Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Am 13 ani si am 2 masele stricate. (nico dutescu)

Am 13 ani si am 2 masele stricate. (nico dutescu)

Cea de jos nu ma deranjeaza insa cea de sus da! I sa umflat gingia de deasupra si am o mare problema: am groaza de dentist deoarece am fost la unul acum cativa ani dar am renuntat pt ca ma durea ingrozitor! Ce ar putea sa imi faca dentistul la acele masele si daca doare? Am aflat ca se fac injectii. Se mai aplica metoda asta sau cu sprayuri? Doare cand iti omoara nervul? Este posibil sa imi extraga maseaua?
Banuiesc ca trebuie scos nervul la molarul superior. Scoaterea unui nerv nu doare pentru ca se face anestezie (atat injectabila cat si cu spray). Este posibil ca nervul sa fie deja mort si sa trebuiasca curatate radacinile. Nu iti recomand sa extragi maseaua daca exista posibilitati de salvare.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  11.05.2009 10:18 
masele stricate
si eu am 3 masele stricate 1 ma doare celelalte 2 nu ce pot face daca am o masea cariata dar totusi nu madoare o pot trata este foarte cariata si putin sparta mai am una dar mai este decat o coaja deasupra gingi cea care ma doare este sparte si cariata pot sa imi pun plomba mai am o promlema cu um dinte supranumeral am unul in fata normal dar este foarte mic si celalalt in spate si este cel bun trebuie sa imi pun aparat dentar daca da ajutatimi si pe mine ca vreau sa plec in alta tara la un job si imi trebuie dinti frumosi va rog din suflet ajutatima va sunt recunoscatoare daca ma ajutati
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie