Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Estetica dentara
Home > Afectiuni si boli > Stomatologie > Estetica dentara > Albirea dintilor

Albirea dintilor

In estetica dentara, albirea dintilor nu mai este de mult o procedura dificila sau rara. Dimpotriva, chiar. Astazi, de la actori celebri si pana la oameni obisnuiti, toti vor sa aiba o dantura perfecta si apeleaza la serviciile stomatologului daca nu o pot obtine in mod natural.

Stomatologie

Citeste in site despre cum sa previi degradarea dintilor
Top Sanatate iti recomanda
·Cum sa ai dinti perfecti ca ai starurilor
Cine nu viseaza sa aiba dintii perfecti, precum cei ai starurilor?

In zilele noastre, exista pe piata o multitudine de sisteme destinate albirii dintilor - printre ele se numara pastele de dinti speciale, gelurile, benzile sau agentii de albire obtinuti direct de la dentist.

Albirea dintilor este in principiu recomandata persoanelor care au dinti sanatosi - care nu au fost deci supusi multor tratamente - si gingii fara probleme. Hipersensibilitatea dentinara si dintii cu fluoroze sunt contraindicatii ale albirii dentare.

Ea nu este recomandata nici pacientilor cu explozii carioase. "Candidatii" ideali sunt cei care vor sa scape de petele galbene de pe dantura. Cu toate acestea, procedura nu este indicata tuturor.

 

Metodele de albire

 

Pasta de dinti

In general, aproape toate pastele de dinti indeparteaza petele de la suprafata, datorita particulelor abrazive pe care le contin. Pastele special dedicate albirii au in componenta niste substante chimice cu efect de slefuire blanda, ce ofera o eficienta ridicata in curatarea danturii. Pastele de dinti insa nu pot ajuta decat la eliminarea petelor superficiale, ele neavand puterea de a actiona in profunzime, in lipsa unui agent de albire. Produsele profesionale de albire, pe care ti le poate recomanda stomatologul, contin peroxid de hidrogen (o substanta cu efect de albire) si ajuta la eliminarea petelor aflate atat la suprafata dintilor, cat si in profunzime. Trebuie sa stii ca pastele de dinti nu fac decat sa indeparteze coloratiile extrinseci ale dintilor. Spre deosebire de ele, albirea profesionala, executata in cabinetul medicului stomatolog, poate schimba culoarea danturii cu de la 3 la 8 nuante.

 

Benzile si gelurile de albire

Gelurile pentru dinti ce pot fi procurate din supermarket sau magazine de cosmetica au in componenta peroxid si se aplica folosind o periuta. In general, ele se folosesc de 2 ori pe zi, timp de 14 zile. Totusi, trebuie citite instructiunile inainte de utilizare, deoarece fiecare are particularitatile sale. Exista, insa, si o albire prin geluri pe care o realizeaza pacientul acasa. Gelurile respective sunt date de catre medic in functie de sensibilitatea pacientului (exista mai multe concentratii: 10-16-35%). Ele se aplica in gutiere (conformatoare de plastic realizate in laborator pt fiecare pacient). Cu ajutorul acestor gutiere gelul sta in contact strans cu smaltul si nici nu irita gingia pt ca excesul se indeparteaza foarte usor. Perioada de aplicare este de 5 zile pt fiecare arcada de la 1,5 ore pana la 6 ore, in functie de concentratie. Benzile pentru dinti sunt foarte subtiri si adesea invizibile, fiind acoperite cu un strat de gel pe baza de peroxid. Ele se aplica, in general, de cate 2 ori pe zi (timp de 30 de minute), pe o perioada de 14 zile.

 

Albirea dintilor realizata de catre stomatolog

In ceea ce priveste albirea danturii realizata in cabinetul stomatologic, ea este recomandata ca fiind cea mai eficienta, rapida si sigura metoda de curatare a petelor nedorite. In cazul acestei proceduri, produsul de albire se aplica direct pe dinti. El este aplicat cu ajutorul unei surse de caldura, de lumina sau de laser. Lumina si/sau caldura accelereaza efectul de albire. Rezutatele se pot observa in maximum 60 de minute de la efectuarea tratamentului.

Prin folosirea luminii polarizate, este indeajuns o singura sedinta pentru rezultate foarte bune. Singura metoda care ofera o finalitate multumitoare chiar dupa prima sesiune de tratament este laserul. Cat timp dureaza efectele albirii? Poate sperai ca albirea sa fie permanenta - nu este asa, din pacate.

 

Iar pentru persoanele care isi "expun" dintii fumatului excesiv sau atacului unor alimente sau bauturi ce cauzeaza pete (precum Coca-Cola, Pepsi, cafea), rezultatele incep sa paleasca in aproximativ 6-9 luni dupa tratament. In cazul celor care se feresc de acesti dusmani ai danturii, albirea poate fi pastrata timp de 12-18 luni. Gradul de albire variaza, in mod evident, de la individ la individ - fiind conditionat de factori ca starea danturii, natura petei, tipul de sistem folosit la albire si timpul in care acest sistem a actionat.

 

 

Diferentele intre produsele de albire cumparate si cele oferite de stomatolog

Aceste doua servicii au anumite puncte tari si puncte slabe, dupa cum se poate vedea din elementele care le deosebesc:

1. Puterea agentului de albire

Dupa cum era de asteptat, produsele folosite acasa ofera un grad mai mic de albire a dintilor, datorat concentratiei de peroxid de hidrogen pe care o contin (intre 3-6%). Prin comparatie, albirea profesionala in cabinetul stomatologului se face cu produse avand concentratii situate intre 15-43%.

 

2. Masurile aditionale de protectie

In cabinetul sau, dentistul poate aplica pe dinti si pe gingii un gel special sau un "scut" protectiv, pentru a feri cavitatea bucala de efectele albirii. De asemenea, gelurile date de medic pentru acasa sunt testate si respecta anumite norme de protectie.

 

3. Costurile

Metodele de albire folosite acasa sunt mai ieftine decat cele oferite de un cabinet specializat - trebuie sa iei totusi in calcul raportul calitate/pret.

 

4. Proces supervizat sau nu

Utilizarea serviciilor unui cabinet specializat au mai multe beneficii decat cele folosite acasa. In primul rand, dentistul iti poate verifica intreaga istorie dentara si iti poate face o examinare dentoparodontala, punand intrebari si despe eventualele antecedente medicale - avand sanse mari sa determine cauza ingalbenirii dintilor, precum si metoda adecvata de albiree a acestora.

 

Apeland la un stomatolog, vei beneficia de experienta acestuia si va trebui sa vii la control de cateva ori, pentru a verifica daca au aparut semne de iritatie, daca respecti instructiunile sau daca procesul de albire dentara se deruleaza corect. Folosind metodele pentru uz individual, esti pe cont propriu.

 

Cine ar trebui sa se fereasca de albirea dintilor?

Albirea nu este recomandata - sau are mult mai putine sanse de reusita - in urmatoarele situatii:

 

1. Varsta nepotrivita sau sarcina

Abirea nu este recomandata copiilor sub 16 ani deoarece pulpa dintelui creste pana la aceasta varsta. Albirea dintilor pana la acest prag de varsta ar putea cauza iritarea pulpei sau sensibilizarea acesteia. de asemenea, albirea dintilor nu este recomandata nici femeilor insarcinate sau care alapteaza.

 

2. Dinti sensibili si alergii

Persoanele cu dintii sau gingia sensibile, cu gingii cae se retrag sau cu probleme dentare ar trebui sa evite utilizarea solutiilor de albire pana nu primesc unda verde din partea stomatologului. Tot la fel, cei senssibili sau alergici la peroxid (agentul de albire) sunt sfatuiti sa nu foloseasca aceste procedee.

 

3. Boli ale gingiei, smalt erodat, carii sau gingii expuse

Toti cei care sufera de afectiunile enumerate mai sus sunt, in general, descurajati in intentia de a-si inalbi dantura. Cariile se trateaza dupa albire, pentru ca eventualele plombe existente nu se albesc. Ele raman la culoarea initiala pentru ca substanta respectiva actioneaza doar asupra materialului organic. Cariile existente se protejeaza eventual cu un ciment si se trateaza ulterior, alegandu-se o culoare corespunzatoare noii culori a dintilor. In acelasi fel, albirea nu se poate produce in cazul radacinilor expuse, deoarece acestea nu au un strat de smalt care sa fie curatat.

 

4. Coroane, fatete si obturatii (plombe) deja existente

In acest caz, pericolul este reprezentat de portiunile care se vor albi si de cele care vor ramane la fel. Deci, de aparitie inestetica. Acest lucru poate fi insa evitat. Orice procedura de albire trebuie facuta inainte de repararea dintilor, pentru a nu aparea problema albirii neuniforme. intreaba dentistul inainte, pentru a afla ce strategie este bine sa aplici.

 

5. Asteptari nerealiste

Persoanele care se asteapta ca dupa acest tratament dintii lor sa fie de un alb "orbitor" ar putea fi dezamagite de rezultate. Fumatorii trebuie avertizati in special - in cazul lor, albirea va fi limitata, mai ales daca nu se opresc din fumat pe parcursul tratamentului de albire sau dupa ce acesta este finalizat. Ca exemplu, un grad rezonabil de albire - care sa dea impresia de natural, totusi - este putin mai deschis la culoare decat albul ochilor.

 

6. Dinti innegriti

In principiu, dintii galbeni raspund cel mai bine la tratament, apoi cei cu o nuanta maronie si, in continuare, gradul de eficienta a tratamentului scade, dintii cu nuante de gri sau movului fiind cateodata chiar imposibil de curatat. Nuanta de gri-albastrui cauzata de tetraciclina este ceva mai greu de indepartat, uneori fiind necesare chiar si 6 luni de tratament efectuat acasa (ori cateva sedinte la cabinetul stomatologului) pentru o albire acceptabila. Dintii care au pete mai inchise la culoare ar putea raspunde mai bine la altfel de tratamente, pe care este bine sa le discuti impreuna cu medicul tau stomatolog, pentru a alege optiunea cea mai buna - in cunostinta de cauza.

 

Riscuri asociate cu albirea dintilor

Efectele negative cel mai des intalnite sunt cresterea sensibilitatii dentare si aparitia unor mici iritatii ale gingiei, prima fiind intalnita in primele etape ale tratamentului. Ambele efecte neplacute dispar, de obicei, dupa 1-3 zile de la oprirea tratamentului sau de la finalizarea acestuia. Daca folosesti produse pentru albirea dintilor la tine acasa, consulta-ti intotdeauna stomatologul, fiindca el este singurul in masura sa iti dea sfaturi potrivite.

 

Articol realizat in colaborare cu dr. Cosmin Ulman, director asociat, Clinica Trident 

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  13.01.2012 04:15 
albirea dintilor
exista ceva calciu pe care ai putea sa il ie`i dupa ce faci tratamentu de inalbirea dintilor la stomatolog....ceva calciu care sa iti refaca gingilie si dinti
  07.12.2011 22:30 
albire
am inceput sa imi rezolv prbl dentare acum 2 sapt.azi am facut si acea albire profesionala cu lampa,desi au trecut mai bn de 6 ore de atunci am foarte mari dureri cu toate ca am luat cv calmante.astept un rasp va rog.
  04.11.2011 10:49 
flory
buna....eu tocmai fac albirea cu UV,sunt la a2a sedinta si nu va recomand sa o faceti.este enorm de durerossssssssss,foarte ,foarte dureros dupa sedinta,eu iau cate 3 calmante si degeaba,am dureri foarte mari,dak-mi zicea cineva nu credeam pana nu am simtit-o pe pielea mea.si vreau sa stiti ca rezultatele nu sunt cum se vede la televizor,in reviste,nu este deloc asa,imi pare rau ca am inceput sedintele astea si am dat bnii degeaba,mai am si dureri pe deasupra....costul unei sedinte este de 2mil500 si fac 4 sedinte in total 10milioane....nu va recomand.... o sa aveti dureri foarte,foarte mari,junghiuri si calmantele nu-si fac efectul absolut deloc...poate nu ma crede-ti dar kd o sa incercati o sa-mi da-ti dreptate....
  04.09.2011 14:51 
Albirea dintilor acasa
Pentru cei care sunt interesati de albirea dintilor acasa puteti incerca plasturii de la crest.
  26.07.2011 12:12 
si eu vreau sami fac o albire al dintilor...pt ca incept sa mi se faca galbeni....si chear vr sa incerc.....
  04.04.2011 15:54 
ana
NU STIU CUM E MU AM INCERCAT DAR CHIAR AS VREA
  03.03.2011 11:12 
Info
Multumim pentru informatii. Daca sunteti in cautarea unor servicii de   10.02.2011 22:23 
creier
ar fi excelent daca ai acorda atentie si creierului tau, nu doar zimbetului .... sanatos
  07.02.2011 22:58 
spalati-va pe dintzi fratilor ce tot atatea figuri cu lasere si operatzii d albire, etc.. s-a inventat pasta de dinti!!!
  07.02.2011 22:57 
albire intr-un mod natural
salutare l totzi:-* sh eu as dori o albire a dintzilor, insa as alege mai degraba o modalitate pe o cale cat mai naturala, deoarece nu as dori sa am surprize neplacute... astept niste sfaturi. ms frumos :-*:-d :-X
  04.01.2011 00:57 
sunt inebunita de dintii albi
In curind fac 18 ani si in sfirsit plec si eu sa-mi inalbesc dintii...vreau sa am un zimbet pefect,eu am mai fost cu 2ani in urma la medic sa imi spuna de ce am o culoare asa putin galbuie,mi-a zis ca din lipsa de calciu,si ca beau mult ceai si cafea..in fine numi este frica de stomatolog si de abia astept sa scap de aceasta problema...deci fetelor nu ezitati sa mergeti la dentist fiindca eu consider ca un zimbetul sanatos este cel mai important,bafta:*
  30.12.2010 22:10 
cred ca merita
Dimpotriva, fiind o tehnica moderna nu cred ca ar trebui sa faci astfel de probleme. Lucrurile au evoluat destul de mult si cred sincer ca treaba cu smaltul afectat si asa mai departe nu este nimic mai mult decat o prejudecata. Astept vesti de la tine, daca te decizi.
  27.12.2010 14:56 
tehnica ZOOM
Buna, Mi-a recomandat cineva tehnica asta ZOOM (http://bit.ly/hmGSrh) si din ce am citit rezultatul final se obtina dupa doar o ora de tratament. Dat fiind timpul asta scurt in care actioneaza ma gandeam daca este cumva mai periculos pentru dantura?Mi-ar placea sa citesc un articol despre asta. Sunt niste bani pe care vreau sa ii investesc cu cap. Va multumesc.
  21.11.2010 20:43 
DeDe
buna!ma numesc denisa si am 12 ani.Imi puteti si mie spune daca pot sa ma spal pe dinti cu lamaie sau cu sare sau cu bicarbonat daca am aparat denta.Este recomandat persoanelor cu aparat dentar?pentru ca vreau sa am dinti perfecti cand cresc mare:*
  27.10.2010 20:29 
Albire dinti
Eu cred ca fiecare dintre noi isi doreste sa aiba dintii albi, conteaza insa si bugetul de care dispui, daca ai bani mai multi mergi la stomatologie, daca nu ai iti alegi un produs de pe piata. Oricum am vorbit si cu un stomatolog si mi-a zis ca si ei fac albirea cu solutii tot pe baza de peroxid, doar ca fac si periaj si o evaluare a starii de sanatate a dintilor si astfel costul se ridica foarte mult. Mi-am albit si eu dintii cu un gel de pe www.kitalbiredinti.ro si sunt multumita de rezultate, insa conteaza foarte mult periajul zilnic si alimentele consumate pentru a se pastra albul cat mai mult.
  13.10.2010 14:22 
Signal White Now
De la 16 ani deja albire? Eu nu-ti recomand ca la fel am cam facut si eu de mai multe ori si acum mi i-am sensibilizat. Eu mi-am luat Signal White Now, a aparut de curand la noi da o stiam din Franta. Albeste dintii instantaneu dupa un periaj si nu are efect abraziv si nu sensibilizeaza.
  17.09.2010 09:06 
Albirea cu Opalescence
Eu am 16 ani si mi-am facut albire cu Opalescence. M-a costat 2 milioane jumate si sunt foarte multumita. Nu am ramas cu nici o sensibilitate, iar durerile nu au fost deloc atat de mari cum se plang altii. A fost ceva suportabil. Va recomand si voua albirea cu gutiere si gel, pentru ca nu este deloc scumpa si chiar da rezultate bune :*
  16.07.2010 14:03 
albire dinti
Foarte interesant articolul! Parerea mea este ca periajul zilnic este cea mai buna arma impotriva ingalbenirii dintilor si implicit in pastrarea lor albi. Paradoxul este ca la cabinetele stomatologice nu-ti recomanda sa folosesti diverse kit-uri pentru acasa, insa ei folosesc pt albire substante similare cu cele intalnite la gelurile pt albire. Eu am folosit un gel de pe www.kitalbiredinti.ro si chiar a dat rezultate.
  02.07.2010 21:59 
albirea dintilor
Am inkerkat sa imi albesc dintii folosind soda kaustika, dar din pacate am avut niste dureri foarte ingrozitoare de dinti. apoi am incercat cu sare mare si nu am reusit decat sa imi zgarii destul de urat dintii. Imi puteti da un sfat cum pot scapa de aceste sgarieturi? sunt foarte urate. multumesc
  05.06.2010 22:06 
albirea dintilor
Eu am facut albire de dinti dar la cei care nu sunt vitali(adica fara nerv),as vrea sa stiu ce as putea folosi pt albirea si celor vitali?
  06.05.2010 11:59 
opalescence
e foarte dureroasa albirea dintilor cu opalescence, nu o recomand, fiindca desi am luat calmante, nu functioneaza si doare foarte tare...nu cred ca merita
  16.04.2010 20:35 
vad pareri diferite
am vazut aici o fata care are 16 ani fumatoare si vrea dinti albi, ar trebui sa te documentezi ca albirea dintilor este interzisa persoanelor sub 16 ani (inclusiv) pentru ca dintii se dezvolta, uite eu am avut un implant dentar la un canin (k dracu m-a pus sa sparg fistic intre dinti) pentru ca dupa 18-19 ani incepe sa se schimbe forma maxilarului (adik ia forma ca la adulti) cel mai bn e sa va documentati si sa faceti vizite dese la stomatolog si mai lasati fumatu si cafeaua
  18.03.2010 12:42 
...
da,este ok albirea dintilor si eu ma gandeam sa fac una.Dar efectul depinde de sensibilitatea dintilor.Din cauza asta multi dintre noi ne plangem de rezultate negative.O sa incerc inainte de toate un gel colgate.am auzit ca e f. bun.Va mai dau si un sfat,care este eficient.Spalatul pe dinti cu sare.Este foarte bun.
  07.03.2010 21:30 
orezul e solutia
ma intreb de ce negri si asiatici in general au dintii asa de albii? fiind plecat prin europa am avut un coleg de munca de culoare, si imi aduc destul de bine aminte se trezea dimineata ,sa pregatea de munca , dar la prima ora din zii el manca o farfurie buna de orez chiar si gol de multe ori ,necolorat cu ... ma gindesc ca solutia e orezul ,nu cred ca e genetic
  23.02.2010 10:59 
cu lamaia iti trece
bai fratilor eu folosesc doar lamaia iau o lamaie o tai felii si frec dintii cu lamaie si sa vezi ce albi iti iese daca sunt pra galbeni insistati faceti asta in fiecare zi pana cand se albesc ;).....pe bune eu asa fac si sunt foarte albi;)
  02.12.2009 02:43 
Albirea dintilor
Poate va ajuta acest link de mai jos ...sora mea locuieste in USA si chiar merita incercata pasta de dinti Crest si tratamentul de albire.www.albirea-dintilor.com
  13.11.2009 00:23 
tartrul
deTARTrajul curata TARTrul (resturi alimentare care se depun mai ales pe dintii inferiori) daca nu este indepartat, in timp infecteaza gingiile. Trebuie efectuat la 6 luni-1 an. Folosind ata dentara corect, tartrul se depune mai greu.
  30.09.2009 12:44 
hmm
detartrajul nu albeste dintii! detartrajul curata dintii de placa dentara
  11.09.2009 23:42 
albire
nu am inteles nimik din accest mesaj , ma intereseaza detartrajul este indicat pt albire?
  24.08.2009 17:58 
bun articol, multa informatie
albiredinti@yahoo.com sau pe mess, id: albiredinti sa vorbim despre albire!!
  10.08.2009 00:33 
ma chear nu mai stiu ce sa fac
daca am plombe se mai poate folosi albirea dintilor cu laser?
  09.08.2009 03:05 
colgate
buna acum 2 ani am primit de la o prietena un gel colgate de albire a dintilor.Tratamentul consta in aplicarea gelului seara timp de 15 20 min depinde cum il suporti deoarece ai o senzatie de amortire a gingiei.Timp de 12 zile.. am ramas fara cuvinte chiar a meritat am niste dinti atat de albi desi au trecut 2 ani un avantaj probabil e ca nu fumez si asta ajuta mult dintilor.
  15.07.2009 11:18 
...
anul trecut cand am folosit gelul de albire a dintilor peste noapte a fost ok, chiar cand am finalizat tratamentul m-au durut un pic dintii apoi mi-a trecut. anul acesta iar am inceput sa fac acest tratament bine nu de la aceeas firma dar ce e suparator ca m-am trezit cu dureri de dinti chiar la prima aplicare
  15.07.2009 00:15 
albirea dintilor
sall!!!pana in prezent j mie imi era frik d medicii stomatologi j mai ales knd auzeam despre albire k distruge smaltul dintelui,dar nu e asha desi inainte d a efectua acest lucru cel mai bn e sa consulti un stomatolog ptr a nu avea surprize neplacute j mai ales sa renunti la alimentele daunatoare.....in grecia un tratament d albire costa 300 d euro...nu e mult mai ales vazand rezultatul final...pwp
  31.05.2009 08:57 
Exista geluri care se folosesc pentru a usura procesul de albire
Exista geluri cu Fluor care se folosesc concomitent cu albirea dintilor pentru desensibilizarea dintilor cauzata de materialul de albire.Daca faceti albirea cu Opalescense 35% se mai intimpla asemenea fenomene. Noi sfatuim pacienti sa faca albirea cu Opalescense 15% este mai usor pentru ei. Multa sanatate http://www.dentalwest.ro
  16.05.2009 16:22 
albire
eu sunt in a 3-a zi de tratament cu opalescence si deja iau 3 antiinflamatoare de dimineata pana la pranz...si nu pot dormi noaptea de durere..eu care dormeam cate 10h acum abia mai dorm 5...este ft dureros..recomand doar celor care au nervi tari...eu nush daca mai rezist pana la a 8-a zi...apropo..tratamentul e cu gutiere, gel care imi ajunge pt 2 albiri si o pasta de albire..toate la 720 lei...deci e ok...dar nu pretul asta conteaza...ci lipsa de somn..irascibilitatea si durerea continua..:|...
  05.03.2009 21:53 
albire
Am probleme cu dinti de mult timp.Doctorul mi-a spus ca e din cauza alimentatie(mananc mult morcov si cand eram mica rontaiam vitamina C cat mai multa,si luam antibiotice)acestea sunt motivele pentru care mi s-a spus ca dintii o culoare diferita.Mi s-a adus din Franta o apa de gura pe care nu am vazut-o si in tara.nu a costat mult dar se simte si se vede diferenta.nu asa de mult pe cat as vrea dar nu mai am o parere asa de proasta despre mine.Deci parerea mea este ca apa de gura(oricare) este foarte buna mai ales in combinatie cu pasta de dinti.Am folosit gutiera s-au albit dar am avut probleme cu ei la frig si la caldura.Inca nu am bani pt o super albire.Sfatul meu este ca daca nu aveti bani pt ceva foarte costisitor sa incercati asa cu apa de gura si cu pasta de dinti.;)
  16.02.2009 23:00 
despre albirea dintilor
este bun articolul dar daca ai dintii si pusi si ai tai ce pasta de dinti sa folosesti pentru a/ti albi dintii,sau macar pentru a le pastra culoarea ambelor feluri de dinti(ca doar nu poti sa te speli pe dinti separat/sau poti?)
  03.02.2009 16:09 
am dintii mancati de carii
am dintii mancati de carii..se poate scoate caria si sa ii imbrac la loc? daca da cam cat ma costa..am vreo 4 dinti de sus,...
  28.01.2009 19:57 
dintii albi
Eu am dintii putin de tot mai galbui, dar vreau sa-mi fac o albire de dinti si nu stiu care este mai eficient: laserul sau solutiile care se pun pe dinti cu proteze ca la boxerii.
  29.10.2008 14:31 
Fumatul si cafeaua
Buna eu inainte aveam dintii foarte albi; desi ma spal foarte des pe dinti acestia au inceput sa se ingalbeneasca din cauza fumatului si a cafelei.
  27.07.2008 10:53 
Buna
Fetelor in privinta dintilor eu va pot da unele sfaturi care mie mi-au prins bine! Incercati sa va spalati pe dinti cu colgate white de 3 ori pe zi! Iar la final clatiti cu apa de gura colgate plax whitening este o sticluta alba! Folositi o timp de 2 saptamani! Va da rezultate! Eu nu prea am probleme cu dintii ii am suficient de albi dar credeti-ma ca de cand am cumparat apa de gura colgate plax whitening dintii mei sunt mai albi decat erau inainte! Si incercati sa mancati mere! Merele albesc dintii, si bicarbonatul este o solutie la fel ca si zeama de lamaie! Succes
  09.07.2008 15:10 
placa
placa se albeste in clor:)
  25.06.2008 14:28 
ZOPER TARE ARTICOLUL SUNT DIN BUCURESTI SI AM DINTI DESTUL DE ALBI DARA ARTICOLUL MA AJUTAT MAI TARE. MS
  11.06.2008 05:37 
albirea dintilor
Si eu am avut ceva probleme cu dintii... cu toate ca ii spalam din ora in ora in fiecare zi nu puteam sa obtin acel alb pe care mi-l doresc fapt care se datoreaza fumatului si cafeaua pe care o beau zilnic... am incercat o pasta de dinti EMAIL DIAMANT este o pasta fabricata in FRANTA dar se gaseste si in Romania in toate orasele in farmaciile SENSIBLU... si chiar da rezultate folosita zilnic p o durata mai lunga... v-o recomand cu mare placere sa o folositi...si in plus este foarte accesibila ca pret... va rog sa-mi scrieti si sa-mi spuneti daca va folosit... mult succes
  17.04.2008 19:39 
ALBIREA DINTILOR
Dintii mei sunt acceptabili dar sunt putin galbeni, dar nu arata rau ca ma spal de 2-3 ori pe zi, dar o fosta colega de amea, avea dintii ffffffff. galbeni parca erau de mamaliga, si eu sunt foarte multumita ca st asa cum st ei, si mai ales ca ii ingrijesc, conteaza fff mult, inca ceva, stie cineva un tratament bun pt albirea dintilor? Dar sa nu fie costisitor, VA MULTUMESC
  15.04.2008 14:38 
Felicitari
Sunt intru totul de acord cu albirea dintilor. Nu pot sa vad persoane care nu fac nimic pt a se ingriji.
  10.03.2008 17:16 
Lampile de albire
In cabinetul nostru se foloseste de vreo 2 ani o lampa de albire marca Beyond, efectiv NU se compara cu produsele mai ieftine pe care le-am incercat si cu atat mai mult este superioara albirii cu gutiere. Pacientii sunt foarte multumiti si nu apar sensibilitati... Pretul superior este complet justificat, dar sunt impresionat de calitatea acestei lampi Beyond.
  27.02.2008 10:39 
Eu mi-am albit dintii
Mi-am albit dintii cu lampa aceea, laser lumina ce o fi, a durat 30 min a costat 200 euro dar rezultatele au fost uimitoare!!! In prima zi am zambit intruna :)) deci vedeam cu ochiul liber cum se albesc! Nu am avut dureri si nu am ramas cu sensibilitate. Eu am fost foarte multumita! Sunt fumatoare si beau si cafea. Intr-adevar nu vor fi la fel de durata rezultatele ca la cineva neviciat ;)).
  20.02.2008 18:20 
Buna
Daca am doar 16 ani si sunt fumatoare... si as dori sa imi albesc dintii fara riscuri... ce metota as putea folosi? Astept raspuns
  20.02.2008 17:57 
```
Daca sunt fumatoare... am doar 16 ani... pot face ceva pentru a-mi albi dinti, fara a ma expune anumitor riscuri?
  14.02.2008 22:21 
Tot eu
Astept un raspuns...
  14.02.2008 22:17 
Timiditatea
va rog sa ma ajutati, ma confrunt cu o pb foarte mare nu am o respiratie proaspata (uneori chiar urat mirositoare) cum mi-as dori desi ma spal regulat pe dinti cum pot inlatura acceasta pb. Sfatuiti-ma dumneavoastra si scapati-ma de acceasta pb care este ingrozitoare ce as putea face mai sufar si de costipatie este si ea o pb ? Oare printr-un detartraj as putea obtine ceva? Va implor ajutati-ma cu un sfat sau chiar ceva care sa ma duca la rezolvare. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra cu mare interes.
  13.02.2008 18:44 
Frica
As dori sa imi albesc dintii dar nu stiu ce reactii adverse voi avea, dar daca ajung la o culoare mai inchisa a dintilor dupa un timp, desi ai mei nu arata foarte rau sunt acceptabili? As dorii totusi sa stiu cam cat costa un astfel de tratament? VA MULTUMESC.
  12.02.2008 13:36 
Help please
Va rog sa mi dati si mie niste sfaturi ce sa fac? Am fost la dentist sa-mi albesc dinti si dentistul a incercat mai intai pe un dinte si apoi dupa sedinta nu sa vazut nici un rezultat acesta spunandu-mi ca aceea e culoarea mea naturala a dintilor... si pot spune ca este un galbui inchis... ce se poate face in cazul asta? Trebuie sa mi fatetez? Ma rog se poate albi culoarea naturala a dintilor?
  30.01.2008 21:39 
aparat dentar
Daca port parat dentar fix metalic pot sa folosesc gelurile pentru inalbire care se aplica acasa???
  25.01.2008 15:55 
ce sa fac>?
pot sa mi albesc culoarea naturala a dintilor?
  25.01.2008 15:53 
anu asta am vrut sa mi albesc dinti..am mers la dentist...si mno dupa sedinte nu sa vazur niki un rezultat si dentistu m io zis k e kuloarea naturala a dintilor mai pot face cva oare sa mi albesc?helppp pls
  14.01.2008 20:03 
Hy
Ce parere aveti despre fatetele de portelan?
  09.12.2007 15:49 
Buna
Am folosit gel care se pune in gutiere si-l tii toata noaptea...Nu va sfatuiesc! Am dat o gramada de bani pe el si ma dureau dintii ingrozitor de rau....Intr-un final l-am aruncat si am continuat cu periuta.
  23.11.2007 22:57 
Sstiu ca pare ciudat dar e adevarat!
Eu stiti cum mi-am albit dintii??? printr-o metoda fff simpla..am luat scrumul lasat de la o tigara am pus-o intr-un tifon si am frecat bine dintii...incercati!! nu o sa va para rau...;)
  11.11.2007 15:32 
buna
cat coasta sa iti albesti dintii la stomatolog?
  08.11.2007 13:57 
albire nerecomandata
eu personal nu as recomanda albirea dintilor, decat daca sunt probleme majore. eu am inceput cu opalescence...mi-am pus gutiera o singura noapte si a doua zi a trebuit sa iau cateva analgezice...ma durea foarte tare.am fost la stomatolog si mi-a spus sa opresc tratamentul intrucat mi se demineralizasera dintii foarte tare. ca sa nu mai spun ca in ziua respectiva am baut totul cu paiul, si abia am deschis gura, pt ca ma durea in contact cu aerul.asta in conditiile in care eu pana atunci nu stiam ce inseamna dureri de dinti...asa ca...ganditi-va foarte bine daca sunteti dispuse sa indurati atatea dureri, pt cateva nuante mai deschise...
  30.09.2007 23:27 
buna
as dori sa stiu cum pot avea dinti mai albi fara sa cheltuiesc multi bani...daca exista ceva remedii naturiste facute acasa
  26.09.2007 14:52 
hei,
apreciez toate fetele care cauta sa albeasca dintii, o fata , care are o dantura ingrijita, arata mult mai bine si este mai atragatoare !!!!!! E doar parerea mea !!!!!!
  13.09.2007 13:20 
buna
Eu cred ca folosirea unei paste de dinti de calitate te poate ajuta sa-ti albesti dintii treptat...dar eu as vrea sa-mi albesc dintii intr-un timp cat mai scurt...Ce pot face ?...am auzit de o metoda ...cum ca apa oxigenata in combinatie cu o pasta de dinti buna ajuta la albirea dintilor imediata...sau folosirea doar apei te poate ajuta...Este adevarat ? Nu as vrea sa incerc ceva ce as putea regreta mai tarziu...Ast rasp...va rog mult...multumesc !
  26.08.2007 18:48 
am incercat sami albesc dintii cu bicarbonat de sodiu dar mi s umfla gingiile.imi puteti da alte sfaturi d albire a dintilor?
  26.08.2007 18:48 
am incercat sami albesc dintii cu bicarbonat de sodiu dar mi s umfla gingiile.imi puteti da alte sfaturi d albire a dintilor?
  25.08.2007 09:27 
sfat
frica de dentist cred ca este normala si generala. si mie imi este frica de dentist, de aceea ajug acolo numai in cazurile grave. daca este neaparat necesar sa mergi la dentist invinge-ti teama, frica. altfel vei ajunge intr-un punct in care nici macar el, dentistul, nu te va mai putea ajuta.
  22.08.2007 08:12 
problema mea
problema mea mare este,am o alergie la pastile,nu stiu cum sa imi tratez dantura,imi este frica sa may merg la dentist.va rog sa ma ajutati cu un sfat.multumesc anticipat.
  13.08.2007 16:26 
am auzit de tecnica walking bleach pt albirea dintilor devitali..dar nu stiu unde se efectueaza si mai ales costurile..ma puteti ajuta?salut=)
  31.07.2007 21:18 
mda
daca eu mi-am pus niste plombe si acum vreau sa-mi fac o albire de dinti nu se mai poate ?! am fost la un doctor (nu dau numele cabinetului) si nici nu s-a uitat la dinti sa vada daca sunt bolnavi , ci a spus ca nu are rost sa-mi fac albire la varsta asta ( 19) ca mai tarziu o sa am probleme cu dintii ( sensibilitate etc ) . e adevarat ?!
  19.06.2007 00:38 
Cost tratament albire dinti
Sunt medic stomatolog la o clinica moderna din Timisoara. Suntem singurii care promovam un sistem de albire a dintilor bazat pe "puterea luminii" - UV. Aparatul se numeste ZOOM si reprezinta o tehnologie de ultima generatie in estetica dentara si albirea dintilor. Dintre toate metodele existente il recomand datorita performantelor si rezultatelor deosebite. Albirea dentara dureaza folosind acest procedeu, cca 45 minute iar rezultatele sunt imediate. Pretul unei albiri profesionale cu ZOOM costa la clinica noastra doar 700 lei. Pentru informatii suplimentare intrati pe www.albirededinti.ro .
  07.06.2007 17:27 
buna
cam cat costa un tratament de albire a dintilor?
  02.04.2007 10:28 
Opalescence
Eu folosesc Opalescence dar are un mare inconvenient: doare f rau. Daca nu ai nervi de otel mai bine nu risca sa dai 700 ron pe gel si gutiere.
  30.03.2007 08:41 
efect negativ
are sunt efectele negative ale produselor miraculoase de albit dintii? Stiu foarte bine despre un produs care dupa o vreme a ingalbenit dintii pe care tot el ia albit in prealabil.
  29.03.2007 13:36 
o pasta buna
eu obisbnuiam sa ma spal cu sensodine recomandata de medicul stomatolog, pt ca am si dintii sensibili,dar deun am am descoperit un gel de dinti foarte eficient care este si foarte concentrat deci imi ajunge cam 8luni cu 2 periaje zilnic,albeste,rezolva gingivitele, face si detartraj,si este si accesibil la pret
  22.09.2006 17:36 
Opalesance
O pasta foarte buna pentru albirea dintilor este Opalesanceul , care cred ca costa intre trei si patru milioane de lei,si se foloseste cu gutiere speciale.
  01.09.2006 01:54 
e un articol bine scris,la obiect,fara reclame
  24.06.2006 22:11 
dinti albi
din cate stiu eu este foarte bun bicarbonatul de sodiu
  10.04.2006 13:05 
Periajul indispensabil
Modul in care efectuati periajul poate avea ca efect, in timp, retragerea gingiei si aparitia lacunelor la coletul dintilor. Periajul se efectueaza prin miscari verticale, dinspre gingie inspre dinte pt fetele vestibulare(dinspre obraz) si orale(dinspre limba si bolta palatina) si prin miscari circulare pt fetele masticatorii ale dintilor.CU siguranta ca nu periajul superficial va va apara de boala parodontala si de aparitia cariilor, ci in periaj corect efectuat de cel putin doua ori pe zi.
  26.03.2006 00:41 
albirea dintilor,dezvelirea gingiilor
Am citit recent un articol,despre faptul ca periajul prelungit favorizeaza dezgolirea gingiilor, si ca la cina la care se consuma citrice se atenueaza efectul periutei.In acest moment se spunea ca sunt din ce in ce tot mai multi adepti ai acestei teorii.As dori un raspuns al unui specialist.
  23.01.2006 17:31 
o parere
din auzite am aflat ca "bicarbonatul de sodiu alimentar " ar fi indicat pentru albirea dintilor . As dori un raspuns la caeasta intrebare ,poate de la alte persoane care v-au mai scris . Va multumesc .
  19.01.2006 17:48 
Estetica dentara
Am o parere foarte buna si de aici poti invata cat mai multe lucruri noi pr care le voi transmite la randul meu copiilor mei care trebuie sa stie cat mai multe lucruri legate de sanatate
  19.01.2006 17:48 
Atentie la manipulare !
Dintele reprezinta o farmatiune de minerale, fiind un material osos la urma urmei. Albirea dintelui depinde in primul rand de culoarea materialului dintelui [osului], care este stabilit genetic si nu de stomatolog sau de tratamente moderne de albire. Din punct de vedere genetic dintele [materialul osos] poate fi de nuanta laptelui [cel mai fericit caz], cu nuante de galben sau nuante de gri. Un dinte cu nuante de gri sau galben nu va putea fi schimbat prin albire la nuanta de alb culoarea laptelui, si doar diminuarea din intensitatea de gri sau respectiv galben. Tratamentele de albit contin peroxid de hidrogen, ce au ca si reactie rezultarea oxigenului activ ce face astfel decolorarea dintelui si nu ,,albirea dintelui''. Cel mai bun tratament de albire este cu ,,Opalesance'' [cel mai apreciat gel de albire, si cel mai de calitate]. Trebuie sa stiti ca exista si riscuri!!!!!! Decolorarea se poate face gradual pe o scara de la 1 la 5 pe fiecare din nuanta naturala [genetica] a dintelui. Se pate albi cu 2, 3, 4, 5, grade de albire in functie de caz. u cat gradul de albire creste cu atat se vor face mai multe apicari de gel pt albirea dintelui, ceea ce duce la marirea porozitatii smaltului dintelui, si la o vulnerabilitate la substantele colorate. Altfel spus orice contact cu o bautura sau produs comestibil colorat [ceai,cafea,vin,ciocolata,cola]va face dintele sa se ingalbeneasca mai rapid decat s-ar fi intamplat inainte de albirea dintelui, fapt rezultat din marirea porozitatii smaltului dintelui. O albire presupune o restrictie foarte mare ulterioara a alimentelor colorate, sau daca nu, o albire periodica a dintilor pt mentinerea rezultatelor [dar este destul de costisitor]. Ganditiva bine!ori o albire cu consecinte restrictioale de alimente contraindicate, sau albiri repetate destul de des [cu costuri ridicate]. aveti grija la manipulare pt ca intotdeauna v-i se vor prezenta doar avantajele!!![pt ca asta este lumea comerciala si de castigare a banilor din partea clientilor], iar dezavantajele raman sa fie descoperite in viitor. Sa zambiti cat mai larg si frumos.
  19.01.2006 17:48 
daca...
dak am plombe si imi albesc dintii raman la culoarea lor initiala sau nu?
  19.01.2006 17:48 
care e mai intai?
mai intai ar trebui sa imi pun plomba si apoi sa imi albesc dintii sau invers?
  19.01.2006 17:48 
as dori un raspuns
Buna ziua.As dori sa stiu daca afecteaza cu ceva tratamentul de albire a dintilor in cazul cariilor abia incepute..va multumesc.
  19.01.2006 17:48 
intrebare
Buna seara, As dori sa stiu cum se numesc aceste produse si pe care le pot folosi fara a consulta un medic stomatolog? Va multumesc
  19.01.2006 17:48 
in orasul meu exista cabinete?
vreau sa va rog sa-mi spuneti daca in orasul meu Hunedoara se poate face un tratament de albire a dintilor?sau cel mai apropiat oras este?mentionez ca am atat dintii colorati de la tetraciclina luata in copilarie cat si dinti imbracati.astept un raspuns
  19.01.2006 17:48 
Albirea acasa
Am folosit produsul pt. albit acasa si am fost foarte multumita de el.Cum as putea sa-l comand la un pret mai mic, deoarece la cabinetele stomatologice sunt preturile destul de piperate? Mersi
  19.01.2006 17:48 
....
Mi-am adus aminte ca am incercat odata o albire cu produse cumparate din Canada si au inceput sa ma doara gingiile dupa o saptamana,m-am speriat si am abandonat tratamentul.Cred ca am o sensibilitate la gingii ...
  19.01.2006 17:48 
Intrebare pt.dr.Ulman
Daca tot dau atatia bani pentru o albire la stomatolog ce garantie am?...ma refer la cat dureaza...E necesara o noua albire?...peste cat timp?Mentionez ca nu fumez,nu beau cafea sau cola ci am dantura asa genetic.Multumesc
  19.01.2006 17:48 
Albirea dintilor acasa
Ce produse pot folosi acasa pentru albirea dintilor? Ce geluri si benzi sunt recomandate si de unde le pot procura?
  19.01.2006 17:48 
Raspuns pentru Kristina
Albirea profesionala la un cabinet stomatologic costa intre 5 si 7 milioane lei. Indicat este sa faceti un detartraj inainte care ar putea costa intre 1 si 1.5 milioane lei. Exista si un sistem de albire care este gata intr-o singura ora. Costul este in jurul a 500-600 euro.
  19.01.2006 17:48 
Raspuns pentru Andreea
Un detartraj si un air-flow ar indeparta depunerile de tartru si coloratia extrinseca datorata fumatului. Ca pasta de dinti puteti folosi orice pasta care are sistemul "whitening" sau "white". Aceasta va incetini colorarea dintilor. Dar daca aveti dinti mai sensibili (dor la periaj, la apa rece, acru) nu va sfatuiesc sa folositi paste de albit.
  19.01.2006 17:48 
Raspuns pentru Diana
O solutie eficienta pentru albirea dintilor este gelul ce se aplica in gutiere si se poarta noaptea. Are o concentratie mai mica pentru ca sta mai mult in contact cu dintii. Se aplica 5 sedinte pentru fiecare arcada aproximativ 7 ore.
  19.01.2006 17:48 
Sunt fumatoare,va rog sa-mi spuneti ce fel de pasta de dinte(nume specific) ar trebui sa folosec pentru albirea dintilor?Va multumesc.
  19.01.2006 17:48 
pozitiv
in urma cu doi ani mi/am albit dintii cu laserul iar efectul a fost cel la care ma asteptam.nu au fost albul imaculat pe care il vedeam la reclamele tv dar cu siguranta dupa tratament erau vizibil mai albi. acum vreau sa ii realbesc din nou la dentist doar ca am sa incerc proteza de albire. in concluzie daca iti doresti dintii mai albi merita sa incerci
  19.01.2006 17:48 
albire
imi puteti spune un remediu eficient pentru albirea dintilor pe care sa il pot face acasa?va rog raspundeti!bye
  19.01.2006 17:48 
Scepticism
ce am inteles eu din tot articolul asta e ca daca vreau o dantura imaculata o sa capat o sensibilitate a dintilor si a gingiilor, lucru de care ma pot lipsi daca nu voi apela la stomatolog in vederea albirii. nu va hazardati daca nu aveti probleme majore cu nuanta albului dintilor. bye
  19.01.2006 17:48 
Bine
As vrea sa stiu si eu cam cat costa albirea dintilor la un cabinet stomatologic,ca toti spun ca-i scump.
  19.01.2006 17:48 
BuniKutz@
Parerea mea nu conteaza k am proteza :( , si oricum, nu ma mai spal de mult timp pe dinti (cati mai am). PaPa, fanilor ai mei, care estetzi multzi!!1 :). Va pupa buny furtishag
  19.01.2006 17:48 
sal
ma bucur ca cineva se preocupa cu adevarat de albirea dintilor!!va multumim
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie