Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Menstruatia
Home > Afectiuni si boli > Ginecologie > Menstruatia > Amenoreea sau absenta menstruatiei

Amenoreea sau absenta menstruatiei

Nu mi-a venit de multa vreme... Si daca stai bine sa te gandesti s-ar putea sa fie cateva luni de la ultima menstruatie avuta. Se poate sa fie o sarcina, insa poate te confrunti cu absenta menstruatiei sau amenoree, cum se mai numeste ea.
Absenta ciclului menstrual mai poarta numele de amenoree. Cele doua tipuri de amenoree sunt: primara (atunci cand pana la varsta de 16 ani nu a existat nici un ciclu menstrual) si secundara (cand nu exista cicluri menstruale timp de 3 - 6 luni, dupa ce au existat cicluri normale).

Amenoreea trebuie privita ca un simptom, nicidecum o boala. Primul lucru la care te gandesti este cu siguranta "Sunt insarcinata!", insa trebuie sa stii ca mai exista o multitudine de motive care pot provoca tulburari ale ciclului menstrual.

Un consult de specialitate este mai mult decat imperativ in aceasta situatie pentru a investiga si descoperi cauzele acestor tulburari.


Cauze si simptome

Amenoreea primara poate fi cauzata de:

  • dezechilibre hormonale;
  • tulburari psihiatrice;
  • tulburari ale alimentatiei;
  • obezitate;
  • pierdere rapida in greutate;
  • boala cronica;
  • sindromul Turner (sindromul Turner - o conditie genetica intalnita la fete si consta in lipsa unui cromozom X din fiecare dintre celulele corpului);
  • malformatii congenitale (absenta vaginului sau a uterului);
  • himen imperforat (inexistenta unei deschizaturi care sa permita scurgerile menstruale);
  • efort fizic intens.

Un efort fizic intens poate intarzia instalarea ciclului menstrual. De asemenea, unele medicamente precum antidepresivele, tranchilizantele, steroizii si heroina pot induce amenoreea.


Amenoreea secundara


Aceasta este mult mai frecvent intalnita decat cea primara, existand mult mai multe cauze pentru aceasta:

  • sarcina;
  • stresul;
  • alaptatul;
  • contraceptivele;
  • unele medicamente (antidepresivele, chimioterapice);
  • pierderea excesiva in greutate;
  • efort fizic intens (sport de performanta);
  • menopauza prematura (inainte de 40 de ani);
  • tumori ovariene;
  • tulburarile hormonale, cum este sindromul ovarului polichistic;
  • tulburarile de alimentatie (anorexia, bulimia).

De asemenea, cand incetezi temporar sa mai iei anticonceptionale s-ar putea sa te confrunti cu o absenta a ciclului menstrual pentru o perioada de 1-2 luni.


Diagnosticul amenoreei

Identificarea cauzei amenoreei poate fi un proces destul de dificil uneori, insa trebuie sa incepi in primul rand prin efectuarea unui test de sarcina (atunci cand ciclul menstrual a intarziat 1-3 saptamani). Excesul de hormoni androgeni, deficienta de estrogen sau alte probleme legate de sistemul endocrin trebuie luate in considerare in situatia de fata.

De asemenea, secretia de prolactina in sange si hormonul stimulator al tiroidei trebuie verificate.


Metode de tratament

Metoda de tratament se stabileste in functie de cauza amenoreei. De cele mai multe ori, amenoreea primara nu necesita urmarea unui tratament.

  • dezechilibrul hormonal poate fi rezolvat prin administrarea progesteronului;
  • pentru sindromul ovarului polichistic, expertii recomanda adesea administrarea anticonceptionalelor;
  • este indicat ca persoanele supraponderale sa scada in greutate corporala;
  • schimbarea stilului de viata (efort fizic mai redus plus o dieta echilibrata) poate fi de folos in cazul sportivelor tinere;
  • interventia de natura chirurgicala este rareori folosita, numai in cazul unor anomalii ale cailor genitale sau boli endocrine.


Cum pot sa previn amenoreea?

Amenoreea primara cauzata de afectiuni genitale nu poate fi prevenita. Cu toate ca multe dintre cazurile de amenoree intalnite nu pot fi prevenite, specialistii recomanda:

  • respectarea unui regim alimentar echilibrat;
  • activitate fizica moderata;
  • mai multa odihna;
  • evitarea stresului;
  • evitarea tutunului si a substantelor stimulante.
de TopSanatate
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  15.01.2012 21:50 
ufff..fetelor
cu aceiasi problema ma confrunt si eu de vreo 2 luni de zile...am fost diagnosticata cu amoneree secundara...daca inainte ma plangeam de zilele cand imi venea ciclul acum imi doresc cu ardoare sa-mi vina si sa cumpar cat mai multe tampoane..mie mi sa prescris ca si tratament duphaston..dar inca nu mia venit..offf..dar va sfatuiesc din tot sufletul sa nu mai luati conceptionale..mai rau va fac,,,sanatate
  15.12.2011 16:28 
nam ciclu de 6 luni
nu am ciclu de 6 luni si nu stiu ce sa fac,am foct si la medic si miazis ca nam nimica dar atunci ce sa intampla ce sa fac am dor 26 de ani multumesc
  08.12.2011 23:03 
ciclu neregulat
buna sunt diana 23 ani am o problema ca nu am ciclu regulat de la 13 ani si am fost la doctor si mia recomandat contraceptive diane-35 si o sa se reguleze si vreau un bebe si nu se primeste din cauza ciclului sau nustiu ... ce credeti ca ce e?spuneti varog
  24.11.2011 16:56 
ajutati-ma va rog!
buna am 16ani si de 8 luni si nu mia venit ciclu , am avut relatii sexuale dar mam protejat mereu am fost si la doctor si nu sunt insarcinata , si nu inteleg de ce nu mia venit tot timpul asta ajutati-ma va rog va pup
  14.11.2011 12:13 
am si eu aceeas problema
am cate o luna cand imi vine si una nu puteti sami spuneti si mie ce sa fac
  02.11.2011 21:48 
intarzierea ciclului
am 17 ani si 8 luni si nu mia mai venit ciclul de 2 luni.am prima data am avut ciclu la 12 ani jum si aproape un an am avut ciclu regulat....apoi aveam ciclu o data la 4-5 luni cea mai lunga perioada in care nu am avut ciclu a fost de 10 luni am fost la ginecolog si mia spus k nu e nimik grav k am amenoree sec si mia dat niste pastile kre trebuia sa le iau 10 zile k sa imi vina ciclul dar nu le-am mai luat pt k la 2 zile dupa ce am fost la doctor mia venit ciclul .....a doua oara knd am fost la docor credeam k sunt gravida si de aia nu imi vine ciclu dar nu eram ce sa fac sa imi vina si mie ciclu normal sa nu mai imi vina o data la nush cate luni am 1.67 cm si 52 de kg deci nu e din cauza la greutate va rog dati-mi si mie un sfat
  30.10.2011 22:36 
mi-a intarziat o luna sh am dureri pe jos si de sani si am o secretie de culoare alba
NU STIU CE SA FAC
  21.10.2011 13:23 
postati niste comentarii aiurea....
total aiurea mai bine va duceti la un specialist endocrinolog faceti niste analize de sange..nu va mai dati atatea sfaturi intre voi k fiekre st diferite...wake up !!! necunoscutilor!
  19.10.2011 20:00 
am ciclu foarte putin de doua luni
vreau sa imi raspundeti la intrebare multumesc
  01.09.2011 00:46 
intarziere de 7 luni
si eu am luat anticonceptionale pt 2 ani iar in ianuarie anul asta am intrerupt pt k aveam dureri ff mari de cao.de atunci nu am mai avut mestruatie.ma cam sparie faptul dar sper sa pot trece peste asta.dc oare?
  20.08.2011 23:53 
ciclu neregulat
buna am si eu 15 ani si nu mia mai venit ciclu de 3 luni si nu stiu ce sa fac.de la 12 ani am ciclu dar doar de cateva ori daca mia venit regulat in rest tot dupa 3 lunu ce sa fac?
  18.08.2011 22:31 
am amenoree primara
Buna.Am19 ani si am amenoree primara.Am mers la un specialist si urmez un tratament cu dostinex.vreau sa stiu,dak o sa pot face copii.
  07.08.2011 20:45 
Nutritie celulara
Sunati-ma la tel : 0726.813.792 si nu veti regreta ,cea mai buna proba este cea practica !
  07.08.2011 20:36 
Din natura ,cu aportul stiintei !
Buna , fetelor ,vad o multime de probleme pe care le aveti, regret sincer ca nu le-ati putut rezolva pana acum !Reprezint o firma de integratori alimentari pentru nutritie celulara ,cu produse unicat, care va vor aduce rezolvarea multora dintre aceste probleme, total sau partial . Mai multe colege ,care la inceput au fost pacienti,s-au alaturat firmei tocmai pentru ca si-au rezolvat amenoreea ,problemele de fertilitate ,cancere la diverse organe ,ciroze,si multe altele. Stiu ca sunteti sceptice si ca piata e plina de tot felul de remedii "miraculoase" ,eu doar va rog frumos sa veniti la un seminar gratuit ,sa vorbiti cu medicii nostri si cea mai buna proba este cea practica ; incercati ca nici nu stiti ce pierdeti ,vorba reclamei !Sunati-ma la tel : 0726.813.792 ,Mihai si o sa-mi multumiti intr-o buna zi !
  03.08.2011 23:03 
De ce?
Am 16 ani si mi-a intarziat ciclul menstrual aproximativ 2 saptamani. Nu am avut relatii sexuale deci nu poate fi vorba despre o posibila sarcina. Poate vii vorba amenoree?
  30.07.2011 18:42 
am ciclu neregulat
buna am 19 ani.de la 13 ani de cand mi-a venit menstruatia imi intarzie tot tompul,cel ma-i mult mi-a intarziat 4 luni.e grav?va rog sa-mi spuneti ce sa fac?am luat o perioada anticonceptionale pt ca asa mi-a recomandat d-na doctor,cat am luat acele anticonceptionale yasmin mi-a venit regulat,dar dupa ce am terminat tratamentul iar imi intarzie.asta este a patra luna de cand imi intarzie.va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.va multumest
  29.07.2011 10:58 
amenoreea
Si eu sunt diagnosticata cu amenoree= menopauza precoce.Am fost la doctor la TM, ei mi-au dat acest diagnostic= ca nu pot avea copii numai in vitro, ceea ce nu imi permit momentan, acum vreau sa merg la dr cornel babut,dr homeopat. Sper sa fie bn.
  09.07.2011 01:38 
nu vine ciclul
cred k ar trebui sa mergi la un medic si eu am fost si mia zis k am ovare polichistice si ma trimis la endocrinolog sa imi dea tratament asta te-as sfatui si pe tine si pe toate care ao probleme cu ciclul intarziat
  03.07.2011 00:02 
si eu am aceiasi problema
si eu am aceiasi problema. am 24 ani si nu am avut nicio problema cu ciclu pana acum 2 ani. dupa mastere am luat in greutate foarte nult si l a un an dupa ce am nascut a aparut si problema cu ciclu. nu imi venea am foast la doctor si mi a spus ca am amenoree sec. si am urmat un tratament vit A si E si niste anticonceptionale timp de 10 zile. dar nu a functianat am aceiasi problema si acum de 2 ani. mai rau ca acum dupa o perioada de 4 luni in care nu mi a venit acum sunt de 2 sapt la menstruatie si nu stiu ce sa mai fac. daca ma poate ajuta cineva asta e id ul meu bosnea_g
  24.06.2011 12:04 
intarziere menstruatie
Buna ziua la toata lumea! Si eu m-am confruntat cu o problema de intarziere dar o intarziere de 5 ani. dupa sarcina am ramas complet fara menstre , nu aveam nici un fel de problema cu asta ma simteam foarte bine si,.....bineinteles am evitat sa merg la ginecolog...si tot asa am dus-o vreo 3 ani pana cand intr-o zi mi s-au umflat sanii foarte tare si curgeau si aveam niste dureri groaznice...abia atunci am plecat catre medic...dupa mai multe investigatii am fost trimisa la bucuresti cu diagnosticul de Tumora pe glanda hipofiza...am trecut prin niste clipe de cosmar atunci....dar dupa ce am facut toate analizele la Bucuresti s-a adeverit ca fusese o eroare medicala acea tumoare... am venit acasa bucuroasa dar in acelasi timp trista pentruca nimeni nu imi putea spune concret ce am de nu am ciclu. Toate analizele imi ieseau ca ale unei femei la menopauza( aveam 24 ani), am inghitit pastile cu pumnul dar degeaba...dupa inca 2 ani fara ciclu, m-am trezit intr-o dimi patata toata, imi venise era abundent si foarte dureros , dar era....si de atunci pe fiecare 1 ale luni la ora 4 dimineata am menstre foarte regulate(fixez ceasul dupa ea), asa ca fetele aveti grija de sanatatea voastra ...si mergeti la medic pt cea mai mica problema. Va pup si sanatate multa!
  17.06.2011 15:38 
amenorea
prea putine informatii de tratament.
  01.06.2011 22:13 
buna
buna...am luat anticonceptionale si am facut pauza o luna.. Ultima oara mi-a venit pe 23 aprilie..am facut protejat cu iubitul meu in perioada aceasta, mai putin acum cateva zile cand am facut neprotejat dar nu s-a terminat in mine...asta inseamna dupa aproape o luna de cand mi-a trecut menstruatia... Si acum nu am ciclu...imi intarzie.. Perioada fertila mai era dupa 20 de zile de cand mi-a trecut? sa fie dereglare de la pastile? Va rog raspundeti... Din suflet va rog
  26.05.2011 11:05 
Ce sa fac?
ma asteptam sa gasesc mai multe detalii. Am 22 de ani, un copil de 4 ani, o actvitate sexuala regulata, insa un ciclu mestrual total neregulat. O luna da, doua nu....si tot asa. de pe 18 martie pana acum, nimic! Am mers si la medic si tratament si degeaba. si unde mai pui ca pe langa amenoree mai am si dismenoree. Ce sa mai fac?
  17.05.2011 21:57 
AJUTATI-MA VA ROG EU MULT!!
Fetelor va rog mult ajutati-ma,nu mai am menstruatie de un an si acum o saptamana am fost la medicul ginecolog si mi-a spus sa iau anticonceptionale YAZ.Mentionez ca am 17 ani si 2 luni si nu mi-am inceput viata sexuala.Sa continui sa iau anticonceptionalele sau ce sa fac,va rog sa imi raspuna cineva:((
  15.05.2011 23:27 
Cum pot prevenii amenoreea???
Am 17 ani,fac 18 ani acum,pe 19 mai si luna aceasta mi-a intarziat ciclul.adica in luna martie am avut pe data de 28 si pana acum nu mi-a mai venit.mentionez k sunt virgina si ca am fost stresata in ultimul timp si foarte presata,nu m-am odihnit deloc.si totusi...mi se pare ciudat faptul ca mi-a intarziat atat.nu mi s-a mai intamplat.sunt balonata si de obicei inainte de menstruatie retin apa,crd k sufar si de spm,tipul H si am crescut in greutate cu 1 kg.totusi,as dorii un sfat,orice!ce pot sa fac??multumesc
  01.05.2011 09:00 
amenoree sec.
exista cineva,concret care s-a vindecat de amenoree sec.?daca da poate sa ne spuna si noua ce a facut pentru ca medicii sunt o rusine.
  13.04.2011 11:02 
Mi-a intarziat 2 luni
Buna Mie mi-a intarziat 2 luni, am facut 2 teste care evident au iesit negativ. Am fost la ginecolog si dupa ce m-a controlat a constatat si ea ca nu sunt gravida si ca s-ar putea sa fie vreo tulburare hormonala. Mi-a recomandat sa iau pentru 10 zile Duphaston 10 mg, cate 2/zi....Acum astept sa-mi vina dar nici un semn.O sa am duc luni sa-mi fac o ecografie vaginala....
  05.04.2011 23:27 
nici mie nu mia venit
nici mie nu mia venit de 4 luni inca astept
  05.04.2011 23:26 
nici mie nu mia venit
nici mie nu mia venit de 4 luni inca astept
  24.02.2011 21:09 
intarzierea ciclului
nici mie numi vine reg cilclul,am fost la dna doctor si mia dat anticonceptionale,dar eu nu leam luat k am inteles k faci cancer la col uterin.este adevarat..
  07.02.2011 00:10 
ciclu
si mie imi vine doar daca iau duphaston
  05.02.2011 10:38 
Disperare si la mine
Eu am 23 de ani,de cand mi`a venit pt prima oara la 12 ani nu am avut un ciclu regulat,1-2 luni imi venea,5-6 luni nu mai aveam.cu aceeasi problema la 18 ani am ramas totusi insarcinata,dupa nastere am zis ca se va regla,am luat anticonceptionale 6 luni dupa care am renuntat la ele.de atunci au trecut 4 ani,nu am ramas insarcinata cu toate ca imi doresc si ciclul a inceput sa dispara,adica 1 an nu am avut deloc.
  05.02.2011 10:37 
Disperare si la mine
Eu am 23 de ani....de cand mi`a venit pt prima oara la 12 ani nu am avut un ciclu regulat....1-2 luni imi venea,5-6 luni nu mai aveam.cu aceeasi problema la 18 ani am ramas totusi insarcinata,dupa nastere am zis ca se va regla,am luat anticonceptionale 6 luni dupa care am renuntat la ele....de atunci au trecut 4 ani,nu am ramas insarcinata cu toate ca imi doresc si ciclul a inceput sa dispara,adica 1 an nu am avut deloc.
  02.02.2011 03:58 
amenoree
o intrebare pentru cineva care stie mai multe despre amenoreea secundara....stiti cumva daca am amenoree secundara pot ramane insarcinata?am fost diagnosticata cu amenoree secundara si habar nu am ce tratament trebuie sa iau ca sa pot ramane insarcinata ....am fost de 5 ori la medic stiti cum sunt....sa ne auzim cu bine...adik mai vino si data viitoare si tot asa...stie cineva ce analize trebuie sa fac?...id-ul meu just4mee03blue....va rog mult
  28.01.2011 09:28 
OARE SE INSTALEAZA MENOPAUZA?
AM 49 DE ANI SI CICLUL MENSTRUAL INTIRZIE,NU S A MAI INTIMPLAT,CE CONSIDERATI? VA ROPG UN MEDIC DACA ESTE SA MI RASPUNDA. MULTUMESC FRUMOS.
  16.01.2011 21:01 
nu imi vine menstruatia
buna , sunt noua pe aici, in urma cu o luna am intretinut relatii sexuale, am facut protejat, iar acum mi-a intarziat cu 13 zile, desi am dureri de buta, ma dor sanii, spatele...dar totusi nu imi vine....
  07.01.2011 15:17 
am nascut acum 8 luni de atunci nu mi a venit ciclu
  20.12.2010 19:56 
pauze lungi de menstruatie
am o nelamurire:pe langa faptul ca am pauze mari de ciclu menstrual de 6-8 luni banuiesc ca am si o micoza sau o infectie pt ca in timpului actului secsual am usturimi cumplite am fost la ginecolog si mia ziks ca nu am nimic de 3 ori la medici diferiti.credetima ca st disperata nu stiu ce sa mai fac.multumesc
  14.12.2010 12:06 
ciclu menstrual
atata timp cat nu ai raport sexual, atunci cand iti intarzie poti sta linistita pana iti vine ,fara sa actionezi din exterior
  12.12.2010 13:06 
ma puteti ajuta?
buna,am 21 de ani si de o luna si 10 zile nu mi-a mai venit ciclu..am un ciclu neregulat...iau anticonceptionale,pe care le-am intrerupt acum 3 luni.cand am intrerupt,mi-a venit ciclu de 3 ori la distanta de 14 zile... untima data mi-a venit in 2 noiembrie.am reinceput iar sa iau anticonceptionale...am avut contact sexual,si mi-am facut deja 2 teste de sarcina care au iesit negative...deci nu cred ca sunt insarcinata,dar ciclu tot nu-mi vine...
  02.12.2010 20:23 
oare si eu am?
Mi-a intarziat o saptamana am folosit prezervativ si anticonceptionale i-au de 2 ani jumatate... este exclusa o sarcina din prima.... dar de ce nu vine?:(((
  02.12.2010 16:05 
fara rusine
buna..fara rusine..ce se intampla cu tine nu prea este normal asa ca vb cu mama ta si impreuna merge-ti la un ginecolog.sunt si femei nu doar barbati.rusinea nu si are loc cand este vb de sanatatea ta..pana la urma tot acolo vei ajunge..toate am trecut prin asta..mult succes..rezolva problema acum nu astepta sa treaca mult timp..se va agrava..pupici
  02.12.2010 15:56 
stresul,alimentatia nesanatoasa...
Dragele mele..ma numesc crissa.am 24 de ani..prima menstruatie a fost la 15 ani.a2 la 17..deci dupa 2 ani..am facut multe analize,multe tratamente[duphaton,anticonceptionale,etc[].Perioada cand luam tratament venea,intrerupeam..ma uita si cate 5 luni.recent am facut un R.M.N/hipofizar,ceva legat de prolactina din corp..prea mare.satula de toate tratamentele auzisem de tinctura de cretisoara..am incercat cate 30 de pic.dimineata si seara.iau de 2 luni si a dat rezultate la mine.acum sa vedem cat timp.cel mai bine merge-ti la medic si incercati sa-l convinge-ti sa va administreze un tratament mai naturist..medicamentatia mai rau agraveaza si intoxica corpul.in rest.,odihna,fara stres,mancare sanatoasa si sport moderat nu extenuant.va doresc multa sanatate si Sarbatori fericite.Un 2011 fara criza si cu un organism mai sanatos.cu mult respect crissa
  20.11.2010 00:04 
tot asta
Nu stiuu ce sa mai facc mi.e frica am 12 ani si 7 luni in septembrie pe 11-12 mi.a evnit pt prima data ciclul si acum de atunci nu mi.a mai venitt ce se intampla ..? Este normal timp de 2 luni si intarzie ? Daca nu dati.mi un sfat mi.e frica de dorcori si rusine .. a si sunt virginaa id meu diana7353
  27.10.2010 22:23 
dc nu'mi vine ciclul?
am 16 ani fac 17 in decembrie si mi'a venit ciclul numai o data:(...ce pot sa fac,va rog ajuta'ti'ma.eu ink sunt virgina
  20.10.2010 18:32 
amenoree
se poate scapa de amenoree?
  20.10.2010 18:30 
amenoree
si eu am amenoree sec. de 2 ani,dar ce ma mira cel mai mult este ca ,chiar nu stie nimeni cum sa scapam de ea?
  09.10.2010 06:29 
am ciclu neregulat
si eu am 24 de ani si am ciclu neregulat imi vine o data le 2 luni si din ce trece timpu imi vine tot mai greu
  14.09.2010 12:08 
nu am ciclu si doctotii nu imi gasesc boala de care sufar
am 24 ani si nu am ciclu am fost la cei mai buni medici si am facut diverse tratamente dar nici un rezultat. mea venit cat timp am facut tratament si dupa ce am terminat tratamentu nu mea mai venit,anticoceptionale nu pot sa iau ptr ca vreau sa fac si eu un copil. va rog sa ma ajutati.
  14.09.2010 04:47 
Disperare
Citesc mai multe articole de ale voastre dar nici unu nu are un raspuns concret...Pana ca nici medicu nu a reusit sa imi raspunda la intrabarile mele. Eu am amenoree secundara... am facut un avort la 18 ani si ca sa previn acest necaz ca sa mai apara am luat anticonceptionale yasmin cam vreo 2 ani cu intrerupere cum mia zis medicul, dupa 2 ani mi-am dorit un copil si nu le-am mai luat, prima luna mia venit normal dar in timp am observat aceasta dereglare de la luna,la luna deja disparea ciclu, ca acum sa fie in felu urmator nu mia mai venit de 3 luni ciclu m-am dus pt a 3 oara la gineclog si mia recomandat acelas tratament cu duphasaton 3 pastile 5zile si sa iau iar anticonceptionale ceea ce nu mai vrea ANTICONCEPTIONALE nuuuu pt ca imi doresc si un copil si doctorita nu ma inteles si a zis ca sa iau reteta ca sa imi reglez ciclu si pe urma mai vedem de bebe...dar daca iau iaras anticonceptinale iar trebuie sa fac pauza 6 luni ca nu e bn sa raman gravida imediat si iar aceeas prblema.problema e ca eu cred ca din cauza anticonceptionalelor duc aceasta povara si nu vreau sa le mai vaad voi ce ma sfatuiti exista cineva care a scapat de amenoree secundara???
  05.09.2010 23:52 
care ar fi cauza?
am 20 de ani...tot timpul am avut un ciclu menstrual regulat..la 24 de zile.insa in urma cu 4 luni nu mki'a mai venit...dupa 3 luni am fost la ginecolog,care mi'a dat un tratament cu antibiotice si anticonceptionael timp de 21 de zile.dupa acest tratament mi'a venit ciclu insa f putin,iar acum dinou aceiashi problema..mi'a intarziat dinou o luna:((ink cv ginecologul mi'a zis sa iau anticonceptionalele pana o sa fac bebe,iar eu le'am intrerupt pt k am inceput sa ma ingras....acum imi pare rau k le'am intrupt deoarce oricum m'am ingrasat 5 kg shi continuui sa ma ingras:((...sa fie din cauza lipsei menstruale?manank shi mai mult ca inainte si greu ma pot abtine...inainte cand aveam ciclu normal nu aveam probleme de greuatate si nici pofte de dulciuri cum am acuma...ajutatima si pe mine va rog!!!!dak o sa continui sa ma ingrash cred k am sa ma sinucid:((
  08.08.2010 19:25 
INTARZIEREA CICLULUI
AM 23 DE ANI IAR DE 4 ANI NU AM CICLU REGULAT,IMI VINE DIN O LUNA IAR DUPA 4 LUNI NU AM DELOC CICLU MENTRUAL,AM REUSIT SA SLABESC DAR DEGEABA AM UN 1,56 SI 57 DE KG ,AM MERS LA DOCT SI MI S A DESCOPERIT CEVA LA GLADA HIPOFIZA ,DE DOI ANI MERG LA MEDICI SI NU AM PIMIT NICI UN REZULTAT CLAR
  21.07.2010 12:23 
intarzierea ciclului
offf,sa nu disperam ca totul se intampla pe stress,fiti calme si incercati sa mancati cat mai sanatos.eu am 42 de ani si e a doua oara cand nu imivine .prima data nu am avut doua luni jumate si spre nenorocirea mea ,m-ia luat si picioru drept ,sase luni m-am chinuit ingrozitor .acum am patito din nou ,de o luna jumate nu mia venit mia trecut picioru dar mia luat mana dreapta ,ma doare ingrozitor ,dar sper sa-mi treaca cu bai fierbinti ,gimnastica si hrana sanatoasa .maine am sa va spun si denumirea unui medicament pe baza de plante care cred ca face minuni ,azi am reusit sa-mi misc mana si sa-mi prind paru singura si e prima zi de tratament ,aaaa si pot sa si scriu k nu mai puteam .conteaza fff mult si starea pe casre o avem,sper k in curand sa-mi vina si ciclu .va doresc tot binele din lume .si ajut mult si ceaiul de coada soricelului ,va pup .
  06.06.2010 15:31 
medicii astia...........
Desi aveam o oroare de medici am fos nevoita sa merg la un cabinet ginecologic deorece aveam o intarziere destul de lunga. au irmat luni si luni de stres si nenumarate analize ca pana la urma sa-mi dau seama ca motivul acestei intarzieri era de fapt stresul in care traiam de zi cu zi pt ca ma simteam tot timpulnelinistita nestiind ce se intampla cu corpul meu. sfatul meu este ca linistea si calmul sunt cele mai bune medicamente in aceste cazuri pe langa celelalte oferite de medici.
  02.06.2010 12:16 
dereglarea menstruatiei
am 24 de ani si niciodata nu am avut ciclu regulat pana in decembrie am luat anticonceptionale leam intrerupt am avut ciclu regulat 2 luni dupa care sa oprit de 4 luni nu mia mai venit si am facut teste am fost la medici nimica nu imi provoaca ciclu sunt disperata nu stiu ce sa fac si unde sa merg ca sa am ciclu regulat daca se poate fara anticonceptionale va multumesc astept parerile voastre sau ajutor pe adresa iingerasbleo
  30.05.2010 01:39 
efort fizic
Am si eu o problema mia intarziat ciclu deja de 2 saptamani si eu cred ca din cauza faptului ca fac sport intens de o luna si ceva iar de atunci nu mia mai venit...e posibil??
  27.05.2010 09:13 
reglare menstrei
tinctura de galbenele cu cea de branca ursului,cretisoara,salvie,frunze de zmeur va vor ajuta la reglarea menstrelor
  24.05.2010 22:15 
amenoree secundara
am dereglari hormonale de la 15 ani imi vn menstra o data la 5 -7 luni am incercat de toate dar rezultatul a fost ingrasare a,acum iau tinctura de zmeur si cred ca e mai buna ca tot ce am incercat pina aum.am 34 ani si nu am reusit sa am un bebe pina acum din pacate.multa sanatate
  11.05.2010 01:38 
din cauza ingrasarii mi-a intarziat ciclul
din cauza ingrasarii mi-a intarziat ciclul,cer un sfat eu am luat in greutate in ultimii doi ani de cand sunt casnica si de aproape doua luni nu mi-a mai venit ciclu si mi-e frica ,am inceput de o luna sa mananc mai putin si sa fac mai multa miscare dar degeaba , ce pot sa fac sa-mi vina mai repede ca am auzit in unele cazuri ca se poate ajunge la spital ,pot lua ceva de la farmacie,plafar sau cevanaturit ,va rog frumos sa ma ajutati ,eu am 20 de ani
  09.05.2010 16:50 
lipsa menstuatiei
Mi-a intarziat ciclul 5 zile e posibil sa am amenoree dat fiind faptul ca desi sunt activa sexual folosesc protectie iar lunile trecute am avut ciclu
  27.04.2010 21:43 
oare chear am amenoree??
am 14 ani si mia venit anu trecut iar apoi a doua oara mia venit peste un an.....imi este ft frika si profa mea de bio mia zis ca sar potea sa fie vorba de amenoree.....treb sa ma duk la ginecolog ,da eu fug de doctori ca de dracu ca nu suport misrosu d spital si in plus mie ft rusine si frika:(((......si vreau sa va intreb fetelor oare asta este chear atata de grava??
  26.04.2010 14:18 
mi-e frica
pai, as vrea sa spun ca mi-a mintarziat menstruatia de 2 lini si nu stiu ce sa fac!!!
  14.03.2010 16:20 
e normal sau ar trebui sa-mi fak griji?
Am 15 ani si sunt virgina.Mi-a intirziat menstruatia mult.Este oare din cauza ca cu o luna in urma am inceput sa frecventez antrenamente de basket.Este ceva normal sau e grav?Ce ar trebui sa fac?Ajutati-ma va rog.Adresa mea este angel_in_love_95@yahoo.com Multumesk
  14.03.2010 15:35 
Am si eu nevoie de ajutor.Am 15 ani si sunt virgina,dar mi-a intirziat ciclul mult. Am o luna de cind am inceput sa frecventez antrenamente de basket, si de atunci nu am mai avut ciclu.Este oare din cauza sportului?E normal? Va rog ajutati-ma ca nu mai stiu ce sa cred.Adresa mea andel_in_love_95. Multumesc
  12.03.2010 12:16 
help
buna...am 22 de ani.mi a venit ciclu la 15 ani dar nu l am avut regulat.am fost la ginecolog si mi a spus k am amenoree sec si mi a dat diane 35.am luat 9 luni si imi venea in fiecare luna in aceeasi zi...acum am intrerupt tratamentul si nu mi a mai venit ciclu in ziua in care imi venea cand luam pastelele...exista sansa sa fiu insarcinata...multumesc!
  25.02.2010 18:30 
Daca imi puteti da un sfat...
Am luat anticonceptionale pana in decembrie, dupa ultima folie mi-a venit menstrutia normal, insa am incetat administrarea anticonceptionalelor de atunci si asta e a doua luna fara menstruatie...La ginecolog nu prea vreau sa merg... Testul de sarcina a fost negativ. Este amenoree sau e neaparat necesar sa consult un medic? Astept sfaturi la raluca_amar@yahoo.com . Multumesc.
  19.01.2010 20:15 
dfgggg
si eu m-am confruntat cu probleme din acestea daca vrey sa vorbim mai mult adresa mea este jivix_lory si imi spui te rog cine esty sami aduc aminte!!
  09.01.2010 15:48 
hepl
Pls am nevoie de ajutor,nu stiu ce sa fac.Mi-a intarziat menstruatie timp de doua luni si nu este prima oara.Am fost la ginecolog dupa o pauza de 4 luni pt ca ma dureau ovarele si mi-a dat anticonceptionale pe care le-am luat3luni apoi 2luni dupa ce nu le-am mai luat a fost ok dar acum iar nu imi mai vine.Nu a fost niciodata normala,am avut tot timpul probleme.Sunt virgina,am 18ani.Chiar nu stiu ce sa fac,nu mai vreau la ginecolog:-(Help me.Sa fie amenoree,sau ceva mai grav?
  28.12.2009 09:46 
amenoree sec
Buna. Ma numesc Adriana. "La multi ani!" Si eu sant in aceeasi situatie.De 2 ani am fost diagnosticata cu amenoree secundara si acum vreau sa am si un bebe si nimic. Tratament am luat 3 luni apoi pauza, dar daca fac pauza nu mai vine deloc. Acum am inceput sa iau tinctura de branca ursului. sa vad daca are vreun efect. Va tin la curent. Pupici si sanatate.
  27.12.2009 22:39 
amenoree primara
buna!am 19 ani si nu am avut niciodata ciclu menstrual.am mers la ginecolog si mi-a spus k sunt dezvoltata normal dar am hormonii foarte lenti.am luat diane 35 si mi-a venit insa dak le intrerup nu mai imi vine.de la aceste pastile m-am ingrasat 5 kg.ce sa fac????as vrea sa urmez un tratament naturist,dar nu stiu ce.ce ma sfatuiti????
  30.11.2009 22:00 
e normal?
helpppp asta vara mia venit ciclu ma tinut 3 zile si au trecut 3 luni si nu mia mai venit. E grav? va rog spunetimi e normal?
  16.11.2009 21:45 
nu-mi vine ciclul nicioadata regulat
nici mie nu-mi vine ciclul regulat si nu mai stiu c sa fac? mi-a intarziat deja de 4 luni si nu mai stiu c sa fac,avand o varsta de 16 ani
  05.11.2009 00:00 
cioa
ciao!si eu am exact aceeasi problema....am luat si eu dufaston...ce ai fac pana la urma _?rasp plz adresa mea de email e tomoiaga_florica@yahoo.it
  26.09.2009 16:57 
eu am vreo 2 ani de cand nu am ciclu normal doctorul ginecolog a zis ca nu am nimic si mi-a recomandat aceste pastile"dufaston" iau 3 pastile pe zi timp de o saptamana si apoi imi vine ciclul urmtooarea luna daca nu iau pastilele nu am ciclu. cu acest gen de pb pot ramane gravida? ce sfat imi dati?
  19.08.2009 17:39 
AMENOREE
eu am 43 de ani si nu am avut niciodata menstruatie.Cand aveam 22 ani am facut seau turcesca si analize la sange si nu mi-au gasit nimic,dar am uterul infantil.ce sfat imi dati?
  12.08.2009 22:14 
nu mi`a venit ciclul niciodata
mie foarte frik...nu am fost la medik ink pt k eu nu mai sunt virgina (cred) asta are vreo legatura? ma doare burta mereu adik in fiecare luna cate 1-2 sapt si dupaia imi trece la mediki dak ma duk ce poate sa`mi fak :-S
  23.07.2009 21:34 
amenoree secundara
si eu am aceasta problema,am descoperit acum 2 ani in urma intreruperi anticoceptionalelor,urmez tatament cu branca ursului si femicur ,am vreo sansa sa raman insarcinata vreo data?
  06.03.2009 12:02 
amenoree sec.
am luat branca ursului dar fara rezultat ast.de doua lunii si ciclu nu a venit ast.sa imi datii un sfat ce sa mai iau?
  28.02.2009 17:05 
amenoree
buna vreau sa va spun ca am 17 ani si nu mia venit menstruatia...am facut un tratament prescris de ginecolog cu cikloproginova extract din mladite de zmeur,branca ursului,vitamina E si vitamina A...in urma acestui tratament mia venit ciclul ma tinut 4 zile ...dar in lunile urmatoare nu mia mai venit....am facut ecogafie am toate organele ok nu am chist mam dezvoltat perfect normal chiar pot spune ca arat foarte bine...si ginecologu a spus ca totul e normal dar nu intelege de ce nu imi vine de la sine...vreau sa aud si parerea voastra.multumesc
  27.02.2009 23:16 
mie frica:(
am 16 ani si mi-a venit ciclu de 2 ani aprox..da niciodata nu imi vine regulat adik e diferenta mare imi vine la 4 5 luni mie frica sa iau anticonceptionale... stiu k nu fac bn (viata sexuala nu am inceput-o)plz ajutati ma si pe mn:(
  24.02.2009 07:21 
Amenoree?
Am slabit 8 kg in ultima luna si acum nu-mi mai vine menstruatia.Nu sunt subponderala sau supraponderala.Am pierdut suficient de multe kg cat sa fie asta motivul aparitiei amenoreei?
  18.02.2009 19:53 
nu mi-a venit nici acum
am varsta de 16 ani si nu mai venit ciclul as vrea sa sti dc am ceva grav
  05.02.2009 13:24 
amenoree sec.
eu de 17 ani ma lupt cu aceasta problema, am si ovarele polichistice. pina acum 6 ani nici un dr. nu mi-a spus ce am, daca iau duphaston am ciclu, daca nu mai iau nu am, acum de 2 luni iau tinctura de muguri de zmeur si a reusit sa-mi vina dupa o absenta (din nou) de 5 luni (nu am mai vrut sa iau medicamente) voi continua sa iau aceasta tinctura sper sa reusiti si voi, multa bafta
  05.02.2009 12:59 
am amenoree sec.
am 30 de anii si eu am incercat cu branca ursului dar nu am nici un rezultat
  21.01.2009 19:22 
amenoree primara
am consultat un medic ginecolog pt problema pe care o am-amenoree primara-am uramt tratamentul, dar ciclul tot n-a aparut...mi s-a spus k din cauza dereglarilor hormonale sau e posibila lipsa uterului...cu toate astea as vrea sa stiu daca pot ramane insarcinata in ciuda faptului k ciclul nu mi-a venit niciodata si nici himenul la penetrare nu s-a rupt, e foarte elastic...precizez k am 21 de ani.Multumesc anticipat!
  03.12.2008 10:58 
SUNT INSARCINATA ? NICIODATA NU AM AVUT CICLU REGULAT
NU MI-A VENIT CICLUL DE 13 ZILE... SUNT INSARCINATA? AM O SECRETIE ALBA URIT MIROSITOARE BRINZOASA ACUM A DEVENIT TRANSPARENTA SI MA USTURA CIND URINEZ. CE SA FAC? AM CICLU DE LA 9 ANI SI ACUM AM 29 DE ANI.
  30.11.2008 10:16 
Operatia de fibron
Dupa o operati de fibron uterin la cat timp poti sa ai ciclul?
  25.10.2008 20:27 
De ce nu imi vine ciclul?
As vrea sa stiu de ce nu mi-a venit inca... am avut contact sexual in urma cu o luna (in timp ce aveam ciclu) iar de atunci nu mi-a venit... va rog frumos sa imi raspundeti
  08.10.2008 13:53 
Utrogestan
Iau utrogestan de 13 zile si ciclu nu apare! Ce sa fac? Ce se intampla cu mine?
  26.09.2008 12:33 
Amenoree
AM 25 DE ANI SI AM ACEEASI PROBLEMA. SI EU AM UTER MIC DAR AM FOST DIAGNOSTICATA CU INSUFICIENTA GONADOTROPA SI HIPOPLAZIE HIPOFIZARA, TU DE CE TREBUIE SA TE OPEREZI? PENTRU CE?
  22.09.2008 18:10 
Buna!
Si eu am probleme. Am 19 ani si nu mi-a venit niciodata. Am fost la doctor si mi-a spus ca am uterul mic si ca trebuie sa ma operez in tm la cel mai bun doctor. Imi doresc tare mult un copil pe la 22 de ani pot avea vreodata?
  17.09.2008 21:21 
Lipsa ciclului
NU STIU CE SA MAI FAC MA CONFRUNT CU ACEASTA BOALA NUMAI DE LA ANTICONCEPTIONALR.
  16.09.2008 12:29 
E normal?
Mi-a venit ciclu si am 9 ani si 11 luni si mi-a venit?!?!??!!?
  24.07.2008 12:49 
Amenoree
Eu cred ca trebuie in primul rand sa faceti toate o vizita la medicul ginecolog. Este singurul in masura sa va dea cele mai bune sfaturi...
  04.07.2008 14:47 
Amenoreea poate cauza cresterea in greutate?
Am 26 de ani am 2 copii si am amenoree. Prima menstruatie am avut-o la 16 ani, apoi odata la cateva luni (2-6 luni). Am ramas foarte usor insarcinata. Dar am tendinte pronuntate de ingrasare. Are vreo legatura cu amenoreea?
  29.06.2008 02:20 
Intarzierea ciclului de aproape 6 luni!
Sunt Emilia din constanta, am 16 ani, o greutate peste normal si am avut un ciclu, sa spunem regulat. Nu aveam dureri de spate sau de alt gen si dura maxim 2 zile ciclul. Insa de am avut o intrerupere de 3 luni. Am fost la ginecolog si am luat niste pastile utrogestan. Apoi o luna am avut ciclul, dar mai bine de 5 luni nu am mai avut. sunt foarte ingrijorata. Nu stiu ce sa mai fac. Acum am dureri foarte mari de spate, fac bai fierbinti dar nu se intampla nimic. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi, ca nu stiu ce sa mai fac. Va roggg multt de tooot.
  14.06.2008 17:19 
nu stiu ce se intampla
Am 16 ani si 2 luni si nu mi-a venit ciclul niciodata... am fost la endocrinolog si mi-a dat de facut radiografie la cap pelvin si analize la sange, imi puteti spune mai clar ce as putea avea, ce boala sau un sfat ptr. k sunt f. ingrijorata. Multumesc!
  01.06.2008 20:41 
La mine in primele luni mergea nornal dar pe urma am inceput sa am menstruatie in asa fel o luna aveam 2 nu, apoi la inceputul lunii era 6 zile, si inca la sfarsit 5 zile, si iata ca de 65 luni nu mai am ciclu ce sa fac
  17.05.2008 12:52 
amenoree
eu nu am avut niciodata ciclu si am 24 de ani.sunt disperata spuneti-mi ce pot sa fac
  11.05.2008 02:58 
am.sec.
O femeie cu amenoree secundara,poate ramine insarcinata?
  30.03.2008 18:22 
Cunoasteti vreun tratament naturist pentru reglarea ciclului menstrual?
  30.03.2008 18:16 
Tratament naturist
Stie cineva un tratament naturist pt reglarea ciclului? (la inceput imi venea de 2 ori pe luna, apoi am foslosit anticonceptionele yasmin-3 luni pt acnee apoi a inceput sa mi vina menstruatia la o luna /o luna jumatate)... helpppp
  20.03.2008 10:41 
Menstruatie neregulata
Ce regim trebuie sa tin la probleme menstruale?
  25.02.2008 22:10 
Amoneree?
Am 16 ani... si de la 13 ani am menstruatie.... pentru ca intarzia foarte mult (6 luni) am luat anticonceptionale... am luat 9 luni insa in 2 perioade... o dara 3 si apoi 6 luni... menstruatia era foarte abundenta... dar cum am renuntat pot ca pusesem 7 kg pe mine si menstruatia a uitat sa mai vina :( Acum incerc un tratament naturist sper sa dea roade!!!
  30.10.2007 15:01 
eu am 19 si nu am avut niciodata menstruatie am mers la medic si am luat diferite medicamente dar tot nu am menstruatie.am fost si la ginecolog si la endocrinolog...ginecologul mi-a spus k totul e in regula si nu stie kre ar putea fi cauza pt kre nu am menstruatie...ma poate ajuta cineva cu un sfat???
  06.10.2007 01:38 
niciodata nu am avut o menstruatie regulata
intotdeauna am avut probleme de intirziere chiar de la inceput.medicul meu mi-a spus ca o sa raman foarte greu insarcinata si nu a fost asa.am o fetita de 10 ani si am ramas foarte usor insarcinata.in general ma simt foarte bine si nu am probleme de sanatate.am 32 de ani si as vrea sa stiu daca prezinta vreun pericol aceste intirzieri idelungate ale menstruatiei
  21.09.2007 01:26 
si mie mi a intarziat odata aproape 2 luni
Eu nu am avut niciodata un ciclu menstrual regulat ba chiar cam buclucas si de aceea am avut mereu probleme avand in vedere stresul privind o sarcina nedorita . Si luna asta sunt in aceeasi situatie insa nu imi fac probleme prea mari pt ca sunt sigura ca e vb de amenoree si iar va tb sa iau duphaston .Testele de sarcina au iesit toate negative ! :-??
  23.08.2007 01:48 
nu stiu ce mi se intampla!!!
am 19 ani si sunt foarte ingrijorata deoarece mi-a intarziat ciclul aprox 6 luni,am facut nenumarate teste de sarcina si au iesit negative rezultatele,niciodata nu am avut ciclul regulat (o data fixa)sau se intampla sa-mi vina la 2 luni...am fost racita la ovare,si la rinichi..oare sa fie aceasta cauza(ca nu m-am vindecat complet)deoarece nu am luat tratamentul pana la capat!!!
  30.06.2007 18:16 
intarzierea ciclului
nustiu ce se intampla am luat 8 luni anticonceptionale le-am intrerupt si de6 luni nu mam mai imbolnavit ce da fie
  29.06.2007 22:50 
nu stiu ce ii
am cate o data cand imi vine ciclul o luna da si una nu de ce?acum mia venit normal da mi se intampla cand nu imi vine lunar va rog spunetim ce sa fac.multumesc mult
  11.06.2007 19:05 
Sindromul ovarului polichistic
iau siofor 850 pentru a avea menstruatie. am perioade cand am lunar, cand am o zi cel mult....am intrerupt de cateva ori tratamentul si mi-a venit lunar alteori deloc. Ce imi recomandati? am crescut in greutate 35 de kg in ultimiii 5 ani din aceasta cauza. acum fac sport saptamanal .multumesc
  10.06.2007 11:40 
cum pot preveni amenoreea
care regim mai pe intelesul meu
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie