Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Afectiuni
Home > Afectiuni si boli > Nefrologie > Afectiuni > Ce faci cu pietrele din rinichi?

Ce faci cu pietrele din rinichi?

Litiaza renala e foarte dureroasa. Se spune ca e singura comparabila in intensitate cu durerea suferita de femeie  la nasterea unui copil.

Nefrologie

Autopalparea sanilor
Recomandare
topsanatate
Ghiduri utile
·Ghidul medicamentelor, al vitaminelor si al suplimentelor alimentare
Informatii detaliate despre medicamente, vitamine si suplimente alimentare.
Pietrele au dimensiuni variate. Pot masura cat un graunte de nisip sau pot ajunge atat de mari incat sa blocheze rinichiul.

Nu intodeauna sunt dureroase si atunci detinatorul le descopera la o ecografie sau radiografie de rutina.
Detinatorul, la genul masculin, fiindca din 5 persoane care sufera de pietre la rinichi 4 sunt barbati si doar una de sex feminin. Varsta probabila se incadreaza intre 30 si 50 de ani.

Nu se stie precis din ce cauza se formeaza. E suspicionata concentratia mare de Calciu in sange, deshidratarile, infectiile, obstructiile urinare si bolile de rinichi care favorizeaza aglomerarea sarurilor minerale intr-o anumita zona.


Simptomele


  • Durerea intensa care apare brusc, de obicei intr-una din partile laterale ale zonei lombara(a salelor). Poate migra in sus, spre stomac, sau in jos, accentuandu-se sau scazand in intensitate. Multi pacienti spun ca o simt ca si cum i-ar fi injunghiat cineva, atat de puternic incat medicii o compara cu durerea provocata de nasterea unui copil.

  • Pe langa durere cateodata apar greata si voma.

  • Sangele care apare in urina provine din zgarieturile pe care piatra le face in mucoasa ureterului.

  • Uneori doar infectiile urinare repetate pot conduce spre un diagnostic de litiaza renala(termenul medical pentru piatra la rinichi).


Criza dureroasa

Cand piatra se mobilizeaza din rinichi produce o durere proportionala cu marimea si forma ei pana la eliminarea in urina...E una din situatiile in care e preferabil sa fii femeie. La barbat traiectul urinar e mai lung si sinuos, de aceea piatra se elimina mai greu, cu dureri mai mari. E nevoie de ajutor medical pentru a usura durerea si a accelera eliminarea.

La o dimensiune de maxim 0,5 cm criza dureaza aproximativ o ora. Accentele dramatice apar cand piatra se blocheaza pe ureter si pacientul sufera cateva zile pana la eliminare. Dupa excretie incearca sa pastrezi piatra. Compozitia ei ii va furniza doctorului informatii despre cauza bolii tale.

E recomandat sa mergi la spital imediat cum incepe durerea. Doar prin radiografie si ecografie poti afla daca piatra e prea mare ca sa se poata excreta, caz in care ai nevoie de o interventie pe ureter pentru faramitarea pietrei si dilatarea ureterului, sau de litotripsie.


Litotripsia

Litotripsia e o metoda moderna care utilizeaza ultrasunete pentru a sparge piatra in bucati mai mici deci mai usor de eliminat.

Articol util:
Cistita iti strica viata?
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  09.02.2012 05:20 
piatra la rinichi
in luna decemb,mau apucat niste dureri ingrozitoare in partea stg,am mers la spital miau zis ca am colica renala,prin urmare miau zis ca am piatra de 1cm ,am fost la targu mures la dr osan e foarte bun.cum am ajuns cum ma pus la aparat si miau spart piatra ,a doua zi am fost doar pt o radiografie,sfatul meu e sa beti cat mai multa apa.cheltuiele au fost in jur de 10milioane pt ca e clinica privata ,dar a meritat
  07.02.2012 06:29 
despre LUKMED CLUJ
la lukmed am fost si eu cu o prostattita.Este o vorba ,,la pomul laudat sa nu te duci cu sacul cel mare"Dau si astia diagnostice fara sa se documenteze,(sa faca antibiograme,etc)si au niste preturi astronomice ,ii intereseaza numai banii,banii,si iar banii.Te pun sa faci tot felul de analize care la o clinica normala te-ar costa cateva zeci de lei poate sute de la caz la caz dar la ei este exagerat.Si mai trebuie sa faci aia si pe urma aia si te poarta la caserie pana te jumuleste de toti banii iar apoi te pune sa semnezi ca ai fost de acord cu suma platita (chestie avocateasca)ca in caz de reclamatie sa nu ai castig de cauza in instanta.Cel mai interesant este faptul ca atunci cand te externeaza prima grija a doctorului nu este cea dea ati da relatii despre boala ta ,ce ai voie sa faci si ce nu ai voie ,ci sa semnezi biletul de externare prin care personalul clinicii nu isi asuma nici o responsabilitate in eventuala unei complicatii.Ce isi asuma ei total este faptul ca trebuie sa platesti inzecit toate serviciile lor indoielnice.Sunt de un avarism iesit din comun in frunte cu prof. Luncan.Prin semnarea hartiilor mai sus amintite se pun la adapostul legii.halal profesionesti ,omul se duce cu o speranta de ase face bine iar ei ii baga pur si simplu mana in buzunar speculand starea psihica si disperata in care se afla pacientulsi ii promit ca o sa fie bine ca sa si dincolo iar dupa iti zic ca ata se poate face ,dar pentru nereusita lor nu zic sa -ti inapoieze un procent din suma enorma pe care au pretins-o.E hotie la drumul mare.Asta numai in Romania se intampla Platesc de 20 de ani asigurare iar can am avut nevoie de un act medical a trebuit sa scot o gramada de bani care i-am dat pe apa Sambetei fara nici un rost .Inainte de a ajuge acolo mai cereti relati de pe la cunostinte ,face mult . MUTA SANATATE!!
  30.01.2012 21:12 
la parhon iasi 220 lei
la spitalul parhon din iasi interventia ESWL costa 220 lei pt cei ce nu sunt asigurati si este gratuita pt pacientii asigurati - teoretic pt ca practic daca vreti sa fiti luaat peste rand care de fapt nici nu prea e rand va costa in jur de 1.000 lei iar pt interventiile ulterioare trebuie sa aveti la dvs cam 100 euro de fiecare data si pot fi chiar si 3-4 interventii iar astia nu sunt bani cu chitanta. Numele "casierului" este Pricop Catalin,un pseudodoctor care crede ca stie multe pt ca e prof universitar dar medicul meu de familie il bate la fund oricand vrea el! Atentie mare sa nu-l prindeti intr-o zi cand e nervos si nu intrati pe usa neinvitat! Va recomand suceava sau bucuresti, la suceava stiu de 1300 ron interventia dar macar primiti chitanta pe ei, la bucuresti am inteles ca ar fi 1700 ron. Inca o chestie, la iasi au un aparat din 92 care e foarte obosit si nu mai face fata. Cel de la bucuresti este de ultima generatie si la suceava am inteles la fel. Sotia mea a avut de a face cu Pricop, ne-a mancat salariile la amandoi pe 6 luni si rezultate aproape de zero. In plus retetele scrise de dumnealui se pot lua doar dintr-un singur loc pt ca in alta parte nu le primeste nimeni din cauza modului in care sunt completate si la fiecare 3 saptamani o astfel de reteta costa aprox 300 lei pe compensata. Mai adaogati analizele recomandate de el, regimul alimentar, spaga plus alte cheltuieli si ajungeti la o medie de 1.000 lei lunar.
  15.01.2012 11:24 
pietre la rinichi
Imi poate spune cineva cat costa o interventie cu ESWL,ma refer la cat se plateste la madic la o clinica de stat?
  08.01.2012 12:25 
rinichi
Cum se foloseste tamaia?
  03.01.2012 22:56 
eswl la gral
sunt cei mai tari...acolo am rezolvat problema si am evitat operatia.
  03.01.2012 22:54 
litotritie gral medical
am fost la gral si am scapat fara durere...am avut teama caci multi bat campii ca este periculos insa este cea mai moderna forma de tratament si totul in ambulatoriu. Desi am vrut sa platesc mi s-a decontat prin casa o parte. Au echipa de profesionisti la clinica din bucuresti.
  28.11.2011 13:53 
piatra la rinichi
Buna, si eu am fost una din persoanele care au avut pietre la rinichii si niste crize cumplite. Din fericire, astea au ramas doar o amintire. Am baut zilnic ceaiuri specifice pietrelor la rinichi: matase de porumb, cozi de cirese, patrunjel proaspat etc + Hofigal de la Hofisan...este pe baza de plante, se iau un timp mai indelungat (o luna-doua). acesta ajuta la faramarea pietrelor pt a putea fi eliminate. Le-am eliminat fara sa simt ceva. Cand am mers la eco nu mai aveam nimic. Sanatate multa!
  14.11.2011 13:01 
nisip la rinichi
buna ziua...vrea sa stiu daca URICOL este bun pt eliminarea nisipului la rinichi...va multumesc mult
  14.11.2011 12:42 
am avut de recent o durere groaznica care ma luat din senin pe partea dreapta,initial am crezut ca e ficatul,am ajuns la spital de urgenta din radauti si am fost diagnosticata cu colica renala si cu fibrom fibromatros,mi/au administrat no/spa si calmante in vena si m/au trimis acasa,adoua zi m/am dus la iasi si mi/am facut analize,ecograf abdominal,nu mi/a iesit nimic suspest...nici o piatra sau nisip la rinichi,am facut si un control ginecologic intra vaginal pt a fi mai sigura cum si de unde vin durerile,ca prin minune nu mai aveam nici un fibrom si nici nisip sau pietre la rinichi,problema e ca am fost la 2 spitale diferite cu doctori diferiti si nici un rezultat concret nu am avut,precizez ca doctorul de la iasi mi/a dat antibiotic si calmante si sa beau multe lichide.din toate acestea EU sint cea care sufera di cauza durerilor care persista inca dar nu atit de puternice ca prima data si sufar si pt ca nustiu ce am exact ...in acest caz imi poate spune cineva ce pot face sau ce este de facut?...va multumesc din toata inima..multa sanatate
  13.11.2011 16:26 
clinica iasi
AM FOST LA SP. PARHON DIN IASI PT LITOTRITIE.NU VOI MAI CALCA NICIODATA PE ACOLO.DL .PRO.UNIV.DR.PRICOP NU S-A UITAT LA MINE PANA NU I-AM PUS BANII PE MASA. NU CA NU AS FI PLATIT, DAR NICI NU VOIA SA STEA DE VORBA CU MINE.MI S-A FACUT LITOTRITIE SI ASTEPT SA ELIMIN...SI TOT ASTEPT...EVITATI IASIUL
  09.11.2011 18:35 
litotritia
Este cea mai buna litotritia si iti revii foarte repede...in sensul ca se elimina in 3 sedinte si nu sunt probleme...vezi la Gral caci ei au fost primii in privat si stiu mai bine
  11.10.2011 10:36 
uro arad
Mergeti la arad la dr. horia muresanu . Nici nu veti sti ca sunteti in romania
  07.10.2011 17:27 
litiaza renala
am avut o piatra de 2,7cm,si am scapat de ia spitalul Fundeni la dt MANU,prin spargere cu ultrasunete.Nu simti nimic,si nici nu doare
  07.10.2011 17:26 
litiaza renala
am avut o piatra de 2,7cm,si am scapat de ia spitalul Fundeni la dt MANU,prin spargere cu ultrasunete.Nu simti nimic,si nici nu doare
  24.09.2011 13:19 
piatra
Sunt din ploiesti am o piatra de 16 mm este situata sus in rinichi nu este pe uretra . Se poate face ESWL s-au ajung la cutit ,daca poate cineva sa-mi spuna cei care a avut asa ceva .
  23.09.2011 22:49 
La Tg Mures, la litotritie
Am avut piatra de aproape 2 cm, nedureroasa, descoperita intimplator. Plecase din rinichi la vale... M-am dus la Tg Mures la dr Carmen Simion intii, dupa niste referinte de pe internet si apoi am ajuns la dr Osan, la Clinica particulara URO-SAN. Intr-o singura sedinta de litotritie a spart bolovanul. Am eliminat, in doua zile, mai multe particule, tot nedureros. Costa cam 1000 de lei, procedura plus investigatiile. Nu ezitati, repercusiunile sint grave la orice intirziere... Cumparatorii de rinichi, in suferinta, dau si 50 ooo euro pe bucata, iar noi sa nu ne ingrijim de ce avem...!?
  10.09.2011 20:14 
litizia renala
buna..pe 1 mai am avut prima criza de rinichi,am fost dusa la urgente...acolo mi-au dat calmante si mi-au facut radiografie,mi-au gasit piatra de 5 mm,apoi am plecat acasa...dupa 2 zile m-a apucat alta criza,am fost dusa iar la urgente...am stat internata 3 zile...unde mi-au bagat o sonda jj de la rinichi la vezik....asa au blocat piatra in rinichi k sa nu ma mai doara..si cu tratament k sa o elimin....dupa o sapt de cand am iesit din spital...ma apucat alta criza....iar ma dus la urgente...am stat 5 zile internata...unde mi-a scos sonda ca se deplasase de la rinichi...dupa care mi-a pus alta sonda jj....dupa care mi-a spart piatra cu ultrasunete....si am eliminat foarte putin....au trecut 3 luni de atunci ..si pe tot parcursul asta de timp..am avut dureri da nu puternice ....peste 2 zile ma duc la radiografie sa vad ce mai am....din piatra...doctoru mi-a recomandat sa beau multe lichide si sa fac efort....multa sanatate.
  10.09.2011 20:13 
litizia renala
buna..pe 1 mai am avut prima criza de rinichi,am fost dusa la urgente...acolo mi-au dat calmante si mi-au facut radiografie,mi-au gasit piatra de 5 mm,apoi am plecat acasa...dupa 2 zile m-a apucat alta criza,am fost dusa iar la urgente...am stat internata 3 zile...unde mi-au bagat o sonda jj de la rinichi la vezik....asa au blocat piatra in rinichi k sa nu ma mai doara..si cu tratament k sa o elimin....dupa o sapt de cand am iesit din spital...ma apucat alta criza....iar ma dus la urgente...am stat 5 zile internata...unde mi-a scos sonda ca se deplasase de la rinichi...dupa care mi-a pus alta sonda jj....dupa care mi-a spart piatra cu ultrasunete....si am eliminat foarte putin....au trecut 3 luni de atunci ..si pe tot parcursul asta de timp..am avut dureri da nu puternice ....peste 2 zile ma duc la radiografie sa vad ce mai am....din piatra...doctoru mi-a recomandat sa beau multe lichide si sa fac efort....multa sanatate.
  07.09.2011 15:40 
PIATRA LA RINICHI
Buna ziua, Vreau sa stiu cum se face tratamentul cu tamaie.
  29.08.2011 11:28 
piatra rinichi
Buna ziua...am 21 de ani si am 4 pietre la rinichiul stang si toate sunt de 1cm..fac criza aproape zi de zi...iau pastile,beau ceaiuri nu mai stiu ce sa fac,cine a luat un tratament care si-a facut efectul mai repede si le-a eliminat mai repede...va multumsc
  22.08.2011 14:12 
hidronefroza
a avut cineva hidronefroza la rinichi ,ati scapat de ea?Cum?
  16.08.2011 22:06 
piatra la rinichi
OAMENI BUNI SOLUTIE 100 LA 100 FFF EFICIENTA PT PIATRA LA RINICHI TAMAIE GASITI DE CUMPARAT PE LA BISERICI IN 3 4 ZILE ATI SCAPAT VVA SPUN CA AM AVUT 2 DE 12 MM SI 2 DE 6MM NU PREA AM CREZUT DAR SE PARE CA NU AM FOST SINGURUL CARE AM SCAPAT LA FEL SI FRATELE MEU SUCCES
  12.08.2011 23:16 
piatra la rinichi
cam greu cu eliminarea pietrelor de 6mm--7mm eu am facut tratament 6luni uricol si alte medicamente lichide 3\4 litri pe zi de la4mm au ajuns la7mm acum fac un tratament naturist si apoi voi vedea ce o sa fac
  08.08.2011 17:54 
pietre la rinichi
DACA CINEVA A FOLOSI MEDICAMENTUL SIA DAT RANDAMENT AL ROG FOARTE MULT SA MA ANUNTE SI PE MINE CA SA AL POT CUMPARA. VA MULTUMIM. nicu_mihaela6068@yahoo.com
  06.08.2011 16:23 
litiaza renala
Am suferit de crize de rinichi din decembrie 2010, am fost la urolog in orasul natal,am fost tratata de un medic urolog din policlinica cu destula indiferenta , era vesnic pus pa graba, dar printr-o cunstinta am auzit de D-na dr.Simion Carmen , medic primar la Urologie Tg.Mures,caruia vreau sa-i multumesc pentru operativitatea si grija si bunul simt cu care se ocupa de pacienti.Cu o trimitere de la medicul de familie, o adeverinta de salar de la locul de munca am fost primita si tratata prin metoda de litotritie la Tg.mures de piatra la rinichi de 14 mm.Am trecut cu bine si ii multumesc mult D-nei Dr.Simion Carmen ,personalului de acolo si binenteles nu in ultimul rand bunului Dumnezeu !
  03.06.2011 19:16 
se poate elimina cu sucul de la cateva lamai. o sa incerc si eu si revin cu rezultatul aici
  03.06.2011 18:50 
pietre rinichi
Am pietre de 15 ani si tot elimin ,de cativa ani nu am mai avut probleme mari pana acum doua saptamani,am eliminat intun an 5 pietre de 4-5 mm cu chin este adevarat dar eu am un tratament care il iau cand simt ca ma doare ;ciprinol-1 la 12 ore ,nospa forte-tot asa ,urinex de 3 ori pe zi si ketonal forte o pastila pe zi,cu astea am eliminat si m am tratat,si multe lichide,am mai incercat si a dat rezultate si cu un medicament care nu se gaseste decat la turci ,se numeste PURINOL ,cautati pe google (purinol tablrte si cititi)multa sanatate frati de suferinta
  30.05.2011 18:51 
litiaza uretrala
depinde unde este asezata piatra...la mine e in uretra dar sus in rinichi si nu poate fi folosita litotripsia
  30.05.2011 18:49 
litiaza uretrala
eu am o piatra de 5 mm care imi blocheaza urina sa se elimine,la spital a incercat doctorul sa intre pe uretra sa mi sparga piatra dar am uretra foarte ingusta,,,asa ca mi a montat o sonda din rinichi pana in vezica,,am sa stau cu ea 3 sapt,,,dar sper sa elimin piatra in 3 saptamani,pt ca apoi sa scoata numai sonda..asa ca iau rowatinex si ma rog de piatra sa iasa,,ca nu mai rezist psihic la durere...
  09.05.2011 17:37 
A facut cineva litotritie? E dureroasa aceasta operatiune...si in cat timp iti revii?
  06.04.2011 12:13 
TRATAMENT CORECT
AM FOST LA CLINICA DE UROLOGIE DIN IASI LA DOCTORUL PRICOP..DUPA CE UROLOGUL DIN BACAU M-A TRIMIS LA BUCURESTI...CA NUMAI ACOLO AR FI APARAT DE SPART PIETRE...DOMNUL DOCTOR A FOST FOARTE CUMSECADE , M-A LUAT PESTE RIND...AM ELIMINAT USOR FRAGMENTELE SI ACUM MA SIMT FOARTE BINE...CEL MAI BINE ESTE SA SUNATI LA SPITALUL PARHON DIN IASI PENTRU PROGRAMARE 0232/267555!
  12.02.2011 02:06 
pietre la rinichi
Medicamentul nemtesc Uralyt,macina pietrele si se elimina Costa 56roni, si Rovatinex .Se bea mult Ceai Renostim.Sanatate
  12.02.2011 02:01 
pietre la rinichi
Am patit-o si eu joi seara pe lA ORA 21.Nu stiam cum incepe o colica renala(criza ).Aveam niste dureri surde de sale care coborau spre picioare si spre zona genitala iar mai apoi catre anus si vezica.Aveam in casa No-spa si am luat una.Am plecat la farmacie dar pe drum durerile semanau cu cele incipiente de nastere.Am ajuns la farmacie si am povestit cum ma doare.Farmacistul a spus "aveti o infectie urinara ,luati Ciprinol si Nurofen pt durere.Am inghitit cate una acolo,dar durerile se inteteau si se localizau in partea dreapta sub coaste...rau de tot..m-am tavalit de durere in farmacie.. au chemat salvarea...care a sosit dupa o jumatate de ora cand si durerile se mai domolisera dar totusi mi-era frica.Tipul de pe salvare m-a palpat in dreapta,in spate si a zis ca am pancreatita ca ma durea si spre rinichiul drept adica "in bara"zicea el.Am plecat cu salvara la spital,durerea ma lasase ,asteptarea dupa singurul urolog al spitalului era apasatoare,era incertitudinea diagnosticului...Ei bine dupa radiografie si ecografie faimosul doctor mi-a spus ca am pietre la rinichi si ca trebuiesc scoase..cu laserul.. Totusi MI-A DAT O RETETA: Urinex(care nu se mai importa),Ciprinol,Fokusin(ca sa dilate uretra)Flamexin,No-Spa, iar dupa 10 zile sa merg la control la el.. Am plecat acasa,am dormit bine,s-a facut vineri,mi-am cumoarat reteta, a venit seara si au inceput durerile,de urlam ca din gura de sarpe...calmante..algocalmin fiole,nospa,..sambata iar dureri..am sunat doctorita de familie care mi-a spus sa intru in cada cu apa fierbinte cat suport , si asa mi-a trecut durerea..dar in casa am ketonal fiole pt durere,piafen supozitoare, no spa fiole, scobutil fiole si algifen fiole.Nu am mai avut dureri mari dar m-am dus a fac o ecografie platita sa vad si eu marimea pietrelor ca la urgenta si nemai patind asa ceva nu stii sa intrebi..asa ca am facut alta ecografie pe care o am si eu si scrie negru pe alb pietre de 9mm si 10 mm numeroase. doctorita mea mi-a prescris URALYT ,pe care il iau si sper sa fie bine.Uraliyt-ul este nemtesc costa 56 roni si macina pietrel pt a fi eliminate. Sanatate maxima !
  29.01.2011 17:36 
piatra la rinichi
si eu am pietre cum sa fac sa le elimin
  28.01.2011 05:41 
salutare
...BUNA SUNT STUDENT LA MEDICINA , am 27 de ani si am fost diagnosticat si eu cu nisip la nivelul rinichiului stang si multipli calculi la nivelul rinichiului drept ....cel mai mare este de 12 mm... stie careva care e solutia naturista pentru a-i elimina ?....va rog pe cei care v-ati scapat de pietre sa ma anuntati ....adresa mea de e-mail este blue_eyes_expression@yahoo.co.uk...va multumesc si doamne ajuta pe toata lumea....
  07.01.2011 11:25 
colica renala
suntem in 7 ianuarie,mi s-a declansat dererea pe 31 dec,nu mi-a trecut nici acum,am incercat toate pastilele de la rowatinex la uricol,ceaiuri si altele...durerile atroce insa in continuare..sper sa o elimin am una de 4 mm,dar totusi nu vi se pare perioada cam mare de suferinta?
  05.01.2011 13:30 
am avut colica renala la arad sint medici de nota20dr terfeloaga dr interne profesor universitar zorila corina om cu inima de aur mii de multumiri trup si suflet pentru tratarea pacientiilor inca odata toata stima si respectu pentru asa medici cu inalta pregatire profesionala pentru a salva vietile celor necajiti
  27.12.2010 22:27 
cel mai bun leac
am avut si eu piatra la rinichi de doua ori operat la tirgu mures odata 3/4 cm odata 3/3 cm.trebuia dupa patru ani sa merg iarasi la operat aveam piatra de 3cm. insa am apelat la un izvor de apa care este in jud suceava am baut o luna apa din aceea si am mers la control la tirgu mures la care doctorul uimit m/a intrebat unde m/am operat de nu am venit la el....a urmat povestioara si de atunci in fiecare an fac cura preventiv 2-3 saptamini apa de la sv.cei care aveti probleme apelati la apa de la suceava ..pentru relatii sv06hmp@gmail.com
  12.12.2010 23:49 
pietre la rinichi
am si eu o reteta f buna pt eliminare pietre care dureaza numai o zi ,dar nu am incercat-o dar urmeaza George 0722526618 maill :firmamav@yahoo.com
  18.11.2010 21:50 
Super reteta pentru eliminat pietrele
Aveti aici adresa cu filmul cu reteta pentru Dv. http://www.youtube.com/watch?v=bVjLdBwTVjM sau aici: http://www.youtube.com/watch?v=IIZjowyxJCg&feature=fvw
  18.11.2010 20:26 
sotul meu trebuie operat la riniki are o piatra intre vezica si ureta din cite am inteles vreau sa stiu cum seprocedeaza in acest caz
  06.11.2010 22:47 
adresa clinica urologie tg mures
Buna tuturor Cine are probleme cu pietrele la rinichi il sfatuiesc sa se trateze la clinica de urologie tg mures la prof. Dr Osan Gh si Dr. Carmen Simion. denisa1999@yahoo.com As dori adresa lor de mail pentru a le multumi.
  25.10.2010 12:13 
rinichii
nu stiu ce sa mai crezi din atatea solutii care primesti eu cred insa ca tine tot de operatie
  23.10.2010 23:27 
tratament naturist pietre la rinichi
M-am confruntat acum 5 ani cu o cumplita litiaza renala cu dureri extraordinare, mi-a creeat o puternica infectie. Am suportat de doua ori litotripsia cu anestezie totala, 7 luni am fost imobilizat la pat. Cu ajutorul unui tratament naturist, de 5 ani nu mai am nimic. Telefon; 0722.328.799.
  22.10.2010 10:02 
POLISANO SIBIU
Salut Sint din Bacau, am aflat ca am pietre la rinichi , una de 4 mm si una de 13 mm. Asa ca m-am dus la Sibiu la Doctorul Tohati. Initial va duceti la un consult si apoi va programeaza pt spargerea pietrelor. In clinica conditiile sint de 10 + si doctorul este de 10 ++. Cu adeverinta de salariat bifata de CAS si trimitere de la doctorul de familie va costa 1400 Ron.Spaga personal 0,nu exista asa ceva.la clinica vi se ofera cazare, mancare si tratament.Intrati pe net , cautati clinica si dati tel acolo pt mai multe detalii
  21.10.2010 18:47 
litiaza renala
si eu sufar de la varsta de 18ani,am mers prin spitale dar doctorii sunt foarte indiferenti daca nu vad ca le dai bani.acum am constatat ca am piatra la rinichiul drept si mi.a recomandat multe lichide si sa iau uriclar care este foarte bun si siropul renostim care ma ajutat in momentul crizelor care sunt foarte dureroase.
  05.10.2010 20:33 
elimina piatra de la rinichi
Dupa ce am cautat mult pe internet am aflat si eu o reteta magica de a elimina piatra fara durere si e tratament ieftin si fara efecte secundare cica(tratamentul dureaza cateva ore,vreo 3 si in aceeasi zi se elimina si piatra).Eu nu am incercat ca nu a fost cazul.....nu vreau sa fac din asta reclama ca nu am nici un interes dar poate va ajuta.Scrieti e-mail la adresa moisalin@yahoo.com si va dau detalii cu cea mai mare placere.Intentia mea e doar sa ajut.Multa sanatate!
  24.09.2010 16:50 
pietre la rinichi
am si eu o piatra la rinichi de 17/20/16 mm si va rog sa-mi recomandati un medic bun care sa ma rezolve deoarec am facut de 3 ori ESWL la iasi la sp. CFR dar in zadar am eliminat ff putine pietricele iar durerea e acceesi .
  23.09.2010 11:23 
operatie in timpul sarcinii
Buna ziua. Sunt insarcinata (acum in 28 saptamani) si la 27 saptamani si 4 zile am suferit o operatie de urgenta: cateterism ureteral bilateral cu insertie de sonda JJ bilateral. Inainte de operatie mi s-a facut anestezie in coloana partiala (am amortit de la jumatate in jos) si as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate ca operatia sa fi afectat in vreun fel copilul. Am mers la medicul ginecolog si mi-a spus ca se vede ca, copilul a evoluat (comparativ cu ultima ecografie) insa in principiu in aceasta perioada a sarciniii nu prea sunt indicate astfel de interventii.
  22.09.2010 10:20 
piatra la rinichi
am si eu pietre la rinichi si am facut un ecograf si mia iesit pe rinichiul drept plin de pitre mia dat un tratament cu urinex,antibiotic si niste calmante si dupa 5 zile ma simt mai bine dar inainte de tratament am baut multe ceaiuri si picaturi ca sa mi se ferme piatra si cred ca am facut bine pentru ca piatra mare sa facut in pietre mai mici dar mentionez ca am avut niste dureri groanice mai ale la contact,mia spus doctoru ca o sa mai am probleme.sfatuitima ce sa fac sa numi mai apara pietre la rinichi pentru ca odata la 4 ani fac pietre la rinichi.
  11.09.2010 17:01 
PENTRU litotritie apelati la d/na dr SIMION CARMEN sau dl dr. Osan Gheorghe de la clinica de urologie din TARGU MURES, programati/va telefonic, luati o adeverinta de salariat si o trimitere de la medicul de familie .Veti fi trati cu foarte mult profesionalism ca niste pacienti importani vi se va vorbi foarte frumos si nu se solicita spaga.Asistentele sunt desavarsite chiar daca au un salar mizerabil vor fi alaturi de voi permanent Cand am ajuns la clinica am crezut ca am gresit tara, parca nu eram in Romania si in sistemul nostru sanitar, SUCCES
  13.08.2010 06:26 
tratament garantat
Si eu am aceasta problema..am fost operata acum cativa ani pt ca se blocase o piatra pe uretera..acum 2 luni am avut iar o criza..iar am facut pietre..am urmat tratament cu pastile Kellagon..sunt f bune, in 2 saptamani am eliminat piatra, desigur band multe lichide si facand dus mai fiebrinte sau chiar baie, pentru ca ajuta la rlaxarea muschilor si a canalelor pt eliminare..conteaza si asta..acum mai am de luat 3 cutii pt ca in urma ecografiei am gasit multe pietre mici in rinichiul stang..si trebuie transformate in nisip urgent ca sa nu se mareasca..deci Kellagon care se gaseste la magazinele de produse naturiste..e super! daca aveti dureri pe parcursul eliminarii pietrelor luai no-spa iar daca durerile sunt foarte mari puteti lua ketonal, dar numai la urgenta, daca nu trece mergeti la spital e posibil sa fi ramas piatra blocata..sper sa aveti noroc si sa se dizolve atat cat sa treaca prin uretere fara dureri..bafta!
  07.08.2010 20:45 
si eu am piatra
cum sa scap de piatra am de 4mm
  27.07.2010 14:02 
alta piatra
si eu sunt din Botosani si merg la dr Pricop mi/a cerut o caruta de bani si tot nu mi/a spart piatra ce sa mai fac...beau ceaiuri iau tamaie, mananc pepene..iau medicamente
  21.07.2010 10:38 
piatra la rinichi
Buna!stie cineva un doctor din trg mures kre se pricepe la astfel de cazuri?adik piatra la r... operatie cu lasr.un nr de tel ceva.va rog
  19.07.2010 11:51 
pietre la rinichi
am fost diagnostcat cu pietre la rinichi,la ambii.am fost in spital la galati si nu am fost multumit de medicul care ma tratat si am plecat la spt. panduri din buc.acolo am stat 4 zile dupa care mi-a dat drumul acasa sa fac 6 luni trat. cu cystone.dar am usoare dureri in zona abd. de jos.cine poate sa-mi de-a un sfat astept un raspuns la adresa de mail gl1036f@yahoo.com
  17.06.2010 20:10 
piatra la rinichi
si eu am piatra la rinichi am dureri foarte mari nu stiu ce sa mai iau mam saturat de ceaiuri nu pot sa elimin piatra datimi cateva idei
  13.06.2010 13:09 
piatra la rinichi
sant atat de speriata sotul meu e la targul mures maine azis ca ii face ceva cu ciocanul pt ca are piatra la rinichi nu mai pot de frica sa nu se intemple ceva............doc au zis ca daca nu se sparg complect pietrele il opereaza cu laserul.............e ceva grav.........?eu sunt in italia iar eleste in rom si stau cu frica deoarece nu stiu daca e periculos ceea ce ii face
  06.06.2010 12:02 
rinichii nostri
Va urez multa sanatate tuturora, Domnul sa Ne-ajute! am citit despre tot felul de probleme legate de rinichi si am ajuns la concluzia ca cel mai bun sfat este urmatorul: mergeti la medic si nu lasati problema doar la nivelul "se rezolva cu lichide multe", e adevarat ajuta si asta dar, daca problema este "mare" atunci medicul urolog e cel mai bun "prieten"... si nu va uitati la bani, nici nu sint intr-o situatie roza, am datorii la banci, etc. dar ma facut un "efort", pentru ca nimic nu E MAI IMPORTANT DECIT SANATATEA NOASTRA...cit despre op. clasice, nu le recomand, e o parere neavizata dar, sint si alte metode...eu am rinchiul drept f. mobil (a creat doctorului destule probleme sa poata intra in el) un chist pielocaliceal si o "pietricica" de cca. 2cm...am stat cu drena in spate cca.2 saptamani, dupa care se intervine pentru eliminarea chistului, si dupa 4-5 zile vor trece la eliminarea pietrei...cam chinuitor, nu? in sfirsit vreau sa fac asta pentru ca am 39 de ani si nu vreau sa fiu un neputincios care se vaita, de aceea va rog din suflet nu asteptati sa treaca timpul... faceti toutl pentru sanatatea voastra, pentru ca e NEPRETUITA. DOMNUL SA VA AJUTE!!!!!!!!!!!!
  04.06.2010 20:48 
buna!eu am scapat de o piatra de 16 mm prin operatie cu ultrasunete in data de 17 martie,ma simt foarte bine,qm fost operata de cel mai bun medic din Timisoara Boiborean Petru un om foarte cumsecade pe aceasta cale ii multumesc ca ma scapat de acele dureri groaznice.
  07.05.2010 18:53 
CAT DUREZA PANA SE ELIMINA PIATRA?
  26.04.2010 15:56 
cura cu argila algo
PROBLEMELE LA RINICHI SE REZOLVA CU SUCCES IN CURELE CU ARGILA ALGO,CURA SE TINE 3 SAPTAMANI SI SE BEA DE 3 ORI PE ZI CU JUMATATE DE ORA INAINTE DE MAS( 150ML DE APA INTR-UN PAHAR DE PLASTIC SAU PORTELAN AMESTECATA CU O LINGURITA DE ARGILA PUSA CU 3-4 ORE INAINTE, SE AMESTECA CU O LINGURA DE LEMN INAINTE DE A SE BEA..SE BEA ASA TULBURE)CAUTATI PE NET MAI MULTE DESPRE ARGILA .
  24.04.2010 15:55 
Piatra la rinichi
buna, sunt andreea, si din pacate am piatra la rinichi si,mai grav am doar 14 ani. dureriile imi cam tulbureaza zilele , chiar f des si nu stiu ce sa ma mai fac. astept raspuns , sau va pot da id yahoo pt mai multe inf. ms anticipat! (:
  09.03.2010 00:18 
piatra la rinichi
mi_au descoperit de curand o piatra la rinichi de 2,8cm sunt in spania si mau programat pe25 martie la medic urolog dar nu stiu daca ma opereaza sau nu voi ce credeti si am 24 de ani .multa sanatate la toti
  06.03.2010 22:06 
tratament
Eu,vreau sa va spun tuturor,ca am gasit un tratament cu rezultate foarte bune!Am avut o piatra de 4,2cm si am eliminat-o progresiv.Daca nu descopeream acest tratament,trebuia sa ma operez,acum exista o sansa pentru cei cu pietre mari. detalii la cristinelgherasim@yahoo.com
  22.02.2010 13:06 
piatra la rinichi
Eu stau de multi ani in Portugalia si anu trecut la niste analize am descoperit ca am o piatra la rinichiul drept, a trecut un an si nu ma durut , nu am luat nimic si acum de o saptamina ma doare si eu am crezut ca din cauza calculatorului si a pozitiei in scaun pt ca lucrez la birou . Piatra era de 3mm, acum o fi mai mare , am sa merg la doctor dar mie frica de momentul cind o elimini, am auzit ca sunt dureri mari!
  21.02.2010 21:18 
pietre la ficat
buna.am fost operata in italiade pietre la ficat si de atunci am ramas cu dureri cind fac efort.acolo luam calmante patrol se chemau dar aici nu gasesc nimic.stie cineva ce calmante sa iau?
  16.02.2010 19:26 
rinichi
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattttttttttttttttttttttttttttttttttttttaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  06.02.2010 20:44 
si sotul meu a eliminat pietre...
si sotul meu a eliminat pietre de la rinichi si mult nisip...a avut dureri ingrozitoare si a urinat si singe...acuma urmeaza un tratament dat de medicul de fam.insa in paralel bea multe ceaiuri de coada calului ,de cozi de cirese si un alt tratament f.f. bun este zeama de la o lamie si 3 linguri ulei de masline....toate amestecate f.f. bine si baute pe nemincate dimineata. se face acest tratament pina la eliminarea tutturor pietrelor....dar atentie in caz de dureri f. mari prezentativa urgent la spital.
  29.01.2010 14:55 
despre rinichi
salutare!Fratilor;eu de vreo 20 de ani,elimin de vreo doua -trei ori pe an pietre de la rinichi.Am fost si internat in spital vreo trei luni,la un moment zice dr.;MAI AI DOUA SANSE.cARE SUNT?i-l intreb eu.1.operatie;2 bea bere ! cata?cata poti! m-m dus acasa,am luat o lada de bere,si in doua zile am baut-o.M-am bagat in vana am facut o baie fierbinte,si am inceput sa "nasc"Asta se intampla in ian 1990.De atunci cand ma apuca,beau bere si fac baie.Am atatea pietre ca pot sa-mi fac fundatie de casa din ele!
  28.01.2010 09:31 
piatra la rinichi
ce ati simtit atunci cand v-a cazut piatra?mie acum cred ca trebuie sa o elimin si imi vine tot timpul sa merg la toaleta si chestia este ca simt si o durere exact pe unde ar trebui eliminata. puteti sa imi spuneti ceva ca sa o elimin mai repede ca sunt in sesiune si sincer am neboie de timp pt a invata si ma streseaza
  21.01.2010 21:12 
piatra la rinichi
Si eu am avut o pietricica de 6mm,descoperita in 14 oct la ecografie si pe 21 nov am scapat de ea cu ceai de codite de cirese2l pe zi si picaturi RENALEX 10 zile de 3 ori pe zi.Acuma am ramas numai cu nisip la ambii rinichi,dar cu lichide mi-i spal.DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA. PA
  19.01.2010 15:56 
piatra la rinichi
AM AVUT PIATRA DE TREI CM SI AM FACUIT 6 SEDINTE ESWL INTRE TIM AM FACUT MAI MULTE BLOCAJE RENALE ADICA ASTUPAREA URETREI SI MIE FRICA K NU STIU CAT O SA MAI REZISTE RINICHIU SEDINTELE LEAM FACUT LA CLUJ LA LUKMED UN AM DE ZILE AM UMBLAT DIN 2 IN 2 SAPTAMANI ACU MA AJUNS SA NU MAI IMI PERMIT SA AJUNG NICI IN CAZ DE URGENTA ACOLO SANT DISPERAT NU STIU CE SA FAC K DE 4 ZILE IARA MI SA DILATAT RINICHIU SA DUS PIATRA PE URETRA AS FI INTERESAT CAT TIM SUPORTA RINICHIU CU PIATRA SANATAE LA TOATA LUME
  18.01.2010 11:44 
dr ioiart
si eu am fost la arad la dr Ioiart si ma operat tot brancadierul (daca pot sa ii spun operatie) si tot nu am eliminato am fost de 2 ori la aparatul acela si degeaba
  11.01.2010 22:18 
info
eu am fost cu sotul meu la Arad si am platit, oficial cu chitanta, la spitalul municipal 100 euro la cursul zilei, plus 200 ron spaga la dr, plus 50 ron la anestezist, plus 50 la brancardier(care a efectuat, de fapt, interventia- dragutz, nu???)
  11.01.2010 18:51 
sunt gravida si am infectie urinara
sunt niste dureri foarte mari si insuportabile am dureri foarte mari
  08.01.2010 18:29 
6pietre 4mm rinichi drept
am inteles ca exista operatie prin laser oare e eficienta si nedureroasa
  04.01.2010 14:56 
piatra la rinichi
Am scapat de piatra la rinichi aprox 15 mm (1,5cm) in 2 saptamani cu tratament naturist si regim alimentar. adresa mea de mail :adrianaistrate69@yahoo.com
  12.12.2009 18:07 
urologie
as vrea sa stiu cat ii spaga la dr de la tg mures deoarece sunt propusa pt litotritie la spital cat mai concret ca sa stiu cam cati sa iau cu mine cu multumiri
  01.12.2009 13:23 
PIATRA LA RINICHI,NISIP
POTI SA BEI DOUA SAPTAMANI DININEATA O CANA MICA DE CAFEA CU CEAI PREPARAT DIN MARAR(CEL CARE SE PUNE LA MURAT VARZA). SE PUNE IN OALA MARAR SE UMPLE CU APA SI SE LASA LA FIERT PANA SCADE LA JUMATATE.NU SE BEA MAI MULT DE DOUA SAPTAMANI. DACA AI ARSURI LA URINAT TE POTI SPALA CU EL.
  11.11.2009 18:47 
Buna
am si eu pietre la rinichi, nu foarte mari dar am, si tare a si vrea sa scap de ele k ma deranjeaza, unde a si putea sa fac aceasta interventie si cat ar costa. va rog frumos sa raspundeti, am uitat sa precizez k sunt din vaslui.
  06.11.2009 13:56 
Vreau o informatie!!!
Buna ziua tuturor, nu am avut timmp sa citesc toate mesajele dar sunt din cele mai diversificate si greu de imaginat cateodata ca exista asa ceva.Sunt si eu cam in aceeasi situatie ca multa lume de aici si anume, sotia mea a avut acum o luna o interventie la rinichi de unde i-a fost extrasa o piatra de 8 cm. Piatra era in forma de coral, sau conopida cum vreti sa-i spuneti.A fost, a trecut, acum ce caut este un laborator unde as putea duce piatra aceea sa ii facem analize sa vedem din ce s-a format, mai exact in vederea unui regim.Nu prea este de gasit un astfel de lab. Sunt din Craiova, dar orice info. poate sa fie de folos, cine stie ceva va rog sa-mi scrieti parerile la nairamcy@yahoo.com
  02.11.2009 14:56 
piatra la rinichi
BUNA....AM SI EU O INTREBARE,CINE POATE SA MA INFORMEZE SI CINE A FACUT SEDINTE CU ULTRASUNETE ESWL,MA-R INTERESA SI PE MINE CAT COSTA ACEASTA INTERVENTIE LA CE SUMA POATE AJUNGE VA ROG AJUTATI-MA.....
  11.10.2009 09:58 
Dureri
Am 27 de ani si am fost diagnosticat cu calcul pielic de ~2cm cand merg mai mult de 5 min, ma dor testicolele tare tare , ma opresc din mers, si cica e recomandat sportul, cum dreacu? Dupa eliminare prin operatie clasica , sper sa nu mai fie asa ! Stau acum si ma gandesc , pe la 18 ani vorbea lumea de sanatate , si eu ma intrebam in gandul meu ce e aia? Daca aveti ceva recomadari id ul meu este racloro1@yahoo.com
  10.10.2009 20:41 
Ce a functionat la mine
Am avut o criza la rinichi si dureri cumplite. Dupa 2 zile am fost la spital unde mi-au facut injectii cu nospa (ajuta la dilatarea rinichiului) si ketorol (calmant). Durerile mi-au scazut considerabil. Am facut aceste injectii timp de 2 zile, de 2 ori pe zi. Dupa 1 zi de tratament am eliminat 2 pietre, una din rinichiul stang si una din dreptul. Apoi am facut o urografie si nu a mai aparut nici o piatra. Unele pietre sunt radio-transparente si de aia nu se vad la ecografie sau radiografie si trebuie urografie. Mentionez ca in fiecare seara am facut o baie calduta (40 grade) timp de o ora. Se calma durerea si puteam dormi. IMPORTANT: atunci cand aveti criza sau va doare nu consumati lichide pt ca inrautatiti situatia. Nici citricile nu sunt recomandate cand aveti dureri. Daca pietrele sunt mai mari si nu se pot elimina atunci se recomanda operatia numita endoscopie - se baga o tija prin organ pana la piatra, unde se sparge. Se face anestezie locala si nu doare deloc. Dureaza 10 min operatia. Dupa ce scapati de dureri/piatra TREBUIE sa beti cel putin 2 litri de apa pe zi. Daca respectati acest sfat sigur nu veti mai avea probleme pt ca nisipul se elimina si nu apuca sa se formeze pietre. Sanatate!
  02.10.2009 21:13 
rinichi in forma de potcoava
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Fratele meu a descoperit ca are malformatie congenitala la rinichi si pietre. Ar trebui sa se opereze, dar nu se stie care este riscul, daca e mai bine sa se trateze in continuare sau pot fi asezati rinichii in pozitie normala. Daca stie cineva un doctor care ne poate ajuta, care a mai facut operatii similare, va rog sa ma contactati pe adresa de mail. Multumesc.
  25.09.2009 09:32 
piatra la rinichi sau altceva !!!
Am 21 de ani. Am o problema cu urinarea, mi se intampla foarte des in special dimineata. Imi vine sa urinez dar nu o pot face.ma confrunt cu aceasta problema de aprox 2 ani.Beau multe ceaiuri dar degeaba. E vorba de pietre sau alta comlicatie? Va rog dati-mi un sfat (gigelu_thebest@yahoo.com) Va multumesc !
  16.09.2009 17:00 
CRIZE GROAZNICE DE RINICHI
de un an ma confrunt cu dureri si crize mari de rinichi,nu as dori nici la cei mai mari dusmani sa tr prin ce am tr eu,si nici sa nu ajunga vreodata pe mina medicilor urologi din pitesti,am fost la trei medici aici in pitesti si renumiti ca urologi buni,nu stiu fratilor cum au ajuns acestia in sp judetean ca nu au habar sa-ti puna un diagnostic s-au cel putin nu mi-au vz ca av o piatra de 20mm,rusine sa le fie,am cheltuit o gramada de bani,fiindca mi-au cerut de la obraz,si pe linga toate astea si durerile care le aveam dl Bajan Flavius'ma trimitea sa aranjez cu asistenta sefa sa-i umplu buzanaru cu bani sa ma interneze rusine.......
  15.09.2009 21:44 
criza de rinichi
CEI CARE AV PROBLEME CU RINICHII,MERGETI LA SP PANDURI SINT MEDICI FOARTE BUNI,SI COMUNICATIVI,SINT DIN PITESTI SI AM AV O PIATRA DE 9MM,DOMNUL DOCTOR BADESCU ESTE UN OM NEMAIPOMENIT II MULTUMESC PE ACEASTA CALE DIN SUFLET,DUMNEZEU SA-I DE-A TOT BINELE DIN LUME.
  09.09.2009 16:38 
cum sa scapi de pietrele de la rinichi !!!
si rinichii mei produceau pietre frecvent.puteti scapa de ele printr-un tratament frecvent cu ALOE VERA PLUS distribuit GNLD International S.R.L. Bucuresti Romania(consumati cate o linura din acest produs dupa fiecare masa .de 3 ori pe zi.de preferat sa nu incetai tratamentul dupa ce terminati prima sticla...sfatul meu...continuati si consumati cat mai multe sticle.)
  02.09.2009 09:37 
piatra la rinichi
EU AM FACUT UN EOGRAF SI MA DIAGNOSTICAT SI PE MINE CU PIATRA LA RINICHI DE MARIMEA DE 59MM CEA MAI MARE DOCTORUL A ZIS CA NU ESTE NEVOIE DE NICI UN TRATAMENT DOAR SA BEAU F MULTA APA ESTE POSIBIL? CA MI SE PARE F MARE ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA VA MULTUMESC
  26.08.2009 12:48 
calcul renal
Buna, eu tocmai am iesit din spital. Am avut o piatra de 0,9 mm la rinichiul stang (mai facusem si acum 8 ani piatra la acelasi rinichi si m-au operat) si am facut o sedinta de ESWL care a durut ingrozitor, insa doctorul mi-a zis k piatra s-a spart. M-a tinut pe antibiotice si Uriclar. Mi-a recomandat in primul rand sa ma ingras neaparat deoarece fiind prea slaba am facut ptoza renala gr 1 la rinichiul drept( adik e rinichiul cazut putin), sa beau 2,5 litri ceai diuretic pe zi, fara dulciuri, fara ciocolata, sa evit bauturile acidulate, rosiile, carne cat mai putina si lista poate continua. Cine are astfel de probleme, sa nu amane vizita la medic,deoarece pot aparea complicatii. ESWL-ul ne poate scapa de operatie.
  22.08.2009 03:39 
PIATRA LA RINICHI
CIAO SUNT ELENA LA VARSTA DE 14 ANI AM AVUT PRIMA PIATRA ACUM AM 20 SI DIN NOU ACEASTA PIATRA.UN ARTICOL BINE REUSIT POT SPUNE BRAVO PT TOTI CE VIZITEAZA ACEST ARTICOL.
  17.08.2009 10:14 
piatra 5mm
buna ziua! aseara am av o colica renala si azi la eco mi-au descoperit i piatra de 5mm! este o piatra mica sau e ceva grav????
  13.08.2009 18:46 
hidronefroza si pietrele la rinichi
am 18 ani si anul trecut am fost diagnosticat cu hidronefroza la rinichiul drept si pietre la cel stang.am fost operat pe ambele parti iar acum am din nou pietre.va rog pe cei care stiti sa-mi recomandati si mie un tratament naturist cat mai curind posibil.
  07.08.2009 18:09 
Cum sa previi aparitia pietrelor
Bea cat mai multe lichide .. (cat mai multa bere .. ,sucuri naturale , etc ,..) .. sa eviti apa minerala .. deoarece ea va ajuta la aparitia pietrelor... :)
  06.08.2009 13:37 
pietrii la rinichi
Va rog frumos sa imi trimiteti si mie parerea voastra referitor la procedeul cu ultrasunete si unde se gasesc clinicile care aplica aceasta metoda in vederea spargerii pietrilor la rinichi.Am 23 ani si am pietrii la rinichi de 8 si 7 mm si am dureri groaznice.Vreau sa urmez o procedura de spargere cu ultrasunete;opinii si pareri daca aveti timp pe adresa de mail romanescu_adina@yahoo.com
  27.07.2009 22:50 
piatra
Am o piatra la rinichiul dr de 1.5 cm,am urmat tot felul de tratamente si degeaba nu o pot elimina!este intr-o pozitie destul de proasta undeva in partea de sus a rinichiului!este adevarat k sunt niste crize ingrozitoare de spate de pe urma acestor pietre,chiar insuportabile:(((
  22.06.2009 15:21 
pietre
AM O FETITA DE 7 ANI SI ARE PIETRE LA RINGHI MEDICUL MI-A SPUS SA CONSUME MULTE CITRICE SI LICHIDE COMPOTURI,SUC DE ROSII,CEAIURI DE COZI DE CIRESE .ACUM URMAM SFATUL MEDICULUI.
  22.06.2009 02:15 
rinichi-urologie-tratamante
Am vazut aici tot felul fe pareri si remedii care mai de care.Probabil multi nu stiu ca exista clinici de specialitate,de exemplu la cluj,clinica de urologie ,unde sunt doctori de f buna calitate .tot in Cluj ,este un centru de diagnosticare cu tehnologie de varf.Acolo este o echipa de medici specialisti care pot intervenii si pt pietrele de la rinichi.Va las o adresa :HIPERDIA LUKMED asa se numeste centrul,str Republicii 105A, TEL:0264/406944 sau pe net la adresa :cluj@hiperdia.ro .Mai sunt centre Hiperdia si in alte localitati din tara .Va doresc sanatate!!
  20.06.2009 09:44 
piatra la rinichi
am avut o piatra la rinichiul stang,am fost operata ,mi-sa scos piatra ,dar vreau sa va spun ca a fost de dimensiunea unei "boabe de poromb".Ar mai fi posibl sa mai mi-apara alta? s-ar fi intamplat ceva rau in caz ca nu ma duceam la doctor sa-mi scoata piatra?...
  08.06.2009 19:14 
asai
asa este ! aveti dreptate aseara am postat mai mult sory !
  07.06.2009 23:33 
piatra
URICLAR este un medicament pe baza de plante foarte bun ,tratamentul trebuie sa fie de minim 3 luni pentru rezultate bune .
  07.06.2009 23:25 
pietre
Pietrele la rinichi sunt o pacoste .Dar exista remedii foarte eficiente suntem in 2009 nu ?Urologul este cel mai in masura sa recomande un tratament in functie de natura pietrei de la rinichi . Un sfat va pot da :am facut un ESWL (ultrasunete)si am scapat in proportie de 70% de piatra , iar dupa medicul mi-a recomandat URICLAR un medicament pe baza de plante dar ca sa aibe efect trebuie administrat minim 3 luni. Sper ca am fost de ajutor .
  07.06.2009 23:24 
pietre
Pietrele la rinichi sunt o pacoste .Dar exista remedii foarte eficiente suntem in 2009 nu ?Urologul este cel mai in masura sa recomande un tratament in functie de natura pietrei de la rinichi . Un sfat va pot da :am facut un ESWL (ultrasunete)si am scapat in proportie de 70% de piatra , iar dupa medicul mi-a recomandat URICLAR un medicament pe baza de plante dar ca sa aibe efect trebuie administrat minim 3 luni. Sper ca am fost de ajutor .
  06.06.2009 14:27 
dureri de rinichi
Buna ziua. As avea o intrebare pentru cei de pe forum.De o saptamana si ceva ma doare rinichiul drept, durerea nu radiaza, este strict la rinichi. Nu este insuportabila, mai mult inteapa de cateva ori, nu e o durere continua... N-am avut niciodata probleme cu rinichii, e prima data cand ma doare asa.A, am mai facut cistita, ca toate fetele, dar dureri de rinichi niciodata iar din cate am citit pe forum, am inteles ca atunci cand se elimina durerile sunt groaznice si m-am cam speriat. E posibil sa fie pietre sau nisip?
  04.06.2009 11:12 
pentru Elena
Buna Elena, vezi ca este un articol pe site-ul http://stirileprotv.ro/programe-inregistrate/videochat/pietrele-la-rinichi-nu-te-dor-inca-dar-ele-exista.html
  02.06.2009 23:29 
elena
Buna,sunt din constanta,in urma cu 10 zile,iubitutui meu i sa instalat o durere groaznica in partea dreapte la mijloc, pe moment am zis ca este ceva trecator,dar au trecut ceva zile si durerea tot persista,asa ca am plecat la urgenta si binenteles ca medici l-au gasit sanatos tun.A mers si la iasi la urgenta unde doctorul de acolo ia dat vestea ca are piatra la rinichi.Vreau sa ma indrumati unde si ce sa-i fac, sa nu-l mai doara si sa nu se mai chinuie.
  22.05.2009 22:09 
piatra la rinichi
Salut..am 20 de ani si acu vreo 4 ani am aflat ca am nisip la rinchi.Mi s'a spus sa consum ceai si cat mai multe lichide pt a elimin.Din pacate nu am facut acest lucru si recent am facut o criza..ma dureau ovarele.urinam cu sange,ma durea intr'o parte.M'am dus la spital si am aflat ca nisipul meu s'a transf in pietre.Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu.Prima oara medicii au esuat..au incercat un cateterism dar din pacate pietrele aerau blocate in uretra si nu puteau ajunge la ele.Apoi mi s'a facut nefrostromie..parca asa se chema...o sonda in rinichi pt a elimina infectia...durere mare...dupa vreo 10 zile de stat numai in pat..nu ma puteam misca de durere...mau bagat la ESWL ...groaznic...am crezut ca mor acolo..cedam psihic de atata zgomot si durere pe deasupra..De parca nu mi'a fost de ajuns cat chiam am tras..nici macar nu au reusit sa'mi "bombardeze"pietrele.Acum m'au lasat acasa cu tot cu sonda dupa mine:)))si trebuie sa ma intorc din nou peste o luna la ESWL ..M'am saturat de atata chin..Stie cineva vreun tratament pt a le elimina..acum iau si tamaie cam o data la 3 zile..e posibil sa ma ajute?
  22.05.2009 09:51 
Piatra la rinichi
Ieri am fost si eu externata.Prima mea internare..de miercuri , deoarece am avut o criza.Credeam ca este apendicita,durerile sunt asemanatoare.Dar de unde..ca doctorul cand m-a palpat a observat ca este ceva la rinichi..si la analizele urgente ca sa vezi nisip la rinichiul stang iar la dreptul pietre in jur de 4-8mm.Toti din spital se mirau cum de la 18 ani am asa ceva.Am ramas internata in spital, efectiv trebuia pana azi, am facut tratament.No spa amestecate cu tot felu de ampicilina si altele..o data pe zi perfuzie si in rest injectii ampicilina, in branula.Am preferat sa le fac intravenos.Am stat cu branula 3 zile..dar asta e.Acum ma tot gandesc cum sa le elimin.Doctorul mi-a zis ca nu ar fi nevoie de laser sau ultrasunete.Doar ca mi-a zis sa beau foarte multe lichide in special ceai si apa nu cola, pepsi si cafele.Cam peste 2 l de apa/ceai / zi.Am si dureri de spate..acestea fiind din cauza pietrelor.Este oribil ca la o asa varsta sa ai astfel de situatii..Pretuiti viata si ingrijiti-va:)
  20.05.2009 07:00 
Pietrele de la rinichi
am fost la Tg Mures acum 7 ani si mi-au spart piatra de la rinichiul stang.Dar am inceput sa fac iarasi alta..Eu am rinichii de o forma mai alungita si asta favorizeaza depunerea de calciu mai intensa.Mi s-a spus sa nu mai beau atat de mult lapte si sa o las mai usor cu lactatele in general.Mama mea a avut o tumoare pe rinichiul drept si si-a scos-o tot la Tg Mures.E greu cu piatrele si se fac mereu..Cele mai bune spitale sunt la Tg Mures si nu sunt scumpe,ca sunt de stat,facute de olandezi sau asa ceva si de aia au aparatura asa de avansata.Puteti ajunge cu autocarul acolo,nu va speriati de preturi.Eu nu am platit absolut nimic acum 7 ani..aveam 23 de ani,poate intre timp s-au mai schimbat lucrurile,dar nu cu mult,ca mama s-a operat acum un an si era vreo 300 de euro pt doctor.Atat.Ca spitalul nu-l platesti.Ieri am facut iarasi o criza de rinichi,dar mi-au dat un calmant intravenos si mi-au facut cateva radiografii.O data ce porneste piatra,nu are ce sa-ti faca medicul decat sa iti dea un calmant intravenos ca sa nu mai simti durerea in timp ce piatra continua sa coboare.Cu pastile nu merge,probabil ca nu sunt atat de puternice ca atunci cand le iei intravenos.Multa bafta la toata lumea si imi pare rau ca trebuie sa trecem prin asa dureri ingrozitoare cand ne e lumea mai draga..
  15.05.2009 19:42 
Distrugerea pietrelor de la rinichi - gratuit
Tratamentul la Clinica Gral Medical este o procedura ESWL - litotritia extracorporeala cu unde de soc. Ecografia urmareste pe parcursul sedintelor evolutia pietrelor pana vor fi eliminate. Toata procedura dureaza aprox. 30 minute si nu necesita internare. Tratamentul este gratuit, daca mergi cu trimitere de la medic.
  15.05.2009 14:31 
Distrugerea pietrelor de la rinichi
La Gral Medical in cateva sedinte se rezolva problema cu pietrele la rinichi. Mai multe date (telefoane, detalii) le gasiti pe site.
  28.04.2009 19:27 
piatra la rinichi
AM 17 ANI..AM FOST ASTAZI LA SPITAL CU O DURERE FOARTE MARE LA VEZICA...URINAM DIN 2 IN DOUA MIN...NU PUTEAM SA PLEC NICAIERI PT K TREBUIA SA URINEZ..DUPA URINA SIMTEAM O JUNGHIERE FOARTE REA..MI-AM LUAT INIMA IN DINTI SI M-AM DUS LA SPITAL...MI-AU GASIT O PIATRA DE 4,4mm DE LA RINICHI A COBORAT LA VEZICA....NU DORESC NIMANUI DURERILE CARE LE-AM AVUT EU..ACUM AM ELIMINAT-O,,CEL PUTIN ASA CRED PT K NU MAI AM DURERILE ALEA MARI..SI NU MAI URINEZ DES.
  25.03.2009 16:34 
Piatra la rinichi
Am 18 ani si, la fel ca si tine, aveam dureri in partea dreapta si credeam ca e apendicita. Dar nu era. La ecografie s-a descoperit ca plecase o piatra din rinichi si de aceea ma duruse. Piatra la rinichi se poate face si daca nu te hidratezi suficient. Asa mi s-a spus si eu, de exemplu, chiar nu ma hidratam suficient. Asta-vara am lesinat din aceasta cauza, iar acum piatra la rinichi...Luati seama si beti cel putin 2 litri de apa pe zi, chiar daca nu va e sete sau daca nu va place! Organismul contine 75% apa si daca nu are suficienta, totul merge prost.
  13.03.2009 14:13 
piatra la rinichi iti da stari de parca ai avea apendicita
eu am o piatra la rinichiul drept cu toate ca am varsta de 13 ani piatra nu este foarte mare dar am dureri asemanatoare cu cele de apendicita am fost la doi doctori si ambi au spus ca e posibil sa fie din cauza pietrei dar mie foarte frica au spus sa mai astept sa apara si greturi si daca durerea persista sa ma duc la alt control nu stiu ce am durerea e medie nu doare chear asa de rau dar mie teama sa nu fie apendicita...doctori sunt specialisti si presupun ca au dreptate...dar nu stiu exact ce e ma doare..nu am greturi ..dati-mi mai multe sfaturi va rog....
  10.03.2009 18:56 
piatra si colica renala
buna.am si eu 1 piatra la rinichi dar am si hidronefroza(rinichiul stang este umflat,iritat).medicul mi-a recomandat sa NU BEAU lichide,sa fac in fiecare zi cate o baie calda.nu mai stiu ce sa fac.a spus ca piatra a coborat in ureter.sper sa fie "pe calea cea buna".cand am cate o criza imi pun o sticla cu apa calda in locul in care ma doare.dati-mi si alte sfaturi...
  27.02.2009 22:15 
piatra la rinichi
sunt tot eu din orastie am piatra la rinichiul stang ma chinui de 3saptamani internat in spital [orastie,deva]saptamana care vine ma duc la arad lasa mi-o sparga
  22.02.2009 18:07 
piatra la rinichi
sall am si io o problema ma doare in partea dreapta jos si urinez asa ca cenusa cateodata rosu numai pot de dureri nush ce sa fac cateodata se lasa si in testicole durerea plz ajutatzima :D
  14.02.2009 14:38 
PIATRA LA RINICHI
SUNT DIN NEHOIU SI AM 21 ANI.CAND AM NASCUT M-AU GASIT CU PIATRA LA RINICHI DE 12 MM.AU TRECUT 2 ANI SI ACUM M-AU LUAT DURERILE.AM FOST LA CONTROL SI MI-AU SPUS K TRE SA MA OPEREZ.E NORMAL K LA VARSTA ASTA SA AM ATATA PIATRA.
  10.02.2009 14:24 
piatra la rinichi
sunt din orastie am avut dureri groaznice la rinichiul stang de 4 zile acum fac perfuzii,nospa,piafen
  08.02.2009 23:00 
pietre
mama mea are probleme destul de grave consider la rinichiul stang...este internata in spital si s-a constatat ca are la rinichiul stnga mai multe pietre printre care una de 15 mm.mai are o piatra de 7 mm care a plecat pe ureter.am mare nevioe de un sfat ceva...nu stiu..orice..imi este tare frivca...medicii inca nu au luat o hotarare
  08.02.2009 09:52 
sunt gravida si am o piatra
va ro sa ma ajutati. sunt gravida in 4 luni si am avut dureri mari la rinichiul stang. urologul mi-a gasit o piatra la rinichi si mi-a prescris fokusin, dar citind prospectul am vazut ca e exclusiv pentru barbati? a gresit medicul? sa ma duc inapoi la el? nu stiu ce sa fac nu vreau sa am probleme cu bebe.e primul copil si l-am dorit foarte mult.
  05.02.2009 09:50 
tamaie
ce parere aveti despre tamaie?e buna?
  02.02.2009 18:48 
pietrele la rinichi
CE POT SA VA SPUN E CA SI EU AM FACUT ASTA VARA DE VREO 3 ORI CRIZE DE RINICHI, LA CEL DREPT,IAR IERI PE 1 FEB AM FACUT DIN NOU O CRIZA LA CEL STANG. AM STAT LA PERFUZIE AM FACUT CATEVA INJECTII SI ABIA MI S-AU DUS DURERILE=INSUPORTABILE, MI S-A SPUS SA BEAU OBLGATORIU 2 L LICHIDE/ZI..CEAI DIN MATASE DE PORUMB,COZI DE CIRESE..DAR NU MI SA SPUS NIMIC DESPRE ACEASTA =LITOTRIPSIE=POATE DIN CAUZA CA VB DE DOCTORII DIN DAMBOVITA? SI STIM CU TOTII CAT DE "BUNI" SUNT DOCTORII DIN ACEASTA ZONA. NU STIU CE SA ZIC, DAR NU MAI VREAU SA TREC PRIN CE AM TRECUT..
  01.02.2009 20:23 
Am avut piatra de 2,4 cm respectiv de 1,5 cm si am scapat cu ultrasunete la spitalul Panduri mai au aparat si la spitalul CFR2 fara operatie. O sparge in multe bucati si ea apoi se elimina. Partea proasta este ca eu fac pietre de 35 de ani si am mereu probleme poate dumneavoastra nu. SUCCES!!!
  30.01.2009 15:41 
litiaza renala
Am o piatra de 1 cm si trebuie sa fac urografie. Mi s-a spus ca nu se poate decat prin operatie. Stie cineva mai mult? Imi e f.f. frica. Multumesc si sanatate tuturor.
  22.12.2008 21:21 
Pietre la rinichi
Am avut si eu multe pietre si cred ca inca mai am ceva mici dar am facut operatie (NLP) apoi chiar azi am facut procedura cu ultrasunete numita si ESWL/litotritie extracorporala la care esti pus la un aparat si sunt sfarmate cu ajutorul ultrasunetelor pietrele. Totul a fost foarte bine am simtit niste dureri foarte mici a durat in jur de 1ora , mai sunt programat la o sedinta de asa ceva pe 6februarie sper sa scap odata si odata de aceste pietre si sa numai fac. Va recomand sucul de ridichie neagra , o lingura de 3ori pe zi inainte de fiecare masa ... la mine a dat rezultate si 1piatra a coborat din rinichi si aveam dureri de asta am fost pus la ESWL. Consumati si multa bere ca este foarte buna la rinichi apoi numai apa plata Izvorul alb(celelalte au un continut foarte ridicat de sodiu si altele). Mai putina carne apoi daca piatra este formata din calciu renuntati la toate alimentele care contin calciu/proteine si treceti la cele cu fibre cum ar fi painea neagra , cereale naturale. Daca vreti alte informatii ma gasiti pe e-mail aici: eliseykid@yahoo.com // va doresc multa sanatate
  21.12.2008 09:50 
am pietre de trei ani
Acum 3 ani in dimineata ajunului de Craciun m-am trezit cu o durere neinsemnata care am crezut ca ma lasa dar nu a fost asa. Aveam calduri, aveam greturi, parintii mei au crezut ca trebuie sa ma operez de apendita. Am plecat la spital, doctorii nu si-au dat seama de diagnostic, trimitandu-ma in cabinetul de ginecologie gandind ca am fibrom, dar nu a fost asa. Mi sa facut o ecografie si s-au vazut la rinichii multe pitre si nisip. Am baut multe lichide pot spune chiar multe ceaiuri, pana mi-am dat fierea peste cap... nici in ziua de azi nu cred ca le-am eliminat... nu stiu de ce.
  06.12.2008 15:20 
Am scapat de piatra acum un an
Acum un an de zile am avut nisip si piatra la rinichi, aveam tratament, dar cand am fost la baile termale de la herculane le-am eliminat. Acum se pare ca dupa un an iar am aceasta problema.
  27.11.2008 12:56 
De eu
Am o piatra de 7 mm la rinichiul drept, nu stiu daca se elimina sau nu dar cand nu beau lichide nu ma doare, sincer nu stiu ce sa fac, dct mi-a spus ca nu se poate sparge cu laser ci doar s-o elimin, dar cum?
  24.11.2008 11:34 
Piatra la rinichi
Sunt din valcea, si de 3 saptamani am descoperit ca am piatra la rinichiul drept, mi-am facut toate investgatiile si piatra mea nu mai vrea sa coboare, am rinichiul imflamat si uretra dilatata si daca nu o elimin pana pe 9 dec trebuie sa ma internez. Ce imi recomandarti?
  17.11.2008 10:20 
PIATRA DE 2 CM LA RINICHIUL STING SI LA DREPTUL DE 5 MM
Piatra la rinichi se formeaza din cauza consumului de apa dura, dar se formeaza si la cei care consuma bere, carne de orice natura. Eliminarea pietrelor si impiedicarea formarii lor, este favorizata de consumul unei cantitati de apa plata 2 litri pe zi in care au fost stoarse 4 lamii (nu consumati lichidele preparate industrial)
  10.11.2008 15:29 
Sibiu
Am pietre la fiere. Ma duc sa le bombardeze cu ultrasunete la policlinica POLISANO din SIBIU. Saptamana viitoare am programare. Va tin la curent.
  22.10.2008 18:39 
Piatra la rinichi
As dori sa stiu cat timp dureaza sa elimini piatra? Atata timp cat faci tratament?!
  07.10.2008 09:17 
piatra la rinichi
am fost la un eco,pt o durere in zona ficatului si mi-a gasit o piatra de 7,4mm la rinichiul drept si nisip la cel stang.se poate elimina o asemenea piatra prin tratament medicamentos?
  01.10.2008 20:50 
piatra la riniki
am shi eu o mamaie care are aceste pietre la rinichi..shi as vrea sa aflu cum poate scapa de ele dar prin ceaiuri sau remedii naturale..va rog sa ma contactati urgent.. id meu este : jraancuta@yahoo.com
  20.09.2008 09:26 
Piatra la rinichi
Am piatra de 3 ani la rinichiul drept de 8 mm de 6 mm, mai multe pietricele. Am luat toate tratamentele posibile ceaiuri radacina de patrunjel, ceai de crengi de visine etc. Asta iarna am fost la control si mi-a gasit si la rinichiul stang pietre. Cum e posibil ca dupa atatea tratamente sa apara si la stangul? Asa ca m-am suparat si nu am mai luat niciun tratament dar am baut in fiecare zi intre 6-10 litri de apa plata. Vara cand m-am dus la control nici urma de piatra. Deci apa este cea mai buna solutie si ca sa stiti cand aveti criza nu beti niciun fel de lichide si niciun tratament doar calmante (piafen cel mai bun).
  11.09.2008 22:04 
Sunt din Banat, intrucat mama mea are probleme de sanatate, si mai exact o mare piatra la rinichiul drept (3-4cm), o varsta considerabula, adica 73 ani, as vrea sa aflu daca pentru aceasta dimensiune a pietrei exista posibilitatea de a folosit LITOTRIPSIA, metoda ultrasunete si daca in Timisoara sau Resita exista centru medical in acest scop. Va multumesc din suflet! Multa sanatate!
  15.08.2008 23:07 
cititi si acest articol
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t222469.html
  06.08.2008 11:46 
Piatra la rinichi
Si eu si sotul meu avem piatra la rinichi de 8 mm... problema este ca el are numai un rinichi si ala e inflamat si tocmai bolnav cu aceea piatra... va rog ziceti-mi ce sa fac si cum as putea sa tratez aceasta boala. Multumesc
  02.08.2008 23:18 
Durere groaznica. Nu doresc nimanui, doresc o spargere de piatra de 17 mm, dar nu stiu la care din centrele universitare din tara. Cer o parere.
  28.07.2008 11:57 
PIETRE
IN FIECARE ZI CAND IESI DE LA MUNCA INCEARCA SA TE PLIMBI O ORA URCA SI COBOARA, TE VA AJUTA, SI BEA APA CATA POTI CU CAT BEI MAI MULT CU ATAT MAI BINE
  28.07.2008 11:55 
Piatra la rinichi
EU AM PIETRE DE ANI DE ZILE MAINE IMPLINESC 26 DE ANI DAR O DUC TARE GREU DIN CAUZA COLICILOR STAU IN TENERIFE DE 4 ANI SI VREAU SA VA SPUN CA EXISTA O PLANTA CE SE NUMESTE ROMPEPIDRAS CE TE AJUTA MULT.
  25.07.2008 17:29 
Pietre la rinichi
Mi-a placut articolul pentru ca am si eu o piatra la rinichiul drept care imi face viata imposibila. Pentru ca lucrez la 3 schimburi si stau tot timpul in picioare chiar si intr-un loc 1-2 ore ma doare foarte tare spatele jos la mijloc si nu ma pot tine pe piciare si am dureri la urinare.
  14.07.2008 13:45 
piatra la rinichi???
de vreo doua saptamani am o problema mare cu urinatul. e foarte des uneori imi par urme relative de sange iar in partea finala a urinatului simt o jena puternica care uneori se transforma in durere, doar pt cateva secunde. sa fie oare piatra la rinichi, avand in vedere ca eu durerile de care am citit in celalate mesaje, nu le-am simtit?
  09.07.2008 14:00 
litiaza renala
AM 25 DE ANI SI ACUM 3 LUNI MI-AU DESCOPERIT O PIATRA LA RINICHIUL STANG DE 12 MM.AM URMAT TRATAMENT,DAR EA E TOT INTREAGA.CE SA FAC?
  09.07.2008 09:55 
piatra la rinichi
BUNA, AM O PROBLEMA MARE , AM 21 DE ANI, ACUM 2 ZILE AM FOST LA UN ECO SI DOCTORITZA MIA SPUS CA AM PIATRA LA RINICHI DE 10,6 MM. AM LUAT NOSPA DAR TOT DEGEABA CA NU`MI TREC DURERILE. VA ROG SA`MI SPUNETI CE POT SA IAU.
  03.07.2008 19:04 
Se poate
Da e posibil, fa raze sa vezi daca ai pietre!
  30.06.2008 16:40 
Piatra la rinichi
Eu am dureri foarte mari in zona stomacului si m-am tratat foarte mult timp dar persista durerea... tata zice k de fapt sunt rinichii... e posibil?
  28.06.2008 19:35 
Pietre la rinichi
Si eu am nevoie de o parere, sotul meu sufera de pietre la rinichi si are dureri greu de imaginat ce e de facut.
  20.06.2008 22:36 
Si eu am pietre
Zanocinul mi-a facut si mie rau... acum am o pitara de 7 mm si tb sa o elimin:(
  18.06.2008 23:09 
piatra la rinichi
tratament verificat: se fierbe 1 kg patrunjel radacina in 2 litri de apa pana ramane la jumatate, adica 3 cani de lichid. se consuma pe nemancate una dimineata una la pranz si una seara. nu se mananca nimic in acea zi tratament. (din formula as)
  31.05.2008 03:37 
menstruatia
Prietena mea tocmai a avut piatra la rinichi iar acum ii intarzie menstruatia poate fi aceasta o cauza?
  30.05.2008 10:02 
Nicoleta
Eu tot cu ocazia analizelor de la stat am descoperit ca am piatra de 5 mm la un rinichi si nisip la altul. Nu mi-a dat absolut nimic tratament. Ni-a spus ceva de no-spa si altele dar care sunt pt durere. Mama mea are vreo 3 din care a eliminat una. Sa stiti ca atunci cand te apuca durerile nu mai ai ce face, nu te mai ajuta nici mama lui no-spa. Spuneti-mi ce sa mai iau. Nu ma doare tare dar imi e frica de colici puternici. Multa sanatate!
  21.05.2008 11:44 
piatra la rinichi
am facut eswl de doua ori cu 6500 de ghidari ecografice si nici un rezultat .Nu au reusit decit sa o sfarime in doua bucati .piatra mea are 7 ml si este situata in calice.Medicii nu mi-au dat nici o sansa sa o elimin ci doar cu operatie clasica (BISTURIU).PENTRU A PUTEA FI OPERATA CU LASER PIATRA AR TREBUI SA URCE IN URETRA CAM 10 CM CEEA CE ESTE IMPOSIBIL.
  06.05.2008 16:42 
Atentie
Dupa 4 zile de suferinta si de neatentie am crezut ca daca ma doare din senin un sold cu coloana si mijloc e de la pozitia de la calculator dupa un timp f mare in aceeasi pozitie si deodata mi-a venit ideea de a intra pe net la pietre la rinichi care mi-au luminat mintea dupa ce am citit care sunt simptomele sunt dureri de nastere de te urci pe pereti si eu nu mi-am dat seama. Cateodata parca suntem orbi cat suntem de lasi cu noi insine.
  02.05.2008 11:32 
Piatra la rinichi
Am fost la doctor si mi-a recomandat ROWATINEX.
  15.04.2008 07:06 
Pietre la rinichi
EU AM AVUT O PIATRA LA RINICHIUL DREPT DE 5 MM SI LA RINICHIUL STANG DE 7 MM. AM URMAT UN TRATAMENT CU URICLAR TIMP DE 3 LUNI SI PIETRELE MI-AU DISPARUT CA PRIN MINUNE. AM BAUT SI CEAI DE CODITE DE CIRESE DAR MAI RAR. SANATATE PT TOATA LUMEA.
  14.04.2008 23:09 
Nisip la rinichi
Va dau un sfat pe care l-am aflat dintr-o revista naturista, sa bei 1 litru de bere in timp ce faci baie in cada si elimini nisipul la rinichi.
  09.04.2008 20:33 
Pietre la rinichi
Intr-o seara pe cand intindeam rufele in baie, deasupra cazii, am alunecat si am cazut cu fundul de marginea cazii. A doua zii, am observat ca urina imi este inchisa la culoare. Am reusit la doua zile sa fac un sumar de urina si un eco, unde am constatat ca am pietre la rinichi. Imediat am plecat la Iasi unde am facut cateva investigatii si am fost sfatuita sa fac litotritie la dr Pricop Catalin. Am urmat un tratament inainte de procedura, am facut procedura, iar acum urmez alt tratament k uriclar, profenid si... deocamdata ma simt bine dar am fost reprogramata sa mai fac o sedinta de litotritie. Astept sa vad rezultatele, si sa beau multe lichide.
  08.04.2008 22:23 
Piatra la rinichi
La doamna doctor Simion de la Spitalul de Urologie din Tg. Mures sa mergeti pt a sparge pietrele ca e de nota 10 eu ma-m chinuit 2 ani la Iasi la pricop e doctor spune el la spitalul Parhon, dar credeti-ma este un escroc doar imi lua banii de fiecare data ma punea la aparatul ala de doi bani si gata ma trimetea acasa cu dureri cumplite de plangeam uneori credeti-ma nu mint deloc. Botosani Cristi
  05.04.2008 12:23 
Piatra la rinichi si ficat
Am si eu probleme cu rinichi si ficat
  14.03.2008 20:06 
Piatra la rinichi si ficat
As putea sa va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine sa gasesc un tratament pt. a scoate piatra de la rinichi si am si la ficat medici spun ca trebuie sa fac operatie unde pot sa fac in Romania aceasta oeratie cu ultra sunet si pt. ficat? Ma puteti ajuta medicul meu mi-a spus ca trebuie sa ma operez neaparat ca alfel risc sa.... ma puteti ajuta adresa mea de e-mail: iorga_mariusvalentin@yahoo.com sau ma puteti contacta la nr. de tel.00393889225607 dati-mi un beep si va sun eu va rog mult. Marius Valentin
  26.02.2008 17:24 
PIATRA LA RINICHI
As vrea sa stiu unde pot gasi tamaie naturala care se bea pentru sfaramarea pietrei la rinichi.
  20.02.2008 20:21 
Piatra la rinichi
E groaznica durerea. Nu e bine sa luati calciu in exces sau sa mancati foarte multe portocale. Si eu am eliminat o piatra si am aflat ca mai am doua.
  16.02.2008 07:21 
Pietre la rinichi
Celor cu acest gen de probleme le recomand clinica polisano sibiu, unde si eu am fost. Am suferit o interventie cu ESWL, in 2006 iar de atunci nu am mai facut piatra la rinichi.
  07.02.2008 21:19 
Piatra la rinichi
Sunt din valcea am fost la medic si m-a informat ca am piatra la rinichi si esti si deplasat. Am momente cand ma arde mai tot timpul? Ce m-ati sfatui/recomanda?
  03.02.2008 22:44 
Mesaj
Doresc sa stiu daca exista o clinica particulara dotat cu aparat de spart pietre (ESWL).
  03.02.2008 20:58 
Dureri groaznice
Ma doare foarte rau in partea dreapta parca m-ar injunghia cineva cu cutitul fac nospam dar degeaba daca vreti sa anulati durerea faceti piafen, amelioreza durerea 5-6 ore.
  29.01.2008 21:04 
Piatra la rinichi
Se spala o portocala, coaja se lasa la uscat de seara pana dimineata si se pune la fiert in 500 ml si se lasa sa scada pana la jumatate si se bea cu inghitituri in cursul zilei incercati-o. Este buna o cura de o luna de zile !!
  29.01.2008 20:01 
Pietre la rinichi
Am fost si eu la doctor si mi-a spus ca am pietre la rinichi ma doare ingrozitor. Spuneti-mi ce sa fac?
  17.01.2008 20:54 
Pietre la rinichi
Am fost la doctor si mi s-a dat antibioticul NO-SPA si ZANOCIN... M-am simtit mult mai rau dupa ce am urmat acest tratament. Ce pot face?? Daca cineva stie sa-mi dea un sfat pe adresa alexy_4d. Va rog, stie cineva daca Renalex-ul este bun???
  06.12.2007 21:37 
Piatra la rinichi
MA dor rinichii foarte rau. Iau antibiotice si soer sa elimin piantre de la rinichi.
  27.11.2007 21:01 
Piatra la rinichi
Tatal meu a facut o operatie clasica ptr. piatra la rinichi. A avut o piatra de 3/4 cm (ati citit bine 3/4 CM!!!). Din fericire a trecut cu bine si nu-l durea deloc. A descoperit ca are piatra cu ocazia controlului medical obligatoriu si a analizelor gatuite. Concluzia mea: este foarte important sa facem controale periodice sa avem un regim alimentar snatos, sa consultam medicul pentru orice problema de sanatate. Din pacate multi dintre noi nu avem o eduatie in ce priveste sanatatea si cred ca nu numai din vina noastra.
  23.11.2007 00:48 
litiaza renala
articolul este super!si eu am suferit foarte mult de pe urma unei astfel de boli.Am urmat tratament cu antibiotice,iar acum,din nou a inceput sa ma doara spatele,in zona rinichilor.Sa se mai fi format oare alta piatra?Am fost iarasi la medic,deoarece,urinam rosu-caramiziu,prezentam usturimi la mictiune.Totusi medicul mi-a recomandatsa fac o urocultura si un sumar de urina.Urmeaza sa fac aceste analize,iar doctorul mi-a recomandat sa ma rog la D-zeu sa fie doar o simpla raceala.Si eu sper sa fie astfel,dar parca nu mai cred.La momentul actual durerile sunt suportabile si sper sa ramana asa.Nu doresc nimanui sa treaca prin durerile prin care am trecut eu timp de aproape doua saptamani.Alina,Bailesti
  25.10.2007 14:24 
pietre la rinichi
vreau sa stiu daca este dureroasa operatia de pietre la rinchi cu ultrasunete
  24.09.2007 09:36 
interzis in sarcina?
Poate sa-mi spuna cineva daca Renostimul si Farebilul sunt interzise la sarcina?Tin sa precizez ca an nisip la rinichi si o bila lenesa .
  11.09.2007 09:20 
tratament
Articolul de mai sus este interesant dar nu ne spune ,tratamentul este doar ceaiuri si "operatie".Am pietre (0.-05mm) nu mi s-a dat tratament ci doar o dieta ,ceaiuri ,cura ape Caciulata si peste 6 luni sa vin la un control.Acum n-am ce face uemez sfatul medicului.Mai am si alta varianta?
  19.06.2007 11:49 
pietre la rinichi
mama mea a avut pietre acum 20 de ani a fost operata clasic(efectiv hacuita) de atunci a pierdut un rinichi si are un trai cu foarte multe restrictii!acum 5 ani am facut si eu colica renala, atunci am aflat ca am pietre la ambii rinichi de 3-2 mm.am urmat tratamentul prescris de medic dar pina nu am trecut pe produse naturiste nu am avut rezultate! va recomand cu succes un produs naturist ce se numeste RENOSTIM,si ceaiuri diuretice cit mai multe, zeama de lamiie consumata fara apa in timpul colicii renale,iar cea mai recenta descoperire a mea este ceaiul de macese sau tinctura daca se gaseste, nu stiu sigur, care dizolva pietrele sau macar le mai slefuieste putin si usureaza eliminarea lor!pot sa va spun ca de 5 ani incerc orice produs naturist recomandat si tin in loc formarea altor pietre! conteaza foarte mult alimentatia si consumul de lichide!
  03.04.2007 12:29 
pietrele la rinichi
in ce situtie se poate ajunge la operatia de scoatere a rinichiului atunci kand ai pietre?este posibil acest lucru?
  14.11.2006 08:17 
litiaza renala
Am avut o astfel de criza, medicul a presupus ca am eliminat o pietricica ,dar problema este ca mai am cate o piatra de 0,4 cm in doi rinichi,pentru ca am descoperit cu aceasta ocazie ca am 4 rinichi, dezvoltati normal , sanatosi ,functionali, dar datorita acestui fapt mineralele stand mai mult in acest spatiu "intortochiat" vor produduce mereu pietre . Ce credeti ,as putea sa urmez permanent un tratament naturist "miraculos"?
  03.11.2006 16:19 
pietre la rinichi
Eu n-am un rinichi de 21 ani. Se traieste bine si fara unul, dar cu ceva atentie. Un sfat pentru pietre: ceai de radacina de pir sau in perioada pepenilor verzi, se ia un pepene potrivit, fara dop facut, se baga in cuptor si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a inmuiat un pic coaja, se taie capacul, se scoate miezul intr-o strecuratoare si se stoarce. Cu mana curata binenteles. Se bea zeama. Toata taria se lasa in acea zeama. Si e bine stiut ca pepenele verde e unul din cele mai bune tratamente. Sper sa va fie de folos.
  02.10.2006 17:40 
rinichi
doare tare cand ai piatra, cu ceai de matase de porumb o poti elimina
  11.09.2006 20:10 
Un sfat pt cei cu pietr la rinichi. Cand incepe durerea trebuie pus ceva cald, iar pt eliminarea pietrei ceaiul din matase de porumb este foarte bun
  31.08.2006 07:54 
Mesaj
Ocoli-ti cu foarte multa grija eventualele sfaturi. Nu toti pacenti au posibilitatea sa mearga la Dr.ce sa relatat in articol fie care pacent simte pe pelea lui alte sfaturi ne intereseaza.Va multumim totusi.
  30.08.2006 21:13 
dureri groaznice
Am ajuns in miezul noptii la spital,acum 4 luni, in urma durerilor cumplite create de o piatra nenorocita la rinichiul stang, pe care am eliminat-o dupa doua zile si doua nopti de durere. Am vazut moartea cu ochii, iar in acele momente mi-am dorit-o ptr. ca era singura care imi putea alina suferinta. Nici un medicament nu m-a calmat in acele zile, pana nu am eliminat-o prin forta propriului organism. Nu stiam decat traseul pat - toaleta cu borcanul in mana, poate poate o elimin si am reusit, iar de atunci in fiecare zi beau - vreau nu vreau - in jur de 2 litri de ceai: coada calului, matase de porumb, codite de cirese si mai nou ceai pt diureza NUTRISAN R1 si ceai pt protectia rinichilor NUTRISAN R2. Nu doresc nimanui sa treaca prin chinurile groaznice traite de mine, iar in incheiere pot spune ca nasterea copilului meu a fost incomparabil mai usor de suportat decat eliminarea unei pietre localizate in rinichi.Vio, Braila
  29.08.2006 19:58 
litiaza renala
Forte bun articolul si merita citit si retinut,mai ales de cei cu probleme renale! Se putea totusi aminti despre unele remedii naturiste(ceaiuri)si despre unele antalgice de moment.
  29.08.2006 08:37 
piatra la rinichi
sunt din Bucuresti si in concediu am fost la Vatra-Dornei.Am ajuns dimineata si seara ma apucat o criza de nu mai stiam de durere.Nici cand am nascut nu ma durea asa.Durerea a fost atat de puternica incat imediat m-am dus la spitalul din localitate.Acolo ma consultat un medic si mi-au facut o injectie.A doua zi am facut radiografie unde mis apus diagnosticul de colica renala.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie