Tu cata atentie acorzi stilului tau de viata?

Actiunea „Lantul Culorilor” face parte din prima faza a „Programului pentru un stil de viata sanatos” si isi propune sa ajute la constientizarea stilului actual de viata al romanilor.
Primele panglici colorate din „Lantul Culorilor” au fost legate astazi de cei patru stalpi montati in Parcul din Piata Unirii din Bucuresti. Trecatorii au fost invitati sa aleaga panglica care se potriveste stilului lor de viata si sa o prinda de stalpul corespunzator culorii alese. Astfel, culoarea rosie este pentru cei sedentari si mancaciosi, culoarea galbena pentru cei care incearca sa manance echilibrat si sa faca miscare, culoarea verde pentru cei activi si atenti la alimentatie si culoarea neagra pentru cei indiferenti si nepasatori.

„Programul pentru un stil de viata sanatos” este o campanie sociala al carui scop este sa ne atraga atentia asupra alimentatiei dezechilibrate si a lipsei activitatii fizice si sa vina cu alternative sanatoase, la indemana tuturor, pentru un stil de viata sanatos, cu putin din fiecare si multa miscare.
A fost lansat in 2008 cand un grup de companii din industria alimentara si a bauturilor racoritoare, membre ale IAA, alaturi de CNA au lansat o campanie nationala de educare cu privire la un stil de viata sanatos, prin cele doua componente ale sale: nutritie echilibrata si exercitiu fizic.

Prof. Dr. Dan Mircea Cheta, Presedintele Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa din Romania, atrage atentia ca alimentatia dezechilibrata si sedentarismul reprezinta componentele esentiale ale asa-numitului „stil de viata nesanatos al omului modern.
Alaturi de acestea trebuie incluse fumatul, poluantii, stresul, excesul de alcool si de alte substante periculoase, abuzul de medicamente, dezechilibrul spiritual si moral. In ansamblu, stilul de viata nesanatos constituie o cauza majora a multiple tulburari si boli, care ameninta insasi existenta biologica a speciei umane. Iata de ce este timpul sa luam atitudine si sa aducem schimbari pozitive la modul în care traim.”


„Lantul Culorilor”  se va desfasura pe o perioada de doua saptamani, intre 23 iunie – 5 iulie 2009.
In paralel cu actiunea din Parcul Unirii, va mai avea loc o campanie de sampling cu bratari colorate care corespund celor patru stiluri de viata. Promoterii vor imparti bratarile pe strazi, in pietele centrale, la metrou, in parcuri si mall-uri. O echipa a Lantului Culorilor va ajunge si in mai multe cladiri de birouri din Bucuresti, pentru a-i ajuta pe angajatii cu un program incarcat sa aleaga una dintre cele patru culori. O componenta importanta a acestui program este site-ul www.putindinfiecare.ro unde vizitatorii sunt invitati sa aleaga pictograma cu omuletul de culoarea care se potriveste stilului lor de viata, sa citeasca ultimele noutati din campanie, dar sa se si informeze despre ce inseamna un stil de viata sanatos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod