Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Atractia
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Atractia > Ce este tantra si sexul tantric?

Ce este tantra si sexul tantric?

Tantra este un cuvant care a incetat de ceva vreme sa mai fie un cuvant tabu. A ajuns subiectul unor numeroase carti care prezinta intr-o maniera simpla pozitii complexe si tehnici de respiratie. Aproape ca nu mai exista carte despre sex care sa nu contina un capitol dedicat Tantrei sau macar sa faca referire la sexul tantric. Insa cu toate acestea, se constata o lipsa de informatie, deoarece foarte putini cunosc in detaliu ceea ce este tantra si sexul tantric.

Sanatate sexuala

Descoperiti-va sentimentele reciproce in functie de pozitia adoptata in timpul somnului
Top Sanatate iti recomanda
·Sex: de cate ori
Fac sex de 15 ori pe saptamana, iar un act sexual dureaza 3 minute... Cat de mult conteaza cifrele in viata sexuala?
Termenul "Tantra" provine din sanscrita si semnifica "legatura", "conexiune" sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.

Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.  

Originile practicilor si ale filosofiei tantra sunt cuprinse de mister, insa au fost cunoscute in detaliu mii de ani de catre practicantii acestora. Textele pastrate pana in prezent sunt destul de ambigue si necesita o abilitate de descifrare a lor pana sa capete un sens. Aspectele acoperite de tantra sunt sanatatea, credinta si filosofia, intr-un cuvant viata - capacitatea de a te bucura de viata si momentul impreunarii pe deplin.  


Principiile sexului tantric

Care sunt acestea si ce anume ne ofera ele? Numit si "sexul sacru" - deoarece sexualitatea este considerata conform tantrei o forma de atingere a Divinitatii - sexul tantric este un mod intim, meditativ de a face dragoste, avand ca scop prelungirea actului sexual si intensificarea senzatiilor din momentul culminant.

Cele mai multe activitati pe care le indeplinim in fiecare zi (mancatul, bautul, locurile pe care le strabatem) nu sunt altceva decat obisnuinta. Sexul, de asemenea. Ceea ce inseamna ca am ajuns sa facem sex folosind aceleasi pozitii, avand aceeasi tinta - orgasmul. Inchipuie-ti cum ar fi sa scoti din ecuatie acest cuvant - orgasm - si sa nu mai existe aceasta obsesie permanenta care sa conduca la acelasi lucru? Astfel ne-am simti mult mai conectati de partener/a si prin prezenta fizica si spirituala veti ajunge la o placere si intimitate cu mult mai intense.

Tantra nu sugereaza nicidecum sa nu ai parte de orgasme. Ideea este foarte simpla: a fi prezent trup si suflet, a va cunoaste reciproc, precum si dragostea pe care o impartasiti. Contactul vizual in timp ce faceti dragoste va obliga sa fiti prezenti intrutotul la locul faptei. Deoarece se spune ca ochii sunt "oglinda sufletului", prin intermediul lor puteti ajunge la o conexiune sufleteasca, ceva special si mai presus de actul pur fizic de a face dragoste.


Vulnerabilitatea aduce echilibru

Un alt aspect al sexului tantric este vulnerabilitatea: ambii parteneri sunt interesati sa para ei insisi, cu slabiciunile si defectele fiecaruia, fapt destul de dificil pentru barbatii obisnuiti sa-si ascunda sensibilitatea (asociata pentru multi dintre ei cu slabiciunea si vulnerabilitatea).

Tantra inseamna si echilibru, incercarea de a aduce aceasta armonie intre partea masculina si cea feminina din fiecare dintre noi, intre interior si exterior, lumina si intuneric. Nici un alt aspect al vietii umane nu este atat de contrastant precum sexul. Nimic nu poate fi atat de sublim uneori si atat de infam alteori. Creand posibilitatea de a ne cunoaste si "atinge" partile intunecate existente in fiecare dintre noi se poate acorda un echilibru acelor dorinte ascunse care in alte conditii pot parea perverse.


Nonconformismul  

Un alt aspect vital al tantrei: fie ca esti homosexual, heterosexual sau bisexual, fie monogam, necasatorit/a sau swinger, nimic nu este considerat tabu sau pervers in practica tantra. Totusi este necesara o analiza mai atenta a acestei idei, deoarece exista si anumite bariere care limiteaza violenta sexuala, incestul si molestarea copilului.

O idee pe care sexul tantric o promoveaza este aceea ca noi suntem cu totii expresia divinitatii in aceasta lume si ca in momentul in care facem dragoste energia sexuala este considerata sursa vietii. Nu exista decat onestitate, fara manipulare, constrangeri, doar dragoste si respect.


In practica Tantra conteaza cum faci, si nu ceea ce faci

Spre deosebire de alte filosofii si religii, Tantra celebreaza placerea si recunoaste frumusetea corpului, in totalitatea lui (nu numai organele genitale, care au capatat o vulgaritate in lumea moderna). Ritualul tantric accepta frumusetea organelor genitale ca si parte integranta a unui corp splendid, concepute pentru a oferi si a primi placerea.

De asemenea este incurajata pofta sexuala, insa nu numai in sens sexual, ci si ca pofta de viata, adica bucuria de a trai si a simti la maxim. Aceasta include minunatul gust al alimentelor si al bauturilor, muzica, florile, activitatea fizica, familia, prietenii, emotiile, lacrimile, temerile - toate completeaza fiinta umana. Iar incercarea de a nega o parte din noi insine (fizica, mentala, emotionala sau spirituala) inseamna a ne priva de umanitate si bucuria de a trai.


Orgasmul tantric

Potrivit filosofiei tantrice exista doua tipuri de orgasm, cel fizic si cel al inimii. La o prima vedere ar putea sa para doua lucruri total diferite, insa la o analiza mai atenta se completeaza reciproc. Practica tantra incurajeaza o "introspectie" a inimii 24 de ore din 24. Aceasta stare poate fi echivalenta cu una orgasmica, in care tot ce faci vine din inima si se refera la "calea mainii drepte" obtinuta numai prin meditatie, yoga, celibat, milostenie si mantra.

"Calea mainii stangi" presupune atingerea starii de fericire prin intermediul sexualitatii, care apoi se poate rasfrange si asupra altor aspecte din viata.


Conexiunea dintre inima si organele genitale

O simpla practica pe care o poti experimenta cand vei face dragoste: atat barbatii, cat si femeile trebuie sa invete sa faca o conexiune intre inima si organele genitale. Prin atingerea simultana a acestor doua zone se poate realiza aceasta conexiune, care are capacitatea imensa de vindecare.

In timpul actului sexual, a sexului oral sau cand stimulezi organele genitale ale partenerului/ei este foarte important sa atingi cu o mana inima lui/ei. Gandeste-te la a experimenta un orgasm al inimii pur sau sa extinzi orgasmul sexual de la organele genitale la inima. Aminteste-i partenerului/ei ca organsmul se poate "raspandi" la inima.

Pe masura ce inaintezi in practica tantra vei fi capabil/a sa atingi orgasmul complet doar prin controlarea respiratiei, fara atingerea fizica. Tantra nu se refera la actul sexual realizat cu mai multi parteneri. Tantra este mai degraba un stil de viata decat orice altceva, iar pentru ca pune accentul pe intimitate este posibil sa ajungem la implinirea adevarata cu un singur partener.

Articole utile
Beneficiile sexului tantric
Cum sa experimentezi pozitiile tantrice?
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  26.06.2011 13:53 
fKGHqWLvHRvSAANz
That's really thiknnig out of the box. Thanks!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie