Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sistemul imunitar
Home > Stil de viata > Sistemul imunitar > Ce este sinuzita?

Ce este sinuzita?

Cand stranuti, tusesti, iti curge nasul, iar medicamentele pe care le iei pentru a trata "raceala" nu functioneaza, este foarte posibil sa te confrunti cu o sinuzita. Explicata pe intelesul tuturor, sinuzita desemneaza infectia sau inflamatia sinusurilor.
Aceasta inflamatie sau infectie afecteaza nu numai sinusurile paranazale, ci toate sinusurile din cauza unei infectii bacteriene sau virale ori a unei reactii alergice.

Blocajul sinusurilor etmoidal, frontal, maxilar si sfenoidal exercita presiune asupra foselor nazale, provocand aparitia durerilor.


Care sunt simptomele sinuzitei?

Sinuzita apare cand unul sau mai multe sinusuri sunt inflamate

  1. de o bacterie;
  2. de un virus;
  3. ca reactie alergica, producand durere in aria nazala;
  4. de o ciuperca.
Simptomul principal al sinuzitei se manifesta prin senzatia de durere; localizarea acestei dureri depinde de pozitia sinusului afectat:

  • Sinuzita maxilara - afectarea sinusului maxilar produce durere la nivelul dintilor. Obrajii devin sensibili la orice fel de atingere.
  • Sinuzita frontala (deasupra ochilor) - cand fruntea este atinsa sau usor apasata si apare durerea, este foarte probabil ca sinusul frontal (deasupra orbitei) sa fie inflamat.
  • Sinuzita sfenoidala/sfenoidita (in spatele ochilor) - acest tip de sinuzite nu sunt foarte des intalnite; pot aparea dureri de urechi, de gat si, uneori, dureri puternice de cap.
  • Sinuzita etmoidului/etmoidita - aceasta sinuzita se manifesta prin umflarea pleoapelor si a tesuturilor inconjuratoare, insotita de inrosirea si durerea unghiului intern al ochiului. Alaturi de aceste simptome mai poate aparea o anosmie temporara (absenta simtului mirosului).


Tipuri de sinuzita

In functie de tipul de inflamatie, sinuzita poate fi acuta sau cronica.


Sinuzita acuta

Sinusul este afectat pe o perioada de maxim 2-3 saptamani. Acesta se produce, de obicei, dupa o infectie virala care determina umflarea mucoasei sinusului ce are drept urmare blocarea uneia sau mai multor cavitati ce se deschid in fosele nazale.

Ulterior, bacteriile care se instaleaza in cavitati incep sa se multiplice, dand nastere infectiei.

De obicei, simptomele initiale care se manifesta in urma infectiei sunt asemanatoare cu acelea ale unei simple raceli. Daca aceste simptome dureaza mai mult de o saptamana, atunci raceala a avansat la stadiul de infectie a sinusurilor.

Prezenta simultana a simptomelor de mai jos caracterizeaza sinuzitele acute:

  • durere faciala;
  • obstructie nazala;
  • scurgere nazala - rinoree - densa si colorata, de culoarea galben-verde;
  • diminuarea simtului mirosului;
  • tuse, dar nu provocata de astm (in cazul copiilor);
  • febra;
  • respiratie urat mirositoare;
  • stare de oboseala;
  • durere de dinti si/sau de ochi.


Sinuzita cronica

Daca simptomele sinuzitei cronice apar mai frecvent sau nu sunt vindecate complet, se poate dezvolta o sinuzita cronica. Sinuzita cronica este des intalnita in cazul persoanelor alergice si al celor care sufera de astm. Inflamatia sinusurilor fetei dureaza mai mult de 8 saptamani.

Prezenta simultana a simptomelor de mai jos caracterizeaza sinuzitele cronice:

  • durere faciala;
  • congestie faciala;
  • obstructie nazala;
  • scurgere nazala densa si colorata/ scurgere nazala decolorata/transparenta;
  • puroi in cavitatea nazala;
  • ocazional, poate aparea febra (mai ales in cazul copiilor).


Conditiile care determina slabirea sistemului imunitar sau care produc inflamatia cronica a mucoasei nazale pot avea la origine o sinuzita cronica. Aproximativ 20% dintre pacientii cu sinuzite cronice dezvolta polipi nazali - proliferari, cu aspect de chist, la nivelul mucoaselor nazale. Acestia se manifesta prin rinoree, obstructie nazala si uneori prin aparitia anosmiei temporare.


Dictionar de termeni
(Informatii preluate din "Larousse Dictionar de Medicina": Bucuresti, Univers Enciclopedic 1998; www.universenciclopedic.ro)

  • Sinus - denumire data anumitor cavitati ale organismului.
  • Sinus al fetei - cavitate umpluta cu aer, scobita in oasele capului, ce se deschide in fosele nazale.
  • Sinusul etmoidal - este format din mai multe cavitati sau celule, comunicand intre ele. El este sapat in profunzime in spatele radacinii nasului si intre fetele interne ale orbitelor.
  • Sinusul frontal - este scobit in osul frontal, deasupra orbitei.
  • Sinusul maxilar - este scobit in osul maxilarului superior, sub orbita. Prin fata sa inferioara el se afla in legatura cu radacinile celui de-al doilea premolar si primilor doi molari.
  • Sinusul sfenoidal - este scobit in corpul osului sfenoid care inchide in spate fosa nazala.

Articol scris in colaborare cu Dr. Elena Oprea,  medic specialist medicina generala pediatrie

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  05.02.2012 03:09 
Incercati ozonoterapie
Salut,am si eu sinuzita maxilara am descoperit acum 2 luni cand s-a acutizat pe partea stanga,mi-am scos premolarul care parea sa aibe puroi la radacina,insa dupa 3zile durerile insuportabile au reaparut,am consultat zeci de doctori,m-au indopat cu antibiotice si degeaba,am dureri groaznice de cap si de maxilar.am citit multe forumuri si am descoperit un tratament naturist cu ozon injectat intramuscular.am mers la clinica respectiva si pe langa ozon mai fac si aerosoli cu tratament laser si acupunctura,pana acum am facut 2sedinte,nu pot vb de nici o ameliorare ma indop in continuare cu aulin din nefericire nu mai are nici un efect,insa am auzit ca dupa 10sedinte se va simtii un efect.in plus ozonul ajuta la refacerea sistemului imunitar,macar atat si poate in timp va ajuta si la vindecarea sinuzitei.imi pare rau ptr noi,e o suferinta groaznica si regret ca atat de multa lume se confrunta cu ea.sanatate multa
  21.11.2011 16:54 
Am fos grav bolnav
Am fost foartegrav bolnav de sinuzita Am fost pe la multi medici,iar atunci cand nu mai aveam sperante de reusita in sanatate ,cineva mi-a dat un numar de telefon al unui medic tanar din dintr-un oras de provincie.Este cautat de multi si mai pe toti i-a rezolvat in bine,la fel si pe mine,pentru care-i multumesc.Doresc sa ajut dandu-va numarul de telefon pentru a intra in legatura cu dansul.Dr.Concita Dan tel.0786601454 0 0
  21.11.2011 16:51 
Am fos grav bolnav
Am fost foartegrav bolnav de sinuzita Am fost pe la multi medici,iar atunci cand nu mai aveam sperante de reusita in sanatate ,cineva mi-a dat un numar de telefon al unui medic tanar din dintr-un oras de provincie.Este cautat de multi si mai pe toti i-a rezolvat in bine,la fel si pe mine,pentru care-i multumesc.Doresc sa ajut dandu-va numarul de telefon pentru a intra in legatura cu dansul.Dr.Concita Dan tel.0786601454
  21.11.2011 16:50 
Am fos grav bolnav
Am fost foartegrav bolnav de sinuzita Am fost pe la multi medici din orase mari,iar atunci cand nu mai aveam sperante de reusita in sanatate ,cineva mi-a dat un numar de telefon al unui medic tanar din dintr-un oras de provincie.Este cautat de multi si mai pe toti i-a rezolvat in bine,la fel si pe mine,pentru care-i multumesc.Doresc sa ajut dandu-va numarul de telefon pentru a intra in legatura cu dansul.Dr.Concita Dan tel.0786601454
  03.11.2011 08:37 
MOCANU E UN DOCTOR PROST
SA NU VA DUCETI LA MOCANU. VA IA BANII DEGEABA. PRIETENA MEA A FACUT OPERATIE SI 1 AN MAI TARZIU CHISTUL A FOST DUBLU.DECI ALEGETI ALT DOCTOR. NU DTIU CAT E DE BUN DAR IL INTERESEAZA NUNAI BANII
  24.09.2011 03:31 
doctor
Cine imi poate da numele si un numat de telefon al unui doctor bun,din Cluj,pentru sinusuri.Mersi
  14.08.2011 15:03 
sinuzita
Vand urgent vas nou incasabil, special pentru spalaturi nazale cu apa calda si sare fara iod. Neti pot se aduce la comanda din sua. Mai am in stoc cateva bucati, Recomandat de dr. Oz spalaturile nazale amelioreaza si ajuta natural la vindecarea multor afectiuni ca alergii la polen, febra fanului, praf, ciuperci de mucegai, astm bronsic, sinuzita, infectii, nas uscat, etc. Se simt efectele uimitoare dupa a doua sedinta/zii. Taxe incluse din sua total Pret 130 ron. pentru judetul cluj , localitatea cluj napoca predare personala sau + 10 ron cost transport colet prin posta romana in toata tara.Cer si ofer seriozitate maxima. Despre poze, descriere, pret ofer informatii suplimentare pe tel 0741044238 sau email.robi_sony@yahoo.com produs nou,original recipient mini vas de 200 ml,plastic dur neti pot provenienta united state of america, se poate folosii ca uz personal acasa sau lua in calatoriile dvs.de pretutindeni.este recomandat de dr.oz si se aduce pe baza de comanda din sua cu taxe incluse la pretul afisat mai sus.neti pot este un recipient din plastic dur incasabil,antimicrobian,in care se prepara si pune apa fiarta sterila, calduta si sare fara iod adica neiodata.se amesteca usor continutul apoi se fac spalaturi nazale.acest mini vas este conceput in forma unui mini ceainic cu capat si varf special astfel ca sa patrunda in nara dvs.si sa se inchida ermetic,ajuta cu precizie de pana la 100% la spalaturi nazale eficace zilnice.preparearea solutiei – se fierbe 1 litru de apa apoi se introduce 1 lingurita mica de sare fara iod adica neiodata (se foloseste doar sare dura pentru muraturi) si o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar.apoi se amesteca si se lasa la racit iar cand apa este doar calduta se toarna 200 ml lichid cu solutia preparata in recipient si va pregatiti pentru spalaturile nazale. utilizarea lui se face in felul urmator – asigurativa ca nasul,ambele nari ale dvs sant libere inainte de procedeu,apoi se apleaca capul usor in fata si la 45 de grade, deschideti gura si respirati doar pe ea de acum si pana la final,prin simpla introducere si balansare a recipientului in pasajul nazal care se face foarte usor, apoi turnati usor continutul in nara stanga iar lichidul foloseste fluxul bland de greutate al apei sarate pentru a curata pasajele nazale astfel incat apa sa iasa pe partea dreapta a narii dvs.se spala nara stanga apoi se repeta procedura si pentru nara dreapta. acest procedeu se poate repeta de doua ori pe zii timp de sapte zile dupa care faceti o pauza de o saptamana si reveniti din nou cu acest tratament natural.pentru aceasta procedura trebuie sa stati la baie pentru ca in timpul spalaturilor nazale lichidul sa se scurga in chiuveta.dupa spalarea ambelor pasaje nazale se sufla nasul usor pentru a va asigura ca nu au mai ramas particule de apa in nasul dvs.pentru a evita infectarea sinusurilor dvs.important de retinut este faptul ca se va folosii doar apa fiarta sterila,calduta si sare fara iod adica neiodata,in momentul efectuarii spalarii pasajelor nazale se va sta calm,relaxat si se va respira doar pe gura pana la final.(altfel riscati sa va curga lichid din nas in gura si sa ajunga in piept iar astfel va inecati,fiind o stare mai neplacuta care trece peste cateva momente).curatare si depozitatre – dupa utilizare,recipientul se spala, se clateste usor cu apa,apoi se sterge cu o carpa moale de bumbac,se pune intr-o punga si se depoziteaza intr-un loc ferit de praf,lumina si caldura directa, si anume recipientul sa va depozita intr-un loc uscat,umbros si racoros.(ex.dulap). acest remediu este bazat pe un tratament facut cu neti pot de secole intregi cu apa fiarta sterila si sare fara iod.folosirea acestui recipient special cu apa si sare in mod regulat pentru curatarea nasului amelioreaza si ajuta natural spre vindecarea multor afectiuni ca : elimina particulele iritante,puroi,mucusul infectat de sinusuri,secretii nazale,ajuta la prevenirea formarii mucoasei,a crustei in nas, nas uscat,mancarimi,a inflamarii nasului si a sinusului colateral,inclinatii spre sforait pe motivul unei stari colaterale.ajuta la descongestionare nazala,rinita alergica usoara si severa,alergie la polen,febra fanului,alergie la praf,ciuperci de mucegai,prevenirea racelii,atenuarea congestionarii cauzate de raceala ,ajuta in prevenirea dezvoltarii problemelor respiratorii,probleme respiratorii ca astm bronsic,rinita la sarcina,femei gravide,post nazal,infectie la sinusuri,ajuta la curatarea infectiei puroiului din nas,sinuzita usoara ,sinuzita cronica,dureri de sinusuri,dureri de cap,aer uscat,nas uscat,ajuta la ridicarea imunitatii florei nazale,ajuta la ameliorarea,vindecarea durerilor de cap,migrene,previne anxietatea si depresia,ajuta la buna aerisire a creierului uman,ajuta la un somn bun,adanc si linistit.acest produs este controlat si aprobat de catre institutiile aferente.medicii specialisti recomanda acest produs mai mult decat atat folosindul cu incredere este un tratament naturist mult mai eficace si bun decat o multime de alte medicamente scumpe.nu are efecte adverse.
  14.08.2011 15:02 
neti pot
Vand urgent vas nou incasabil, special pentru spalaturi nazale cu apa calda si sare fara iod. Neti pot se aduce la comanda din sua. Mai am in stoc cateva bucati, Recomandat de dr. Oz spalaturile nazale amelioreaza si ajuta natural la vindecarea multor afectiuni ca alergii la polen, febra fanului, praf, ciuperci de mucegai, astm bronsic, sinuzita, infectii, nas uscat, etc. Se simt efectele uimitoare dupa a doua sedinta/zii. Taxe incluse din sua total Pret 130 ron. pentru judetul cluj , localitatea cluj napoca predare personala sau + 10 ron cost transport colet prin posta romana in toata tara.Cer si ofer seriozitate maxima. Despre poze, descriere, pret ofer informatii suplimentare pe tel 0741044238 sau email.robi_sony@yahoo.com produs nou,original recipient mini vas de 200 ml,plastic dur neti pot provenienta united state of america, se poate folosii ca uz personal acasa sau lua in calatoriile dvs.de pretutindeni.este recomandat de dr.oz si se aduce pe baza de comanda din sua cu taxe incluse la pretul afisat mai sus.neti pot este un recipient din plastic dur incasabil,antimicrobian,in care se prepara si pune apa fiarta sterila, calduta si sare fara iod adica neiodata.se amesteca usor continutul apoi se fac spalaturi nazale.acest mini vas este conceput in forma unui mini ceainic cu capat si varf special astfel ca sa patrunda in nara dvs.si sa se inchida ermetic,ajuta cu precizie de pana la 100% la spalaturi nazale eficace zilnice.preparearea solutiei – se fierbe 1 litru de apa apoi se introduce 1 lingurita mica de sare fara iod adica neiodata (se foloseste doar sare dura pentru muraturi) si o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar.apoi se amesteca si se lasa la racit iar cand apa este doar calduta se toarna 200 ml lichid cu solutia preparata in recipient si va pregatiti pentru spalaturile nazale. utilizarea lui se face in felul urmator – asigurativa ca nasul,ambele nari ale dvs sant libere inainte de procedeu,apoi se apleaca capul usor in fata si la 45 de grade, deschideti gura si respirati doar pe ea de acum si pana la final,prin simpla introducere si balansare a recipientului in pasajul nazal care se face foarte usor, apoi turnati usor continutul in nara stanga iar lichidul foloseste fluxul bland de greutate al apei sarate pentru a curata pasajele nazale astfel incat apa sa iasa pe partea dreapta a narii dvs.se spala nara stanga apoi se repeta procedura si pentru nara dreapta. acest procedeu se poate repeta de doua ori pe zii timp de sapte zile dupa care faceti o pauza de o saptamana si reveniti din nou cu acest tratament natural.pentru aceasta procedura trebuie sa stati la baie pentru ca in timpul spalaturilor nazale lichidul sa se scurga in chiuveta.dupa spalarea ambelor pasaje nazale se sufla nasul usor pentru a va asigura ca nu au mai ramas particule de apa in nasul dvs.pentru a evita infectarea sinusurilor dvs.important de retinut este faptul ca se va folosii doar apa fiarta sterila,calduta si sare fara iod adica neiodata,in momentul efectuarii spalarii pasajelor nazale se va sta calm,relaxat si se va respira doar pe gura pana la final.(altfel riscati sa va curga lichid din nas in gura si sa ajunga in piept iar astfel va inecati,fiind o stare mai neplacuta care trece peste cateva momente).curatare si depozitatre – dupa utilizare,recipientul se spala, se clateste usor cu apa,apoi se sterge cu o carpa moale de bumbac,se pune intr-o punga si se depoziteaza intr-un loc ferit de praf,lumina si caldura directa, si anume recipientul sa va depozita intr-un loc uscat,umbros si racoros.(ex.dulap). acest remediu este bazat pe un tratament facut cu neti pot de secole intregi cu apa fiarta sterila si sare fara iod.folosirea acestui recipient special cu apa si sare in mod regulat pentru curatarea nasului amelioreaza si ajuta natural spre vindecarea multor afectiuni ca : elimina particulele iritante,puroi,mucusul infectat de sinusuri,secretii nazale,ajuta la prevenirea formarii mucoasei,a crustei in nas, nas uscat,mancarimi,a inflamarii nasului si a sinusului colateral,inclinatii spre sforait pe motivul unei stari colaterale.ajuta la descongestionare nazala,rinita alergica usoara si severa,alergie la polen,febra fanului,alergie la praf,ciuperci de mucegai,prevenirea racelii,atenuarea congestionarii cauzate de raceala ,ajuta in prevenirea dezvoltarii problemelor respiratorii,probleme respiratorii ca astm bronsic,rinita la sarcina,femei gravide,post nazal,infectie la sinusuri,ajuta la curatarea infectiei puroiului din nas,sinuzita usoara ,sinuzita cronica,dureri de sinusuri,dureri de cap,aer uscat,nas uscat,ajuta la ridicarea imunitatii florei nazale,ajuta la ameliorarea,vindecarea durerilor de cap,migrene,previne anxietatea si depresia,ajuta la buna aerisire a creierului uman,ajuta la un somn bun,adanc si linistit.acest produs este controlat si aprobat de catre institutiile aferente.medicii specialisti recomanda acest produs mai mult decat atat folosindul cu incredere este un tratament naturist mult mai eficace si bun decat o multime de alte medicamente scumpe.nu are efecte adverse.
  08.07.2011 15:57 
buna ziua ,as vrea sa va intreb ceva,ma doare mereu capul,ochii iar nasul mi_e infundat mereu,nu pot respira,oare am sinuzita?
  09.06.2011 22:34 
pansinuuzita
buna ma numesc simona si sunt foarte disperata tatal meu in varsta de 41 de ani a fost diagnosticat cu pansinuzita chistica(nu stiu daca e corect) .a consulta un medic orl ,a facut tomograf iar acesta ia sps ca are puroi la cap si ca acesta provine de la o sinuzita netratata.ia dat sa faca o multime de tratamente,injectii apoi dupa acest tratament ia spus ca trebuie sa se opereze.sant disperata ma gandesc ca e ce foarte grav.daca poate cineva cu experienta sami spuna mai clar despre ce este vorba sau cat de grav e si ce sar putea intampla va roggggggg postati aici sau trimitetimi un emil la simona1418@yahoo.com.noi suntem din braila.va rog orice informatie imipoate fi de ajutor.am cautat si pe internet despre acasta pansinuzita chistica sa vad ce inseamna si nimic.va implor datimi un rsp
  26.05.2011 13:17 
Ajutor sinuzita
A fost cineva operat de mocanu si dupa aceea s-a dus la budu. Am fost operata de sinuzita de 3 ori de Mocanu dar fara reusita.
  16.05.2011 13:36 
relax
io stiu ca am sinozita dar cu toti trebuie sa stim ca o data ce ai sinozita nu ai mai poti face nimic doar o simpla ameliorare ca de ex atunci cand simti simtomele te faci ca nu ai nimic chiar daca te doare capu e un lucru psicologic...io de ex cand mi se anfunda nasu si ma doare fruntea cu ochii si capul foarte tare ami pun o caciula groasa an cap,iau repede un antiinflamator si stau an pat pana mi se desfunda nasu si capu nu ma mai doare chiar asa de tare... eu trec peste boala asta cu mai multe inventi ale mele ca de ex alcult muzica,comunic cu lumea iar cand simt ca am infectie iau augmentin primele doua pastile le iau la o distanta mica de ore si restu de pastile una la 8 sau 12 ore depinde de infectia care o am..si nu uitati este foarte important sa ne rugam la tatal din ceruri si la maicuta sfanta...multa sanatate...
  16.05.2011 13:31 
relax
io stiu ca am sinozita dar cu toti trebuie sa stim ca o data ce ai sinozita nu ai mai poti face nimic doar o simpla ameliorare ca de ex atunci cand simti simtomele te faci ca nu ai nimic chiar daca te doare capu e un lucru psicologic...io de ex cand mi se anfunda nasu si ma doare fruntea cu ochii si capul foarte tare ami pun o caciula groasa an cap,iau repede un antiinflamator si stau an pat pana mi se desfunda nasu si capu nu ma mai doare chiar asa de tare... eu trec peste boala asta cu mai multe inventi ale mele ca de ex alcult muzica,comunic cu lumea iar cand simt ca am infectie iau augmentin primele doua pastile le iau la o distanta mica de ore si restu de pastile una la 8 sau 12 ore depinde de infectia care o am..si nu uitati este foarte important sa ne rugam la tatal din ceruri si la maicuta sfanta...multa sanatate...
  05.05.2011 19:38 
Sf Maria
o schimbare in bine la Sf .Maria,fata de acum 5 ani
  22.04.2011 09:34 
copil de 1 an cu sinuzita?
am copilul de 1 an si noapte respira greu si parca ar sorai.este sinuzita?nu rea ii curge nasul,decit daca il aspir imi este frica sa ii mai fac aerosoli ptr ca am deja o luna de aerosoli
  22.04.2011 09:28 
copil de 1 an cu sinuzita?
am copilul de 1 an si noapte respira greu si parca ar sorai.este sinuzita?nu rea ii curge nasul,decit daca il aspir imi este frica sa ii mai fac aerosoli ptr ca am deja o luna de aerosoli
  15.04.2011 14:57 
sinuzita
am descoperit tarziu ca am sinuzita ..probabil maxilara deoarece am dureri de dinti obraji...infectia a avansat..ce pot face am fost si la medic dar ma indoapa de pastile ...
  22.03.2011 23:08 
sinuzita maxilara si frontala
Eu am avut mari probl cu sinuzita..ajunsesem de m-a luat salvarea si am stat in perfuzii 2 zile cu temp 39 si nu isi dadeau seama ce am.a fost o sinuzita frontala ascunsa..puroiase si mai aveam putin si ajungea l creier si muream..am facut punctie,am tinut tratament..si degeaba.am mai facut iar punctie si a recidivat am facut tomograf si mi s-a spus k nu mai pot face punctie pt k se facuse rana prea mare de la punctie.prima punctie a fost pt sinuzita frontala,a 2-a pt sinuzita maxilara.va sfatuiesc s incercati cu spalaturi nazale..la un litru d apa calduta puneti o lingurita de sare de sac si una de bicarbonat d sodiu mestecati si va puneti cu capu intr-o parte si cu un vas neti il introduceti p o nara si tineti gura deschisa...o sa curga apa in interior pana o s iasa pe nara cealalta,e un procedeau putin dureros si neplacut dar merita,asa am reusit s elimin puroiu frontal si apoi m-am confruntat cu cel maxilar.alt tratament bun sunt infuziile si seara s va dati p frunte cu crema d galbenele si sa va puneti o compresa cu bitter suedez.toate acestea combinate o sa va faca s va fie bn si poate s reusiti s scapati.eu am trecut prin toate si datorita lor am reusit sa ma mentin,in rest medicii si spitalele nu reusesc prea multe.Va doresc sanatate!!
  09.02.2011 09:55 
pivot
va rog sa-mi spune-ti daca un pivot se poate infecta in radacina la un dinte si sa provoace sinuzita maxilara cu durere de ochi si tulburare vizuala.va multumesc
  14.11.2010 02:08 
f bine sa aflam cat mai multe
cu siguranta ca exista remedii dar ce ar mai vinde farmaciile daca noi ne-am face bine?
  14.11.2010 02:07 
pansinuzita polipoasa cronica
dr. mocanu? un escroc .... mi-a luat 24 de mil acum 3 ani pe o operatie si dupa o luna aveam iar sinuzita .... secretiile alea sunt scarboase .... m-a distrus acest mocanu....cum te vede la operatie cu tine....tratament nu da omu....ca vrea sa te mai intorci.....s-a umplut de bani pe escocherie...ocoliti-l.....cu ce sa ma mai tratez? din 2003 am suferit 6 operatii...primele doua aiurea....ultimele 4 mister mocanu....degeaba....operatiile nu folosesc la nimic....bani la greu pt medicamente....zeci de milioane in toti anii astia si nimic....flixonase, sinupret, bioparox,nu mai zic de toate picaturile care sunt pe piata ...nasodren? o escocerie....mai rau mi-a facut....ustura groaznic....o saincerc castravetele de mare....ca vad ca ar fi bun....mai nou iau rinofug dar parca sunt drogat...o sticlta pe sapt consum ca nu mai am bani de medicamente scumpe.....symbycort pt incarcarea plamanilor cu secretii e f bun.....dar temporal....e f scump si asta....120 de lei 60 de pufuri
  21.10.2010 16:56 
Multumesc d-na doctor !
Este f. interesant si multumesc mult .
  04.09.2010 12:45 
castraveciori de mare
Se gasesc pe valea portului in Constanta , si pe toate strazile din Kusadasi in lunile august-septembrie. Formula de tratament este: 3-4 pic. din castraveciorul de mare se amesteca cu O fiola de ser fiziologic; se pun 2-3 pic. solutie in fiecare nara si se asteapta eliminarea secretiilor care uneori sant foarte abundente si pe gura si pe nas. Se repeta operatiunea dupa o saptamana. Daca aveti cunostiinte in Constanta rugati-le sa va trimita 5-6 buc. cu care sa faceti tratamentul . Succes.
  10.08.2010 22:49 
greu de scapat
toti au parerile lor nu stiu ce sa cred "multa sanatate tuturor"
  08.08.2010 14:18 
oare e sinuzita?
buna... acum vreo 2 luni am avut un abces la o masea... am fost operata pt a salva maseaua... dar puroiul a revenit... acum cateva saptamani mi sa curatat din nou radacina dar puroiul a revenit din nou... la curatatea radacinii din cate am inteles a fost deschis osul din cerul gurii deci sa deschis si sinusul... daca a revenit puroiul e posibil sa fi intrat in sinus si sa fac sinuzita?
  03.08.2010 00:48 
sinuzita
cate zile trebuie sa imi pun picaturi din castravetele de mare? daca stie cineva va rog sa imi spune-ti si mie.multumesc
  21.06.2010 14:21 
tratament naturist, castraveciori de mare"""PTR SINUZITA'
Incercati tratamentul cu, castraveti de mare, se gasesc in Cta pe malul portului. Rezultat ' GARANTAT 90%................... Va doresc sanatate si D NE AJUTA"
  21.06.2010 07:16 
castraveti de mare
stie cineva numele stiintific al acestei plante?deoarece nu locuiesc in romania si poate as gasio mai aproape de casa...va multumesc..
  18.06.2010 19:40 
sinuzita pote fi cauzata de curent?
am facut prima data sinuzita din cauza aerului conditionat (asa mi-a spus medicul). acum lucrez intr-un loc unde este mult curent - geramuri multe deschise - si am foarte des dureri de cap, de ochi,maxilar, nas infundat, secretii verzui. cum sa ma feresc?
  09.06.2010 22:59 
Tin sa va multumesc pt. articolul explicit pe care l-at oferit. eu ma confrunt cu o sinisita etmoidala si maxilara , cu dureri in orbita si ureche.
  09.06.2010 22:40 
am sinuzita maxilara stanga
Am sinuzita de and sunt mic si nu stiu ce tratament sa iau,trebuie sa ma operez?nu stiu ce tre sa fac ca la orelist am fost si mia dat niste antibiotice si nu mia trecut va multumesc
  09.06.2010 11:57 
Cauzele bolilor
Cauza faptului ca sinuzita, ca si celelalte boli, are tendinta de a recidiva, cred ca sta in mare parte in...pacient. Vreau sa spun ca orice boala este un semnal de alarma; trebuie sa schimbam ceva in noi: in atitudinea fata de viata, in comportamentul nostru... Facem dupa "capul nostru" (sinuzita, la cap), nu ne raportam la un sistem de valori superior, suntem blocati in niste scheme mentale...iata sinuzita! Mergem la doctor si asteptam sa ne faca bine! Cred ca aici este eroarea fundamentala - asteptam de la altcineva sa preia o reponsabilitate care de fapt ne apartine. Sfatul meu este sa mergeti si la doctor, sa aplicati si tratamentele alopate, dar nu uitati esenta: nu ne putem VINDECA cu adevarat decat singuri. Daca vom cauta raspunsurile si vom fi vigilenti dar si rabdatori, le vom gasi, vor aparea ele de undeva, are grija Cine trebuie de asta. Totul este sa aratam ca vrem cu adevarat sa facem ceva, NOI. Nu costa nimic si totusi ne vine cel mai greu sa lucram cu noi. Ne mai pot sari in ajutor plantele, ele sunt purtatoare de viata si de informatii importante. Faceti inhalatii cu amestecuri de plante (ele va vor insufla idei bune), puneti-va noaptea comprese cu varza pe frunte, faceti spalaturi cu apa sarata zilnic, mestecati fagure, luati un bitter din plante. Faceti-o consecvent si cu incredere, caci trebuie sa treaca ceva timp pana se schimba ceva cu adevarat... Multa sanatate!
  03.05.2010 17:47 
sinuzita maxilara cronica
eu am acum sinuzita maxilara cronica!nu ma imbolnavesc mai deloc dar acum cateva zile am aflat ca am sinuzita maxilara cronicaa..majoritatea pastilelor se inghit, dar medicul mi-a dat un spray NASODREN mi s-a zis ca e ok shi eu nu sunt o persoana sensibila dar acest spray iti da niste usturimi de te ia plansul...desi pe prospect scrie ca provoaca mancarimi
  28.04.2010 19:54 
tratament naturist
cred ca am sinuzita de peste 20 de ani,la 36 m-am operat la spitalul din rm.valcea mai mult pe viu[am lesinat de durere].in 2008 m-am operat deaemenea de polipi si sinuzita la spitalul D.HOCIOTA la doc.BUDU,m-am simtit bine 5 luni dupa care mi-a disparut mirosul si gustul.In prezent ma tratez cu amocsiclav si spray nasonex,dar cam fara rezultat.VA, ROG DACA MA PUTETI AJUTA CU UN TRATAMENT MAI EFICIENT MA PUTETI GASI LA ID constantinescu.ion90
  30.03.2010 10:24 
Nasodren
Incercati nasodren, este pe piata, are studii importante in spate, este peste tot. vezi si spe sinuzita.com sau nasodren.ro
  23.03.2010 13:48 
sinuzita
si eu m-am operat de sinuzita frontala si maxilara pe partea stanga,dar dupa doua luni durerea de cap a revenit.Acum ma plimb iar pe la spital ma pus sa fac tomografie si imi este frica...Orice articol dupa net me mn ma sperie..Sper sa am sinuzita pe partea dreapta acum, nu ca ar fi o placere dar decat tumori cerebrale sau abcese mai bn sinuzita...la radiografie mi-a aparut ca am si pe partea dreapta dar a trebuit operata partea mai afectata...feriti-va de sinuzita cu fes sau cu orice basca moderna ,duceti-va la dentist la timp,ca eu am fost incapatanata de mica si acum la 20 de ani ma chinui cu dureri de cap in loc sa imi vad de altele.
  19.03.2010 21:03 
sinuzita
Asi vrea sa stiu daca e periculoasa sinozita?de 10-11 ani am aceasta boala
  17.03.2010 17:51 
Intrebari
se pote scapa de sinuzita? cum? eu m-am saturat sa fac asa de des sinuzita si nu stiu de la ce?!in general sinuzita acuta.
  07.02.2010 11:20 
sinuzita fruntala
AS dori un tratamnet ptr sinuzita frontala va roog frumoos
  21.01.2010 21:33 
sinuzita maxilara poate fi provocata de afectiuni ale maselor
sinuzita maxilara poate fi provocata sau intretinuta de afectiuni ale maselor,se pare ca sinusurile sunt legate de radacinile premolarilor si molarilor. asa ca chiar daca nu va dor masele la exterior, mergeti la stomatolog, daca nu se rezolva faceti o tomografie sa nu cumva sa fie alta cauza
  21.01.2010 21:30 
sinuzita poate fi provocata de masea
si eu am sinuzita de jumatate de an, tratata necorespunzator initial si apoi cu antibiotice care nu au dat rezultat, am facut o tomografie ca sa ma asigur ca nu am altceva, a iesit o sinuzita maxilara cronica, nedepistabila la radiografii care se pare e cauzata de o infectie la o masea. e vina mea, stiam ca maseaua trebuia scoasa, dar am lasat-o acolo pentru ca nu ma durea. maine ma duc la doctor sa rezolv situatia, o sa va anunt daca ma simt mai bine, cine stie poate pentru multi dintre voi o vizita la stomatolog poate ajuta. succes
  04.01.2010 16:36 
sinusitra e o porcarie
sinusita nu mai trece nici o data dak ai facuto o data.......ramai cu ea pana ce faci nani intre 4 lemne
  29.12.2009 18:46 
sunt disperata
Nu stiu ce sa mai fac..de mai bine de 4 ani ma chinuie drerile de cap, in urma cu 4 ani am fost diagnosticata cu sinuzita cronica,eram mai mica, aveam varsta de 13 ani si nu am urmat nici un fel de tratament si nic nu cred ca tratamentele la astfel de boli sunt eficiente. am dureri de cap groaznica zilnic...cu asta ma confrund de ani buni..e groaznic..si apoi de la durerile de cap au aparut si altele..tulburari de memorie, oboseala foarte mare, imflamatia tuturor cailor respiratorii, focare de coptura sau puroi in gat care ma jeneaza cand vorbesc cand respir, e jalinic...nu stiu ce sa mai fac. nu mai pot vorbi cu nimeni, stau mai mult izolata datorita faptului ca majeneaza forte tare imflamatiile cailor respiratorii cand vorbesc, cand respir! racesc forte des, durerile de cap sunt la ordinea zilei..nu stiu ce sa ma fac! pe desupra eu sunt si cantareata de muzica populara si asta mi-a afectat intr-un mod considerabil activitatea mea de solist..in afara de durerea fizica ma doare si sufletul, as da orice sa ma vindec..dar cum?! ajutati-ma va rog...nici macar nu stiu ce am..nu stiu unde ma pot duce sa fac un consult..as face si operatie, si nu numai una daca ar fii nevoie..am doar 18 ani si sanatatea mea fizica si intelectuala e intr-un pericol pe care mi-e foarte frca ca nu-l pot evita! ajutati-ma daca puteti..! asta e nr meu de tel..0769708709! va rog din suflet..cei care sunteti in masura sa ma ajutati faceti-o..voi fi recunoscatoare! din ialomita sunt! Cu lacrimi in ochi si cu durere in suflet...va multumesc si astept sfaturile voastre!
  22.12.2009 10:00 
Sinozita
Buna ziua de vreo saptamana sunt racit am astm bronsic iar cand ies afara ma ustura toata fruntea e posibil sa am sinuzita astept un Raspuns de la dvoastra la email gelutzu78@gmail.com
  19.11.2009 13:58 
pansinuzita
Buna ziua! Acum 2 sapt. m-am operat de pansinuzita cronica, ceea ce inseamna ca au fost afectate toate sinusurile si mai mult decat atat am avut si polipi. Operatia a durat vreo 2 ore, cu anestezie generala, nu am simtit nimic. A fost mai greu noaptea la reanimare - intrucat sunt alergica la antiinflamatoare si nu am putut sa iau nimic de dureri. Drept sa va spun cred ca nimanui nu i-a fost asa de frica cum mi-a fost mie. M-am operat la Spital D. Hociota, niste medici extraordinari - multumiri pe aceasta cale d-nului doctor Romanitan si d-nei doctor Ichim. O echipa de profesionisti care isi merita toate laudele. Am tinut sa imi scriu parerea intrucat si eu inainte de operatie am tot cautat pareri despre aceasta operatie si nu am gasit nimic. Asa ca nu este o operatie foarte grea dar nici foarte usoara. Acum ma simt foarte bine si am scapat de unele simptome - ameteli, dureri de cap.
  19.11.2009 13:52 
pansinuzita
Buna ziua! De pansinuzita(rinozinuzita cronica) m-am operat acum 3 sapt. la spitalul Hociota. Doctorii sunt toti super profesionsti si deci nu trebuie sa mergem in straintate sa ne operam. Este o operatie destul de dificila dar nu imposibila. Nu ai dureri si nu simti nimic, se face anestezie generala. Recuperarea dureaza cam 2-3 zile in spital si apoi cu precautie acasa vreo 3 sapt.Mie personal mi-a fost o frica de nestapanit dar am scapat iar acum ma simt foarte bine.
  14.11.2009 00:21 
sinuzita
fac sinuzita de 11 ani si punctii de asemenea...am facut odata la 10 ani 4 punctii,7 punctii la 18 ani si acum la 22 o fac pe a 4-a si sa pus problema operatiei.o singura data am scapat la 19 ani jumate cand am facut tratament 14 zile cu klabax mr,inhalatii,picaturi si antiinflamatoare,tartament care si akm lam incercat dar fiind sigura ca merge nu am mai stat in casa si in felu asta am aj din nou la punctii.incercati cu zinat este f bun am auzit de el akm la doctori,dar incercati totae antibioticile pana sa aj la punctii si nuzic asta pt ca sunt f dureroase pt ca nu e asa dar toti doctorii mi-au spus ca odata facute ma sensibilizez si o sa fac toata viata:(...incercati cu antibiotic si aerosoli si nu va luati dupa doctorii care zic gata tr punctii ca nu e chiar asa dar totusi nu o lasati netratata ca se pot ajunge la complicatii f grave
  13.11.2009 19:35 
ce sa fac...?
dureri de cap foarte mari,mi s-a umflat ochiu stang de nu il puteam deschide si am fost la marii doctori si mi s-a spus ca e conjuctivita si am stat vreo 5 zile cu durerea de cap pana m-au internat in spital..dupa 3 zile de stat la oftalmologie m-am transferat la orl pt suspect de sinuzita..asta a fost acum 2 saptamani..am facut 11 punctii care dor foarte tare dar deja am inceput sa ma obisnuiesc cu durerea..am stat 12 zile in spital dar dupa primele 3 zile nu ma mai durea nimik si nasul nu imi curgea doar mi se infunda putin nara stanga...de maine nu am sa ma mai dduc la punctii pt ca deja m-am saturat de ele(oare e bine ce fac?)am probleme si cu maselele oare sa fie din cauza lor?nu credeam ca e asa de grava boala asta
  10.11.2009 19:22 
sinuzita
eu am scapat de sinuzita cu medicatia de la orl-ist
  09.11.2009 19:55 
sinuzita
si eu am o parere foarte proasta despre sinuzita. articolul e ok
  05.11.2009 08:28 
sinuzita maxilara
eu am o parere proasta despre sinuzita maxilara .
  05.11.2009 08:16 
sinuzita maxilara
sinuzita maxilara este foarte grea pe mn ma doare pe partea dreapta incepe cu dureri de cap de dynty .Eu inca may am sinuzita dar trebuie sa tin un tratament
  19.10.2009 17:30 
sinuzita supurata acuta
eu ma confrunt cu aceasta sinuzita de 2 luni poate s mai bine am fost sa imi fac punctie dar am lesinat inainte sa imi introduca serul in sinusuri s doctorul nu a mai continuat am facut s aerosoli dar durerile de cap nu imi dau pace am nevoie de un sfat poate cineva sa ma sfatuie in legatura cu aceasta problema?
  17.10.2009 23:33 
Ce sa fac oare???
am sinuzita tot reapare cum o tratez va rooog un sfat?
  17.10.2009 23:28 
Mda
la mine totul a inceput de la un abces dentar o masea...si am fost la medic pt ca a inceput sa ma doara partea stanga a fetei am luat tot felul de medicamente picaturi am sinuzita clar asta era in luna mai...acum a inceput sa-mi curga nasul abundenttt mai ales din nara de pe partea stanga. Sinuzita nu are un tratement asa sa treaca complet???pls sa-mi raspundeti
  13.10.2009 19:42 
pansinuzita
Doamnelor,domnilor, Am citit tot, dupa care am ajuns tot la convingerea ca eu sint un caz rar.Dupa o viata de astm ce nu permite sa fie netratat,am neglijat sinusurile si am ajuns la diagnosticul de Pansinuzita polipoasa,etmoidita cloazonata.S-ar taduce cum ca tot ce este SINUS este afectat.Nu mai merge decit cu o operatie ce se "vede" cit de riscanta este.Doresc din suflet sa ma ajutati cu orice informatie legata de efectuarea acestei operatii in strainatate.Aici ,n-as contesta altceva decit lipsa de aparatura performata.Va multumesc mult, foarte mult
  07.10.2009 01:04 
sinuzita
sunt operata de 2x nas in Germania,prima de sinuzita coronar,cornete si a 2 deviatie de sept,sinusuri si de o luna am din nou dureri de cap si ochi pe partea stg unde a fost deviatia,cred ca sinuzita asi face aparitia.Ce fac ca nu mai pot m-am saturat de atatea dureri........
  04.10.2009 18:53 
sinusita frontala
Am sinusita frontala dela virsta de 12 ani (si o deviatie de sept).M-am chinuit toata viata cu dureri de cap in special fruntea si in spatele ochiului sting.In tara am incercat de tote:ulei de gomenol,inhalatii cu diferitte plante medicinale,o punctie cu antibiotic,aerosoli cu antibiotice etc. fara resultate.mai tirziu am aflat de alergii la anumite mirosuri sau chimicale care provoaca durerile.Aici in USA am incercat un "nasal spray "cu cortison, care a avut efect pina cind am observat singe din nas! A trebuit sa opresc tratamentul o perioada,pina cind sa vindecat .N-am scapat de dureri de cap si de frunte care apar mai des peste noapte.Trebuie sa ma pazesc de curent,cind fac baie iau medicamente de dureri.Am observat ca alimenntele picante" desfunda" sinusurile;inca nu m-am covins de binefacerile razelor de soare.Apa sarata (de o anumita concentratie)mi-a facut mai rau,penru a respira mai bine peste noapte am intrebuintat o perioada un plastic care se lipeste pe nas si deschide narile.Am auzit de operatiiale sinusurilor dar se pare ca sint foarte delicate si cu urmari neplacute.Va urez sanatate tuturor.
  28.09.2009 10:46 
tratament sinuzita cu castraveciori de mare
va rog as-mi spuneti de unde se pot procura daca exista picaturi din aceasta planta . doresc detalii nr.de telefon adresa completa , va multumesc
  14.09.2009 16:02 
Tratament cu Castraveciori de mare (Planta)
Pot spune ca am o sinuzita de 20 de ani si in urma cu 5 ani am descoperit un tratament cu'Castravete de mare. ATENTIE!!! PLANTA (nu animalul marin), acestia se gasesc in zona dintre Constanta si Mamaia si sunt buni pentru tratament la sfarsitul lunii August cand sunt copti. Au lungime 3Cm. si grosi de 1Cm. sunt de culoare verde inchis. Se rupe codita si se picura O SINGURA PICATURA (in ficare nara)de substanta ce iese din castravete. ACEST TRATAMENT SE FACE O SINGURA DATA PE AN. Dupa aproximativ 3-4 ore v-a incepe sa curga secretii nazale si in functie de stadiul bolii aceste secretii pot dura 2-3 zile. Sunt la al 3-lea tratament si nu mai folosesc antibiotice si nici alte medicamente ATAT IARNA CAT SI VARA.
  28.08.2009 18:33 
sinuzita cronica
Am si eu o intrebare la o sinuzita cronica pot aparea ameteli si vedere dubla aceste simtome le am eu si acum urmez un tratament. va multumesc.
  25.08.2009 00:02 
stimati cititori
am si eu o problema.totul a inceput de cateva zile,cand am stat pe afara noaptea si astfel m-a prins frigul, am febra si din nas imi curge ceva galbui dar nu in exces,din contra mai mult mi-e infundata o nara si simt mirosul acela urat. ciudat e ca nu am dureri de cap, am doar stari de oboseala uneori.am crezut k e doar o raceala,dar dupa ce am citit articolele incep sa am indoieli. va rog sa ma ajutati daca puteti.sa fac un tratament cu bitter suedez? si cum sa procedez?va multumesc
  08.08.2009 08:34 
ing
caut detalii despre sinuzita si infectii cu streptococ
  02.08.2009 09:55 
SINUZITA?
Hmmm...daca nu ati fost sigur diagnosticati cu ...sinuzita, mai bine cautati si un ...streptococ hemolitic de tip A sau B, eu asa am patit< e o chestie asemanatoare dar responsabila de fapt de cu totul altceva...intretine niste infectii de nu iti vine sa crezi. Sfat- cautati prin analize aceasta lighioana, e chiar interesant si mi-am facut investigatii de vreo 7 ani...interesanti sunt medicii din ziua de azi....sanatate
  17.06.2009 21:11 
sinuzita cronica
am sinuzita cronica frontala dreapta deviatie de sept as dori sa stiu de ce majoritatea refuza operatia lamuritima si pe mine va rog caci mie mi sa spus ca e obligatorie va multumesc
  29.05.2009 15:52 
sinusita maxilare
am fost la doctor si mia zis ca am sinusita in partea dreapta ma trimis la maxofaciala si acolo mia zis ca am un dinte in interior si trebuie extras dar ma astup nu am aer ce trebuie sa fac
  18.05.2009 20:04 
un sfat
Buna.. ma doare capu foarte rau de ceva zile , mai ales prin lateralul fruntii.. am avut si o gripa de curand.. oare am sinuzita ???
  15.05.2009 04:01 
inceracati acupunctura
ma chinuia o sinuzita acuta de ceva timp,cateva luni pot spune,acum sunt in Asia si merg la acupunctura.Am 3 sedinte pana acum dar pot spune ca simt o ameliorare majora,nasul nu mi se mai infunda si ametelile au devenit tot mai rare. Eu v-as recomanda acupunctura. SANATATE MAXIMA!
  09.05.2009 23:49 
SINUZITA
am si eu o problema am o durere exact intre ochi cand stau mai atent la ceva sau ma uit fix am sinuzita
  01.05.2009 21:32 
Sfat pt sinuzita maxilara
Buna eu sunt Claudia de aproape doua luni am facut o sinuzita maxilara de toata frumusetea. Insa am fost la medic axat pe chirurgie maxilara. Am facut doua operati pana acuma pe partea dreapta mi-am revenit, nare nu imi mai este infundata ,nu ma mai deranjeaza. Se necesita o a treia operatie pt partea stanga cat de curand dar incepe sa de-a rezultate . Sfatul meu ar fi nu incercati tot fel de tratamente nu dau rezultate doar amelioreaza pana la urma tot prin operatie reusiti sa scapati . Tuturora le doresc sanatate.
  26.04.2009 19:58 
ce trebuie sa fac sasi dea drumu infectia
CE TREBUIE SA FAC SASI DEA DRUMU INFECTIA IAU TRATAMENT DE 3 SAPTAMINI AM LUAT AUGMENTI DE 1 GRAM AM FACUT FIZIOTERAPII ACUM URMEZ UN TRATAMENT CU AXICEF DAR DEGEABA NUSI DA DRUMU DATIMI UN SFAT FAC INHALATII SEARA DE SEARA CU MUSETEL SI NIMIC
  06.04.2009 16:12 
eficienta maxima
Lumanari Tade din magazinele naturiste va ajuta extrem de mult sa va elibereze de puroi si un alt tratament cu Picaturi suedeze de la Bano(bitter suedez original) se pune pe o compresa si se aplica local inclusiv pe timpul noptii. Rezultate excelente fara punctii si antibiotice.
  25.03.2009 15:27 
sinuzita
unde pot gasi tinctura de propolis?
  15.03.2009 18:57 
sinuzita frontala si la maxilar
doresc sa gasesc un tratament pt fetita mea in varsta de 6ani care sufera foarte tare din cauza acestei boli
  03.03.2009 14:35 
SINUZITA
am facut 15 punctii dar nu ma ajutat luni ma operez la dR. IENCIU Timisoara
  14.02.2009 22:10 
buna
buna...simt ca nu mai pot de durere...de 4 saptamani imi curge nasul...ma doare capul ingrozitor...de dinti nu mai zic...ce sa fac?...mi-e groaza sa merg la doctor...mai bine zis mi-e frica de ei
  10.02.2009 18:23 
sinuzita frontala si dentara
buna...acum o luna de zile am descoperit ca am sinuzita...ma durea capul ingrozitor,stari de ameteala,nas infundat schimbarea vocii,astea erau simtomele...am fost la medic si mi-am facut radiografie si atunci am aflat ca am sinuzita...o prietena de-a mea a avut si ea si mi-a sp sa i-au augmentin si sinupret,am luat si nimik parca mai rau mi-a facut,m-am ales cu o candida,in fine asta alt tratament......acum 2 sap am fost la un medic orl-ist si mi-a dat tratament,mi-a dat avelox,pinosol picaturi,aulin(pt durere)si biorinil picaturi...m-am simtit ok o sapt dupa tratament dar acum a revenit iar si cred ca va revenii mereu...va doresc sanatate!
  19.01.2009 20:04 
Sinuzita sau nu ?
De ceva mai mult timp am dureri destul de mari de cap, frunte si ceva mai mici de dinti. Am facut si radiografie si nu sa vazut mare lucru... o fi sinuzita sau nu ???
  19.01.2009 19:19 
de unde
de unde se ia tinctura de propolis?
  19.01.2009 19:17 
ce sa fac
sal nu stiu ce sa ma mai fac am si eu o problema "o durere in gat si cand inghit ma dor urechile de parca lesi smulge si mai e o chetie dimineata ma scol cu nasul infundat OARE DE CE?". Am fost la un specialist orl otita medie acuta OK am mers la altu otita medie cronica OK am mers la altul nu ai nimic ce ai u e pe sistem nervos OK e pe sistem nervos dar dar eu nu ma simt bine deloc? ce sa fac imi zice si mie cva un trat naturist pt asa cva va rog mult in romania analize bune "operatie reusita pacirntul mort"
  10.01.2009 19:52 
sinuzita
Sa va ajute Dumnezeu sa scapati de sinuzita!
  09.01.2009 20:47 
SINUZITA
Eu sufar de sinuzita de trei ani de zile. Am incercat un tratament cu picatura de tinctura de propolis de 2-3 ori pe zi in fiecare nara. Tratamentul a dat rezultat. Se face o cura de 3 saptamani si una pauza. Acum ma simt foarte bine. Nu mai imi curge nasul si sinusurile nu mai sunt infundate. Incercati acest tratament cei care suferiti de sinuzita frontala maxilara. Va doresc insanatosire grabnica!
  08.01.2009 15:52 
Medici ORL buni
Stimati colegi de suferinta, sinuzita si rinita mea alergica au fost tratate cu relativ succes de DR Mocanu Ctin. Spun relativ succes deoarece aceasta boala nu prea se vindeca, doar se amelioreaza pe anumite perioade. Trebuie sa aveti grija de dvs, sa va protejati impotriva factorilor care cauzeaza sau intretin sinuzitele dvs si sa mentineti o igiena foarte buna a orificiilor nazale. In plus, mers la medic in mod constant si tinut tratamentele foarte corect.
  29.12.2008 22:48 
SFAT
Si totusi, dintre toti cei care scriu a incercat cineva sa se comporte normal, ca si cand nu ar avea boala? A incercat cineva sa nu se mai gandeasca la aceasta sa ii zicem boala si sa mearga mai departe ca si cand totul ar fi normal??? Incercati si asta si veti descoperi ca al nostru creier poate face miracole. nu ati observat ca atunci cand va simtiti rau si va ganditi la aceasta stare, totul parca se inrautateste?? Si eu am sinuzita dar de ceva timp am incercat sa nu ma mai gandesc si de cateva zile merg fara fes si fular si sunt cam -10 grade pe afara. Ganditi-va bine.
  17.12.2008 00:35 
E foarte bun
Acest articol m-a ajutat sa imi dai seama ca am sinuzita, deoarece prezint toate simptomele unei sinuzite acute.
  04.12.2008 20:39 
Ce sa fac cu sinuzita maxilara
Sufar de mult timp, orice tratament am facut durerile apar, acum mai rau ca niciodata, urechea si maxilarul ma doare ingrozitor, ma linistesc inhalatiile si biterul suedez, ce tratament poate omori acesti microbi, am luat zinat, dar cred ca trebuie sa prelungesc, vreau parearea d-voastra . Nu ma gandesc sa fiu complet vindecata dar macar sa nu ma mai doara maxilarul ptr ca imi creeaza dezechilibru. Este groaznic.... Asta e.
  07.11.2008 00:38 
Sinuzita
Dupa ani grei am trecut prin toate fazele cu sinuzita dar am fost operat cu deviatie de sept pt ca mi sa zis ca influenteaza sinusurile! La un an dupa operatie tot la o etapa a sinuzitei am eliminat din nas un tifon uitat de domnu doc. Daca stie cineva un remediu naturist pt tratarea sinuzitei doarece augmetinul nu mai are efect asupra sin. din corpul meu.
  27.10.2008 23:13 
Sinuzita
Slanic Prahova bai vara, se introduce capul in apa sarata a lacului si daca poti sa tragi si pe nas; iarna poarta caciula de blana pana la sprancene.
  07.10.2008 19:47 
Scap de sinuzita?
Se poate scapa definitiv de sinuzita, fara operatie?
  07.10.2008 19:37 
Salut
Deci, am aflat ca am si eu sinuzita in urma cu 3 saptamani, dar nu stiu ce fel de sinuzita, nu mi-a spus nimeni. Eu am avut un acces dentar in urma cu 2 saptamani inainte de a aparea sinuzita cred ca de la acel acces. Spuneti o parere despre cum sa scap de aceasta sinuzita. Am luat antibiotic 2 saptamani am stat internat in spital 5 zile, dar degeaba. Ma doare capul si nu ma pot concentra cat timp ma doare capul, nu imi curge nasul deloc. Ce sa fac? Ca nu mai suport:(
  28.09.2008 17:58 
Castraveti de mare
Poate cineva sa-mi dea mai multe informatii privind castravetii de mare in tratarea sinuzitei cronice?
  26.09.2008 12:28 
Sinuzita
Am 40 de ani sufer de sinuzita de la varsta 18 ani sa depistat boala la tomograf. In toti acesti ani am facut antibiotice atat in tara cat si in Italia, si nu au dat niciun randament. Am facut si trat homeopatic tot in zadar. Dupa un timp am facut o ciuperca candida, care persista si in momentul de fata, plus scurgerile nazale nu vor mai curge pe nari. Vor ajunge direct in gat. Laringele va fi infectat tot timpul, si se instaleaza un streptococ hemolitic tip b, sinuzita iti da stari de rau, incat nu mai stii ce boala ai de fapt. NU ne ramane decat sa ne operam intr-o clinica specializata.
  16.09.2008 10:37 
Sinuzita
Medic orl f. bun dr. Sarafoleanu de la Clinica Sf. Maria Bucuresti. Face operatii cu endoscopul.
  16.09.2008 10:33 
Tratarea sinuzitei
Am luat bioparox spray si sinupret. In paralel am picurat in fiecare nara solutie salina si am facut bai calde cu sare grunjoasa.
  10.07.2008 10:11 
sinuzita maxilara
eu am fost diagnosticata in urma investigatiei cu imagistica cu o sinuzita maxilara,insa singurul simptom pe care al am este durerea de cap si lipsa de concentrare ,sincer nu stiu ce sa mai fac ,sunt disperata,aceeasta sinuzita maxilara mi-a schimbat viata in rau
  09.07.2008 15:53 
sinuzita
oameni buni am avut sinuzita dar am fost la doctor si mi-a trecut:dr TOMESCU LIA SPITALUL COLTEA BUCURESTI CEA MAI BUNA IN DOMENIU
  15.06.2008 10:04 
D-na
Si eu sufar de sinuzita cronica de multi ani. Pe mine ma ajutat foarte mult tratamentul dat de un medic homeopat, si va pot spune ca am incercat multe variante (medicina clasica, apiterapie, fitoterapie, medicina traditionala chineza). Din pacate eu nu locuiesc in Ro si nu am continuat acel tratament. Oricum ceea ce ma ajta acum este sinupretul, septilinul (care e un imunondulator de exceptie si care trebuie luat cel putin o luna pt a vedea rezultate) iar pt dureri foarte eficienta este varza pusa in comprese, cite-o frunza zdrobita si incalzita pe frunte sau pe sinusul dureros. Intr-adevar, sinuzita este o boala despre care pana in prezent nu se stie foarte multe, de aceea nu prea exista tratament eficient. Inca nu sunt intelese complet mecanismele care duc la aparitia si intretinera ei. Oricum tratamentele alopate si alternative nu fuctineaza la toata lumea la fel de aceea trebuie incercat individual tot ce se poate si a gasi ceea ce functioneaza. La uni oameni da rezultate foarte bune operatia, daca a facuta cum trebuie si e urmata de un tratament corespunzator. Imunitatea organismului e foarte importanta de aceea pe langa orice altceva trebuie marita imunitatea (septilin, echinaceea, gheara mitei sunt prepartate care ajuta imunitatea, plus sport si o dieta cit mai bogata in vegetale) si sa nu uitam ca atunci cind corpul e intr-o lupata permanenta cu o problema pierde multe vitamine si minerale de aceea ar trebui sa luam si suplimente alimentare care sa ne ajute in aceasta parte (vitamine- minerale sau spirulina, gel aloe vera, miere si laptisor de matca). Va doresc sanatea la toti si nu pierdeti speranta pt fiecare trebuie sa existe un tratament care sa functioneze cit de cit si care sa va imbunatateasca calitatea vietii.
  11.06.2008 10:15 
sinuzita
Stie cineva programul de lucru la cabinetul privat al dr. Marcel Cosgarea. Si cat costa o operatie de sinuzita cu endoscopul?
  25.05.2008 22:19 
APA DIN SALINA
Apa din salina se picura in fiecare nara de 3ori/zi timp de cateva luni. (Ustura foarte tare!)
  09.05.2008 14:01 
Sinuzita
Un doctor foarte bun in tratarea sinuzitei este prof. dr. vasile ciuchi de la medicoclinique bucuresti, str.visarion nr 9.consultatia e 120 lei noi. Succes! Mie mi s-a recomandat o antibiograma pt a depista exact antibioticul care merge sau daca nu operatie!
  18.04.2008 22:39 
Castraveti de mare
Acum 2 zile am fost la Dr. Stanescu Eugen din Constanta, clinica ProVita. Mi-a administrat cate o picatura in fiecare nara dintr-o solutie preparata personal, din castraveti de mare si plante. Dupa doua ore a inceput sa imi curga nasul intr-un ritm pe care nu mi-l puteam inchipui. Toata ziua am stat cu servetele la nas, secretia fiind galben-verzuie. Durerile au inceput sa dispara de astazi. Din ce am auzit si de la alte persoane, castravetii de mare au un efect puternic si imediat asupra acestei boli, asa cum v-am descris mai sus. De vazut evolutia pe termen lung. Va recomand sa il cautati pe Dr. Stanescu in Constanta, mai ales ca este o alternativa la antibioticele pe care le-am luat atatia ani si acum se vad urmarile. Va doresc sanatate tuturor!
  14.04.2008 14:07 
SINUZITA FACIALA
TRATAMENT NATURIST CU BITTER SUEDEZ, COMPRESA CU ALIFIE DE GALBENELE SI HREAN RAS PUS INTR-O BUCATA DE MATERIAL DE CULOARE ROSIE (NEAPARAT) SI APLICAT PE ZONA INFECTATA.
  10.04.2008 18:03 
SINUZITA
TRATAMENT CU PROPOLIS
  17.03.2008 18:39 
Sunt disperata
Au inceput dureri de piramida nazala acum 3-4 ani nu am dat importanta era vorba despre sinuzita, au inceput apoi infectiile la dinti apoi la o extractie de molar mi s-a scos si o bucata din gingie ma simt mutilata va rog as vrea tratament naturist, multumesc.
  17.03.2008 10:55 
Ar trebuie sa va mergeti la medic... de tratat se trateaza, insa numai un spacialist iti poate spune de cale sa alegi (medicamente, interventie chirurgicala etc).
  17.03.2008 10:27 
Se trateaza sinuzita sfenoidala ?
Va rog sa ma informati unde sa ma duc pentru a ma trata de sinuzita sfenoidala multumesc din inima anticipat
  16.03.2008 14:37 
Sinuzita
Eu am mai incercat cu saculeti de panza in care am pus sare de muraturi (grunjoasa) trebuie sa fie destul de calda sarea cat sa suporte fruntea si pometii. Dupa 5-6 aplicari am inceput sa elimin pe gura si nas secretii cam de consistenta icrelor de culoara verzuie. Pana acum nu am auzit pe cineva sa fi scapat de aceasta boala nesuferita ! Tuturor multa sanatate !
  07.03.2008 23:32 
... eu o sa incerc acum cu acest medicament (SINUclean) sprai nazal, stie cineva daca functioneaza?
  11.02.2008 11:21 
Sinuzita maxilara
Pt sinuzita maxilara , incercati NASODREN sau http://www.aviva.ca/shop/products.asp?itemid=968&catid=327 sau si mai bine http://www.aviva.ca/shop/products.asp?itemid=2467&catid=192 , problema e ca la noi in tara inca nu se gasesc produsele acestea si daca vei vrea parerea unui doctor specialist o sa iti spuna sa faci punctii, ceea ce nu va sfatuiesc sa faceti pt ca oricum dupa 3-4 ani sinuzita revine :)) good luck
  30.01.2008 18:55 
Intrebare
Va rog sa-mi spuneti si mie, sinupret solutie se pune in nas sau se inghit picaturile? In prospect nu scrie ca s-ar pune in nas... dar am inca indoieli privind modul de administrate.
  25.01.2008 11:46 
Pentru sinuzita
Am si eu o fetita a carei imunitate a scazut mult dupa ce in 2007 a avut varicela in luna februarie si de atunci a avut o multime de complicatii. In luna decembrie avea dureri mari de cap si sinusurile frontale si maxilare inflamate era perioada sarbatorile cand stiti cum e sa cauti un medic si sa fi in spital, si atunci am mers la framacia naturista unde spunindu-le simptomele mi-au recomandat cateva produse: picaturi nazomer, inhalatii cu ceaiuri de plante, argila comprese si renumitul produs noni sirop, care inca nu l-am cumparat, dar am folosit nurofenul sirop, pentru dureri si inflamatie de la medicul orl-ist, si de la naturisti exceptionalele lumanari tade care i-au facut foarte bine extragand infectia si tumefierea fetei, vi le recomand tuturor le primiti la magazinele naturiste si aveti si o brosura cu poze si explicatii. Sunt bune pentru multe tipuri de infectii si dureri. Va doresc multa sanatate tuturor si sa va fie de folos.
  22.01.2008 14:51 
Cum se poate trata sinuzita
Am facut in adolescenta un tratament cu castraveciori de mare. Au un gust foarte rau dar sunt foarte buni, nu am mai avut probleme cativa ani buni. Se storc picaturi din castraveti si se amesteca cu o parte vitamina A, pentru ca arde cavitatea bucala altfel. Insa nu am mai reusit sa gasesc acei castraveciori. Din pacate sinuzita mea a recidivat si am niste dureri mari de cap, imi preseaza pe ochi. Am facut tratament cu zinat si mi-a trecut pentru o luna, dar degeaba. Nu stiu de ce nu face nimeni acea solutie cu castraveciori ca e foarte buna, la plafar undeva trebuie sa mai gasesc remediul asta, ca mor de dureri de cap. Imi mai amelioreaza durerea crema saliform, e buna si ieftina.
  17.01.2008 11:48 
Chist sfenoidian
De 13 ani ma lupt cu o durere de cap pulsatila. Am pus-o pe seama rinichilor desi analizele sunt bune. Am fost diagnosticata cu acest chist sfenoidian... capul pulseaza undeva pe stanga, doare urechea stanga toate acestea de 13 ani. De curand durerile de cap sunt cumplite si cu umflaturi ale arcadelor, cearcane. Nnu vreau sa ma mai vad. Am facut RMN, tomograf, antibiotic cefort 21 de zile, sinupret, igiena nas cu sterimar si flixonase. Stie cineva un medic bun... o operatie poate pune capat acestui calvar??? Toti gasesc cate ceva dar nu fac nimic decat sa ceara bani... e jalnic!!!! .
  13.01.2008 11:36 
Sinuzita
Pe la 20 de ani am descoperit ca am probleme de miros. A fost primul lucru care m-a alarmat, am descoperit ca nu respir prea bine, ca am deviatie de sept, rinita, vegetatie si alte chestii ce implica caile aeriene superioare. Am ajuns la operatie pentru deviatie, tratament si cam ineficient. Dupa vreo 4 ani m-am operat derinita hipertrofica, cred ca este mai bine dar nu prea sunt multumit. Fara sa par pesimist cred ca este ceva de care nu prea mai scapi de cat doar in conditii de laborator. Parerea mea e ca ajuta sa faci sport, sa ai grija de imunitate, mers la mare si ceva medicamente dar fara abuz, nu faci de cat sa slabesti organismul. Sanatate multa.
  05.01.2008 14:37 
Sinuzita
Sufar de sinuzita, recomand tinerelor sa se ingrijeasca, sa poarte caciuli, deoarece este naspa.
  21.12.2007 12:46 
Sinuzita frontala si maxilara
Eu am luat saptamani la rand antibiotice (avalox) si cutii de sinupret si am descarcat zeci de doze de solutie nazala, am facut operatia inclusiv deviatia de sept....toate astea in iulie. Mi-a luat 2 luni sa-mi revin si acum (decembrie) a revenit, blestemata asta de sinuzita nu se vindeca acum trebuie sa ma operez din nou. Urati-mi sanatate de Craciun!
  28.11.2007 22:25 
Sinuzita cronica
Poate stie cineva o clinica buna, un medic bun din Bucuresti ptr. tratarea sau macar ameliorarea acestei afectiuni, imposibil sa nu existe ceva. Azi am cumparat doua cutii de sinupret, voi incerca. A facut cineva instilatii cu apa sarata ?
  10.11.2007 11:43 
am sinuzita cronica de 5 ani,si am luat o groaza de antibiotice augmentin,zentel,paracetamol sinus nu mai stiu ce sa fac
  08.11.2007 20:27 
sinuzita maxilara
am fost la medic pt ca am urechile infundate rau si a zis ca am sinuzita maxilara mi-a dat un antibiotic fromilid dar le am mereu infundate va rog spuneti mi un remediu
  31.10.2007 14:20 
sinuzita
de la sinuzita poate sa te doara ceafa ?
  25.10.2007 17:41 
tuse productiva
cred ca in urma operatiei de polipi la copilul meu de 3 ani ,acesta a facut sinuzita. e adevarat, se poate?
  17.10.2007 09:11 
ps
ce medicamente se prescriu pentru ca am luat de toate si nimic...
  15.10.2007 21:54 
ps
ps. de asemenea. fac mereu febra 37-38... doctorii zic ca-i sinuzita, dar lipsa durerilor si febra sunt simptome atipice sinuzitei...sau nu? multumesc
  15.10.2007 21:45 
sinuzita sau nu?
salut, din cate am auzit, sinuzita presupune dureri ingrozitoare de cap. la mine nu exista absolut nici un fel de durere, doar ca imi "curge" puroi in gat... este asta o sinuzita? se manifesta in mai multe feluri?... multumesc
  07.10.2007 14:58 
sinuzita maxilo faciala
Eu am sinuzita maxilo faciala dar nu m-au durut pometii obrajilor de fapt nici nu am stiut ca o am.am facut-o din cauza unei carii dentare iar orl-istul a zis ca daca tratez cariile trece
  02.10.2007 14:45 
Sinuzita maxilara cronica
pot sa ma mandresc ca miau descoperit si mie aceasta ''frumoasa'' boala .....deabia ce am inceput tratamentul ..dar nu din ce mam informat..am auzit ca e apa de ploaie ,si nici pe cineva sa se fi vindecat n-am auzit...e posibila vindecarea?Multumesc frumos...si daca da....cum
  01.10.2007 13:49 
sinuzita
va rog scrieti un tratament sigur pt sinuzita pt ca nu mai suport durerile de cap multam
  08.09.2007 18:05 
doctori
doctori sunt multi pasivi si numai pe interes!!!
  04.09.2007 13:41 
despre sinuzita
Am 27 de ani si am sinutita parca de cand ma stiu.Am facut radiografii...am luat antibiotice...am facut sedinte de aerosoli...nu am constatat nici o imbunatatire,din contra parca e din ce in ce mai rau: pe langa durerile groaznice de cap in ochi,obraji,urechi si ceafa..am respiratie urat mirositoare si senzatia ca imi ingheata nasul...De cateva luni ma simt foarte rau,sunt mai tot timpul obosita,slabita,si am un fel de febra,frisoane...o subfebrilitate mai bine zis ca simt ca ard doar pe dinauntru mai ales in zona capului.Dimineata trebuie sa imi fac o riguroasa toaleta a cailor respiratorii,ca altfel simt ca ma innec in secretiile alea foarte dense.Si parca toate astea nu ar fi deajuns...de la un timp am si un fel de acnee dureroasa care apare mai ales pe obrazul mai afectat sau in ceafa..Eu zic acnee,dar sunt mai cu seama niste"cosuri"care nu se coc,ci se retrag dupa un timp in care sunt dureroase.Am un sistem imunitar foarte scazut si mi-e frica sa nu fac meningita,sau infectia asta sau ce o fi sa nu ajunga cumva la creier...chestie care ar fi fatala.Daca stie cineva ceva despre vreun tratament...va rog din suflet...ca nu-i de joaca...Multumesc,si astept raspuns.Multa sanatate
  26.08.2007 22:03 
sinuzita
Eu am o sinuzita maxilo-faciala de doua luni descoperita dar cred ca o am mai demult.Am dureri groaznice de ceafa niciodata nu m-a durut sub ochi. Am facut tratament cu lekoclar si zinnat dar cred ca degeaba
  05.08.2007 22:43 
sinuzita maxilara
am fost diagnosticat cu sinuzita maxilara, dar simtomele mele au fost de durere foarte puternica an gat,expectoratii galben-verzui,durerea si expectoratiile au disparut dupa 10 zile de tratament cu amoxicilina,sinupret metronidazolsi un aerosol olint dar mia disparut simtul gustului si nu am putut manca din cauza unor basici aparute pe limba.are cineva un caz asemanator?
  16.07.2007 08:23 
sinuzita maxilara
as dori sa stiu daca sprayul IRS19 este eficient in combaterea sinuzitei sau pentru prevenirea ei
  06.07.2007 22:21 
vreau sa stiu cu ce se trateaza imunitatea
am imunitatea foarte scazuta si racesc foarte repede.va multumesc.
  14.06.2007 11:06 
sinuzita maxilara cronica
de trei luni ma chinui cu dureri si antibiotice fara nici un rezultat.Imi curge puroi din nas,nu vreau sa ajung la operatie.Poate cunoaste cineva un remediu.
  07.06.2007 22:47 
sinuzita maxilara stanga cronica
am un baietel de 7 anisori care sufera de aceasta boala.m-am saturat de puroi in nas.nu stiu unde sa ma mai duc si ce sa mai fac.singurul meu noroc este ca sant din constanta si merg la plaja cu el iar apa de mare ii face bine.recomand tuturor sa vina la techerghiolsa faca plaja pentru ca apa de aici este foarte buna pentru sinuzita.doresc tuturor sanatate.
  21.05.2007 10:39 
sinuzita maxilara supurata cr stg acutizata
este foarte complicata si greu de vindecat dupa 8 punctii si internare inca mai am dureri decap si ameteli si iau in continuare medicamente nu mai vreau punctii vreau alte sfaturi
  18.05.2007 04:04 
tot sinuzita
dintr-o sinuzita maxilara bilaterala, am de vreo doi ani dureri puternice de cap la ceafa, cu urechi si gat, nu dispar cu nimic, uneori varsatura in jet, dupa care se mai atenueaza si trebuie sa dorm neaparat. Ameteli, tremuraturi, am 51 ani si parca as avea 130. Cum ma puteti ajuta.
  19.04.2007 07:05 
caut tratament pt. sfenoidita
am fost diagnosticata in urma rmi cu sfenoidita (sinuzita in spatele ochiului).Am incercat cu antibiotic (amoxicilina), descongestionante, antiinflamatoare (Ketonal).....nu stiu ce sa mai fac.Pe langa dureri mai am si vertij pt. ca imi afecteaza si urehea.
  09.03.2007 15:48 
sinuzita
acum 11 ani sotul meu a facut operatie de deviatie de sept,iarna fiind[decembrie]ptr ca acel doctor nu ia spus ce urmari o sa aiba...a facut sinuzita cronica.
  12.02.2007 23:43 
chisturi pe sinusuri
sorei mele i-au fost gasite la radiografie chisturi pe sinusuri....nici macar nu stiu ce sunt dak sunt periculoase..cum pot fi tratate.......un doctor bun in bucuresti :-( help
  09.02.2007 19:31 
Si eu am avut o sinuzita urata acum cativa ani si pentru ca am neglijat-o am ajuns la punctii. Am depistat-o in urma unui control medical pentru ca ma durea capul mereu si fara un motiv aparent. Eu te sfatuiesc sa mergi la un medic ORL-ist dar cred ca si medicul de familie iti poate fi de folos. Daca vrei un sfat pentru acasa inhalatii cu ceai de musetel. Sanatate
  30.01.2007 19:41 
sinuzita
am uneori dureri puternice de cap, de ochi si urechi. credeti k e sinuzita? cum se poate trata?
  20.01.2007 01:45 
sinuzita acuta
am sinuzita acuta de foarte multi ani am dureri de cap aproape zilnic a inceput sa-mi cada si parulasi dori sa ma ajute cineva cu sfaturi despre tratarea boli mele va rog .ajutor'.........
  24.12.2006 21:59 
intrebare
daca nu se trateaza corespunzator care ar fi urmarile?
  21.09.2006 22:30 
parerea mea
si eu am fost diagnosticata cu sinuzita maxilara acutain urma cu 3ani, am urmat un tratament cu oxaciclina, si cu sinuspretsi cu picaturi olint, si am fost ok.pot sa spun ca a ajutat si faptul ca mi-am schimbat locul de munca si am scapat de aerul conditionat.acum de curand m-am angajat in aceeasi companie si din nou au inceput problemele.simt ca ma doare rau nasul si ocazional fruntea.am fost la doctor si mi-a recomandat zinnat ca antibioatic, aulin ca antimflaator si un antialergic.eu am refuzat sa antialergicul, pt.ca stiu ca e de la a.c.in schimb am luat sinuspret in continuare si urmez deja tratamentul de cateva zile si ma simt bine, dar trebuie din nou sa-mi schimb locul de munca.Sanatate!
  18.09.2006 11:20 
Cine ma poate ajuta?
Pe la 17 ani (1998) avem dureri foarte mari in zona sinusurilor. Insa, pentru ca nu am stiut ca e vorba de o sinuzita si nu am tratat-o, ea a devenit cronica. De atunci m-am operat de deviatie de sept in 2001, am urmat perioade de tratament cu antibiotice, am fost la un medic si mi-a spus ca nu e vorba de o sinuzita ci de o alergie... Dar la radiografie de trei ori a aparut ca am sinusurile afectate. De vreo doua luni urmez un tratament naturist: sinupret si septilin dar inca nu vad efecte. Va rog, daca puteti, ajutati-ma cu un sfat.
  13.09.2006 18:23 
sinuzita .....tratamente
am sinuzita de mult timp;dar de vreo 3 luni a inceput foarte tare cu durei de cap ,dureri la nivelul ochilor.....prima oara am incercat cu flori de fan si dupa vreo saptamana ma simteam f bine;apoi iar a reaparut dar fumul de la florile de fan nu a mai avut efect;apoi am incercat cu nurofen,hrean ,biter si tot la fel a avut efect la inceput si apoi nimic;am observat ultima oara si se pare ca merge cat de cat:ma scol pe la 4 noaptea(cam 4-5 ore de somn)si stau treaz vreo 15 min si apoi elimin o cantitate destul de mare de secretie...si apoi cand ma scol pe la 8-9 se intampla acelasi lucru..si mai dorm dupa msa cam o ora si acelasi rezultat...(despre asta am citit pe net ca puroiul se formeaza in mare parte cand dormim) dar ca de obicei lucrurile difera de la o persoana la alta si ASTEA NU IS DECAT SOLUTII DE MOMENT...avand in vedere ca am avut 3 operatii ratate nu am decat o singura varianta :un fel de punctie,,,sper doar sa nu fie dureros!@!!!!
  23.08.2006 23:10 
sinusita maxilara cronica
am fost operata acum 3 sapt de chist si sinusul drpt opacifiat complet durerile de cap au reaparut exista riscul sa fac iarasi puroi daca lucrez in curent,
  13.08.2006 16:30 
Sinuzita.
Am trecut prin fazele de punctii si in final operatia unei sinuzite maxilare in 1980.Am incercat sa ma feresc de raceli,acum nu imi mai curge nasul,acum peste noapte si o parte a diminetei am mucoasa nazala uscata si produce singerari la curatare. Din 2003 mi-am pierdut simtul mirosului. Am cumparat un medicament SULFUR produs de Dolisos (Franta) si nu m-a ajutat. Ce mai pot incerca? Multumesc.
  09.08.2006 20:06 
sfaturi pentru remedierea sinuzitei
ma confrunt cu aceasta boala de 1 an si...e groaznica.Am facut 16 punctii dar fara nci un rezultat deoarece a reaparut.Am facut si tratament cu antibiotic dar tot fara rezultat.acum o luna m-am operat si ma simt mult mai bine.eu recomand operatia in cazul in care dupa primele 6-7 punctii nu ati scapat de ea.MULTA SANATATE!
  06.08.2006 15:18 
Poti fi operat cu succes
La clinica de Orl din cluj pe strada Clinicilor, Prof.Dr.Marcel Cosgarea face astfel de operatii cu succes, si eu m-am operat anul acesta.Cabinetul lui particular este pe B_dul Dorobantilor, visavis de judecatorie.Apelati cu incredere.
  05.08.2006 18:12 
Sinusita cronica maxilara
Sufar de 11 luni de aceasta boala, si pentru ca am mers la doctor abia dupa 4 luni de cand au inceput durerile ea devenise cronica. Am mers in Cluj la clinica Orl unde prof. Marcel Cosgarea, ma operat.M-am operat de 3 ori anul acesta si am luat foarte multe medicamente. Din cauza rinitei hipertrofice si a deviatiei de sept pe care le aveam sinusita a revenit. Ultima operatie am avut-o in 01.08.2006.Acum sunt inca in timpul de recuperare dar cred ca va fii bine.Problema e ce in urma operatiei se rezolva cel mai bine sinusita dar numai daca iti cresti imunitatea. Si cum poti face asta eu folosesc produse de la firma Forever Living Products. Sunt naturale si eficiente, si reduc riscul adunarii de puroi.Doctorul mi-a recomandat ultima data pt a-mi creste rezistenta la raceli, adica sa iti "calesti" organismul sa merg in excursii in munti pt ca aerul curat ajuta la curatarea cailor respiratorii.Pentru ca stiu ce inseamna durerile provocate de sinusita , si mai ales durerile de cap as vrea ca toti sa o luati foarte in serios aceasta probleme si sa mergeti cat mai repede la un dr. competent.
  16.07.2006 23:07 
SINUSITA MAXILARA CRONICA
RISC SA RAMIN CU UN GOL PE POMETE
  09.07.2006 09:21 
Dureri
Am citit cu interes articolele ...dar nimeni nu mentioneaza si daca o face e destul de rar... cum se vindeca sau se trateaza sinuzita. Am sinuzita si nu stiu cum sa o tratez. Incerc sa ma feresc de medicamente cat mai mult iar daca nu este alternativa...asta e! Multumesc!
  09.06.2006 22:34 
sinuzita maxilara
ma confrunt cu ac problema din noiembrie,din cauza unei masele care are o radacina in sinus.d-na dr. care m-a "tratat" mi-a ars mucoasa sinusala cu caustinerf lasandu-l acolo vreo 10 zile...ca poate poate moare nervul...in loc sa-mi faca anestezie ,ca doar am mai facut si sa-mi faca pulpectomie.(asta in deva de unde sunt).m-am dus in cj si acolo mi s-a rezolvat maseaua,dar sinusul nu.asa ca daca nu iau antibiotice sinuzita revine cu dureri si asa mai departe si cu miros neplacut la nivelul nasului.ce sa mai fac?maseua nu as vrea sa o pierd si de antibiotice m-am saturat.ultima seansa s-a pus la chirurgie maxilo-faciala in cj?oare mai am si alta sansa?mentionez ca ma confrunt cu ea din noiembrie 2006.am 26 ani.va multumesc
  09.06.2006 17:33 
sinuzita maxilara
Scria cineva despre Sinupret ca are efect,si eu am luat si nici un rezultat!Probabil nu la toata lumea are efect sau nu aveti sinuzita,boala asta nu trece in 3 zile,daca ati intrat pe net ati putut citi peste tot ca dureaza ani de zile si nu prea are leac!Din pacate si eu am incercat n variante si degeaba,daca stie cineva ceva sa ne spuneti si noua "suferinzilor"Multumim,in rest sanatate la maxim!!
  13.03.2006 11:37 
Sinuzita
Incercati Sinupret, e din plante si are efect.Cel putin la mine care am sinuzita maxilara are efect si iau doar de 3 zile
  09.03.2006 19:12 
sinuzita
am si eu probleme cu nasul.am fost operata de deviatie de sept dar tot nu mi-a trecut scurgerea de culoare maronie-galbuie si granule de puroi din cand in cand,asociate cu durere de cap frontala.ce pot face? va multumesc
  09.03.2006 12:25 
dilema
am si eu o durere de cap care persista de ceva vreme ,daca dispare usor (nu de tot) reapare .ma dor ochii cand ii misc .in spatele lor simt o durere destul de puternica .am o spondiloza cervicala ,artroza la mana .sa fie cauzata de reumatism,sau ar putea fi una din aceste forme de sinuzita despre care am citit aici.felicitari!pt articol .de fapt ,toate articolele pe care le-am urmarit au fost bune si interesante .multumesc.
  07.03.2006 10:37 
punctie
operatie sau punctie nu-i tot aia?si eu m-am operat si din cate stiu mi s-a facut si punctie,ca nu se mai putea..totul porneste de la iesitul afara cu capul decoperit,incep durerile de cap,ca deh,nu toata lumea poate purta caciula toamna sau primavara..nu mai spun de iarna..eu chiar si de la spalatul pe cap vara,un cat de mic curent si...iar incep problemele..inhalatiile sunt foarte bune...
  06.03.2006 14:58 
despre sinuzita am auzit si eu multe insa ma intereseaza metode de vindecare a sinuzitei daca se poate chiar acasa pentru ca nu am timp sa ma duc pe la spitale.
  02.03.2006 12:06 
operatie
Am trecut si eu prin asta.Am facut ionizari(merge), am dormit legata la cap cu biter, (merge), dar m-am linistit, si-am putut dori linistita abia dupa operatie(NU PUNCTIE!!!)Si acum imi mai curge putin nasul, dar NU mai am dureri, POT respira pe nas , POT dormi noaptea pe orice parte vreau(noaptea respir si pe gura uneori).Nu te mai juca cu sinuzita!
  20.01.2006 22:30 
Ma poate ajuta cineva
Sunt un baiat de 19 ani si cred ca sufar de aceasta boala cumplita(sinuzita).Este groaznic prin ceea ce trec,in afara faptului ca arat ca un cadavru,sunt un monstru,imi ies niste mirosuri ingrozitoare pe nas si pe gura,nu stiu ce sa mai fac sunt disperat.Va rog din suflet,sunt disperat daca puteti sa ma ajutati cu ceva.Multumesc anticipat.
  19.01.2006 17:48 
cum poti scapa de sinuzita
si trebuie luat pentru aceasta bola sa scapi de ea in afara de opertie sinutza acuta ce fel de tratament tebuie urmat
  19.01.2006 17:48 
cam de aproape doi ani am observat ca prezint o oarecare sensibilitate. mi se infunda sinusurile destul de des, am inceput sa stranut foarte des, de exemplu dimineata dupa ce ma dau jos din pat, sau daca ies afara si temperatura este mai mica fata de cea dinauntru. nu am dureri de cap frecvente, poate o data la doua trei saptamani,dar e posibil sa fie vorba de sinuzita?
  19.01.2006 17:48 
mi-e teama de diagnostic
N-am fost deloc la medic, dar se pare ca am toate simptomele sinuzitei: nas infundat cam de 4 ani, dureri de cap sporadice de 2 ani si intense de 1 sapt.
  19.01.2006 17:48 
sinuzita
Sinuzita este un efect al nefunctiei unor organe interne.Conform medicinii traditionale chineze SINUZITA FRONTALA este efectul nefunctiei vezicii urinare ,iar SINUZITA MAXILARA efectul nefunctiei stomacului si al intestinului gros.Cind efectul a devenit cronic trebuie neaparat luate medicamente alopate (antibiotice)dar atentie la organele care produc aceste efecte.Este bine sa consultati pe linga medicul alopat si un terapeut care stie sa trateze aceste efecte prin metode complementare(bioenergie,reflexoterapie,presopunctura etc..) Durerea de cap poate sa vina si de la alte cauze cum ar fi nefunctia vezicii biliare care este cea mai rsponsabila de durerile de cap.Cefaleele pot aparea de la infectii ORL su UROGENITALE.Oricum de multe ori cauzele sunt departe de efecte si cine STIE si POATE sa trateze.Pentru orice intrebare legata de sanatate va stau la dispozitie. Dumnezeu sa va aiba in grija si sa fiti cit mai sanatosi.
  19.01.2006 17:48 
Intrebare tratament sinuzita ?!!
De vreo 3 saptamani ma doare fruntea continuu, am fost la medic, am facut radiografie a sinusurilor, am fost depistat cu sinuzita acuta frontala si maxilara dreapta. Am luat 5 zile Augmentin, Aulin si inhalant iar apoi inca 4 zile mi s-a dat Biseptol si Paracetamol sinus. In prezent fac niste sedinte de aerosoli si dau cu picaturi Nazomer, DAR DURERILE DE FRUNTE persista (este ceva suportabil dar continuu si foarte suparator si obositor). Ce-mi recomandati va rog frumos ca nu mai inteleg ce se intampla cu mine, niciodata nu am avut probleme cu capul...? (nu am nasul infundat, doar ma doare fruntea continuu) Multumesc!
  19.01.2006 17:48 
interesant
dar, ce facem cand avem deviatie de piramida nazala??????trebuie sa existe o clinica pt ca vreau sa ma operez, dar unde???????????
  19.01.2006 17:48 
tratament sinuzita
Sinuzita se poate trata cu succes prin punerea de comprese cu bitter suedez pe locul dureros (se gaseste la farmacie,este eficient si cel romanesc).Dupa 2-3 comprese incep sa apara rezultatele.In cazul meu dupa 2 comprese puse pe parcursul unei zile, durerea a cedat si a inceput drenarea sinusurilor. Va doresc multa sanatate.
  19.01.2006 17:48 
unde mergem ,bre !?
..chiar asa,nu medicatie alopata,nu complementara,nu specialisti,nu clinici,atunci?doar generalitati.mare pacat,mare !
  19.01.2006 17:48 
interesant
de mult imi doream sa aflu cate ceva despre sinuzita si ce este ea de fapt....dar d fiecare data primeam alte raspunsuri....pana azi cand am citit articolul si mi-am dat seama intr-adevar de ce am.....felicitari!!!
  19.01.2006 17:48 
sfaturi despre remedierea boli
am fost interesata de articolul cu sinuzita , sufer de mult timp , am obosit mergind la doctor sa iau antibiotic si final no rezultat.Nu place aspectul fetei . Am tot timpul sub ochi unflaturi .
  19.01.2006 17:48 
cum se poate trata sinuzita maxilara
articolele sunt foarte interesante dar incomplete de ce?pentru ca nu ne dau si informatii despre vreun doctor caruia ii putem face o vixita pt boala in cauza, care sa fie capabil sa ne trateze.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie