Vaccinul anti-HPV, Gardasil, poate fi de folos si barbatilor

Gardasil, vaccinul impotriva infectiei cu papilomavirus uman (HPV), poate ajuta la prevenirea negilor genitali la baieti si barbati.
Acest lucru il arata rezultatele unui studiu efectuat recent si prezentat la intalnirea anuala a Organizatiei Europene de Cercetare a Infectiilor si Neoplaziilor Genitale (EUROGIN).

Desi acest vaccin este recomandat femeilor pentru a preveni infectarea cu HPV, acesta poate fi folositor si barbatilor, acestia fiind si ei afectati de HPV. La barbati, virusul poate provoca negi genitale, cancer anal si cancer penil.

Studiul a fost efectuat pe un grup de 4.065 de barbati cu varsta intre 16 si 26 de ani.
Acestia au primit 3 vaccinuri cu Gardasil sau placebo, pe o perioada de 6 luni. Participantii care au primit vaccinul Gardasil au prezentat un risc cu 90% mai mic de a face negi genitali.

Nu au fost raportate efecte secundare serioase in legatura cu administrarea vaccinului Gardasil, desi acesti participanti au prezentat mai multe reactii la locul injectiei.

Studiul a fost finantat de compania care a scos pe piata vaccinul Gardasil, Merck.

Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) nu a aprobat inca folosirea acestui vaccin la baieti sau barbati.
Compania Merck planuieste anul acesta sa ceara aprobarea FDA pentru utilizarea Gardasil la baieti si barbati cu varste cuprinse intre 9 si 26 de ani, pentru prevenirea negilor genitali.

Sursa: WebMD.com

Articole utile:
Vaccinul anticancer: bun sau rau pentru fetita ta?
A inceput vaccinarea anticancer. Tu ce parere ai?
Vaccinul nu are niciun efect secundar? Sigur?
Medicii de familie sustin vaccinare impotriva HPV
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mircea pe 29 Nov 2008, 23:30
    Ce nu face Big Pharma pentru cativa dolari in plus?

    Studiul a fost finantat de compania care a scos pe piata vaccinul Gardasil, Merck - Asta spune cam tot ce era de spus...

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod