Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Am fost diagnosticata in octombrie anul trecut cu ureaplasma si gardnerella vaginalis . (ina22)

Am fost diagnosticata in octombrie anul trecut cu ureaplasma si gardnerella vaginalis . (ina22)

Stimata domnisoara, este greu de dat un sfat fara a vedea despre ce este vorba. Cred ca ar trebui sa consultati un dermatolog, sa faceti un examen de secretie vaginala si un examen micologic. De asemenea este bine sa va spalati cu un sapun "fara sapun" (se gaseste la farmacie), sa evitati spalaturile interne si eventual sa folositi niste ovule trofice vaginale.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  19.07.2009 22:54 
Ureaplasma
Ureaplasma si Mycoplasma fac parte din flora normala a 60%-80% din populatia sexual activa Ureaplasma urealyticum / parvum si Mycoplasma hominis NU sunt agenti patogeni exogeni ci componente a florei vaginale normale. Intre 60% si 80% din populatia sexual activa prezinta la nivelul mucoaselor genitale aceste bacterii, ele facand parte din flora microbiana normala. In anumite conditii de scadere a imunitatii (stres, malnutritie, medicamente imunosupresoare, anticonceptionale, hiperestrogenie) devine patogena. Si E-coli exista in mod normal in organism, si candida si multe altele, dar nu prezenta lor ingrijoreaza, ci inmultirea excesiva care duce la dezechilibre ale caror efecte ajung sa nu mai pot fi tinute sub control... Pentru ca ele colonizeaza la nivelul tractului genital si urinar, acestea sunt transmisibile intre parteneri, facandu-le, astfel, sa intre pe lista bolilor usoare cu transmitere sexuala alaturi de Candida, Gardnerella, etc. Tratamentul se face cu antibiotice, conform antibiogramei. Tratament naturist: se pune intr-un pahar de apa jumatate de lingurita tinctura de Brusture, jumatate de lingurita de tinctura de boabe de Ienupar, jumatate de lingurita de tinctura de Afin (tinctura de Ienupar si de frunze de Afin se prepara similar cu cea de Brusture). Se beau trei-patru pahare pe zi, pe stomacul gol, inainte de masa. Sau • Amestec de pulberi de plante: A. Brusture - 100 g, catina - 100 g, afine - 100 g, trei frati patati - 100 g, turita-mare -100 g. s5q2516sq42nhz B. Traista-ciobanului - 100 g, salvie - 100 g, musetel - 100 g, busuioc - 100 g, creson - 100 g. Se ia cate o lingurita planta din fiecare amestec (A si B), de 4 ori/zi, sublingual vreme de 15 min., apoi se inghit cu apa, una dupa alta. • Irigatii vaginale cu macerat (24 h) caldut din: creson - 50 g pulbere/300 ml apa; stejar (frunze), idem. • Bai calde de sezut cu macerat (24 h intr-un borcan) de coada-soricelului - 200-300 g ce se adauga la o cada de apa calda (38,5 °C). • Boia de ardei iute in mancare. • Proiectie de lumina albastra pe regiunea micului bazin - 30 min./zi.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie