Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Baietelul meu de 10 anisori are tendinte de ingrasare

Baietelul meu de 10 anisori are tendinte de ingrasare

Ar fi bine ca baietelul dumneavoastra sa fie consultat de un endocrinolog pentru ca este posibil sa existe antecedente heredocolaterale (este posibil ca cel mic sa-l mosteneasca pe tatal sau supraponderal).

Este adevarat ca odata cu pubertatea, multi copii asa-numiti "obezi" cresc in inaltime foarte mult si, practic, impresia este ca slabesc brusc.

Aveti mare grija sa nu fie prea tarziu, totusi, o asteptare de inca 4-5 ani. Inteleg ca este un copil activ, cu multa energie si ar fi bine sa nu faca excese alimentare.

Nu este indicat sa-l supuneti unei diete stricte, mai ales in aceasta perioada de maxima crestere si dezvoltare - debutul pubertatii.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  29.02.2008 23:21 
Lambliaza
Usturoi, 8 bucati 10 zile seminte de dovleac decojite dar neprajite sa fie dimineata pe stomacul gol.
  12.07.2006 14:51 
lambliaza
va rog daca se poate sa imi dati un sfat,fetita mea de 3,5 ani are lamblii,i-au iesit la prima analiza,suntem la med.homeopata si am repetat de 3 ori trat. de lamblii.Acum ce sa mai fac?Daca-i dau trat.homeopat nu sunt convinsa ca e ok??Am auzit ca medicamentele de la aloe vera sunt f. bune;pot sa Ii dau impreuna cu cele homeopate????
  10.07.2006 11:22 
Fetita mea tuseste foarte des
Bianca are 7 anisori si uneori, in urma unei bronsite de acum 2 ani a ramas cu o sensibilitate: din senin are accese de tuse - uneori cand este vant afara, desi e cald sau cand se joaca cu copiii si alearga. La inceput am crezut ca e racita , dar am realizat ca e o sensibilitate a bronhiilor(am facut investigatii la Inst. Marius Nasta - dr. Basca - testele iesind bune urmand un tratament cu Singulair, Becloforte si Flexotide, in schimb accesele de tuse continua cand si cand , fara a fi racita.Unde as putea sa fac niste teste alergologice, e posibil sa fie alergica la ceva? (praf, polen etc?).
  09.02.2006 20:14 
Multumesc anticipat
Si eu si sotul meu suntem supraponderali, acum la 40 de ani. Bineanteles ca si in copilaria noastra am fost la fel, dupa care a urmat perioada de pubertate cand am slabit. In urma nasterii fiului meu eu am ramas cu 20 kg. in plus ....si au trecut 9 ani. ce-i de facut, mai alex ca si el e grasut...poate putin spus la 141 cm are 52 kg, dar e f. activ si face chiar tenis de performanta.
  06.02.2006 20:20 
AM SI EU O INTREBARE
tATAL MEU DE CURAND A FACUT NISTE ANALIZE SI ESTE SUSPECT DE HEPATITA, POT SA STIU SI EU CARE ESTE CEA MAI GRAVA SI CUM POTAE FII TRATATA?
  31.01.2006 23:23 
DIETA GRUPEI B
CARNE ROSIE SLABA- AVETI VOE SA MANCATI CARNE ROSIE SLABA 120-180 GR.BARBATI,60-150GR FEMEI, COPII. DE 3 ORI PE SAPTAMANA MIEL ,OAIE ,IEPURE,VINAT.COSTITA INIMA,PORC SI NU SE RECOMANDA CARNE DE PUI. ALIMENTE MARINE:PLATICA, MACROU,SARDINE,PASTRAV,ICRE. LAPTE ,IAURT:100-200ML.2-5 ORI PE SAPTAMANA LAPTE DEGRESAT, BRANZA.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie