Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Cum as putea sa scap de emotivitate excesiva? (monika_tereza)

Cum as putea sa scap de emotivitate excesiva? (monika_tereza)

Expuneti-va la situatiile care va provoaca emotia si o sa vedeti ca fara ea sau cu ea obtineti cam aceleasi rezultate, daca nu chiar niste rezultate mult mai bune fara ea.


Nu confundati stare fiziologica (golul in stomac pe care il puteti avea de dimineata) cu starea psihologica (emotia). Sunt stari ale corpului nostru care pot fi interpretate in mai multe feluri : nu atribuiti orice raspuns al corpului starii emotive, pentru ca astfel v-o accentuati.


Gasiti modalitati de a va relaxa si de a va simti bine cu corpul dvs.


Incercati sa vedeti ce beneficii aveti de pe urma acestei emotivitati (nu va expuneti la anumite situatii, nu faceti anumite lucruri, va vulnerabilizati in relatia cu ceilalti, nu cunoasteti oameni) pentru a intelege ca v-ati creat o modalitate gresita de a interactiona, care nu doar ca nu v-a adus beneficii, dar v-a inrautatit semnificativ calitatea vietii.


Nu va feriti de emotie. Emotiile sunt bune, tin de sensibilitatea si capacitatea noastra de a empatiza, de a simti. Nu confundati emotia cu starea de rau. Diferentiati starile si incercati sa atenuati nu orice emotie, ci doar cele care nu va sunt benefice.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  30.12.2009 05:48 
si eu am aceeiasi prob
eu am astfel de probleme, practic cand sunt cu un barbat care imi place din cauza emotiilor nu mai reactionez normal si ma conport ca dracu,am vb despre asta cu un psihiatru (ca psihologul nu este de ajutor)si mi-a dat niste pastile pe baza de plante care ma ajuta sa ma relazez si intradevar ma simt mai bine
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie