SECTIE DE BINEFACERE:NU PUTEAM RS AM ESIT PLINGIND DIN CABINET,SEARA AM MERS LA DL DR BOGDAN STANESCU NU MAI AVEAM NICI UN BAN DAR EL MA MINGIIAT SIA ZIS CA TOTUL O SA FIE BINE SA FIU LINISTITA.A DOUA ZI AM FOST OPERATA PRIMA DIN TOT SUFLETUL MULTUMESC DLUI DR STANESCU SAI DEA DZEU SANATATE SI TOATA LUMEA SA AIBA INCREDERE IN EL .EU SI IN ZIUA DE AZI MA SIMT BINE SI NUL VOI UITA NICIODATA SI NICI PE D NA ANESTEZISTA CU PARUL NEGRU SI LUNG NO VOI UITA CATA FRICA MIA PROVOCAT ERAM SINGURA DEPARTE DE CASA SI FARA BANI SI STIAM CA POT MURI NU O VOI UITA SI NUI VOI DA NUMELE DAR SPER CA CITIND AICI VA STI CAI VBA DESPRE EA.STIMATI CITITORI MERGETI CU TOATA INCREDEREA LA DL DR BOGDAN STANESCU E CEL MAI MINUNAT OM SI PUNE MULT SUFLET IN TRATAREA PACIENTILOR LUI.
  17.10.2010 20:11 
NODULI!!!
FFF TRIST !!!FAC EXPERIENTA MEDICII PE NOI
  17.10.2010 20:08 
OPERATA DEGEABA
IN 2001 DECI DE 10 ANI AM FOST OPERATA LA ONCOLOGIE IN CLUJ DE DR. NEAGOE E. SI ACUM AU APARUT IARASI NODLI LA FEL SI MAMA MEA.NU INTELEG ;DE CE NU SCOT TOTUL IN TIMPUL OPRATIEI ?PT. K S-A DOVEDIT K LA FFF MULTA LUME CRESC NDULI IARASI.AR TREBUI MEDICI SA NU MAI FACA EXPERIENTA PE NERVI SI BANII NOSTRI .
  14.10.2010 09:23 
extirpare tiroida totala
am avut o operatie de tiroida pe 7/10/2010.la prima vedere nu pare a fi o operatie foarte grea,dar depinde de fiecare persoana.fiecare persoana raspunde diferit in urma acestei operatii.eu m-am simtit rau,foarte rau,dar am avut in salon persoane mai in virsta sau mai tinere ca mine care sau recuperat mult mai repede.mentionez ca am 33ani.am iesit din spital pe data de 12.acum sint mult mai bine,cu mentiunea ca am probleme cu calciul.in spital de asemenea am facut doua crize de spasmofilie din cauza calciului,asta dupa operatie. le doresc multa sanatate tuturor celor care au trecut printr-o operatie ca si mine.
  09.10.2010 22:58 
despre parhon
acum 4 ani m-am operat la parhon.atat medicii si asistentele de acolo sunt destul de bine pregatiti ...sau cei de pe vremea mea erau...asistentele erau intepate si unele dintre ele asteapta mici atentii casa sa se comporte omeneste cu tine...insa nota 10 pentru medicii din acel spital, care stiu sa poarte o conversatie cu pacientul, lucru rar intalnit in spitalele iesene
  29.09.2010 11:52 
Parhon
daca imi poate spune cineva cum e la Parhon..cum sunt asistentele (daca te baga sau nu in seama, daca au grija de tine, etc)
  29.09.2010 11:50 
operatie hiper
Mie imi e fff frica de operatia de hipertiroidie, pt ca nu am mai fost niciodata internata. Daca imi poate spune cineva cum e la Parhon (cum sunt asistentele) si cate zile te spitalizeaza
  28.09.2010 22:33 
TIROIDA
BUNA.IN URMA CU 4 ANI AM FOST LA UN MEDIC ENDOCRINOLOG DEOARECE IN ZONA GATULUI IN PARTEA STANGA LA PALPARE SIMTEAM CEVA TARE ,AM FACUT ANALIZE DAR DUPA SPUSELE MEDICULUI AU IESIT BUNE .EU LUASEM CATEVA KG IN GREUTATE MEDICUL MI-A DAT UN MEDICAMENT FOARTE TARE NUMIT,,REGENON,,CITIND PROSPECTUL NU AM LUAT ACEST MEDICAMENT PENTRU SLABIT. DUPA UN TIMP AM CONSULTAT ALT MEDIC ,CARE MI-A CERUT SA FAC O ECOGRAFIE .LA ACEASTA ECOGRAFIE MI-A DESCOPERIT MAI MULTI NODULI. AM FACUT TRATAMENT TIMP DE 6 LUNI FARA NICI UN REZULTAT FIIND NECESARA OPERATIA,MA-M OPERAT DAR REZULTATELE AU IESIT DEZASTRUOASE,,CARCINON TIROIDIAN,,.GANDITIVA PRIN CE AM TRECUT LA AFLAREA REZULTATULUI ESTI DARAMAT FIZIC SI PSHIIC.AM FACUT IRADIERE IAR ACUM MA SIMT BINE DAR OBOSESC FOARTE REPEDE.NU POT DA SFATURI IN LEGATURA CU CE TRATAMENTE SA LUATI DOAR UN MEDIC BUN POATE SA VA SFATUIASCA ,AVETI GRIJA CE MEDIC CONSULTATI SA NU AJUNGETI IN SITUATIA MEA DACA CEVA NU VI SE PARE IN REGULA CONSULTATI ALT MEDIC.POATE CA DACA MERGEAM LA UN MEDIC BUN DE LA INCEPUT NU AJUNGEAM IN ACEASTA SITUATIE.VA DORESC LA TOTI MULTA SANATATE SI MULT NOROC
  23.09.2010 18:54 
Dr Ghemigean este chiar seful sectiei Chirurgie. Este foarte bun, ca si ceilalti medici: Stanescu Bogdan si Ionescu Mihaela. Eu m-am operat pe 16 sept. la dr Stanescu
  17.09.2010 19:35 
despre medici
mama mea trebuie sa se opereze de glanda si doctorita la care se trateaza mama mea ni la recomandat pe dr GHEMIGEAN de la spitalul parhon daca stie cineva ceva despre acest medic sa-mi zica si mie va rog
  17.09.2010 19:03 
Glanda tiroida
Buna seara. Am citit o mare parte din mesajele postate,si am observat ca sunt f multe persoane suferinde de aceasta afectiune. Din experienta mea ca pacienta pot sa spun urmatoarele: acum am 35 de ani, la 24 de ani am trecut printr-o interventie chirurgicala-tiroidectomie totala+2 paratiride (cele laterale), urmez trat cu eutirox 100- o data pe zi+calciu 6 tb/zi + alpha D3 0,5/zi. Starea mea in dinamica de dupa interventia chirurgicala, este ok, am unel pb cu caderiile ca calciu dar in acel moment intervin cu inj de calciu iv 2f in priza (calciu gluconic). Dar, nu disperati, viata merge mai departe, depinde de felul fiecaruia, unele dintre noi suntem mai deschise, transparente, altele mai inchise. Sfatul meu ar fi, cautati o persoana de incredere cu care puteti comunica deschis, vorbiti, conteaza f mult sa fiti ascultate si sprijinite. Mult succes.
  29.08.2010 15:09 
recomand
Cel mai bun si mai profesionist medic endocrinolog este DR. Ranetti de la Sp. Militar.Doar ca... este foarte ocupat.
  10.08.2010 14:44 
sant fff speriata
Buna .am o fetita de 13 ani si acum o saptamana am observat ca are putina gusa ,imediat am mers am facut echo si mi s-a spus ca are tiroidasi doi ganglioni unul de 8mmiar unul de 13mm .Ieri am mers am facut analizele necesare ,astept rezultatele cam pe vineri ,tot ieri am sunat la Parhon,si mau programat tocmai pe 2 noiembrie la d-na doctor Dumitrescu .Stie cineva daca este buna aceasta doamna doctor sau daca mai este vreun spital in tara pt aceasta boala ,noi santem din Constanta.Va pup si astet un raspuns .
  27.07.2010 10:20 
Gabiza 86
eu am descoperit ca am tiroida acum cateva zile si nu pot sa raman insarcinata aceasta boala i-mi intrerupe ovulatia acum fac tratamen dar daca raman insarcinata pastilele fac rau la bebe?
  26.07.2010 11:25 
operata
sunt operta din 21.07.2010 de dr badea cristian bv( chirurg nemaipomenit ) ,si pana in prezent ma simt bine.stiti ceva tratament naturist postoperator ?
  21.07.2010 15:39 
sieu am probleme cu tiroida, e putin lenesà asa mi s-a spus! problema e cà m-am ingrasat 10 kg si nu pot da jos nici màcar 100 de grame.am incercat cu pastile, cu ceaiuri si nimic.am luat ptr o lunà eutyrox jumate de pastila, si mi-a revenit la normal tiroida.sper sà fie bine si sper sà nu ajung la alte probleme mai grave.dumnezeu este cu noi,trebuie sà avem mare incredere in EL.
  10.07.2010 23:08 
hipertiroidie
sunt operata de 13 ani la parhon de Dr Museteanu si e OK o pastiluta in fiecare dimineata si totul este ca inainte.
  08.07.2010 11:21 
tiroida ceva f important
am fost operata acum 2 ani la tiroida(la timisoara),nu a fost cancer dar au fost noduli pe ambii lobi,a ramas totusi o parte din tiroida si ca sa functioneze bine o "ajut"cu Eutyrox;sfatul meu este ca nimeni sa nu ignore nodulii tiroidieni si sa-i lase sa "vegeteze" multi ani;eu ma simt perfect si nu ma deranjeaza ca iau in fiecare zi o pastiluta mica;multa sanatate tuturor
  06.07.2010 18:13 
noduli tiroidieni
Daca am noduli tiroidieni pot sa fac o radiografie pulmonara standard? Va rog, daca stie cineva sa imi raspunda.
  28.06.2010 00:01 
probleme cu calciu
am fost operata acum 1 an si jumatate de cancer tiroidian, s-a facut tiroidectomie si bineinteles ca sunt probleme cu calciul ,dar nu trebuie sa disperati . Din cand in cand mai faceti o cura cu calciu si se rezolva .As vrea sa fiti mai optimisti in ce priveste orice fel de boala, pt. ca totul se rezolva,cu ajutorul medicilor si a lui Dumnezeu.Sanatate multa!
  25.06.2010 13:02 
m-am operat anul trecut
Buna, eu am avut hipertiroidie cu noduli destul de mari pe ambii lobi.m-am operat anul trecut la Parhon, la dl. dr. Ghemigian (super-medic), operatia a fost usoara (eu eram f. speriata de ce citisem pe net), fara neplaceri post-operatorii, iar acum ma simt f. bine; nu mai am tiroida, dar eutyroxul suplineste fara probleme.
  21.06.2010 15:27 
respir fff greu din cauza glandei
va rog sa ma ajutati respir ff greu am glanda tiroida si medicul mia dat calciu si vitamine(pastile)si tot ma simt rau ce sa fac
  20.06.2010 17:46 
probleme cu calciul dupa operatie
daca este cineva care in urma operatiei de tiroidectomie totala ,a facut hipocalcemie.Eu am 25 de zile de la operatie si nu mi am revenit cu calciul, desi fac tratament.
  20.06.2010 17:35 
probleme cu calciul dupa operatie
daca este cineva care in urma operatiei de tiroidectomie totala ,a facut hipocalcemie.Eu am 25 de zile de la operatie si nu mi am revenit cu calciul, desi fac tratament.
  17.06.2010 11:33 
HiperTiroida
Buna ziua tuturor, ma intristeaza sa aflu ca exista atatia oameni bolnavi la fel ca si mine. Am varsta de 26 de ani, recent am aflat ca am HiperTiroidie din cauza stressului, suprasolicitarii a organismului.Al doilea rand de analize au iesit si mai grave,ma stresez mai mult acum si ma gandesc ce o sa se intample cu mine, parca nu mai am rabdare pana aflu ce trebuie facut, ma concret, pt sanatatea mea si sa-i fac fericiti pe cei din jur si mai ales pe viitorul meu sot.De ani buni, am observat ca am probleme de sanatate, insa am sperat sa nu fie asa si am fost pozitiva, ca se intampla doar din cauza oboselii. Inca de mica am avut o viata agitata, stresanta din cauza parintilor. Daca spuneam mamei ca nu ma simt bine, ca ma doare in "N" loc, imi spunea ca nu vreau sa invat si vreau sa scap de scoala ca sa ma duc la medic. Medicul meu de familie, fiind unchiul meu, tot timpul a negat ca sunt bolnava sau ca se intampla ceva cu organismul meu, mi-a ridicat moralul si sa nu ma stresez pt niste inchipuiri. Insa,de curand , facand o analiza la sange pt o alergie, am aflat ca am HiperTiroida (THS-ul mi-a scazut de la 0,01 la 0,005 ),este strigator la cer !!! Iau cam 10 pastile zilnic, dimineata, pranz si seara. ( Aspacardin, Propranolol, Lagosa, Thyrozol ). La ecograf mi-a iesit o diferenta intre partea stanga 61mm si partea dr 64mm.Examenul ginecologic Papanicolau a iesit rau de asemenea, trist dar imi trebuie putere sa merg mai departe, sa lupt !!! Eram insarcinata, doctorita de la Pahon Elena Pacurariu m-a sfatuit sa nu fac acest copil pt ca poate fii fatala nasterea pt mine sau copilul se poate naste cu malformatii. Alt doctor din Constanta, numitul Dr. Circo, m-a sfatuit sa fac acest copil pt ca nu o sa fie probleme grave (la orice sarcina o sa am aceleasi complicatii si probleme ),la analizele dansului si palpandu-ma mi-a spus ca nu am leziuni cu caracter nodular sau chistic,insa m-am gandit mult la aceasta situatie si am decis sa renunt la acest bebel, sper din inima ca pe viitor sa pot face un copil sanatos, macar unul.Acum doua zile am intrerupt aceasta sarcina si imi pare atat de rau de bebelus, mi-l doream atat de mult.De cand am inceput sa urmez acest tratament si stiu ca am aceasta nenorocita boala, ca nu pot face acest copil care mi-l doream, m-am demoralizat, stresat, sunt mai dificila, agitata si mai mult, sunt foarte nervoasa, de ce mi se intampla tocmai mie. Ma agit pe zi ce trece si mai mult. Simt durere in gat, un discomfort, un nod care ma sufoca, care nu ma lasa sa respir. De cand stiu ca am aceasta boala parca ma simt din ce in ce mai rau. Obosesc vorbind, ma doare gatul, simt nevoia sa tac, sa nu fie cineva langa mine, sa zac, sa ma odihnesc (nu prea mai pot), simt nevoia sa fiu singura si singura persoana care o pot accepta langa mine este viitorul meu sot care il iubesc atat de mult. Este langa mine tot timpul, are grija de sanatatea mea, ma intelege foarte mult si incearca sa faca tot posibilul sa ma insanatosesc. Sunt atat de stresata, in afara de durerile care le am, transpir foarte mult, ma sufoc, nu am aer.Inainte parca eram mai vioaie, mai de viata. Vreau sa ma duc la alta consultatie, la Dl Dr Ghemigeanu de la INST. Parhon din Buc,multumesc pt recomandarile d-voastra. Sper ca o sa fie bine, am sa accept terapia cu iod sau operatia, sa scap definitiv de aceasta boala si sa reincep o noua viata alaturi de viitorul meu sot. M-am speriat mult ce am citit pe acest forum si parca mi-a dat putere sa lupt , sa fiu si eu sanatoasa , sa traiesc viata din plin, sa am un copil este ceea ce imi doresc.Tot ce va doresc voua si tuturor oamenilor bolnavi si copiilor, aveti grija de sanatatea d-voastra, tineti cont si de sfaturile celor din jur, chiar daca va este greu, va ajuta. Multa sanatate tuturor, aveti grija de voi, o viata aveti si ar trebui sa luptati pt ea, este greu, cu speranta si credinta o sa apara soarele pe strada noastra. Sper din inima sa ajung acea persoana vioaie si fericita pt ca traiesc. Va imbratisez pe toti, SANATATE !!! PS : Am sa va dau vesti, cum stau lucrurile si cum ma simt pe viitor. Mihaela Elena Garaba (mihagaraba@yahoo.com)
  14.06.2010 12:50 
tratament naturist postoperator al glandei tioroide
Va scriu in numele matusii mele in varsta de 38 de ani, care a fost operata pe 8 iunie 2010 la Spitalul Clinic din Targu-Mures, de catre dl. doctor Calin Craciun, avand hipertiroidie. I s-a facut tiroidectomie totala, gusa avand 10/10 cm. Operatia a fost foarte dificila, externata foarte repede, pe 12 iunie, cu o stare generala proasta. I s-au atins corzile vocale, a pierdut mult sange, iar azi s-a internat din nou la Spitalul Judetean Neamt (e cel mai apropiat) la medicul care a tratat-o inaintea opertiei. La externare i s-au prescris doar Miofilin (pentru ca se sufoca)si niste vitamine. As dori sa imi spuneti despre un tratament naturist, care sa o poata ajuta sa isi recupereze in timp macar partial vocea. I s-a spus ca s-a operat prea tarziu si ca recuperarea partiala a vocii poate dura cel putin 6 luni. Astept un sfat chiar pe adresa mea de email mdisbargaoanu@yahoo.com! Va multumesc anticipat!
  28.05.2010 10:24 
operatie de glanda
am fost operata in martie mi s=a facut tiroidectomie totala deoarece aveam noduli .am fost operata la parhon ,bucuresti ,la dr chemigian,ma simt f bine ,analizele de dupa op au iesit f bune.daca aveti probleme nu neglijati si mergeti la endicrinolog .daca sint noduli nu e bine sa stati prea mult ,deoarece isi pot schimba structura si pot deveni cancerosi .va doresc multa sanatate.
  18.05.2010 20:38 
gusa micronodulara
am facut trat.naturist cu tironorm 3luni,dar senzatia de jena din gat tot nu a disparut
  14.05.2010 20:32 
si mama mea are probleme cu tiroida
a fost la medic si in urma unui usg sa depistat ca are un nodul de 1.5 ce poate face sa continue tratamentul cu iod?
  09.05.2010 20:55 
dr,bun
va recomand cel mai bun dr chirurg din cluj-dr olteanu cl.2
  09.05.2010 18:01 
cu incredere
mergeti la Parhon ,la dr.Ghemigean.UN PROFESIONIST.
  09.05.2010 10:31 
ce sa mai fac/
am fost operata de gusa nodulara postoperator am avut multe complicatii, analiza biopsiei a rezultat noduli beligni acum sunt cu tratament dar nu sunt bine t s h este tot mare cine imi poate spune ce sa fac /multumesc
  07.05.2010 22:44 
glanda
buna am si eu glanda si mia dat tratament ce credeti ca imi face e pentru prima data la control dar e mare mia zis ca e de 17c e periculos ce ziceti mie frica tare se poate trata sau operatie va rog un raspuns sunt disperata am slabit 9 kg. se poate mai mult am ramas la 56 kg.....nu mai vreau"
  06.05.2010 14:21 
ce inseamna tsh endocrin care la analize a iesit 0
vreau o informatie cit de grav este ca la analize mia iesit tsh 0
  03.05.2010 21:01 
cost operatie extirpare tiroida
Va rog sa-mi spuneti, cu aproximatie, cam cat costa la Bucuresti / Parhon operatia de extirparare a tiroidei!
  02.05.2010 19:07 
buna
am 21ani si in urma cu o saptamana am fost operata de nodul de 3/4cm,mi-a fost estirpat lobul stang si istmul,am ramas cu lobul drept,ma simt foarte bine.In general pt noduli mai mari de 3cm se recomanda tratament chirurgical.multa sanatate!
  20.04.2010 23:15 
buna
am 23 ani si am hipertiroidie,am descoperit o la 20 ani.am luat pastile atunci doar vre o 2luni dupa care un an nu am mai fost la medic. cand am fost peste un an mi a dat sa fac analizele tsh parca,si mi a zis ca e totul bine si nu mi a mai dat nimic. acum mi a facut doctorita de familie ecograf si nodulul drept a ajuns la 3.2 cm .iau si tratament acum.as vrea sa stiu cam la ce dimensiune trebuie operati acesti noduli?
  17.04.2010 17:11 
ganglioni dupa operatie de tiroida
este vorba de sora mea.s-a oprat de 3 luni si in urma unui consult doctorul a depistat k au mai ramas acolo niste resturi numiti ganglioni.este grav/trebuie sa se opreze din nou?
  10.04.2010 17:47 
Mwdicamente pentru Tiroida
Exista niste medicamente pentru Tiroida:http://genericbuy.info/?prod=synthroid se pot cumpara chiar de acolo;) multa sanatate!
  09.04.2010 14:47 
tiroida
care sunt bolile tiroidei..? adica cum iti dai seama ca esti bolnav de tiroida??!
  07.04.2010 22:47 
Am nevoie de o parere
Am si eu probleme cu tiroida, ma ingras, am 22 ani, 1,60m si cam 68kg.Am luat si eu Eutyrox,aproape 1 an, si DHA e de la 47 anul trecut abia la 38 scazut, ar trebui safie maxim 9.Acum iau doar Jodid si anticonceptionale. Dupa 1 an de tratament eu sunt la fel si parca ma ingras... sa mai merg si la alt medic? in cat timp se regleaza oare? deja disper, nu pot slabi si e prea mult pt mine, si mi s-a spus ca de la dereglarile acestea am si starile de agitatie si nervozitate care sunt cam zilnic prezente.As vrea sa se termine o data. Mie nu mi s-a spus ca as avea vreun nodul...Va rog sa va dati cu parerea...multumesc
  06.04.2010 22:25 
am noduli tiroidieni de 4,5 cm.CE pot face?
  29.03.2010 21:45 
tiroida
trebuia mai multe informari
  26.03.2010 18:55 
despre articol
tin sa va spun ca e un articol ffff interesant si benefic pt cei care prezinta simptome de Tiroida va multumim ca existati si ca ne preveniti cu indicatiile d voastra av multumim din sufet
  06.03.2010 14:34 
e foarte greu cand ai probleme la glana tiroida
recomandati-mi si mie un medic superb bun endicronolog indiferent in ce oras .multumesc si sanatate tuturor
  01.03.2010 23:10 
tiroida
buna la toata lumea am si eu hipertiroidie si sunt programata pt operatie luna viit as vrea sa stiu daca sa operat cineva la doct olteanu de la spilaul chirurjie 2 cluj si cat de periculoasa e operatia am 33 de ani si 2 fetite gemene, va multumesc si multa sanatate
  01.03.2010 22:52 
tiroida
buna la toata lumea am si eu hipertiroidie si sunt programata pt operatie luna viit as vrea sa stiu daca sa operat cineva la doct olteanu de la spilaul chirurjie 2 cluj si cat de periculoasa e operatia am 33 de ani si 2 fetite gemene, va multumesc si multa sanatate
  01.03.2010 22:51 
tiroida
buna la toata lumea am si eu hipertiroidie si sunt programata pt operatie luna viit as vrea sa stiu daca sa operat cineva la doct olteanu de la spilaul chirurjie 2 cluj si cat de periculoasa e operatia am 33 de ani si 2 fetite gemene, va multumesc si multa sanatate
  26.02.2010 17:48 
hipertiroidie
as dori mai multe informati despre operatie find programata peste o luna la cluj pt operatie la dom doct olteanu,va multumesc si sanatate la toata lumea
  26.02.2010 17:41 
gusa cu noduli
as dori sa aflu mai multe depre operatie sunt programata peste o luna jumate la cluj doct olteanu poate cineva sa mi spuna cate ceva despre aceast boala va multumesc si multa sanatate
  24.02.2010 18:33 
sunt operata
sunt operata de tiroida polinodulara. m-a operat dr ghemigean de la Parhon, un super om. operatia a decurs perfect, si ma sunt fff bine, iau Eutyrox de 100 6/7 zile. recomand la toata lumea operatia daca are noduli, si sa mearga la dr Ghemigean
  17.02.2010 03:36 
GIAGNOSTIC---NODUL TIROIDIAN
ARTICOLUL ESTE EXTREM DE IMPORTANT SI FACE REFERIRE PRECISA LA AFECTIUNE,FELICITARI PTR, ACEST ARTICOL,IMI VOI SPUNE SI EU PROBLEMA DE SANATATE--AM NODUL TIROIDIAN APROXIMATIV DIN ANUL 1990---DESI SANT CADRU MEDICAL ,LUCRAND CU MEDICI,NU A OBSERVAT NIMENI NODULUL,L-A REMARCAT MAMA MEA -CAND AM MANCAT I-AM SPUS CA NU POT SA INGHIT BINE,AM AVUT SENZATIA DE APASARE ,EA--MAMA ,S-A UITAT LA GAT SI MI-A SPUS CA AI CEVA LA GAT ,EU NU AM LUAT IN CONSIDERARE ,AM FOST TOTAL INDIFERENTA,DAR ACEST NODUL URMA SA SE MAREASCA ---IN ANUL 2005 ,AM SIMTIT DIN NOU O TRECERE GREA A ALIMENTELOR IN FARINGE,LARINGE----M-AM CONSULTAT CU MEDICUL CARE COLABORAM SI BINEINTELES CA AM FOST LA DR, ENDOCRINOLOG,AM EFECTUAT ANALIZELE INDICATE,CHIAR SI TESTE F, IMPORTANTE ,CONCLUZIA ESTE RECOMANDAREA INTERVENTIEI CHIRURGICALE,LA PRIMA INDICATIE ERA SA FAC PASUL SPRE OPERATIE---DAR O COLEGA TOT AS, MED, M-A OPRIT ,INDICANDU-MI TRAT, NATURIST ---NU AM VOIE SA FAC RECLAMA ,ESTE NATURAL,DIN IMPORT,FIIND AS, MEDICALA AM INCERCAT SA-MI RESPECT O DIETA FFFF, CORECTA CU MULTA PROTEINA,FRUCTE,MULLT CALCIU,VITAMINE F,CALITATIVE,MI-AM PRELUNGIT PROGRAMUL DE SOMN,IN FINE ---NODULUL S-A MICSORAT,NU M-AM OPERAT INCA,INSA PROBLEME DE DISCONFORT SANT,AM SI O VARSA 55ANI,CARE ARE ANUMITE FAZE DE METABOLISM DIFERITE,ADICA PROCESUL DE ASIMILATIE ESTE DIFERIT LA VARSTA DE PESTE 50ANI,INSA EU IMI CONTINUI DIETA,CEAIURI DIN PLANTE MED, ,TRAT, NATURIST ,ESTE FFF,SCUMP TRATAMENTUL,FIIND ASISTENTA MEDICALA AM CITIT FFFF, MULT DESPRE OPERATIA IN SINE,SI LA TOATE RISCURILE CARE EXPUS PACIENTUL,EU FIIND SI CARDIACA ,ACUM NU MAI PROFESESZ,AM MAI MULT TIMP SA RESPECT TRATAMENTUL MAI MULT COMPLETAT SI DE MINE,ORICE PERSOANA BOLNAVA CI TIROIDA ESTE BINE SA MEARGA LA ENDOCRINOLOG--OBLIGATORIU,SI PERSOANELE CARE AU INTRAT IN MENOPAUZA SA CONSUME CALCIU SI VITAMINE INDICATE DE MEDIC,NU VA NEGLIJATI ----VOI OAMENII UNEORI SANTETI SI TERAPEUTII VOSTRI SINGURI,EVITATI FUMATUL,ALCOOLUL,CONSUMATI CEAIURI FARA ZAHAR DIN PLANTE ----SUNATOARE ,VA DEZINTOXICA ORGANISMUL,NICI O ZI SA NU FITI CONSTIPATI---DAUNEAZA ENORM---TOXINELE NU SE ELIMINA,FOLOSITI CEAIURI CARE VA AJUTA LA ELIMINAREA CONSTIPATIEI,SI IN FINAL SA REVIN LA NODULUL MEU TIROIDIAN---S-A FORMAT DIN CAUZA STRESULUI ---AM PRIMIT PAREREA MAI MULTOR MEDICI,SI NU UITATI RELAXAREA PRIN MUZICA ,EVITATI DISTRACTIILE IN GRUPURI DE PRIETENI CARE VA OBOSESC ORGANISMUL,O NOAPTE IN FUM,FARA SOMN ESTE O PIERDERE DE 10 LUNI DIN VIATA,CALCULATI,VOI SANTETI PROPRIUL ARBITRU AL VOSTRU,IUBITI-VA PE VOI ,INGRIJITI-VA CORPUL,DORMITI MAI MULT LA FINAL DE SAPTAMANA,PLIMBATI-VA MULT PE JOS ,AERUL ESTE EXTREM DE IMPORTANT,AERISITI MULT CAMERELE MAI ALES IN ACEEA CARE DORMITI,VA DORESC LUMINA ,PACE,SANATATE,
  16.02.2010 13:03 
chist ,noduli
am citit ca daca bei timp de 3 saptamani in loc de apa ,ceai de galbenele ,nodulii dispar.As incerca si eu ca am o situatie similara sanatate!
  16.02.2010 12:56 
chisturi pe lob drept
am si eu astfel de chisturi.Am aflat de 6 ani ,dar nu am facut nimic ptr ca nu m-au deranjat.Am citit intr-o carte naturista a mamei mele ca se pot vindeca daca se bea in loc de apa ,ceai de galbenele timp de 3 saptamani > EU nu am incercat,dar ma pune pe ganduri .SAnatate tuturor!
  14.02.2010 13:55 
simona
in octombrie anul trecut am fost operata de adenom tubercular de dr stanescula i.parhon nu am avut probleme post operatorii,nici cu anestezia depinde si de imunitatea pacientului iar dr nu sint chiar Dumnezeu cahai daca lucreaza prin mina LUI.imi pare rau ca nua mia fost descoperita la timp dar asta este ... iau eutirox de 50 dimineata numai am tremuratul dorm mai bine (mia fost extirpat lobul drept) numai ca de o luna miau revenit sufocarile astept contolul din luna martie si va zic atunci mai multe .SFAT cu TIROIDA NU E JOACA tratati va
  06.02.2010 00:45 
Se trateaza naturist! Cauzele trebuie tratate
AM si eu hipertiroidism. Din acest motiv am facut o spasmofilie greu de suportat. M-am tratat homeopat. Tiroida s-a tras, dar cauza a ramas si tiroida a luat-o de la capat. Cauza era dischinezia biliara cu implicatii in digestie, absorbtia alimentelor, balonari care presau nervul vag. Nervul vag este cel care inerveaza si tiroida. Cand ma balonez, se umfla tiroida. Cand am grija ce manac, scade. Deci pana nu scap de dischinezie, degeaba tratez tiroida. Pentru chisturi ovariene am luat APIS CH 15. In 2-3 saptamani dispar. ALte lucruri pe tema asta cititi pe http://vindecarenaturista.blogspot.com/
  25.01.2010 22:54 
d_lyo
Nu am nini o parere .... Doar c imi este frica!
  25.01.2010 22:20 
noduli extirpaţi
şi eu am fost operată in iunie 2009 de către domnul dr. Mircea Ghemigian, la Spitalul Parhon. Este un om deosebit, iar soţia sa este la fel. Mă simt foarte bine, iar analizele sunt OK. Iau 100 de grame de eutyrox pe zi.
  25.01.2010 14:10 
tiroida
am 32 ani am fost la medici endocrinologi care mi-au spus ca am glanda pe sistem nervos.am inghitit numai vitamine recomandate si de ei dar si de la mine.ce as putea sa mai fac .am 45 kg 1m53,si slabesc pana la 40 dar apoi urc.
  17.01.2010 21:03 
singur hotarasti
doamnelor ,domnisoarelor si domnilor,daca aveti probleme cu tiroida si trebuie operata nu stati prea mult pe ganduri( cel care hotaraste esti TU ) cu cat stai mai mult cu atit este mai greu.nu va ganditi si la medicul care opereaza ca daca problema este mai grava este greu si pentru el? eu am fost operata la spitalul Sfintul Ioan -Bucuresti - (sunt din Bucuresti ) pe data de 12.01.2010 , pe data de 15.01.2010 am fost externata ,diagnostic ,,gusa plonjata '', am avut si noduli; mi-a fost extirpata toata tiroida Sincer nu este usor dar nici chiar atat de greu precum va speriati dvs. daca vrei poti ,nu va mai speriati atata .pe urma urmezi sfatul medicului si OK.credinta multa cu Dumnezeu inainte. La spitalul la care m-am operat tot personalul si-a facut datoria asa cum trebuie de la infirmiera pana la profesor si o echipa de medici chirurgi EXTRAORDINARI - jos palaria - nu am cum sa multumesc pentru ce au facut pentru mine ( si cu toata lumea se poarta la fel ) si nu numai aici ,avem medici buni in toata tara. CURAJ OAMENI BUNI --emiliapetreanu@yahoo.com (daca mai doriti intrebari)
  07.01.2010 18:16 
Efectele secundare in cazul operatiei de tiroida
Am fost diagnosticata cu ani in urma de Basedow, am urmat tratament cu thirozol, dar boala a recidivat in urma unei perioade suprasolicitante. Am facut analiza anticorpilor anti receptor TSH , iar valoarea a fost 3,004, in conditiile in care o valoare normala se situeaza intre 1-1,5. Medicul curant mi-a recomandat operarea tiroidei, dar imi este teama de efectele secundare date de suplinirea functiei tiroidei cu hormoni sinteci. Puteti sa ma ajutati sa ma hotaresc? Mentionez ca am 36 ani si nu am copii.
  22.12.2009 11:24 
Ce sa fac?
Am si eu asemenea boala! Am primit tratament 6 luni in urma,dar din potriva...ma simt mai rau! Me dicii meau propus o operatie dar mie frica deoarece o cunostinta si-a dacut si a ramas paralizata!!!
  10.12.2009 12:34 
TIROIDA
SI EU AM TIROIDA.AM 2 NODULI,UNUL DE 18 SI UNL DE 13.....IAU EUTIROX DE APROAPE 3 ANI.SI REDUCTIL.NU POT SAZIC CA NU AM SLABIT DAR NODULI TOT II AM....AS VREA SA STIU CAT COSTA OPERATIA DE GLANDA.PT CINE STIE ASTEPT RASPUNSPE tantzik87@yahoo.com.....mu;ts sanatate
  05.12.2009 17:36 
OPERATA
sunt operata din 2002 la parhon de DR STANESCU BOGDAN DIN PACATE MI-AU APARUT DIN NOU NU STIU CE SA FAC DAR O HOTARIRE TREBUIE SA IAU MAM INTORS DE UNDE AM PLECAT SANATATE TUTUROR SI SARBATPRI FERICITE MARI
  25.11.2009 14:04 
OPERATIE
SUNT PROGRAMATAPT OPERATIE INIANUARIE DE GUSACU NODULI AS VREASA STIU CUM SE SIMT CELELTE FETE CARE SAU OPERAT
  25.11.2009 14:02 
OPERATIE
SI EU AM HIPODIROIDIE SI ACELEASI SIMPTOME DESCRISE DE OBOSEALA NERVOZITATE SI STARE GENERALA PROASTA SUNT PROGRAMAT PT OPERATIE LA CLUJ IN IANUARIE DAR MI E TARE FRICA .POATE CINEVA SA MI SPUNA CUM A DECURS OPERATIA SI CUM S A SIMTIT DUPA ?FAC TRATAMENT CU THYROZOL VA MULTUMESC
  20.11.2009 14:08 
8
vreau sa ma operez de gusa tiroida unde trebuie sa merg si cit ma costa la parhon
  18.11.2009 17:57 
gusa nodulara
cit mai ajunge operatia
  10.11.2009 23:40 
bazedof
AS AVEA SI EU O INTREBARE,AM NISTE INTEPATURI IN GAT,SI SIMT CA NU MAI SUNT IN STARE SA VORBE PUR SI SIMPLU IMI ESTE GREU,SI NICI SA INGHIT NU POT,AM OBSERVAT ASTA CAND SUNT STRESATA,NERVOASA..........VA MULTUMESC
  05.11.2009 16:53 
re:trebuie sa ma operez de gusa nodulara
Operatia nu este una grea, externarea se face dupa 4 zile. La mine cicatricea ramasa nu este mare deloc...ca o zgarietura, in plus daca urmezi sfaturile dupa operatie si pui comprese timp de 1 luna, folosesti un sapun special si o crema ce ajuta la cicatrizare..nu ai dece sa-ti faci griji.
  21.10.2009 22:11 
trebuie sa ma operez de gusa nodulara
am nevoie de cineva sa-mi dea un sfat inainte sa fac pasul acesta.in urma cu 5 ani , mi-aparut un nodul pe dinafara destul de mare, de atunci umblu mereu prin spitale.3 medici mi-au recomandat interventia chirurgicala, iar eu nu am acceptat. am continuat tratamentul cu medicamente un timp, dupa care nu le-am mai dat importanta prea mare. am facut si punctie la iasi, si nu am mai avut treaba vreo 2 ani de zile. acum mi-a reaparut in partea stanga si necesita operatie. este de 38mm in partea stanga si mai mici in partea dreapta, ma deranjeaza atunci cand inghit. ce riscuri are operatia, va arata urata cicatricea la gat, vor aparea nodulii dupa operatie ?.va rog foarte mult daca poate careva sa ma ajute , sa-si dea cu parerea. multumesc
  20.10.2009 22:20 
Am ramas fara tiroida, oricum se atrofiase.
Dragi prieteni. De mult trebuia sa iau o hotarare pentru indepartarea tiroidei. Aveam tiroidita hashimoto, hipertiroidie si gusa multinodulara. Pe lobul stang erau multi noduli, pe lobul drept doi mari penste 20 mm si multi mai micutzi. Din aceasta cauza, mi-a fost propusa tiroidectomia. IN 13.10.2009 m-am operat la Cluj, la IOCN, la doctorul Emilian Neagoe. Totul de decurs bine si repede.IN 15.10.2009, am venit acasa. Astept rezultatul histopatologic si sper ca totul sa fie cum sunt 85% din cazuri, repectiv, noduli calcinati datorita metabolismului prost, calciul se depozita sub forma de noduli, cata vreme nu se regasea in sange, desi luam zilnic calciu. In momentele de fata. mai am mici probleme cu ametelile, insa dorm bine si mi-a reveni pofta de mancare. In ultima luna, slabisem 3 kg. Mai sunteti proaspat operati?? Cum va simtiti. Oricum, va doresc sanatate maxima fiecaruia dintre voi si fiti curajosi.Pupici
  16.09.2009 11:38 
ce,sa,fac
sotiia,mea,are,teroida.la.git,si,nodule,mici,la.sin.ce,sa,fac,va,rog,frumos,sa,ma,ajutati.emeil.pricopioan09@yahoo.it
  06.09.2009 19:12 
NODUL TIROIDIAN DREPT
LA INSTITUTUL PARHON MI-AU PUS DIAGNOSTICUL NODUL CH ISTIC LTD,EUROTIROIDISM NU STIU CE SA FAC SA NU MA OPEREZ
  31.08.2009 14:39 
noduli tiroidieni tratati fara operatie
"in cadrul Spitalului Clinic "Dr.C.I.Parhon" Iasi nodulii tiroidieni pot fi injectati cu o solutie si se retrag in timp fara a mai fi nevoie de interventie chirurgicala".Se stiu noutati in legatura cu aceasta varianta? Daca da, cui sa ma adresez???
  01.08.2009 04:49 
ce inseamna ganglioni hipodensi?
am facut recent o ecografie la tiroida; uitandu-ma cu atentie observ ca scrie pe foaia de la ecografie ca am 2 ganglioni hipodensi de 0.25 cm si 0.2 cm fara semnal Doppler. Ma ingrijoreaza prezenta acestor ganglioni hipodensi; stie cineva ce ar putea sa insemne?
  27.07.2009 17:40 
HIPOTIROIDA
Buna!!!!am 14ani si sufar d hipotiroida inca d la 9ani:((:((cand eram mica mam dus la medic si mi-a dat cv medicamente si o dieta...dar din pacate, peste 3saptamanii am intrerupt totul. M-i-a dat un regim fff strict si cum eram asa de mica nu l-am putut tine...si akm imi pare fff rau:((si ma enerveaza c sunt grasa:((nush csf...va rog frumos sa-mi dai si mie un sfat:*
  27.07.2009 07:33 
ok ASA POTI SLABI DACA SE VA VINDECA VREODATA?
  24.07.2009 13:47 
cost operatie tiroida
Buna ziua! as vrea sa stiu cam cat se da la medic pentru o operatie de extirpare a glandei tiroide? dr. Ghemigean este cal care realizeaza operatia (daca conteaza) .. cam cat se da si la anestezis si restul personalului medical? va rog sa ma ajutati, am nevoie de raspuns rapid! Multumesc mult!
  23.06.2009 16:03 
M-am operat pe 18 iunie la domnul doctor Ghemigian. Ma simt bine, este un dr. deosebit, ca si sotie dansului, doamna dr. Adina Ghemigian.
  19.06.2009 01:12 
multumesc pt informatti
cand te inbolnavesti , doar atuncea i-si dai seama ce este bolala, doar pana atuncea nu sesizezi.si ce bine e ,ca ai de unde sa aduni informatii, si sa conspecti.
  10.06.2009 14:48 
fiecare fiinta umana are TIROIDA
Medicul v-a spus ca aveti tiroida? Dar de ce? Ati sustinut dv.ca nu ati avea? Orice persoana are tiroida.Daca mergeti pe google si dati simplu"tiroida" veti afla ce este aceasta... Posibil ca medicul dv.sa va fi spus ca aveti disfunctii ale tiroidei, hipo sau hipertiroidism?Noduli sau altceva la glanda tiroida.Cat aveti TSH-ul?Ce alte analize pentru glanda tiroida ati mai facut?Alte investigatii? Nu cred ca un sfat de la oricine va este suficient.Trebuie sa stiti rezultatul medical si nu sa va tratati dupa...ureche cum se spune.Nu? Cu drag. Conational.
  09.06.2009 23:35 
RADIOIODIO in ITALIA
de 4 ani ma chinui cu boala aceasta sper acum cu acest tratament sa rezolv !!!!!
  26.05.2009 11:17 
Se poate trata?
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.Am fost ieri la un eco si mi-au fost depistate 6 chisturi pe ovarul drept si mi s-a spus ca am tiroida.Mi-a dat trimitere la endocrinolog .As dori sa aflu daca am chisturile din cauza Tiroidei, si daca se poate trateaza.Imi doresc mult un copil si vreau sa stiu daca exista vre-un risc sa numai pot avea...Va multumesc!
  25.05.2009 21:48 
hipertiroida graves
totul porneste de la psihic
  05.05.2009 19:43 
Exista tratamente naturiste?
Si eu am tioridita autoimuna, am descoperit de o luna ca am si noduli la glanda tiroida, si la sani, plus citeva chisturi la sanul stang.Mi s-a prescris eutirox 50 si brocriptina, iar dupa o luna sa merg la control.Intrebarea mea este chiar nu exista un tratament naturist ca sa vindece aceasta boala?Chiar trebuie urmat tratament toata viata?Deocamdata doctorita mea a fost f. optimista si mi-a spus ca nu trebuie sa imi fac griji, oricum acum ma simt rau, senzatii de sufocare, dureri muschiulare , de sani.Astept sa incep tratamentul.
  28.04.2009 15:53 
deces
mama mea a fost operata de un nodul la teroida si a decedat imediat dupa interventie ce credeti ? a fost bistiriu pre ascutit doctorita ionescu mihaela nu sia asumat nici o vina grav
  27.04.2009 19:35 
ce inseama sa am ceva la sange e ceva rau?
daca am ceva la sange e grav ,pot muri>?
  26.04.2009 14:52 
noduli tiroidieni tratati fara operatie
Astazi am aflat de la cineva ca la Institutul Parhon Iasi de cateva luni nodulii tiroidieni pot fi injectati cu o solutie si se retrag in timp fara a mai fi nevoie de interventie chirurgicala. Va rog mult care cunosteti mai multe informatii despre acest lucru nu ezitati sa-mi raspundeti. Pe 22 mai sunt programata la operatie si poate rezolv problema nodulilor in alt fel. Va multumesc
  22.04.2009 17:39 
NODUL
Buna . azi dimineata am depistat ca am un nodul la gat cam in partea dreapta ,exact langa marul lui adam...Ce-o fi oare ca nu mai judec corect , si mi-e tare frica .Am doar 29 ani si 2 fete,.in ultimul timp am avut o tuse seaca de-aia magareasca si am fost si ff nervoasa , stresata, o avea vreo legatura...un sfat ceva
  12.04.2009 20:48 
basedow
Am fost operata de Dr.Stanescu(spitalul Parhon|)in anul 2006,februarie.Mi-a extirpat tiroida pt ca aveam basedow,exoftalmie,stare generala fff proasta.Dupa recuperarea de 7 zile viata mea s-a schimbat total.Nu mai sunt nervoasa,deprimata,m-am ingrasat putin cam mult,insa viata mea e alta.Daca sufera cineva de boala asta ar fi bine sa nu o treaca cu vederea,in cele mai multe cazuri netratata duce la deces.Operatia e pentru bolnav salvarea,mai ales ca e anesteziat total,iar recuperarea e in functie de fiecare organism.De cele mai multe ori e destul de rapida.Urmati sfaturile medicului post operatorii,nu consumati prea multe dulciuri si sare,se depun fff usor.Singura mea reminiscenta de la boala asta e exoftalmia.In cazul in care nu cedeaza umflatura ochilor mergeti la medic oftalmolog,de preferinta cel de la spitalul unde v-ati operat.Sper ca informatiile mele sa va ajute si orice ar fi nu va speriati ,e viata in joc.Sanatate!!!
  05.04.2009 20:10 
tiroidectomie totala
Pe 18.03 am suportat o tiroidectomie totala din cauza unei gusi multinodulare cervico mediastinale cu dimensiuni de 10/6 cm.Din cauza marimii si pozitiei ei, chirurgul endocrinolog a decis ca operatia sa fie facuta la spitalul Sf Ioan impreuna cu un chirurg torace-vascular . Am scapat usor , reusind sa scap de operatia pe stern , au scos-o prin gat.la aproape 3 sapt dupa ,ma simt ok ,sunt ceva dureri suportabile insa , incerc sa ma obisnuiesc cu eutyrox-ul si astept rezultatul biopsiei. Pt cei ce ajung la chirurg endocrinolog , il recomand cu mare caldura si incredere pe Dl.Dr Ghemigian Mircea( Spitalul Parhon sau Euroclinic), un medic excelent si un om extraordinar . Aceleasi referinte si pt Dl. Dr Dabelea Ctin pt cei ce se lovesc de interventii chirurgicale pe torace. Sa aveti parte de multa multa sanatate!
  01.04.2009 19:48 
despre operatia de hipertiroidism
Buna la toata lumea,eu am fost operata de o luna de hipertiroidism (gusa nodulara) dar nu aveam noduli ci era foarte marita glanda tiroida,si acum ma simt foarte bine si sper tare mult sa imi fie tot asa si mai departe,deoarece inainte de operatie a fost groaznic pentru mine si familia mea,acum imi dau seama cat de rau ma simteam.Daca aveti problebe cu glanda si va spune medicul sa va operati sa o faceti fara sa stati pe ganduri va spun din propria experienta,si mie m-ia fost frica dar dupa cat de frica m-ia fost asa de simpla este,in 2 zile esti acasa si iti revi foarte repede,dar merita sa faceti acest pas,eu ma simt extra ordinar de bine acum ca nu imi vine sa cred.Va doresc multa sanatate si putere sa puteti lupta cu aceasta boala care este (groaznica)daca nu o tratezi cum iti spune medicul,daca urmezi sfatul mrdicului si mergi la control de fiecare data si urmezi si tratamentul prescris duci o viata normala ca ori care alta persoana,totul este sa o controlezi si sa faci ce iti spune medicul nu dupa urche sa iei tratamentul.Sanatate multa.
  26.03.2009 17:45 
operatia
Si eu sunt operata de vreo 10 zile la Dr. Stanescu la Parhon si totul e bine. Daca ai nodul sau noduli care se modifica este cea mai sigura cale de a scapa de ei si de a nu ajunge sa iti afecteze inima, plamanii sau alte organe. Si asa cum zicea cineva mai jos te ingrozesti ce vezi in spital ca poate produce aceasta glanda.
  25.03.2009 12:32 
tiroida
mda buna la toata lumea va scriam acum ceva timp ca sufar de hipertiroidie basedow graves inca dupa ce am urmat tratament un an jumate exoftalmia şi a spus cuvintul adica ochii incepusera sa iasa din orbita.operatia trebuia facuta cu cit mai repede cu atit mai bine.mi sa facut tiroidsectomie totala am 2 sapt de la operatie şi ma simnt foarte bine dar in fiecare dimineata iau hormon sintetic pe stomacul gol.toata viatza asa va fii da şi ce important este ca ma simnt bine iar operatia e ok bunica mea a trait 87 de ani avind aceeasi boala.se traieşte foarte bine şi dupa operatie nu va speriati viatza ta e normala o pastiluta in plus doar atıt
  20.03.2009 18:57 
operatie tiroida
V-am promis ca revin dupa operatie.M-am operat pe 18 la Dr Stanescu Bogdan de la Parhon(super doctor,super om) Astazi este 20 iar eu sunt acasa la calculator operatia este foarte usoara si recuperarea rapida>sfatul meu este dc vi s-a recomandat operatia sa o faceti pt ca eu m-am ingrozit sa vad in spital unde se poate ajunge de la o tiroida netratata sau neoperata. Sanatate multa si Doamne ajuta!
  18.03.2009 10:23 
tiroida
am un nodul de 2-3 cm,la noi in Petrosani nu exista endocrinologie, ca pot sa fac,bani nuprea am ,am pensie de 470 roni nu imi pot permite sa plec in alte localitati.
  12.03.2009 20:36 
noduli tiroidieni
am 39 de ani sunt din calarasi si astazi am fost diagnosticata cu gusa polinodulara si un nodul se 12 mm pe partea stg. medicul mi a spus ca tb sa ma operez neaparat.la ora actuala sunt paralizata de frica. poate sa mi spuna cineva ceva de aceste probleme/si daca e vreo sansa sa scap de operatie?
  11.03.2009 23:09 
hipotiroidie
Sunt din Constanta, am 63 ani si sunt diagnosticata cu hipotiroidie.La analize TSH-ul mi-a iesit 48,5 , fantastic de mare in comparatie cu limitele permise.Ce poate insemna? Tratamentul cu Euthyrox l-am inceput deabea astazi, pt ca practic am descoperit problema acum o saptamana cand am ajuns la doctor pentru ca am inceput sa ma ingras si sa ma misc greu, cu toate ca nu mananc mai nimic :(
  11.03.2009 15:58 
Tratament naturist pentru hipertiroidie
Am vazut ca unii dintre voi ati intrebat despre tratament naturist pt hipertiroidie. Argila (gasiti la farmaciile naturiste) si Salvie (macinata sau daca nu va puteti preapra singuri/e, capsule). Coaja de stejar tinuta in apa ziua si pusa seara la culcare, la gat, pe un fular, a dat rezultate in cazul meu.!! va urez tuturor sanatate!
  10.03.2009 18:33 
operatie
Eu ma voi opera pe 17 Martie si va voi povesti dupa cum a fost daca-mi ajuta Dumnezeu si trec cu bine.
  10.03.2009 18:04 
Operatie
Nu te speria.Si eu am avut multi noduli nenumarati si am operat toata tiroida la spitalul Parhon.Oparatia a fost usoara si acum doar iau pastilute.
  09.03.2009 00:53 
doi noduli
iubitelor si eu sint ff speriata ,de 3 luni nu am aer ,somn si stare nervoasa,desi la analize am iesit bine la eco ni-a gasit doi noduli unul mai mare de 2,5cm ,la punctie m-a trimis la operatie ca cel mare ar fi malign si sint programata pt operatie la sfirsitul luni sint trecuta de 50 de ani,orice sfat mi-ar fi de folos ,va rog am mare nevoie de experienta voastra puteti sa-mi scrieti si pe centuri_21@yahoo.com ,dumnezeu sa va ajute pe toate ,va astept
  06.03.2009 20:03 
cum scap de nodul din gat???
buna.am 22 de ani pe mine ma deranjeaza gatul simt ca am ceva ca o biluta care nu se duce nici mai sus nici mai jos am fost la dr mi-au spus ca nu am nimic sa fie oare pe sistem nervos?sa fie stresul?va multumesc
  06.03.2009 19:49 
pe mine ma deranjeaja gatul,simt ca am o biluta am fost la diferiti doctorii,mi-au spus ca nu am nimic,cum pot scapa?
  03.03.2009 12:54 
daca ai probleme cu tiroida risti sa nu mai poti avea copii?
  27.02.2009 16:44 
ma intereseaza
ma numesc ana-maria am 22 de ani si am fost operata de tiroida gusa polinodulara acum 8 ani..iar prostia este k dupa operatie nu am urmat tratamentul. nu stiu dak in toti acesti ani am luat un an euthiroxul.ce probleme as putea avea? stiu k mai intai trebuie sa imi fak analize dar imi este frica.
  17.02.2009 22:32 
tiroidectomie totala
Am doar 21 de ani, am fost operata de gusa polinodulara si in urma reultatului anatomopatologic s-a constatat ca nodulul din lobul dr.ar fi fost malign.Nu stiu ce sa zic dar m-am operat pe data de 29 ianuarie 2009 si ma simt chiar f bine,acum trebuie sa ma duc pe data de 5 martie 2009 sa fac tratament cu iod radio activ,sper sa iasa bine,eu m-am operat in CLUJ NAPOCA dr.Munteanu Valentin un medic foarte bun. Ce pot sa va spun ca pana in prezent nu m-am simtit rau si dupa 4 ore de la operatie m-am ridicat si am putut sa merg pe picioarele mele,nu mai am probleme cu vocea caci inaintea ma enervam f repede si ramaneam fara voce.De at park sunt o alta persoana.DAR TOTUSI AM SI EU O NELAMURIRE O SA INGRAS SI O SA POT SA AM COPII?ast rasp dak mai e cineva cu caz asemanator,va multumesc.MULTA SANATATE!
  12.02.2009 20:31 
tiroida cu basedaw
buna sant din constanta si sant operata de tiroida basedow de 5 ani si ma simt bine.multumesc lui dumnezeu pentru sansa si doctorului circo ca a stiut sa-mi recomande un tratament bun si sa ma trimita repede la operatie.tututror celor ce sufera de aceasta boala le recomand sa se duca la endocrinolog sa urmeze numai tratamentele prescrise de ei si nimic din auzite.fi-ti optimisti si nu va temeti de operatie.spitalul parhon este cel mai sigur
  06.02.2009 14:22 
hipertiroidie
am fost diagnosticata cu hipertiroidie. ma ingras rapid sunt foarte nervoasa, fara nici un motiv,am accese de sufocare transpiratii. ce tratament as putea incepe, naturist? folosesc tirozol. va multumesc
  03.02.2009 13:19 
tiroidectomie
am 50 de ani si m-am operat pe 25 noiembrie 2008 in rm. valcea, extirpandu-mi-se total gusa polinodulara. anestezia mi-a facut foarte rau. recuperarea merge foarte greu. au trecut deja 2 luni de la operatie, iau 075 ml l-tiroxyn, calciu, magneziu, iar starea mea nu este prea buna. am ameteli, tremor, nervozitate, nesiguranta, si mai nou ma tine ceva in gat, la inghitit si la miscarile gatului. cand ma aplec, am o senzatie de apasare pe esofag. va rog sa ma contactati pe id miky_15_2008@yahoo.com pentru a-mi spune daca stiti cazuri asemanatoare si parerile dumneavoastra.
  01.02.2009 14:04 
tiroida
De un an de zile iau eutirox de 75, dar nu stiu de ce TSH e asa mare, adica 7,o8. Analize facute recent, iar analizele facute in noiembrie imi aratau TSH de 2.0, cum e posibil sa creasca atat, daca iau in continuare aceiasi doza de eutirox, 75? Eu ma simt in continuare obosita, nu ma pot concentra, sunt nervoasa, stari de care nu sunt nici eu bucuroasa, dapoi cei de langa mine. Am 35 de ani si as vrea sa stiu, cat de periculoase sunt aceste valori, bineinteles daca poate sa imi spuna cineva, care a trecut prin aceleasi simptome. Multumesc mult.
  22.01.2009 10:36 
Tiroida multinodulara autoimuna
Am 33ani, doresc sa stiu: dupa extirparea tiroidei voi putea avea o viata sexuala normala, sau exista riscul de ipotenta. VA MULTUMESC
  20.01.2009 23:08 
probleme dupa operatie
Am fost operata pe data de 21 iulie 2008 , mi s-a indepartat integral tiroida, totul a decurs bine dupa operatie, am fost externata in numai 36 de ore, nu am facut febra, in fine totul a fost ok. Dupa 3-4 luni d ela operatie insa, dimineata cand ma ridic din pat, ma tien ceva in interior in locul tiroidei si simt ca daca ma misc putin mai repede ceva parca are tendinta de a se rupe. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? imi poate da cineva ceva lamuriri? Multumesc, adresa mea de mail : lucia_cojocaru2004@yahoo.com
  19.01.2009 23:38 
NODUL
E DESTUL DE INTERESANT MAI BINE AR FI DACA NU AR EXISTA NODULI LA NIMENI
  23.12.2008 16:17 
este foarte interesant
CEL MAI BUN MEDIC DE GLANDA TIROIDA ESTE IN CRAIOVA IN CART. 1 MAI SE NUMESTE dr.LICHIANDOPOL SI ARE SI O ASISTENTA SUPER DE TREABA.
  15.12.2008 11:24 
TIROIDECTOMIA TOTALA
As vrea sa vb cu pers operate de tiroidectomie totala. M-am speriat f f rau - acum cateva min am citit la club eva.ro raspunsul unui medic din iasi cum ca pers operate de tiroidectomie totala pot trai si 10 ani...doar atat? Doamne eu sunt operata de 3 ani
  12.12.2008 00:13 
Tiroida
Sult si eu am descoperit ca am probleme cu teroida, mi-au spus ca functioneaza putin. Iau euterox 125, 1 si jumate pe zii, dar efect mare nu e, nu pierd în kilograme. Ce sa mai fac?
  06.11.2008 10:31 
Nu stiu
In urma unei tensiuni 280 cu 14 am ajuns in spitalul parhon... dupa 11 zile de asa zise investigatii - un fond de ochi, un examen cardilogic si un tomograf si trei analize de sange si urina luate in criza - adica tensiune peste 180 - inca nu am un diagnostic clar. Sunt acasa de doua zile, urmez un tratament cu tertensif si enap si imi este foarte rau... nu sunt speriata, dar nici nu stiu ce sa fac....
  05.11.2008 17:57 
Tiroida - dusman sau prieten?
Nu-mi vine sa cred cate persoane sunt suferinde de acesata boala. Si ce ma surprinde ca sunt tineri. Da si eu am doar 33 ani. Din pacate si eu sunt in aceeasi oala cu voi. De 8 ani fac tratament cu thyroxina de 100 mg, vara cate un sfert, iarna jumatate de luni-vineri, am fost slaba moarta acum m-am ingrasat, cand ma enervez mi se taie vocea, am dureri mari de tot de oase din cauza scaderii calciului si magneziului, am chisturi pe ovare, noduli la san, am hernie de disc, rinichii varza, hipoacuzie etc. Ce mai aceasta boala m-a distrus de tot. Noroc cu sotul meu care este de nota 100. Ma sustine si el si fetita mea de 13 ani. Mi-e frica sa nu-mi fi mostenit boala. La control nu i-a aparut nimic. Am facut tratamente peste tratamente si degeaba. Nodulii mei nu stiu inca de ce natura sunt nu as suporta socul ca sa fie cancer. Incerc sa fiu optimista, sa fiu linistita, la servici incerc sa evit pe cat posibil situatiile de conflict, dar asta este boala si ce este mai rau, uneori in tramvai sau masina sunt criticata de cei in varsta ca nu le dau locul dar durerile sunt sfasietoare uneori, dar ce stiu ei??? Nu ne crede nimeni! As vrea sa apuc si eu varsta lor 60-70 ani!!! Va doresc tot binele din lume si sanatatea toate din univers. Dumnezeu sa ne ajute
  02.11.2008 11:31 
Tatal colegei mele a fost lasat sa moara
Medicul Stanescu B. si anestezista cu care lucreaza l-au lasat pe tatal unei colege de-a mea sa moara fiindca acesta nu avea puterea sa-si revina din anestezie. Totusi, Dumnezeu a fost mare si fiica lui a fost acolo si sotia. Si l-au reanimat singure, sub privirile neputincioase ale cadrelor medicale. Timp de aproximativ doua ore fiica a stat de vorba cu tatal si a reusit tinandu-l treaz sa-l scoata din moartea in care-l lasasera acesti ucigasi de oameni! E caz real!
  27.10.2008 11:19 
Intrebare
AM GLANDA DE 10 ANI, SUNT PREA NERVOASA SI INTREBAREA MEA ESTE DACA PENTRU ASA CEVA EXISTA UN REGIM ALIMENTAR. AM TRATAMENT EUTHYROX100MG PE ZI SI AMITRIPTILINA NUMAI SEARA, CALCIUL CARE IL IAU MAI DES, AM CADERI MARI DE CALCIU, MULTUMESC MULT CELUI CARE MA AJUTA DEOARECE EXPERTUL NU M-A AJUTAT CU NIMIC, NU MI-A RASPUNS. AM 33 ANI, 44 KG. SUNT SLABA, LUCREZ SI SCHIMBUL 3 DAR VREAU SA FIU MAI CALMA SA MA MAI INGRAS, SA AM SANII MAI MARI, ETC....
  25.10.2008 13:55 
Glanda teroida
Sufar de glanda teroida de 5 ani de 2 ani ma tratez cu jodtkyrox 100\130,8 si tot rau ma simnt sunt grasa am 90kg si 34 ani. Va rog sa ma ajutati pt ca nu pot sa scad in kg
  23.10.2008 21:59 
ADENOM HIPOFIZAR
Am un macroadenom hipofizar, am ameteli si presiune pe cap si ochi. Daca pureti sa ma ajutati sa gasesc o clinica specializata pentru operati. Contactati-ma pe id-ul : bogy_zeeu. Va rog ajutati-ma!!!
  01.10.2008 01:51 
TSH marit
Buna seara. Imi pare rau sa vad ca sunt foarte multe persoane cu probleme de sanatate! Va doresc tuturor multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute sa va vindecati de orice boala(problema)! Eu, datorita agravarii starii de sanatate, am facut recent analizele si am vazut ca TSH-ul este 5.594 (inca nu am ajuns la medic cu analizele). Bineinteles ca am intrat pe net si am ajuns la concluzia ca asta ar insemna ca am hipotiroidie. Am starile descrise si la hiper si la hipotiroidie... oare e posibil asa ceva? Plus ca slabesc brusc si ma ingras brusc si asta nu-mi face bine. Am scris aici in speranta ca poate stie cineva sa-mi dea un sfat... pana ajung la medic (sunt programata). Multumesc anticipat! O noapte frumoasa si multa sanatate!
  24.09.2008 00:02 
Gusa polinodulara
Buna, am si eu cateva intrebari. Eu am gusa polinodulara si am fost la vreo 3 spitale unde mi sa spuc ca trebuie sa ma operez la lobul drept pentru ca am mai multi noduli... intrebarile mele sunt: Ce parere aveti de dr. Miron Adrian de la spitalul Elias pentru ca acolo am trimiterea si programarea pentru luna octombrie si as vrea sa stiu cat costa o operatie? Cati bani se da la dr. si cat la anestezist? Cine s-a mai operat acolo ?? Si cine s-a mai operat la acel dr.?? Astept un raspun si va doresc multa sanatate. Va multumesc.
  11.09.2008 11:11 
tiroida la copii
Am un baietel de 3 ani diagnosticat cu hipotiroidism mai e cineva in situatia mea? Astept sfaturi, pareri
  10.09.2008 20:52 
Tirozol
Am si eu o intrebare, iau tirozol de 1 an deoarece am boala Bazedof, si as vrea sa stiu daca tirozoluleste antibiotic? Multumesc.
  04.09.2008 16:52 
sint cu nervii la pamint
Buna ziua! Si eu sint cu tiroida cu gusa, iau 50mg euthyrox, amitriptilina plus necesarul de calciu, antistres pe baza de plante. Nu ma ajuta prea mult dar am inceput sa fiu mai nesimtita, o am de 10 ani, obosesc repede, am toate simptomele de aceasta boala, dar problema mea e ca sunt cu nervii la pamant totodata cu dureri mari de cap. Ce sa fac, ca imi cade rau parul, nu stiu!? Voi cum va simtiti, ce faceti in cazuri de-astea? Am inceput sa plang singura degeaba, ce poate sa fie? Mai spunea cineva ca glanda bolnava te duce la nebuneala, asa e? Sau a ras de mine? Va rog!
  29.08.2008 04:08 
Tiroida
Va multumim pentru toate informatiile, si eu sufar de hipotiroidie, care am descoperit-o acum o luna, iau euthyrox 100ml pe zi, dar tot nicio schimbare. Am dureri dese de cap, sufocari, dereglari menstruale, vreau sa mentionez ca nu am ciclu de 3 luni, imi poate zice cineva daca numai cu euthyrox imi poate veni ciclu? Va rog sa ma ajutati, am numai 25 de ani si mi sa zis ca nu-i singur daca o sa pot ramane insarcinata vreodata.
  04.08.2008 21:14 
Ce mai pot face ?
AM 30 DE ANI SI PANA AM DECOPERI CA SUFAR DE ACEASTA BOALA CREDEAM CA POT LUPTA CU ORICINE CHIAR SI CU DESTINUL... SUNT UN FOST SPORTIV, NU FUMEZ SI NICI EXCES DE ALCOOL NU FAC IN URMA CU 5 LUNI DIN INTIMPLARE AM DESCOPERIT CA AM UN NODUL LA GLANDA TIROIDA SI DE AICI AM INCEPUT PUTIN CATE PUTIN SA CAD PSIHIC. PE 30 IUNIE 2008 AM FOST OPERAT DE TIROIDECTOMIE TOTALA MI SA DESCOPERIT CA DE FAPT AVEAM 4 NODULI TOTI MALIGNI. OPERATIA A FOST UN SUCCES FIIND OPERAT LA O CLINICA MARE DIN ITALIA FIIND STABILIT AICI DE CIRCA 10 ANI. VA TREBUI SA FAC IN IANUARIE TRATAMENTUL CU IOD RADIOACTIV. CE VA FI DUPA DUMNEZEU STIE. AM UN BAIETEL DA NUMAI 2 ANI SI 6 LUNI DUMNEZEU STIE CAT MA ROG SA IL POT VEDEA MARE DAR TOT EL STIE DACA AM SA IL VAD. SFATUL MEU ATUNCI CAND SUFERITI DE TIROIDA CEA MAI BUNA SOLUTIE ESTE TIROIDECTOMIA TOTALA ADICA SCOASA TOATA TIROIDA. AM VAZUT MULTE PERSOANE CARE AU LASAT DE AZI PE MAINE SI ERA MULT MAI COMPLICAT... IAR DACA PRETUL VIETII ESTA CA SA POT TRAI ESTE DOAR SA IAU O PASTILUTA DIMINEATA ATUNCI EU VA SPUN CU ZAMBETUL PE BUZE SUNT DISPUS SA IL PLATESC VREAU SA-MI VAD BAIETELUL MARE SI DE CE NU PROBABIL SA II FAC SI O SURIOARA. VA IUBESC PE TOTI CEI DE ACASA SUFERINZI CA SI MINE lazar_canga@yahoo.com
  29.07.2008 19:02 
Macroadenom hipofizar
Vrea si eu sa stiu ce fel de tinctiuri sa folosesc pentru aceasta nemiloasa tumoare in prezent folosesc detoxifiant fructe de soc, noni si brocriptin. Va rog sa imi spuneti parerea.
  15.07.2008 22:37 
nodul tiroidian
nodulul tiroidian care a fost diagnosticat la parhon(biopsie) ca fiind benign, l-am tratat cu tinctura de sanziene si argila. a avut efect, dar am fost f perseverenta in tratament. succes tuturor !
  12.07.2008 23:07 
mama mea
mah va rog ajutati-ma!!! mama sufera de aceasta boala. spuneti-mi e posibil sa moara?
  30.06.2008 11:36 
Adenom hipofizar
Pentru orice forma de tumoare folositi "Bio-Active MC" (ciuperca Agaricus Blazei Murill). Pentru mai multe detalii contactati-o pe Daniela Cismaru Inescu tlf. 0723933017 sau pe www.ejtrading.eu. Multa sanatate.
  16.06.2008 16:29 
gusa ,noduli si tot tacamul
Si eu in urma unui control endocrinologic am primit diagnosticul de gusa micronodulara,noduli tiroidieni, 2 ganglioni pe partea stanga si micro noduli pe dreapta laecografie, iar analizele, tsh 1,439(val normale fiind 0,290-6,920) si ft4 11,015(val normale 8,ooo-20,000ng/l) iar ca medicatie mi-a prescris euthyrox jum de pastila 2 saptamani apoi cate una timp de o luna dupa care merg la control. Incep de maine si sper sa am succes cu toate ca as fi dorit mai multe detalii despre natura nodulilor si a ganglionilor si care sunt cauzele aparitiei lor si multe alte detalii dar in ziua de azi la medic intri ca pe banda rulanta nu mai sta nimeni sa piarda timpul cu explicatiile.
  10.06.2008 19:05 
nu stiu daca am glanda
Am 27 de ani, cred ca am glanda si-mi este frica sa ma duc la doctor ce sa fac??
  21.05.2008 14:58 
glanda tiroida?
Buna!Ma sperie tot ce citesc despre gl. tiroida.Eu mi-am facut eco. la gl.tiroida si mi-a spus ca am un nodul de 2cm si mi-a dat sa fac o scintigrama la gl.tiroida.si-a facut cineva aceasta analiza?in ce consta ea?Ma tem ptr. ca nu stiu cum o sa fie!Asta este!Va pupic,si va doresc multa sanatate!Cu Dumnezeu inainte!
  30.04.2008 18:49 
Hipertiroidie
Buna fetelor, Sunt o suferinda a acestei boli grave, dupa parerea mea, deoarece a inceput acum 3 ani cu hipertiroidism, am tinut tratament cu tyrozol 2 ani pana cand m-am trezit cu o gusa imensa. Am evitat operatia de frica si de necunoastere 2 ani, si rau am facut pentru ca mi-a dereglat tiroida: inima, stomacul, vederea s.a. Cand am ajuns la Parhon in ultimul hal de nu ma puteam tine pe picioare, am vazut ce inseamna o tiroida neoperata la timp.
  23.04.2008 20:40 
Tiroida
Am tiroida gusa gradu 01 si urmez tratament de un an cum sa fac sa scap de boala asta
  06.04.2008 14:52 
Hipotiroidism
Am avut hipotiroidism am urmat tratament trei ani cu eutyrox, dupa care am ajuns in hipertiroidism, avand tsh 0,01 cu palpitatii, dureri de cap puls marit, stari nervoase, menstruatie lunara dar de durata scurta adica o zi sau doua. Am luat tratament doua luni cu tyrozol, vagostabil, leydi5, m-am simtit bine cateva luni. Acum iarasi am palpitatii puls marit si stari de neliniste, dar am TSH normal medicul la care ma tratez mi-a spus ca nu mai am probleme cu glanda si m-a trimis la psihiatrie. Va rog ajutati-ma daca aveti probeme asemanatoare.
  04.04.2008 20:28 
Sufocare
Totul a inceput cred ca acum 3 veri in urma. In timp ce dormeam, in unele nopti ma sufocam. Simteam ca trebuie sa inghit aerul, ma ridicam in sezut si trebuia sa beau apa. Acum vad ca a inceput mai repede. Luni seara am avut o stare de Mi-au luat tensiunea de 3 ori cu trei aparate diferite si era 150/120. Eu in general am tensiunea cam mica(100/70-80). Medicul mi-a spus sa merg in urmatorea zi la cardiologie. Tensiunea a fost de 120/110, dar probabil ca din cauza ca am asteptat mult si poate si mirosul greu de spital ma facut sa am iar senzatia de sufocare. Oricum medicul sustine ca nu am nimic la inima. La sfatul colegilor am mers si la endocrinolog. Cred ca am avut norocul sa dau peste un medic competent. Mi-a pus numeroase intrebari, dar nu un diagnostic (si el mi-a luat tensiunea, de data ac era normala pt mine; adica 100/80). Mai intai trebuie sa fac analize de sange si apoi sa ne reintanlim... dar as vrea sa stiu din experienta voastra; oare e posibil sa fie ceva legat de tiroida? Mai nou, chiar daca e doar primavara si racoare sunt nevoita sa tin geamul deschis noaptea pt a putea respira normal...
  31.03.2008 13:19 
Hipertiroida
Si sunt hiper ma tratez cu tirozol as vrea sa iau si un tratament naturist.
  29.03.2008 13:17 
noduli tiroidieni
Am fost diagnosticata cu 2 noduli tiroidieni acum un 1 an si la ultima eco. un nodul a crescut cu 1 cm. Ce sa fac mai intai sa fac biopsia sau sa ma operez si gata astept ras.
  29.03.2008 12:43 
Buna fetelor am si eu o intrebare poate vreuna dintre voi stie. De 8 luni urmam tratament pt hipertiroida ieri am fost la control si medicul mi a zis ca nu vede nicio schimbare si ca ar trebui sa fac radiatii cu iod sa ma treaca la hipotiroidism pt ca nu este periculos fata de hiper. Mi-a zis ca sunt prea tanara si e pacat de mine sa mai iau pastilele pt hiper cica in timp imi distruge si celelalte organe... sunt in dubii cu toate ca am citit mult e mai avantajos hipotiroida e nonpericuloasa o pastila pe zi si un control o data pe an. Pe cand acum merg in fiecare luna nicio schimbare si simptomele aceleasi. Nu prea stiu dezavantajele radiatiilor. Mda un an nu am voie sa raman insarcinata cu toate ca imi dorea mult... in rest nu stiu poate voi ati trecut prin asta. Va pupic
  28.03.2008 09:37 
Tiroida bate o vina pai simptomele sunt frecvente si pe parcursul tratamentului, de 8 luni urmez tratament pt hipertiroida si tot nervoasa obosita mai ales fara pofta de mancare sunt. Totusi nu e de glumit cu tiroida se urmeaza tratamentul atat cat e nevoie fetelor nu intrerupeti pt ca in timp ea afecteaza si alte organe. Pe langa pastilele de tiroida mai iau si o pastila pe zi pt inima. Eu merg in fiecare luna la control pt ca t3 oscileaza mereu de la 10.7 imi scazuse 2.25 acum e iar 5.36 si totul din cauza sresului mi-a zis si doctora sa nu ma enervez sa fiu cat mai calma dar pot:) depinde de fiecare cat dureaza tratamentul la unii mai multi ani la altii mai putin. Cand m-am imbolnavit slabisem 5 kg acum sunt la fel si mananc orice mai ales dulciuri. Mde tiroidaaa e de vina.
  27.03.2008 20:20 
Diana
Daca nu am luat o zi euthyrox ce se antampla?
  27.03.2008 14:30 
Medic din iasi
Fetita mea are probleme cu tiroida, cel mai bun madic din Iasi este prof doctor Voichita Mogos.
  25.03.2008 15:18 
Sa fie tiroida/??//
Sunt foarte multe idei si eu, simt un nod an gat meru nu stiu daca este tiroida ma deranjeaza cand inghit apa sau ori de cate ori inghit nu am curajul sa merg la doctor de frica ce o sa-mi spuna. POATE CINEVA SA-MI RECOMANDE UN DOCTOR AN IASI?
  24.03.2008 19:06 
Operatie dr stanescu
Draga mea, cea care iti faci atatea probleme in leg cu operatia, afla ca si eu am un baietel de numai 5 luni si la o luna dupa nastere nodulii mei au luat-o razna, am trecut prin mom f grele, m-am operat anul acesta, acum o luna, pe 11 febr fara frica si cu D-zeu inainte, la Parhon, la dr Stanescu si totul este f bine acum, nu m-am mai simtit in viata mea atat de bine ca de cand mi-am revenit dupa operatie. Daca vrei sa te mai lamuresc, poti sa imi scrii pe ahbkpsi@yahoo.com, ca stiu si eu cat de important a fost ca inainte de operatie sa vb cu cineva care a trecut exact pe la acelasi doctor, in aceiasi problema! Multa sanatate!
  24.03.2008 16:04 
Gusa polinodulara
In 2001 am facut tiroidectomie totala la Inst. Parhon. Aveam noduli pe ambii lobi ai glandei tiroide. Dupa operatie am inceput tratamentul cu Euthirox 100. Nu pot sa spun ca ma simt minunat; ma dor oasele, in special ale picioarelor, am caderi de calciu, concentratia de calciu stabilita in urma analizelor este minima. Am incercat diverse tratamente cu produse naturiste, apoi glugonolactat de Ca., Ca+vit.D3, Ca+Mg si nu siu ce sa mai iau ca sa nu mai ma doara atat de rau, mai ales picioarele. Inainte mergeam pe jos foarte mult cu mare placere, acum nu mai pot. Ma trezesc noaptea cu mainile amortite asa din senin, fara sa dorm pe ele. Imi este foarte greu, cred ca si varsta are influenta asupra acestei stari de sanatate (am 44 de ani). De 1 an am o stare ciudata; simt cateodata cum mi se pune un nod in gat sau ma apasa ceva pe trahee si raman chiar fara voce. M-am hotarit sa cer medicului de familie niste analize amanuntite.
  23.03.2008 17:12 
Hipertiroidie
Eu am simptome si de la hipo si de la hipertiroidie, totusi TSH-ul e 0.05, la ecograf e un nodul solid cam cat o nuca verde. Sunt cam in ceata dar am programare pt. operatie pe 31 martie 2008, cu ajutorul Bunului Dumnezeu voi scapa de cosmarul asta.
  19.03.2008 13:48 
Eu zic sa te duci fara ezitare, medicul va afla daca nodulii sunt maligni numai prin operatie, dar aceasta posibilitate este extrem de rara. Si mama mea s-a operat la acelasi medic de la Parhon acum gata 4 ani si totul a decurs bine, iar acum se simte la fel de bine. Nu iti mai face griji, gandeste pozitiv nimeni nu te va indeparta de fetita ta. Multa sanatate!
  18.03.2008 21:11 
Gusa polinodulara
Buna, Am fost diagnosticata acum vreo luna cu gusa polinodulara, sunt afectati ambi lobi ai tiroidei. Anlizele mi-au iesit bune, tsh -2.10. Totusi medicul mi-a recomandat f.ferma, operatie. M-am hotarat sa ma operez la Parhon la dr. Stanescu. S-a mai operat cineva de aici la el? Sincer nu imi este frica de operatia in sine, ci mai mult de recidivarea nodulilor, sa nu fie maligni... am o fetita de 2 ani as vrea sa o vad crescand. Sunt tare bulversata si cu cat citesc pe net despre acesti noduli cu atat sunt mai speriata. Va multumesc ca m-ati lasat sa imi spun oful. Sanatate.
  18.03.2008 11:28 
Buna fetelor si eu urmez tratament de 8 luni. Am hipertiroida am inceput cu 6 pastile pe zi si una pt inima scazusem la 2 acum sunt 6 din nou pt ca s-a dereglat iar. Mda stresul e de vina. Am 31 ani as dori un bebe dar nimic nu raman insarcinata. Pastilele afecteaza ovarele, ovulele nu sunt fertile. Am inceput sa beau tinctura de lemn dulce ajuta in cazul asta da tiroida deregleaza tot organismul. Ma confrunt cu aceleasi probleme exfolierea ungiilor, caderea parului si irascibilitate. Mananc orice si tot slaba sunt. E bine oricum:)
  13.03.2008 09:44 
Daca este vorba despre un simplu nodul tiroidian NU trebuie facut tratament cu hormoni toata viata. Asta se afla numai la biopsie.
  13.03.2008 01:28 
Nodul tiroidian
Eu as avea o intrebare daca poate sa imi rasp cineva as fi f recunoascatoare... daca ma operez de nodul adica se ajunge la extirparea nodulului trebuie toata viata facut tratament cu hormoni?
  23.02.2008 13:10 
EUTHIROX
AM FOST DIAGNOSTICATA CU TULBURARE DE ANXIETATE CU STARE DEPRESIVA ACUM 2 ANI DAR DUPA UN TRATAMENT INDELUNGAT CU LEXOTANIL SI ZOLOFT M-AM SIMTIT MAI BINE DAR M-AM INGRASAT FOARTE MULT, ACUM MI SA RECOMANDAT EUTHYROX DE 50MG FARA ANALIZE, O PASTILA LA 2 ZILE. CE SA FAC? CACI IMI ESTE FRICA SA LE IAU. MULTUMESC.
  20.02.2008 16:18 
Hipertiroida
Sunt disperata nu reusesc sa inteleg de ce mi se intampla mie toate astea, am trei ani de chin in ceea ce priveste sanatatea sunt departe de cei dragi sunt printre straini imi vreau viata inapoi. In timpul sarcini am facut piatra la fiere si de atunci nu am mai avut o zi in care sa nu ma simnt rau.
  18.02.2008 22:35 
Re:
Stai linistita; se poate trai cu hormoni tiroidieni o viata intreaga si se pot face copii sanatosi luand in permanenta hormonii. Iti spun din experienta proprie si te rog nu dispera! Trateaza hipertensiunea la un cardiolog serios; caderea parului se reduce considerabil cu produse din plante existente in farmaciile noastre. Numai fi trista si nu dispera! Iti spun eu ca se poate si e adevarat. Nu te mai gandi atat de mult la problema asta, sunt o multime de lucruri frumoase in natura daca nu in viata; cauta ceva sa iti ocupe mintea continuu si te vei recupera si psihic unde vad ca cedezi. Fruntea sus, nu esti singura! Mult succes si astept vesti.
  13.02.2008 15:21 
Hipotiroidie
Sufar de mai bine 10 ani de aceasta boala, mi-a cazut parul si daca inainte nu puteam slabii, acum slabesc rau de tot. Am 4 noduli pe tiroida, si mi s-a spus ca va trebui sa iau medicamentele euthyrox cat voi trai. Am 35 de ani, mai vreau sa am un copil! Cum pot sa am acest bebe, daca din cauza tiroidiei am o hipertensiune de 180/120, si o stare de cele mai multe ori anxioasa, depresiva, panica deoarece am senzatiile de lesin zilnice. Cum as putea sa ma tratez fara sa iau o viata intreaga euthyrox, si sa pot face un bebe sanatos? Dar in primul rand cum pot sa scap de aceste tensiuni mari si stari de lesin? Sunt anemica ferifica foarte foarte si am hipocalcemie si hipomagnezic! Va rog frumos, daca cineva ma poate ajuta as fii foarte fericita, caci acest chin mi-a distrus deja viata, si imi e frica de ceea ce se va-ntampla mai incolo! Mai vreau sa traiesc, am o fetita de 12 ani si vreau o viata de care sa ma bucur, caci de 10 ani n-am mai fost fericita din cauza acestor stari! Va multumesc, cu stima eniko mihailescu.
  09.02.2008 14:00 
NODULI BENIGNI AI TIROIDEI
AS VREA SA AFLU DACA NODULI BENUGNI POT SA SE TRANSFORME IN NODULI MALIGNI?
  01.02.2008 00:15 
Noduri la gat
Va multumesc tuturor celor care va osteniti sa scrieti as vrea sa stiu daca nodurile dau si dureri.
  29.01.2008 19:44 
Tiroida
Cel mai bine este sa urmezi sfatul medicului... spun din experienta.
  25.01.2008 19:47 
Gusa polinodulara
Este bine sa va operati. Cel mai bun chirurg este doctorita Cotea de la spitaulul Spiridon din Iasi (clinaica 1 chirurgie)... Ma simt bine la doar 2 luni! Insanatosire grabnica!
  18.01.2008 17:30 
intrebare
As dori de fapt un raspuns. Eu sunt operata de gusa stanga de 4 ani si de atunci iau euthirox si ma simt bine, dar de o saptamana am aflat ca sunt insarcinata si n-am mai luat, nu stiu ce sa fac, e bine sau nu sa iau in continuare?
  13.01.2008 08:20 
Ajutor
Am gusa binodulara. Medicul, in prezent, mi-a dat sa iau seleniu seara. Ma simt foarte rau, daca se poate trata nodulul si natural?
  08.01.2008 22:07 
Ajutor
Am hipertiroidie si mi-a gasit tsh 0,05 si iau tirozol de 5 mg, 5 pastile pe zi. Este normal?
  08.01.2008 21:51 
Am si eu hipotiroidie
am fost diagnosticata de curand de hipotiroide, ma simteam rau, nu dormeam, transpiram la picioare, aveam si lipsa mare de calciu, nopatea aveam ganduri negre, ma gandeam ca mor. Iau euthyrox 1/2 zilnic si ma simt mai bine. Oare cat timp trebuie sa fac acest tratament? Naturist nu se poate?
  30.12.2007 17:50 
Iodul minune
Incerc daca pot sa vin in ajutorul vostru. Evident din pacate am hipotiroidie fac tratament cu EUTHYROX nu va pot spune prin ce am trecut inainte sa il iau... in fine desi faceam tratament cu euthyrox nu era suficient, ba imi scadea calciul, ba mama masii altele... incep sa citesc 5 ore pe noapte pe internet despre glanda si cu stupoare aflu ca de fapt reteta insanatosirii era mult mai la indemana IODUL... care ajuta organismul sa secrete hormoni. Este adevarat ca si euthyrox-ul face acelasi lucru dar ce sa secrete frate daca eu nu am deloc iod in organism. Am luat alge marine de la plafar care contin iod si MA SIMT EXCELENT. Va pup si numai bine incercati si iod atentie cale naturista.
  28.12.2007 17:52 
Glanda tiroida
Eu am inceput de cativa ani sa iau euthirox si am cateodata stari de sufocare, mai ales pe timp foarte rece chiar ger sau vara. Nu stiu cat se mai poate face acest tratament pentru cati ani mai este valabil.
  03.12.2007 22:40 
Care sunt sintomele tiroidei
Am 28 ani am fost la medic si mi-a dat tratament cu euthyrox dar ma simt mai rau ca inainte indrumati-ma ce sa fac.
  26.11.2007 23:54 
Tetanie cronica
Am fost diagnosticata cu tetanie cronica in luna sept. 2007. Am urmat 3 luni cu gluconolactat de ca si mg , ca cu vitamina D3 de la nicomed, eurovita pt sres, vagostobil , magne B6. In prima luna de tratament am luat toate medicamentele prescrise de medic...,iar in ultimile doua doar gluconolactat de ca si mg , ca cu D3 si magne b6. Pot spune ca ma simt un pic mai bine..., dar inca am senzatia ca nu pot respira, atacurile de panica mai sunt prezente, stari de anxietate cateodata, iar pt. stres, anxietate beau ceai de tei. SANATATE MULTA !! DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE NOI TOTI!!
  26.11.2007 21:19 
Eu nu reusesc sa slabesc
Am hipotiroida, iau eutyrox, tin cura de slabire cu herbalife si nu reusesc sa slabesc. Ce sa fac?
  12.11.2007 19:51 
tiroida
parerea mea este ca o operatia ar rezolva toate problemele, si cele legate de tiroida si celelalte.nu stiu de ce ati amanat atata timp o astfel de operatie lasand loc toturor problemelor. Va doresc multa sanatate
  05.11.2007 11:57 
cum pot scapa naturist de noduli tiroidienii
ma confrunt cu noduli la tiroida de 6 ani de zile,mi sa recomandat operatie de atunci,insa nu am facut nici in ziua de azi,am urmat tratament homeopat o perioada si noduli au mai dat inapoi cand am fost din nou la un contol ,insa tot din cauza medicamentelor de la homeopat ,a rascolit alte simptome in mine si am ajuns sa merg la un psihiatru,unde ma trateaza de depresie de 2 ani de zile.nu stiu la cine sa mai merg si pe care doctor sa mai cred pentru ca si endocrinul si psihiatru au diferite opinii in ceia ce priveste boala mea,eu nu ma simt bine deloc,mereu am starii de panica si dureri de tiroida ,si caderi de calciu.va rog sa ma ajutati si sa-mi recomandati o clinica buna si un doctor bun pentru tiroida,sa ma conving ca toate starile mele sunt de la tiroida si atat.astept sa-mi raspundeti.
  04.11.2007 16:43 
eu nu vreau sa ma operez si as vrea sa stiu ce pot sa fac in afara de medicamente
  03.11.2007 18:38 
TIROIDA
TRATATIVA NU STATI PE GANDURI.EVENTUAL OPERATIVA DACA ESTE CAZUL ,OPERATIA NU ESTE GREA CONVALESCENTA ESTE PUTIN MAI DURA-CONTACTATI CHIRURGUL STANESCU DE LA PARHON FACE MINUNI.aM FOST OPERATA DIN 2005 DEC.SI MA SIMT FFF.BINE . AM FOST SUB TRATAMENT DIN 2000 SI 2005 NU A MAI MERS. SUCCES SI HOTARATIVA NU STATI PE GANDURI
  22.10.2007 21:34 
gusa gradu2
m am ingrasat mult am inceput sa iau tratament sper sa fie mai bine
  13.10.2007 22:45 
probleme cu glanda tiroida
in urma cu 6 ani a inceput boala mea am ramas insarcinata si am luat in greutate 36 kg 'am nascut si dupa aia am urmat un trat ,acum in urma cu un an am fost operata ,am avut tsh 54,10 acum am 5,14 iau eutirox 150 si ma simt ok
  06.10.2007 21:20 
operatia de noduli tiroidieni
trebuie sa ma operez de noduli tiroidieni si as dori sa imi gasesc un medic bun..s-a operat cineva? as dori sa stiu cum s-a simtit dupa operatie si la ce medic? va rog mult,daca ma puteti ajuta cu aceste informatii, v-as fi recunoscatoare ...multumesc anticipat
  25.09.2007 21:00 
chisturi la tiroida de pana la8mm
vreau sa fac fertilizare in vitro si am fost depiatata cu chisturi 2 la nr.de 8mm si vreau sa stiu daca este grav?va rog spuneti-mi ce sa fac in continuare...vreau un copil neaparat
  14.09.2007 09:18 
boala basedow
la ce perioada de la declansare se opereaza de boala basedow Dr de la Parhon mu mi-a mai zis nimic.nu mai suport nodulii la mine sau micsorat dar ochii mei sant umflati deja pe 11 august 2007 am facut 2 ani de la diagnostic vreau pana in decembrie sa ma operez.deja am luat 9 kg.sau un Dr. bun de la parhon cunoasteti ASTEPT RASPUNS"dodoi_pif@yahoo.com
  12.09.2007 17:20 
e posibil?
Am fost diagnosticata cu hipertiroidie acum 7 ani. Eram slaba, iar in urma mai multor tratamente (cu vitamine) m-am ingrasat cu 20 de kg. Am luat TYROZOL mai mult timp. In urma tratamentului m-am simtit tot ca inainte de tratament. Am incetat sa mai merg la endocrinolog si acum nu mai iau nimic. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi. Eu stiu ca la hipertiroidie nu te ingrasi, iar eu nu pot sa slabesc. Uneori mai slabesc pana la 5-7 kg dar le pun foarte usor inapoi. Adresa mea de mail este berecr2002@yahoo.com Va multumesc.
  28.08.2007 22:55 
nodul tiroidian solid puternic vascularizat
am aflat de doua luni ca trebuie sa ma operez neaparat si cat mai urgent, deoarece nodulul nu prea este in regula. Mi-e foarte frica si nu stiu ce sa fac. Va rog scrieti-mi daca ati avut careva acest diacnostic. NODUL TIROIDIAN SOLID PUTERNIC VASCULARIZAT CU DIMENSIUNE DE DOUA MII / TREI MII MILIMETRII.Va multumesc.
  22.08.2007 22:51 
noduli tiroidieni
mi sa recomandat sa ma operez si nu stiu ce sa fzc
  14.08.2007 10:33 
Este o boala domneasca
De 15 ani nu mai am tiroida fiind diagnosticata cu adenom tiroidian, am facut iodoterapie si m-am simtit foarte bine atat timp cat am ascultat de meduc cand m-am simtit mai bine nu am mai tinut cont de regulile de baza, fara mare si soare , stres, calciu si magneziu sa nu lipseasaca si control mai des la doctor nu neglijati este o boala grava dar domneasca si tratabila.
  01.08.2007 20:41 
teroida
eu as vrea sa stiu ce alte sintome iti declanseaza?
  28.07.2007 07:34 
tiroida
de cativa ani mamaia sufera de o boala numita tiroida.nu este bine deloc.noaptea se sufoca ne mai avand aier.ea tot timpul trebuie sa tuseasca.
  05.07.2007 12:50 
tiroida la orice varsta.
la 9 ani mi-au descoperit tiroida...tb sa ma opereze atunci dar mama s-a opus.am facut tratament mult timp si totusi anul trecut am fost operata.am 16 ani si un an de la operatie; mi-au trecut durerile de cap, starea de sufocare, am luat in greutate(aveam hipertiroidie si lumea se speria de cat de slaba sunt).insa dupa operatie nu mai am calciu deloc.mi-au scos un lob...e bn ca mai am unul...la mine a fost ceva ereditar, mostenind de la tata.acum i-a aparut si mamei mele(39)...
  29.06.2007 23:19 
HIPOTIROIDIE TETANIE
MA TRATEZ DE 2 ANI DE ANXIETATE SI NU STIU DE CE.FARA UN CONSULT UNII MEDICI MAU ETICHETAT ANXIOASA.AM INCEPUT SA DEPUN GRASIME SI ACUM O LUNA AM FACUT UN SET DE ANALIZE DIN CARE A REESIT CA AM ACEASTA AFECTIUNE.CULMEA ESTE CA NU PREA AM SUPORTAT TRATAMENTUL CU EUTHYROX.NU STIU DE CE.CUM POT INTELEGE CE INSEAMNA TETANIA?ADICA?MI,AU IESIT CARENTE DE CALCIU IONIC SI DE CA NORMAL SI COLESTEROLUL F MARE,SI TRIGLICERIDELE MARI.CE POT FACE?MULTUMESC
  20.06.2007 18:10 
Sunt de 8 luni sub tratament medicamentos pe baza de Carbimazole si Lokren de 20 mg , pt hipertiroidie.Dar pana acum nu s-a vazut nici o imbunatatire.Gusa persista in dimensiuni , iar la cel mai recent consult mi-a fost descoperit si o schita de nodul de 15 mm. Doctorii nu vor sa ma opereze pt ca nu am decat 8 luni de tratament si necesita cel putin 1 an.
  19.06.2007 01:36 
ajutor
buna sunt tare dezamagita am adenom hipofiza si nu stiu ce sa fac va rog sa ma ajuta-ti
  19.06.2007 01:35 
ajutor
buna sunt tare dezamagita am adenom hipofiza si nu stiu ce sa fac va rog sa ma ajuta-ti
  12.06.2007 22:23 
am un nodul histamic
Am fost diagnosticata cu gusa nodulara si chist histamic , mi s-a administrat Eutirox timp de 2 luni, am facut punctia chistuluis\ si este de natura begnina ,medicul mi-a sistat tratamentul cu Eutirox urmind sa merg la control la 3 luni, cu toate acestea ma simt foarte slabita dimineata paraca nu am vlaga, sufocare. As dori daca se poate sa -mi spuneti parerea d-voastra. Multumesc P.S Adresa mea de e-mail este agnes.paduraru@yahoo.com
  09.06.2007 23:36 
tiroida
poate din cauza gereglarilor al glandei tiroide sa am eliminari din sini?
  02.06.2007 13:07 
graves basedow
se poate opera exoftalmia pe care o am datorita hipertiroidismului
  31.05.2007 09:33 
gusa polinodulara hipertiroidie
cum ma pot trata?analize;T3=1,13ng/dl vn-0,6-1,85ng/dl.T4=9,8ng/dl vn-4,8-12ug/dl TSH =1,9ulm/ml vn-0,4-7,0uul/dl ecografie LTD-19/21,6/17,5mm str.neomogena prez in 1/2laterala doi noduli hipoecogeni anterior si posterior de 6,4/5,8mm iar in 1/2mediana doi noduli izoecogeni unul anterior de 3,5/7,6mm si unul posterior de 5,6/5,3mmm ISTMUL TIROIDIAN -3mmizoecogen omogen micronodular.LTS-15,4/14,13,3mm
  21.05.2007 09:52 
euthyrox
stiti ca medicii dau euthyrox ca sa slabesti cchiar daca tiroida e ok?ce se poate intampla atunci?si culmea.chiar slabesti .
  06.05.2007 13:23 
;)
ce sa faci in continuare? SA TE BUCURI!!!
  31.03.2007 21:08 
nu am tiroida
in urma cu aproape 6 ani am fost diagnosticata cu tiroida din cauza ca incepusem sa ma ingras dupa nastere.am urmat 4 ani tratament ptru tiroida,acum cateva zile am fosts la un consult la institutul parhon,ducandu-ma cu toate analizele la sange,sa aflu cu stupoare ca nu am tiroida,ce sa fac in continuare?
  31.03.2007 17:56 
Probleme postoperatorii
Citind articolul Dvs. am avut impresia ca cineva m-a avut ca model. Am suportat o tiroidectomie totala in anul 2000. Au urmat aproape trei ani de terapii cu Iod 131, pana la negativare. Dupa ce am depasit temerile inerente unui astfel de diagnostic, m-am purtat ca un om normal. Am muncit foarte mult (unele studii spun ca tocmai oamenii ca mine doresc cu orice pret sa munceasca...)si mi-am impus o atitudine pozitiva. A fost greu dar, pana la un punct, chiar am reusit. Foarte mult mi-a dat de furca calciul (si magneziul), am devenit hipotensiva, am luat in greutate si in general am probleme si cu oasele. La ultimile teste nici hormonii tiroidieni nu mai sunt chiar OK. Ce sa fac? Cui sa ma adresez? Am sentimentul ca se stiu si se fac foarte multe numai in perioada cat esti sub supraveghere, dupa care esti lasat pur si simplu in voia soartei...Cum sa te descurci? Cum sa nu clachezi? Pentru un eventual raspuns, va multumesc. M.B
  29.03.2007 22:02 
e normal la 15 ani?
nu stiu ce sa mai zic....am hipertiroidie de un an iar acum ceva timp cand le spuneam parintilor ziceau k astea sunt niste prostii k e imposibil asa ceva la 15 ani....mi-am facut analize de una singura am fost la endocrinologie si mi-au iesit ff prost analizele...tiroxina mi-a iesit 5 si ceva iar TSH-ul 0,5...acum tre sa ma operez dupa tratament...la hipertiroidie se poate castiga in greutate??mie nu prea imi place ce vad in oglinda...mereu am fost obsedata de un fizik armonios si m-am luptat ...nu stiu ce sa ma mai fac...m-am demoralizat la maxim..si treaba e ca nu prea vorbesc de asa ceva
  29.03.2007 16:13 
tiroidita cronica autoimuna; tireotoxicoza; gusa polinodulara
De mai bine de 13 ani ma lupt cu aceasta boala. Nimeni nu stie ce sa-mi faca sau ce tratament sa-mi dea. N-am facut decit Tsh-ul,Ft4 si echografii tiroidiene. Am fost internata si la Inst. Parhon dar nici acolo nu mi-au facut biopsie sa stiu si eu de ce natura sunt nodulii. Mi s-a raspuns la intrebarea ce sa fac cu TSH-ul de 0,043 si mi s-a raspuns ca daca nu am murit in atitia ani , se pare ca nu o voi face prea curind. Necazul este ca mi-a afectat intreg organismul, am o tetanie cronicizata care imi face des probleme , desi iau de 13 ani neintrerupt Ca+Mg+vitD, litiaza renala, cardiopatie ischemica cu angina pectorala, tulburari depresive cu atacuri de panica. Parerea mea este ca medicii nu-si dau interesul sau nu stiu sa trateze anumite boli.La capitolul Endocrinologie suntem la pamint. Ne lasa sa ne chinuim ca poate trece, din pacate nu trece de la sine si mai afecteaza si alte organe.
  28.03.2007 22:02 
cum sa scap de tiroida
luati tinctura de sanziene de 3 ori pe zi in putina apa. faceti cat puteti de mult gargara cu ceai de sanziene care se gaseste la plafar. multa sanatate.
  28.03.2007 14:37 
problemele tiroidei
stie cine sa-mi spuna daca din cauza problemelor cu tiroida, (iau euthyrox 1/zi) am probleme cu unghiile??!! se exfoliaza si nu-mi cresc deloc. Astept raspuns si pe mail la: mariasalca@yahoo.com. Va multumesc.
  28.03.2007 01:13 
noduli tiroidieni
as vrea sa stiu daca exista efecte secundare asupre organismului in urma medicamentatiei luate pentru hipotiroidie, medicammentul pe care il iau se numeste: levotyroxine(concentratie mica).pe perioada sarcinii e ok sa continui tratamentul? doctorul mi-a spus ca nu trebuie intrerupt dar as vrea sa aud si o alta parere.mi-ar fi de mare folos sfatul vostru. multumesc.
  27.03.2007 13:43 
explicatie pe intelesul tuturor
Si eu ma lupt cu aceasta boala de cca 3ani. Urmez tratament cu Euthyrox 1/2 tableta in fiecare zi,controale periodice ,analize ,ecografie si ...mergem mai departe cu speranta ca v-a fi bine. Sanatate tuturor celor care se confrunta cu astfel de boli.
  27.03.2007 07:13 
probleme cu tiroida
Articolul este foarte interesant,am probleme cu tiroida,de fap mi-au gasit un ganglion pe care trebuie sa mi-l opereze;articolul mi-a lamurit citeva probleme in legatura cu boala mea ar fi interesant sa stim mai multe!Multumesc.
  22.03.2007 22:59 
cum sa scap de tiroida
Am un chist pe partea dreapta a tiroidei, ce trebuie sa fac?M-am ingrasat foarte mult, ce trebuie sa fac?Va multumesc!
  28.02.2007 19:42 
operatie tiroida
la cit timp este voie la efort fizic in ce temperatura este voie
  07.02.2007 23:04 
glanda tiroida
Am citit si eu articolul despre hipotiroidie si hipertiroidia si eu am simptome si din prima si din a doua asta ce inseamna tare as vrea sa stiu:cresterea nejustificata in greutate, oboseala,par din ce in ce mai subtire,schimbari dese de dispozitie,intoleranta la caldura,transpiratia abundenta,tulburari de somn,tranzit digestiv rapid,formarea unei gusi,stari de sufocare.Daca cineva are aceleasi simptome si cunoaste cauza va rog sa lasati un mesaj
  03.02.2007 18:57 
glanda multinodulara
is socata este foarte grav am aflat acum de ea si trebuie sa ma operez sint disperata
  25.01.2007 13:03 
glanda tiroida
as vrea sa stiu cat e de grav daca am hipotiroidie si nu iau nici un medicament?
  20.01.2007 13:19 
denisa
un articol pe intelesul tuturor, super.
  11.01.2007 15:11 
sal
am inceput la 14 ani tratamente hormonale cu anticonceptionale pt ca mi s-a oprit ciclul astfel la 17 ani am suferit o dereglare] hormonala si endocrina la 14 ani aveam tsh 0.9iar la 17 2.9 mai mare cas a lui mama acum iau iod 200up mentionez k am luat in greutate 20kg ...astept solutii...multumesc anticipat
  16.12.2006 05:31 
AFECTIUNI ALE TIROIDEI
SUNT DIN SATU MARE SI AM PROBLEME CU TIROIDA SI SIMT O DURERE SUB SAN. AS DORI SA STIU UNDE AS PUTEA SA FAC UN EXAMEN MAI AMANUNTIT.MULTUMESC!
  15.12.2006 15:08 
complicatiile suferite in urma operatiei de tiroida
dupa operatia de extirparea tiroidei am ramas cu vocea ingrosata si dificultate la inghitire,ce as putea face??
  30.11.2006 09:41 
noduli tirodieni
eu am avut 2 noduli tirodieni,de care am scapat in 3 luni,dupa tratamentul d-l Fulga cu argila.
  19.11.2006 08:36 
noduli tirodieni
as vrea sa stiu un tratament naturist pt acesti noduli.adresa mea este griny22000@yahoo.com
  15.11.2006 20:09 
cum se trateaza roida
asvrea sa stiu ce tratament se administreaza ptr. nodulii tiroidieni mariti si unde se poate face in Cluj-Napoca CT sau RMN, care este demersul obtinerii acestor testeAstept raspuns pe adresa marinela_mail2005@yahoo.com
  02.11.2006 22:56 
consultant de sanatate
maria ai dreptate ca o cura de slabire nu*ti rezolva problema . este mai mult legata de stresul pe care-l ai. cauta-ma pe yahoo mina_elena2000
  02.11.2006 22:43 
tiroidita
si eu am fost depistata acum 2 ani cu tiroidita hashimoto ,dar nici nu m-am ingrasat nici nu am slabit, sunt mai nervoasa si ma doare in gat cand ma enervez . I-au Euthyrox 1/2 zilnic si viata merge mai departe.va doresc sanatate
  30.10.2006 21:44 
Despre tiroidite
Nu demult, am fost i eu diagnosticat cu o tiroidit Hashimoto. Provin dintr-o zon srac n iod, chiar ni se spunea n ciufal "guei". Nu tiu dac poate fi vorba de o dereglare grav a tiroidei, dar dup moartea mamei mele m-am ngrat cca 10 Kg ntr-o lun. S-ar putea s fie vorba i de o instalare climaxului...dar durerea mare este faptul c, toate dietele din lume le-am ncercat, dar fr succes. De fapt asta m sperie cel mai tare. Am 170 cm i 90 de Kg, sunt persoan public i nc mai am nevoie de o anumit imagine, i de ce nu, de o anumit decen. Nu mai cred n nimic, sunt uor dezamgit, v scriu gndindu-m c poate m ajutai n vreun fel. Sperana moare ultima! Nu m trimitei la nutriionist c am fost, poate la un psihiatru zglobiu care s-mi renoveze uor "mansarda". Se zice c totul pornete de aici. V mulumesc i mult succes! Maria M.
  28.10.2006 07:07 
Cum se trateaza bolile tiroidei
Articolul mi se pare destul de bun dar din pacate cam superficial din punctl meu de vedere. M-ar interesa, de exemplu, sa stiu simtomatica problemelor tiroidiene, apoi ce poate preveni sau cum se poate preveni imbolnavirea tiroidei. Va multumesc,
  27.10.2006 17:40 
interesant
va multumesc pentru aceste informatii care m-au lamurit in legatura cu problema mea.informatiile mi-au dat mai mult curaj ca sa continui tratamentul si sa merg mai departe .
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie