Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > 3-4 kg pepene verde pe zi,pe langa alimentatia obisnuita, ingrasa? (kmelia)

3-4 kg pepene verde pe zi,pe langa alimentatia obisnuita, ingrasa? (kmelia)

Desigur, consumul suplimentar a aproximativ 1500 kcal/zi ingrasa. 100 g pepene, daca este foarte bine copt, pot sa aduca 40 kcal, iar 4 kg de pepene reprezinta aproximativ 1500 kcal/zi. Ar fi trebuit redusa la maxim alimentatia pe zilele respective.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  25.10.2011 09:00 
JevdPbXrL
Now we know who the sesinble one is here. Great post!
  15.04.2011 18:22 
Un pepene de 4 kg , dar tu pui la socoteala si coaja ? Coaja are mai multa greutate decat continutul asa ca eu nu cred ca un pepene de kg ajunge la 1500 kcal
  18.07.2010 22:11 
gano
incercati cu Ganoderma si Gano Garcinia.
  07.08.2009 23:15 
salut eu am 164 si 70 kg am 23 de ani si de ceva timp cam am pus pe mine de la 58 kg am ajuns la 70 kg .datimi sfaturi cum sa slabesc mai repede. pa
  03.09.2008 00:53 
Eu am reusit
Imi pare rau pentru domnisoara dar nu e nimic pierdut sunt sigura ca exista o rezolvare. Eu am reusit... pana la 16 ani am facut sport de performanta si aveam o silueta de invidiat dar incepand cu varsta de 19 ani am inceput sa iau in greutate si asa am ajuns la 22 de ani cu aproximativ 80 de kg la 1,72. Ceva nu era in ordine am tot dat vina un timp pe faptul ca am facut sport si ca am renuntat brusc dar pe langa asta era vorba si de un stil de viata dezordonat. Sunt o fire gurmanda sa renunt la mancare nu pot asa ca m-am apucat din nou de sport {aerobic} si in 5 luni am reusit sa ajung la 65 de kg. Deci se poate. O sfatuiesc pe domnisoara sa mearga la sala cred ca va da rezultate fara niciun fel de pastile sau ceaiuri pentru slabit... ele pot face mult rau. Succes
  12.08.2008 11:06 
Eroare
Pepenele ca valoare calorica este nula...puteti sa stati linistiti si sa mancati cat pepene verde puteti:X POFTA BUNA!
  30.07.2008 14:42 
Buna
Eu am 1,67 si 52 de kg... am avut 65 inainte dar m-am abtinut destul... ca sa slabesc am renutat la dulciuri, la mancarea gatita gen tocana, sarmale etc. Am inceput sa mananc multe fructe, foarte multe piersici si pepene, banane nu, si nici struguri ca am auzit ca ingrasa, dar nu am mai mancat dulciuri deloc si fac si 50-60 de abdomene pe zi. Ce sfaturi imi mai dati? E bine ceea ce fac? Aaaa... am uitat sa va zic ca am i5 ani.
  29.07.2008 10:47 
Buna
Si eu consum mult pepene pe zi, dar nu mai mananc nimic la masa respectiva. Am zile cand mananc numai pepene verde. Ma ingras? Nu mananc decat o felie la masa si mananca de 3 ori pe zi. Eu urmez si un tratament de slabit recomandat de un endocrinolog cu xenical, regenon, suplesses. Am slabit intr-o luna 6 kg acum nu stiu cat am mai slabit ca trebuie sa-ma cantaresc o data pe luna. Am sa revin pe 15 august si spun exact cat am slabit.
  19.07.2008 15:40 
Am o intrebare... eu am mancat astazi 6 kg de pepene verde si ceva pe langa... Ma ingras atat de tare? :-ss
  20.06.2008 17:47 
Greutatea
Si eu iau in greutate in ultimul timp si nu mananc mult dar sint sigura ca e vorba de probleme endocrine. Doctorii de la Brasov nu prea da tratamente bune pentru boala aceasta. Sau poate nu m-a nimerit pe mine ca n-am dat bani.
  13.07.2007 04:50 
comentariu
Inceteaza sa te mai auto-tratezi si sa faci din tine un cobai pentru toate tampeniile de diete care apar la moda! Inca nu ai inteles ca fiecare este de succes, si poti slabi cu oricare dar nici una nu poate face minunea de a te ajuta sa gasesti echilibrul intre ce consumi si ce arzi ca sa te poti mentine. N-as putea sa te mint spunandu-ti ca esti bine la greutatea asta, dar fiecare avem cate un defect, chiar nu poti sa vezi ceea ce e frumos la tine? Din cele ce scrii eu ghicesc o persoana minunata. Invata sa-ti accepti acest neajuns al supragreutatii si cere ajutorul medicului pentru a slabi un pic. Nu-ti propune sa devii slaba pentru ca asa ceva chiar daca ai sa realizezi nu ai sa poti mentine si ce rost are sa te supui unui chin inutil, dar cu multa rabdare, miscare, ajutorul medicului pentru o alimentatie rationala vei fi bine. Cauta si ajutorul unui psiholog pentru asta si mai ales nu neglija faptul ca te-ai gandit la sinucidere. Asta e grav si ai nevoie de ajutor moral in primul rand. In orice caz sa stii de la mine ca nu merita sa te sinucizi pentru greutate. Traim intr-o societate lipsita de toleranta si te inteleg foarte bine, dar tu trebuie sa consideri ca prin faptul ca ai problemele tale poti de fapt sa oferi altora atat de mult pe plan sufletesc. Sunt sigura ca ce gandesti despre tine cand te uiti in oglinda nu gandesti despre persoane pe care le vezi pe strada si care poate sunt mai grase. De ce nu poti atunci sa fii mai ingaduitoare cu tine? Poate ca cheia fericirii nu sta in numarul de kg ci in cum stii sa te accepti si cum stii sa gasesti alte lucruri frumoase in viata de care sa te bucuri. De ce sa faci o obsesie din asta. Du=te la doctor si simte=te bine stiind ca urmezi sfaturile lui in masura in care poti, nu fi aspra cu tine si aminteste-ti in fiecare moment ca viata ta este foarte pretioasa si nu ai dreptul s-o dispretuiesti! Iti doresc mult succes sa poti sa slabesti un picut si sa te mentii, dar mai intai de toate sa poti sa te bucuri mai mult de viata!
  13.07.2007 04:37 
Greutatea ideala
Pentru domnisoara de 36 de ani, 63 kg si 1 m 60: glumiti nu-i asa? Obeza? Dupa ce norme? E adevarat ca toate tabelele or sa va arate cu mai mult sau mai putin peste "greutatea ideala", dar pe vremea parintilor mei la 1 m 60 ideal era 60 k sau pentru femei 58. Cred ca asta este de fapt realitatea, iar toata propaganda si imaginile Hollywood nu fac decat sa distruga imaginea de sine a atator tinere care de altfel sunt normale. Sunt o femeie de 53 de ani, proprotia mea dintre inaltime si kg este muuuul mai mare, eu as vrea sa am 63 kg desi sunt mai mica de statura. Ascultati sfatul meu: eu mi-am pierdut tineretea crezand ca nu am o silueta acceptata de societate, si din cauza a catorva kg in plus (eram mult mai slaba atunci, cam ca tine acum) am lasat sa treaca viata pe langa mine fara sa ma bucur de ea din plin, tot incercand sa slabesc, tot sperand, tot amanand sa fac lucruri pe care mi le-as fi dorit de frica sa nu fiu ridiculizata de altii, am tot amanat multe lucruri, iar acum singura mea concluzie este ca daca aveam grija nu de numarul de kg ci de imaginea mea de sine si de cat de multumita si comfortabila ma simt cu propriul corp, as fi avut o viata mult mai buna si probabil ca fiind mai activa nici macar nu m-as fi ingrasat mai mult. Uita-te bine in oglinda, invata sa apreciezi si sa placi ceea ce vezi in oglinda, nu te mai critica si nu apleca urechea la reviste, filme sau cei din jur. Singurul tau moment de glorie este: ACUM. Bucura-te de viata ca trece incredibil de repede. Esti bine cum esti. Si daca chiar vrei sa faci ceva pentru greutatea ta, scopul tau sa fie ca printr-o alimentatie sanatoasa si mult exercitiu (dansul si maturatul sunt si ele forme de exercitiu fizic) sa te mentii de fapt asa cum esti acum. In fiecare an intre luna Septembrie si Decembrie toti oamenii se ingrasa cam 2-4 kg, e un mijoc natural de protectie a corpului contra frigului care va urma, nu poti combate acest instinct care exista undeva in fiecare celula din noi. Dar daca reusesti in aceasta perioada si apoi pe toata perioada iernii si sa cantaresti tot 63 kg in primavara, esti cineva si ar trebui sa te consideri castigatoare in cursa asta in care toti suntem prinsi. Iti doresc success, si uita cuvantul "dieta". De fapt aici in strainatate ultima "dieta" se cheama "nici o dieta" si exista exact aceasta explicatie a fenomenului prin care tot incercand sa slabesti de fapt nu faci decat sa-ti distrugi metabolismul si sa te pornesti pe o cale ireversibila a obezitatii morbide. Te rog gandeste-te la mine, la varsta mea si la parerea mea de rau ca nu am stiut sa apreciez la vremea respectiva ceea ce am avut si pentru ca am fost nemultumita si am tot incercat sa devin altfel, am ajuns mult mai rau cu greutatea. Succes, mult succes in mentinerea greutatii si in intr-o imagine pozitiva despre tine. Esti frumoasa asa cum esti, iar cine nu vede acest lucru nu merita atentia ta.
  21.06.2007 19:32 
o parere..
Imi pare foarte rau de situatia in care se afla dra, desi spune ca este o fata isteata si harnica.Obezitatea este un stres si pentru mine.Am 36 de ani, 63 kg si 1.60 inaltime.As vrea sa slabesc, dar imi e foarte greu.Cand ajung acasa de la birou, maninc si seara inca odata.Nu fac miscare, nu merg pe jos ca ma dor picioarele, dar....vreau sa slabesc.Acum 6 ani avema 44 kg, zburam si ma simteam ok, acum ma misc mai greu.Nu am vointa si cred ca nu putem face nimic fara ea.O seara placuta.
  08.02.2007 09:22 
buna ziua
Am o mare problema cu greutatea de vreo 6 ani.IN 2003 AM SLABIT in 3 luni 22 de kg ,dar din cauza abuzului de ceai am facut interocolita acuta,pe urma m-am ingrasat din nou mai rau,atunci aveam 99 de kg si ajunsesem la 76 dupa dieta mea draconica si acum am 103.Am 25 de ani 1,73 si 103kg,incerc sa slabesc,insa nu e de ajuns,lucrez ca dadaca si acolo gatesc foarte des pt familie,pe urma acasa la fel,prietenul meu e la fel de gras,el are 1,85 si 117kg,iar eu azi tin dieta maine la fel,dar in zuia urmatoare tre sa dau cu tifla dietei,apoi zic ca iar ma apuc si ma invart in acest cerc de ma ia dracu...am fost la o dr.diabetologa si mi-a dat un meniu dar nu am ambitie ,nu stiu ce sa fac....ea ma asteapta la cosult la jumatatea lui februarie inceputul lunii martie si mi-e rusine caci iar o sa fiu ca data trecuta tot de 103 kg,ma gandesc oare am sa raman toata viata asa?Eu am avut si probleme cu psihicul,am incercat sa ma sinucid de vreo cateva ori,si de cand sunt cu baiatul asta eu ma-m ingrasat f mult,e drept nu ma mai gandesc la moarte si la tentative dar m-am ingrasat ffoarte mult,cand l-am cunoscut aveam 72 de kg nici atunci nu eram slaba dar acum sunt cat un sifonier,sunt disperata,am 25 de ani in curand ,si simt ca toata viata mea e data peste cap!nu mai exista sperante?exista o opertie de miscorare a stomacului,stiti cumva cat costa si daca imi este indicata?Va rog din suflet satuiti-ma ca nu mai stiu ,sunt la pamant si cu nervii,pt ca visul meu nu a fost sa am grija de copiii altora,dare singurul job care-mi aduce un venit mai bun ,si un loc unde nu se cere sa fii slab,sunt o fata muncitoare si vb 2limbi straine proasta nu sunt dar nu e suficient,peste tot e nevoie sa arati bine iar eu sunt atat de grasa,si nu sunt in stare sa schimb asta.Orice sfat,indrumare imi vor fi de folos,va multumesc din suflet!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie