Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Am fost operata de scolioza acum 2 ani si, desi am luat antiinflamatorii si practic gimnastica medicala de 3 ori/sapt, inca am dureri foarte mari. (Licurici)

Am fost operata de scolioza acum 2 ani si, desi am luat antiinflamatorii si practic gimnastica medicala de 3 ori/sapt, inca am dureri foarte mari. (Licurici)

Corsetul - este necesar la o curbare moderata a coloanei (cuprinsa intre 24 si 40 de grade), pentru prevenirea agravarii curburii. Corsetul cel mai des utilizat (inclusiv in Romania) este de tipul Milwaukee, trebuie purtat 24 de ore din 24 si este suportat cu greutate de catre pacienti.

Trebuie notat faptul ca un corset nu indreapta curbura coloanei si ca poate stopa numai cresterea (agravarea) acesteia.

Exercitiile (kinetoterapia) - Kinetoterapia este importanta, pentru intarirea musculaturii, in conjunctie cu purtatul corsetului. In plus, exercitiile au un rol benefic pentru sanatatea pacientilor - respiratie, mobilitate, musculatura, flexibilitatea coloanei.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  28.01.2012 22:48 
operatie
As dorii sa stiu si eu cat costa operatia si un corset bun?!
  04.11.2011 02:05 
scolioza dorsala
buna ma numesc corina sunt din mures si eu am scolioza dorsala si vreau sa ma operez dar nu stiu un doctor bun care imi garanteaza ca imi iasa operatia si nu sunt riscuri. daca stiti voi un doctor bun va rog ajutati-ma scrietimi pe adresa de email cory_ntz@yahoo.com .va multumesc!
  27.09.2011 17:12 
scolioza
Buna Sonia! Daca mai citesti acest mesaj, te rog spune-mi la ce spital din Italia? Si ce trebuie sa fac sa ajung acolo? Daca poti trimite-mi un mail pe maria_helena_89@yahoo.com
  08.06.2011 11:46 
operatie de scolioza
Buna , sunt Sonia si am fost oprerata de scolioza in data de 22.02.2011 in Milano - Italia , am avut o curbura de 56 grade in coloana , ma simt foarte bine , merg la scola din 08.03.2011 . Va doresc multa sanatate toti celor care sufera de aceasata boala , este o boala perversa . Sfatul meu este nu va oprati in Romania , eu am cheltuit in tara mai multi bani cu tratamentele (corset ,gimnastica medicala,etc) decit in Iatlia . Am stat o saptamina in spital , martea am fost operata si joia am umblat pe piciaorele mele .
  13.05.2011 13:51 
Bunaaa
Ma numesc Denisa si am 12 ani si am si eu o scolioza de 47 de grade. Si mie mi-a fost propusa operatia si sunt programata pe 7 iunie. Mi s-a spus ca nu e risc de paralizie deoarece ei indreapta doar 50% din curbura, tocmai pt a nu paraliza.
  10.02.2011 17:03 
buna
ma numesc ana si am scolioza dorso lombara si singura mea scapare este operatia.exista riscul de a ramane paralizata in urma operatiei?
  05.12.2010 15:21 
caut un dr bun
da,mi_ar placea sa cunosc de la voi un dr bun pt mine si eu am probl.cu coloana,si va rog scrietimi si mie pe id meu,,miau placut comentariile voastre o zi buna tuturor
  28.01.2010 14:42 
am fost operata pe 1 07 2008
SINCER NICI NU STIU CIND A TRECUT ATIT DE REPEDE TIMPU DE LA OPERATIE. ACUM MA SIMT BINE.CUM ATI SPUS SI VOI MA DOARE SI PE MINE SPATEL PRIMAVARA SI TOAMNA DA NU SUNT DURERI DE NESUPORTAT. MA-M OPERAT LA BUCURESTI LA DOCTORUL MIHAI JIANU, SA II DEA DUMNEZEU SANATATE CA MERITA.AM AVUT SI PESTE 52 DE GRADE.CURAJ CELOR CARE AU ASTFEL DE PROBLEME. PA
  20.06.2009 13:16 
scolioza toraco-lombara
Tin sa va mai spun sa faceti tot posibilul sa va corectati pozitia corecta in fata calculatorului. Stand stramb, picior peste picior, piciorul sub fund, duce la problema de scolioza. As da orice sa nu ajung la operatie, cand ma gandesc cat de periculoasa este si doar la un mic accident la un nerv te poate paraliza pe viata.
  20.06.2009 13:13 
scolioza toraco-lombara
Catalin ma numesc, si am scolioza toraco-lombara dubla, sus si jos, partea de sus are 40Grade limita, mi-a fost recomandat in continuare inot,gimnastica, si fara corset desi am depasit stadiul de 18 ani si 6luni corset purtat. Gimnastica medicala o practic de aproape 9 luni, si vreau sa spun ca numai am dureri. Scopul meu este sa nu depasesc 40grade si sa nu ajung la operatie, si sa fac tot ce imi sta in putinta sa opresc agravarea coloanei in timp. Nu o sa ma iau dupa medic sa nu mai port corsetul, din contra am sa-l port in continuare pentru a opri accentuarea scoliozei. Mi-e teama sa nu ajung la operatie si imi fac griji. Cei mici care au probleme de scolioza sa se prezinte la medic cat mai devreme si sa poarte corset daca le este indicat. In maxim o luna te obisnuiesti si dupa aia o sa zici ca nu mai vrei sa il dai jos. E foarte bun, te tine drept orice miscare ai face si te corecteaza in timp cum trebuie sa mergi si cum sa stai. Fara corset pe caldurile astea merg foarte drept. Din 3 in 3 luni am sa ma duc la doctor pentru control sa vedem cum decurge problema. Pana atunci recomand celor mici la varste fragede, daca le este recomandat corset sa il poarte, sa nu-l dea jos decat cand fac dus/baie sau se duc la toaleta. Puteti sa va faceti bine mai din timp de mici, decat mai greu si mai tarziu ca cei mari. Va pup si aveti grija de sanatatea voastra. PC-ul dauneaza grav sanatatii! E un viciu total neobisnuit pentru toti cei atrasi de el, stand mai mult de 10h pe scaun fara pauza. Stiu asta din propria experienta. Va salut si succes!
  15.03.2009 18:40 
scolioza
Ma numesc Alexandra si am solioza toraco lombara dezechilibrata stanga!!Port corset de un an si am avut rezultate pot sa spun bune vreau sai incuraj pe copii cu aceasta problema sa nu se lase invinsi!!!!
  08.06.2007 15:04 
Am dori sa stim mai multe
informatiile nu snt destule si cred ca ar trebui sa i se acorde mai multa atentie. Si eu am fost operat si nu prea e bine !!! estetica credeti ca este o solutie???
  27.10.2006 18:17 
si copilul meu a fost operat in 2004 si... nu e deloc bine! va mai tr. operat dar... nu stim cum sa procedam mai bine...
  06.08.2006 23:33 
pt licurici
si eu am fost operata de scolioza dorso lombara in 1993 la tg- mures atunci aveam 25 de ani si inca nu eram casatorita.operatia a fost grea (a fost singura mea sansa) recuperarea lunga ,dar azi am 3 copiii nascuti prin cezariana (toti trei).vreau sa spun ca si eu am dureri mai ales primavara si toamna i-au antiinflamatorii dar nu pot face nici masaj nici gimnastica.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie