Varicela sau varsatul de vant

Varicela sau varsatul de vant "este o afectiune infectocontagioasa provocata de virusul varicelo zosterian," explica dr. Mihai Mariana, medic primar pediatru. Este o afectiune foarte contagioasa, intalnita frecvent la copii (face parte din bolile infectioase ale copilariei) mai ales in perioada iarna-primavara. La adulti, boala apare mai rar, insa este si mai severa. Un copil sanatos care face varicela dobandeste imunitate pe viata impotriva acestei boli. Virusul insa, nu este complet eliminat si poate persista in stare latenta in ganglionii nervosi.
Varicela sau varsatul de vant "este o afectiune infectocontagioasa provocata de virusul varicelo zosterian," explica dr. Mihai Mariana, medic primar pediatru. Este o afectiune foarte contagioasa, intalnita frecvent la copii (face parte din bolile infectioase ale copilariei) mai ales in perioada iarna-primavara. La adulti, boala apare mai rar, insa este si mai severa.  

Un copil sanatos care face varicela dobandeste imunitate pe viata impotriva acestei boli. Virusul insa, nu este complet eliminat si poate persista in stare latenta in ganglionii nervosi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • culda gabriela pe 30 Dec 2010, 22:04
    varicela

    si fetita mea are varicela de 9 zile bubitele sau uscat dar de 3 zile este infundat nasul nu tuseste si nu are alte simtome este o reactie la varicela?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod