Imprimat de la http://www.topsanatate.ro la data 26.04.2024.
Adresa articolului este http://www.topsanatate.ro/articol/maine-este-ziua-nationala-a-infertilitatii-29799.html
Imedia Network. Toate drepturile rezervate.

Maine este Ziua Nationala a Infertilitatii

26.11.2009

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii infertilitatea este considerata o problema de sanatate care afecteaza aproximativ 15% dintre cuplurile de varsta reproductiva. si in Romania studiile confirma ca 1 din 6 persoane sufera de o forma sau alta de infertilitate.

In urma studiilor efectuate la nivel mondial, s-a constatat o tendinta crescatoare accentuata a acestei afectiuni. Inclusiv in tara noastra numarul cuplurilor infertile este in crestere.

Asociatia Embriologilor AER a aparut tocmai ca urmare a necesitatii de stabilire si consolidare a unei forme organizationale care sa sustina si sa urmareasca rolul global fundamental al embriologiei - si mai ales al embriologului - ca specialist, in domenii ca: reproducerea umana asistata, cercetare medicala sau bioetica.

De Ziua Nationala a Infertilitatii membrii Asociatiei Embriologilor AER vor oferi informatii si suport tuturor celor care au nevoie. De asemenea, cu aceasta ocazie ii poti intalni pe membrii asociatiei AER si pe viitoarele mamici si viitorii tatici care iti vor impartasi experienta lor. De asemenea vor fi prezente cele mai importante nume din reproducerea umana asistata, iar evenimentul v-a avea loc in urmatoarele locatii: Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara.