Vitamina C plus grasimile cauzeaza cancer

Cand grasimile sunt prezente in stomac, vitamina C se transforma din agent anticancerigen intr-un posibil dusman care mareste riscul de malignitate.
Un grup de cercetatori scotieni a analizat modalitatea in care se desfasoara interactiunea dintre vitamina C cu lipidele (grasime) din stomacul superior, care este mult mai vulnerabil la transformarea maligna a leziunilor precanceroase si dezvoltarea tumorilor. Expertii s-au concentrat asupra nitratilor, prezenti in saliva si alimentele conservate. In timpul procesului de digestie, acestia se pot transforma (in conditii de aciditate ridicata) in agenti cancerigeni numiti nitrosamine. In general, vitamina C inhiba aceasta transformare si-i converteste in oxid nitric.


Noutatea studiului consta in faptul ca atunci cand nitratii si vitamina C se intalnesc intr-un mediu cu 10% grasime, vitamina C stimuleaza productia nitrosaminelor, cauzatoare de cancer.

In concluzie, cercetatorii sustin ca studiul explica de ce suplimentele de vitamina C nu au un succes semnificativ in reducerea riscului de aparitie a cancerului.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Udangiu Lina pe 13 Sep 2007, 18:04
    Cerinte....!

    Este adevarat,citim tot felul de articole ,nu stim cum sa aplicam in practica unele recomandari . Caut de mult un tabel cu alimente de baza (carne ,peste ,oua ,lactate.vegetale ,fructe ,etc.)care sa contina;cant./100gr/cant de carbohidracti ,lipide si vitamine ,etc. Daca aveti astfel de tabel ,rog publicati-l ,ca mine sunt multe persoane interesate si ne veniti in ajutor si participati cu o particica la sanatatea celor interesati. Multumesc anticipat,cu respect ,Lina Udangiu

    0
    0

  • iulia pe 13 Sep 2007, 10:36

    am auzit ca si usturoiul mancat in cantitate mai mare provoaca cancer .ce mai mancam in ziua de azi???

    0
    0

  • CARMEN V pe 12 Sep 2007, 15:35
    de unde ati copiat articolul?

    asa si? ce am inteles noi de aici? trebuie sa ai studii in domeniu medical pt a intelege ce scrieti voi aici.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod