Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Comportamentul fiului de 16 ani

Comportamentul fiului de 16 ani

Nu stiu cand a inceput sa se schimbe comportamentul fiului dumneavoastra, dar cu siguranta nu e doar perioada adolescentei. Inteleg ca are destul de multe drepturi in casa: face ce vrea, cand vrea, si devine agresiv atunci cand i se cere ceva in plus. Probabil v-ati apropiat fiul atunci cand era mai mic rasfatandu-l si punandu-l in centrul atentiei. El se comporta acum si asteapta sa fie tratat asa cum a fost obisnuit.

Incepeti prin a-i arata respect ca persoana pentru ca si el sa va arate respect. Stabiliti care sunt indatoririle fiecaruia in familie: lucruri pe care el sa le faca pentru a fi integrat in activitatile zilnice. Nu ezitati sa ii aratati consecinte negative in caz ca el refuza (in nici un caz agresivitate fizica sau verbala) si incurajati-i comportamentele pozitive.

Incercati sa discutati cu el despre ceea ce il intereseaza, fara insa a pune intrebari inchise, la care el sa raspunda cu da sau nu. Nu il contraziceti cu violenta atunci cand va spune ceva, ci rugati-l sa va explice mai bine de ce crede asta. Cu calm, spuneti-i parerea dumneavoastra si discutati alternativele. Acesta e un bun inceput. Cu siguranta puteti veni la cabinet pentru o evaluare. Daca e convins ca doar voi sunteti singurii vinovati, atunci rugati-l sa vina o singura data, pentru a va ajuta sa va rezolvati problema.


Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie