Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Secretele siluetei
Home > Stil de viata > Slabeste sanatos > Secretele siluetei > Beneficiile ceaiului verde in curele de slabire

Beneficiile ceaiului verde in curele de slabire

Ai la indemana multe metode de a slabi... Unii prefera sa calculeze fiecare aliment in parte, altii se bazeaza mai mult pe ajutor aditional cum ar fi suplimentele nutritionale sau vitaminele.
Insa, nu trebuie neglijata nici proprietatea ceaiului verde de a te ajuta in lupta impotriva kilogramelor in plus. Un consum adecvat de ceai verde poate avea efecte deosebit de benefice atat asupra siluetei tale, cat si asupra sanatatii organismului.

Aceste beneficii aduse de ceaiul verde in curele de slabire si in vindecarea organismului au fost recunoscute acum sute de ani in tari precum India si China.


Beneficiile ceaiului verde asupra sanatatii

  • reduce nivelul colesterolului din sange, precum si numarul trigliceridelor;
  • creste nivelul colesterolului "bun" (HDL);
  • intareste sistemul imunitar;
  • stimuleaza scaderea in greutate;
  • contine agenti anticancerigeni, intalniti si in ceaiul negru;
  • are actiune antioxidanta;
  • este de 50 de ori mai puternic decat vitamina C si E.

Studiile ar aratat ca o scadere vizibila in greutate (aproximativ 2,5 kg) este posibila numai printr-un consum regulat de 1 ceasca/zilnic timp de un an de zile.


Pot sa folosesc zaharul sau indulcitorii?

Pentru a obtine rezultate nu este indicat sa indulcesti ceaiul verde cu zahar sau miere de albine. Daca urmaresti sa slabesti cu ajutorul ceaiului verde, mai bine apeleaza la indulcitorii articiali.


Cat ceai verde este sanatos sa consumi?

Consumat cu moderatie nu are efecte secundare. Insa, un incepator s-ar putea confrunta cu insomnie si stare de agitatie care vor disparea pe masura ce organismul se obisnuieste cu ceaiul verde.

In plus, depinde si de persoana care iti face recomandarea. De exemplu, medicii homeopati chinezi sunt de parere ca 10 cesti de ceai verde nu dauneaza cu nimic sanatatii. In schimb, alti experti in sanatate sustin ca 2-3 cesti sunt mai mult decat suficiente pentru organism.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  09.02.2012 15:30 
ceaiul verde
buna... am consumat ceai verde vreo 4 luni (o cana dimineata si una seara) si am slabit 8 kilograme , dupa ce m-am lasat de el am mai slabit inca 4-5 si ce ii mai important este ca dupa ce m-am lasat de el nu m-am mai ingrasat la loc si mananc de toate (prajeli, dulciuri, paine etc.)....cat timp am baut ceai nu am facut sport deloc insa am renuntat la prajeli, dulciuri, sucuri si nu mai mancam dupa 6-7... ceaiul la mine chiar a avut efect, ma voi apuca din nou de el pentru ca mai vreau sa slabesc vreo 8 kg, adica sa ajung la 50... succes fetelor
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie