Trateaza-te acasa de tuse!

Prin tuse corpul elimina substantele straine si mucusurile care se acumuleaza in plamani si pe caile respiratorii. Tusea prin care se colecteaza aceste mucusuri si substante straine din organism nu trebuie sa incerci sa o tratezi. Uneori, insa tusea capata aspecte severe care te impiedica sa mai respiri, si, astfel, ii poate contamina si pe ceilalti, iar acest tip de tuse trebui imediat tratata. Tratamentele facute in casa te pot ajuta sa te simti mai confortabil cand ai probleme de sanatate din cauza tusei.
Tratamente pentru adulti
 
1.Hidratarea este primul pas pentru tratarea cat mai rapida a tusei, deoarece lichidele pot ajuta secretiile pielii si previn iritaritariile gatului. Tusea uscata, seaca poate fi tratata cu ajutorul ceaiului din flori de tei, suc de lamaie si 1-2 lingurite de miere. Pentru copiii care au mai putin de 1 an este recomandat ca ceaiul sa nu fie indulcit cu miere.
2.Dropsurile de tuse pot fi de mare ajutor pentru a calma iritatia gatului, insa de cele mai multe ori exista riscul ca acestea sa nu aiba vreun efect pozitiv in tratarea tusei.
3.Inceteaza sa mai fumezi si renunta la orice fel de produse din tabac, mai ales atunci cand tusesti.
4.Iritantii, cum ar fi fumul de tigara, praful sau alti poluanti, trebuie evitati. Daca acest fapt este aproape imposibil poarta o masca pentru a te feri sa inhalezi acesti poluanti. Exista mai multe masti de fata pentru a ne feri de poluanti, motiv pentru care este indicat sa consultam un medic de specialitate pentru a ne sfatui care dintre acestea dau rezultate optime in scurt timp.
 5.Aciditatea stomacului trebuie, de asemenea, controlata deoarece contribuie la agravarea problemelor de tuse.

Preparatele pentru tuse
te pot ajuta sa scapi de tuse, insa trebuie sa te feresti de medicamente care sunt recomandate pentru mai multe simptome.  Persoanele de specialitate ne recomanda sa ne tratam pentru fiecare simptom in parte.


Sunt doua tipuri de de medicamente care previn tusea: expectorante si reprimate.

Expectorantele actioneaza delicat asupra mucusului si usureaza eliminarea acestuia, atunci cand nu ai o tuse seaca. Foloseste expectorante daca ai o tuse, care produce un mucus vascos, si intampini dificultati de respiratie atunci cand tusesti. Nu trebuie sa depinzi la nesfarsit de un expectorant din cauza mucusului delicat, lichedele, mai ales apa, sunt indicate sa se consume din abundenta.

Reprimatele controleaza sau inhiba reflexul de tuse si functioneaza cel mai bine in cazul tusei uscata, care te tine treaz. Totodata, acestea trebuie folosite cu precautie, deoarece, de exemplu nu trebuie sa ne tratam de o tuse care colecteaza mucus inca din primele zile, ci numai dupa ce aceasta a devenit suparatoare. Tusitul este folositor deoarece aduce mucusul de la plamani si ajuta la prevenirea infectiei bacteriene. Oamenii cu astm si alte probleme ale cailor respiratorii trebuie sa tuseasca. Pentru adiministrarea celui mai bun reprimat este indicat sa consulti un medic.

Studiile au demonstrat ca medicamentele pentru tuse nu funtioneaza foarte bine, unele dintre aceste medicamente pot cauza probleme de sanatate, daca le folosesti un timp indelungat sau daca iei mai multe decat a prescris doctorul.
Este important sa-si administrezi corect medicamentele si sa le tii departe de mana copiilor, prevenind, astfel, adiministrarea lor accidentala.


Mare grija la preparatele pentru tuse


Preparatele pentru tuse pot cauza probleme persoanelor care au deja probleme de sanatate, cum ar fi astm, insuficienta cardiaca, tensiune arteriala sau glicemie. Preparatele pentru tuse pot, de asemenea, sa interactioneze cu alte medicamente, sedative sau calmante, si sa se influenteze reciproc producand reactii adverse in organism. Citeste cu atentie instructiunile de administrare ale medicamantelor sau intreba farmacistul sau doctorul pentru a te ajuta sa urmezi tratamentul corespunzator.

Foloseste cu precautie preparatele pentru tuse daca ai depasit varsta de 60 de ani sau daca ai probleme respiratorii cronice. Citeste prospectele pentru a afla ceea ce iei. Unele preparate impotriva tusei contin un procentaj ridicat de alcool, iar altele contin codeina. Acestea nu sunt singurele substante nocive pentru organism, motiv pentru care trebuie sa ceri sfatul farmacistului.  
Nu lua medicamentele care au fost prescrise unei alte persoane.  


Tratamente pentru copiii

Tratamentul unui adult este cu totul altul decat cel al unui copil, motiv pentru care trebuie sa urmezi indicatiile de administrare a medicamentelor impotriva tusei la copiii, si mai ales sa respecti intervalul de timp la care se administreaza medicamentul respectiv.


Daca copilul tau are o puternica criza de tuse peste noapte, il poti ajuta sa respire mai bine:
  • tinandu-l strans la piep intr-o pozitie care sa-l calmeze;
  • incercand sa-i distragi atentia cu ajutorul cartilor sau a unui joc;
  • mentinad linistea, cat se poate de mult, in incaperea in care sta copilul;
  • foloseste in camera in care sta copilul un vaporizant rece care sa dea senzatia de umiditate in aer. In vaporizant trebuie sa agaugi pe langa apa rece si cateva picaturi de parfum, niciodata apa calda. Tine-ti copilul la piep, si lasa vaporii de apa rece sa vina direct pe fata copilului tau. Daca nu se vede vreo imbunatarire, du-ti copilul in baiei si da drumul la dus pana se fac aburii. Inchide usa si stai in baie pana cand copilul respira cateva minute aerul innabusit. Nu lasa copilul sigur in baie, deoarece se poate opari cu aburi sau cu apa fierbinte. Daca nici aceasta experienta nu are succes, imbraca repede copilul si du-l afara in aerul racoros al noptii.

Nu adiminstra pastile de tuse sau alte medicamente copiilor care au mai putin de 2 ani, inainte de a fi consultati de un medic. Daca doctorul ii prescrie medicamente, asigura-te ca vei urma ceea ce acesta te sfatuieste. Nu-ti trata copilul cu antibiotice sau alte medicamente care au fost prescrise altor persoane, deoarece s-ar putea sa nu dea rezultatele asteptate.


Medicamente pe care le poti cumpara fara prescriptie medicala:
  1. Aspirine
  2. Ibuprofene
  3. Acetinofene
  4. Anti-inflamatorii

Sfaturi sanatoase

Asigura-te ca respecti aceste sfaturi atunci cand urmazi un tratament, care nu a fost prescris de catre un medic de specialitate:

Nu lua un medicament la care ai facut alergie in trecut.
Nu lua mai multe medicamente decat iti recomanda doza.
Citeste cu atentie si urmeaza modul de administrare al medicalemntului.
Aspirina nu se administreaza niciunui tanar mai mic de 20 de ani pana nu este recomandata de catre medic.
Daca ai fost avertizat sa eviti un medicament, suna doctorul de familie inainte de a-ti administra prima pastila.
Daca esti sau ai putea si insarcinata, nu lua alt medicament decat acetaminophen, pana nu vorbesti cu medicul.
 

Comentariile 1-50 din 68

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Liliana_daisy pe 24 Feb 2017, 11:59
    pastile efervescente

    Scrieti multe despre Prospan. Imi place si mie, dar nu am timp de inhalatii si nici nu pot purta borcanelul de sirop cu mine. Eu folosesc varianta pastile efervescente si mi se par la fel de bunicele.

    0
    0

  • LimonadaMenta pe 2 Feb 2017, 10:11
    picaturi Prospan

    Fetelor, voi cite picaturi de Prospan folositi?Medicul a zis sa incep cu citeva ca ulterior sa ajung la 15. Pentru mine era ff eficient si cu 10 picaturi si sunt curioasa daca pot continua asa. Mersi

    0
    0

  • Raluca pe 26 Dec 2016, 08:41
    tuse

    Nepotica mea tusea de vreo 3 saptamini, pina am inceput sa facem inhalatii cu picaturi Prospan. In citeva zile s-a ameliorat, iar inca peste vreo 2 zile a trecut cu totul. Suntem foarte bucurosi.

    0
    0

  • Sorina pe 26 Dec 2016, 00:46
    tuse Prospan

    Da, am incercat si eu Prospan pentru prima oara anul trecut si vreau sa zic ca desi se considera un remediu pe baza de plante pe mine m-a ajutat destul de rapid.

    0
    0

  • valea pe 19 Apr 2016, 23:03
    tusa tusa tusa

    Nu uitati de ceapa si usturoi cu miere, siropul de patlagina si siropul Prospan. sunt the best of the best! si nimeni nu o sa ma contrazica. nu cheltuiti banii pe diverse preparate, luati siropul Prospan doar. restul le puteti face acasa rapid. au efect antiinflamator, antiseptic si emolient.

    0
    0

  • alexei pe 30 Mar 2016, 23:52
    ceapa,usturoiul

    Siropul de ceapa, usturoi cu miere poate trata raceala la fel de bine. La fel la recomandarea medicului folosesc adaugator si siropul Prospan pe baza de iedera. Foarte bun pentru tusa seaca si umeda. calmeaza rapid tusa si e tolerat foarte bine inclusiv de copii.

    0
    0

  • ana pe 11 Mar 2016, 22:07
    natura

    Cel mai bun tratament este cel natural. Eu folosesc la recomandarea medicului de familie siropul de mugure de pin si siropul Prospan, pe baza de frunze uscate de iedera. Este foarte bun si pentru tusa seaca si pentru cea productiva.

    3
    0

  • elamy pe 16 Feb 2016, 02:03
    tusa

    Adriana, acum sper ca nu esti fumatoare, astfel ar fi alte cauze la tusa sa. Eu ti-as recomanda amestecul de lapte cald si miere, unt; precum si siropul Prospan. acesta il poti face cu eucalipt si mentaca si inhalatii. Noua ne-a recomandat medicul de familie si asa am scapat de raceli pana acum.

    3
    0

  • Adeleine pe 30 Dec 2015, 14:16
    sirop expectorant

    Alina, pentru copii de pina in 2 ani, inclusiv si pentru bebelusi, medicul pediatru ne-a recomandat sirop Prospan pe baza de iedera fara coloranti si conservanti, dar destul de bun la gust, astfel incit copiii il beau cu placere. Noi am mai incercat si frunze de varza cu miere puse in zona toracica care au avut un plus de efect atunci cind tusea era la faza incipienta. Mult succes si rabdare pentru ca efectele vin incet dar sigur!!!

    3
    0

  • andreea pe 13 Nov 2014, 12:54
    tuse de orice fel

    se caramelizeaza 6 ling de zahar se stinge cu o cana cu apa,se adauga 1 frunza de dafin ,1 nuca sparta pe jumatate(miez si coaja),o ceapa mica cu tot cu coaja ,o lingurita de chimen se fierbe 10 min de cand da in clocot.se acopera si se lasa la racit ,se strecoara si se pastreaza in frigider se iau cate 5 lingurite intre mese ....multa sanatate

    5
    0

  • Adriana pe 20 Feb 2014, 08:49
    tuse seaca persistenta

    Am tuse seaca de 1 an de zile si senzatia de gat iritat, am incercat o multime de medicamente, dar degeaba. Ce tratamen ma sfatuiti sa urmez? va multumesc!

    38
    17

  • papusata pe 20 Sep 2013, 20:59
    tratament "babesc" pentru tuse

    Nepotelul meu de 4 ani si 7 luni tuseste fff tare de 3 zile, are o tuse seaca dar foarte tare si ii scutura tot corpul cand incepe. I-am dat sirop de tuse, la recomandarea medicului, fara niciun rezultat, asa ca am trecut pe tratament "babesc", un cartof dat pe razatoare, stropit cu putin otet, legat in fular si infasurat la gat, cei de nuci (am fiert 5 nuci sparte, cu coaja, intr-o oala cu 2 litri de apa) indulcit cu miere si baita calda la picioare in care am pus sare de sac, o mana. Deja se vad rezultatele ;)

    32
    11

  • andreea pe 15 Sep 2013, 19:09
    tuse convuliva

    am un baietel in varsta de 2 an de 2 zile tuseste foarte rau in special noaptea pana varsa iam dat sirop tus end naturist dar degeaba am incercat si cu prospan dar tot degeaba nu stiu ce sai mai dau va rog ajutatima acum incerc ceai de cimbru cu miere. cine poate sa ma ajute ma gaseste pe canda@andreea.com

    24
    2

  • Ana pe 7 Apr 2013, 10:30
    Tusea uscata

    Am fetita si sotul care tusesc de 2 zile , avand o tuse seaca . Ce ceaiuri imi recomandati ?

    37
    12

  • sandu pe 28 Mar 2013, 22:15
    SPECIAL PT.GIGI

    SA-TI FIE RUSINE,ESTI UN NESIMTIT;DACA NU POTI AJUTA SEMENII CE CAUTI AICI?ESTI UN NEMERNIC FARA EDUCATIE .CUM INDRAZNESTI SA RAZI DE UN SUFERIND RECOMANDANDU-I ZEAMA DE CLOPOT?CAND AI SA MORI TU OR SA MUTEASCA CLOPOTELE,DERBEDEULE

    30
    13

  • Andreea pe 18 Mar 2013, 17:24
    tuse seaca persistenta

    Buna,as vrea sa stiu cum pot scapa de tusea seaca persistenta acasa fara medicamente.Ma puteti contacta pe adresa de email andychristina72@yahoo.com.VA ROG SA MA CONTACTATI,am nevoie urgent de niste sfaturi.MULTUMESC!!!...

    29
    4

  • elena pe 13 Mar 2013, 06:50
    tuse seaca

    Am auzit la un episod din Dr.Oz: 1 Lingura mare miere 1 lingura mare otet mere (orice otet ) 2 linguri apa 1/2 lingurita cayenne pepper( ardei rosu pudra) Amesteci bine si bei cite o lingura cind simti ca-ti vine tusea. La mine si-a facut efectul. Incercati. Nu este pentru copii sper sa va ajute

    34
    9

  • Mihaela pe 3 Mar 2013, 22:19
    eu nu pot gasi nimic ptr tuse

    buna daca putiti sami daiti si mie informatii ptr tuse va rog sami spuneti

    16
    0

  • dana pe 23 Oct 2012, 22:39
    leacuri pt un uncopil de 10 luni jumate

    salut as dori sa ma ajutati pt baetelu meu de 10 luni jumate a avut pliomonie si de atunci imi raceste mereu as dori sa mi spuneti ce pot sai dau pt guturai si tuse eu iam facut frecti cu otet indoiat cu apa si ceaiuri ce ias mai putea da multumesc.

    13
    0

  • galea pe 15 Sep 2012, 17:18
    tusea la copii mici de 4 luni

    am o fetita de 4 luni si a inceput sa tuseasca de o zi ii dau sirop de patlagena si nas vrea sa administrez antibiotice dar cu acest sirop nu prea o ajuta

    23
    4

  • nicoleta mancas pe 20 Aug 2012, 13:13
    inceput de aprindere si tusa seaca

    as dori sa ma poata ajuta cineva cu bolile astea,am doua fetite gemene de 11luni si doctorita de familie mi-a spus ca au inceput de aprindere,si facem tratament de 3 saptamani dar nu sau vindecat deloc foarte multe antibiotice au luat dar tot degeaba,ce ma sfatuiti sa mai fac ma-m saturat,si nici nu prea mananca de la atatea antibiotice le intoxic,raspundetimi cat mai urgent va multumesc pentru sfaturi!!

    37
    5

  • laura cojan pe 12 Apr 2012, 22:29
    tuse persistenta

    va salut cu respect!am un baietel de 5 ani si de 2 ani de zile ne luptam cu o tuse care nu mai trece.ia singulair face aerolin flixotide si seretide.nu ne trece.nu stiu ce sa mai fac.astept sfaturile voastre!

    60
    23

  • Carmen pe 8 Apr 2012, 02:04
    tuse seaca

    va rog sa-mi spuneti sau sa-mi dati un sfat pentru tusa.o am de 10 zile si nu mai pot tusesc pina chiar vomit.am luat antibiotic pentru ca am iesit din spital cu un virus or raceala ,si nu ma doare gitu ,nu capul dar tusea nu-mi trece .cecredeti ca asi putea face.va multumesc din suflet

    83
    20

  • carmen pe 4 Apr 2012, 21:05
    tusa seaca

    buna ziua mama mea in virta de 75 de ani tuseste de 3luni o tusaseaca si dincauza aceastafoarte slabita ce medicament ar putea lua multumesc

    78
    37

  • gigi pe 17 Mar 2012, 22:16
    tuse seaca

    zeama de clopot 2/3 pe zi si nu mai tusiti niciodata

    59
    63

  • MIHAIELA pe 15 Mar 2012, 12:00
    CONTRA TUSEI-completare

    Copiilor o sa le placa. e miraculos !

    76
    20

  • MIHAIELA pe 15 Mar 2012, 11:57
    contra tusei

    La un 1litru de apa se pun 10 lingurite zahar, 10 nuci sparte, cu miez cu tot-binenteles spalate inainte, cu cateva frunze uscate-aramii de ceapa,si acestea se spala ! Se fierb toate , la foc mic pana ramane ca o cana! S-aveti leac!

    19
    4

  • dany pe 4 Mar 2012, 14:52
    tuse si raceala

    buna ziua ,am si eu o problema cu o tuse urita cam de o luna ,am luat si pastile de tuse si ospen dar nu prea a avut efect ,imi puteti sugera ceva ? va multumesc.

    24
    9

  • oprea mihaela pe 8 Feb 2012, 10:50
    tusea productiva la copii

    buna ziua am o fetita de 11 luni si tuseste de 2 sapt dar nu expectoreaza simt ca mai are ceva secretii dar si f multi muci.tin sa precizez ca a avu la 10 zile pneumonie si de aunci tot cu raceli o tinem .ce a-si putea sa folosesc ca si expoctorantsa scape de tusea asta neterminala.va multumesc si astept raspuns urgent.

    50
    11

  • tamara pe 2 Feb 2012, 17:02
    tuse seaca persistenta

    Si eu sufar de 4 ani de o astfel de tuse.Am facut o serie de investigatii si nu am nimic,iar ca tratamente am facut foarte multe dar nici unul nu s-a dovedit eficient.Va rog frumos sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce as putea lua ca sa ma vindec.De aproape 6 luni am si un nod in gat care de multe ori imi da o senzatie de sufocare.Multumesc!!!!!!!!!!!!!!

    40
    11

  • tamara pe 2 Feb 2012, 17:00
    tuse seaca persistenta

    Si eu sufar de 4 ani de o astfel de tuse.Am facut o serie de investigatii si nu am nimic,iar ca tratamente am facut foarte multe dar nici unul nu s-a dovedit eficient.Va rog frumos sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce as putea lua ca sa ma vindec.De aproape 6 luni am si un nod in gat care de multe ori imi da o senzatie de sufocare.Multumesc!!!!!!!!!!!!!!

    82
    24

  • maria taranu pe 1 Ian 2012, 18:20
    tusa pe perioada lunga

    am un baietel de 4 ani,m-am cam saturat sa tot dau bani pe medicamente pentru tusa nul ajuta cu nimic,cum as putea sa-l ajut sa nu mai tuseasca?chiar si leacuri babesti am incercat dar fara succes.ce sai administratez?

    102
    22

  • capita gabriel pe 13 Oct 2011, 11:59
    tuse seaca

    fiica mea e gravida in luna a5a si are o tuse seaca,va rog un remediu naturist care sa nu dauneze copilului.Va multumesc

    86
    27

  • mihaelabv pe 12 Oct 2011, 13:21
    tuse si mucisori

    buna ziua, am un baietel de 3 ani si 8 luni suspect de astm, luam singulair cate 9 luni pe an de 2 ani de zile, , , de 3 saptamani tuseste si ii curge nasul, , i am facut aerosol ca de obicei cu ventolin si fixotide, a luat sirop flu calm timp de 2 sapt dar degeaba, de 1 sapt ii fac aerosol cu prospan picaturi si ii dau ceai de ceapa, , , , , vad ca tusea continua si nasul ii curge in continuare, , , , , , , , , , , precizez ca nu face febra, are pofta de mancare, , , , , , , , va rog sa imi spuneti ce sa mai fac...va multumesc.

    85
    31

  • moisin laura pe 7 Oct 2011, 21:09
    tuse magareasca

    buna ma numesc laura si am un copil de 5 ani jumate cu tuse convulsiva.mar interesa ca as putea sai dau ca remediu naturist.va multumesc anticipat.

    96
    26

  • natalia pe 7 Aug 2011, 22:53
    tuse uscata

    de oluna aproape doua am inceput sa tusesc tare ,mai ales noaptea cind ma culcam.tuseam tare pina la voma.si simteam parca aveam ceva in git am primit medicamente dar numi trece .spunetemi va rog ce sa fac si ce sa urmez.

    118
    54

  • Radu Valerica pe 22 Mai 2011, 12:28
    TUSEA SEACA

    Am o tuse seaca si iritanta.Am varsta de 43 de ani.Va rog frumos un remediu naturist.

    152
    44

  • nicolae pe 20 Apr 2011, 16:50
    tuse pe perioada lunga

    tusesc de ceva vreme,am fost internat cu pneumonie acuta.dar dupa doua saptamani a reaparut tusea.acum fac tratament cu teotard si echinacea.dar tusea nu a disparut deloc.fac tratamentul deja de doua saptamani. ce pot face?

    76
    33

  • iuliana pe 8 Mar 2011, 15:53
    tuse

    am o fetita de 9 ani care nu se mai opreste din tuse ce sa-i administrez

    77
    40

  • birta ibolya pe 16 Feb 2011, 23:05
    tusa uscata la copii

    am un baietel de5 ani si timp de o 1 luna tuseste uscat ce as putea sai dau iam dat si antibiotice dartot tuseste ce ma sfatuiti

    137
    40

  • andrei, VRANCEA pe 16 Feb 2011, 22:53
    Tusea seaca

    Tusesc fara expectoratie de cateva luni .Totul s-a intamplat in urma unei raceli cand m-am tratat cu inhalant de EUCALIPT si tinctura de ECHINACEEA. Nu stiu cum pot remedia situatia !

    81
    21

  • Alina pe 7 Feb 2011, 19:01
    Tusea convulsiva

    Un tratament natural si eficient impotriva tusei convulsive este ceaiul pentru Astm, Bronsita, Tuse convulsiva, Naduf, de la fitoterapeutul Avramut Cimpeanu Aurel. Il puteti gasi pe site-ul: www.sanatatecuplante.ro

    52
    17

  • Alina pe 20 Ian 2011, 03:31
    Asta e articol bun?

    Pe mine nu m-a ajutat deloc aticolul acesta. Bla bla bla si nimic concret. De ce nu-l stergeti?

    26
    7

  • Anda pe 22 Dec 2010, 18:59
    Si eu iau fluimucil la tuse

    Si eu iti recomand fluimucil. Folosesc si pentru mine si pentru copiii mei. Nu neglija in schimb nici tratamentele naturiste: ceaiuri calde, vitamina c, etc

    17
    4

  • Andreea pe 22 Dec 2010, 15:59
    fluimucil

    Din cate stiu eu, da!

    15
    6

  • oana pe 18 Dec 2010, 23:35
    Andreea !

    Acest "fluimucil" se elibereaza fara reteta?!

    15
    2

  • Andreea pe 15 Dec 2010, 16:46
    pt valerica potop

    Valerica, Am scris si mai jos, noi folosim fluimucil la tuse. E bun ca nu trebuie sa mai treci prin chinurile de tuse seaca si productiva pentru ca medicamentul asta transforma secretiile din piept in secretii nazale. Sanatate Andreea

    14
    8

  • valerica potop pe 13 Dec 2010, 01:42
    tuse seaca

    buna seara acum doua sau trei saptamani am fost racita rau am luat medicamente pt raceala si mi a trecut dar am ramas cu o tuse seaaca foarte urata locuiesc in anglia si medicii de aici mi au zis ca nu au ce sa mi faca ca va trece singura asta se intampla acum vreo zece zile in urma dar pot sa va zic ca si in ziua de astazi tusesc foarte urat de aceea apelez la dumneavoastra sa ma puteti sfatui cum ma pot trata de acasa va rog tare mult sa ma ajutati va multumesc din suflet.

    27
    13

  • valerica potop pe 13 Dec 2010, 01:41
    tuse seaca

    buna seara acum doua sau trei saptamani am fost racita rau am luat medicamente pt raceala si mi a trecut dar am ramas cu o tuse seaaca foarte urata locuiesc in anglia si medicii de aici mi au zis ca nu au ce sa mi faca ca va trece singura asta se intampla acum vreo zece zile in urma dar pot sa va zic ca si in ziua de astazi tusesc foarte urat de aceea apelez la dumneavoastra sa ma puteti sfatui cum ma pot trata de acasa va rog tare mult sa ma ajutati va multumesc din suflet.

    49
    20

  • Andreea pe 7 Dec 2010, 12:11
    Fluimucil

    Noi folosim fluimucil toata familia cand avem probleme. Atat pentru adulti, cat si pentru micuta noastra de 2 anisori. Cristinucai ii dau fluimucil sirop pentru copii cate 2doze/zi..tratament de 8 zile...cam asa, si am fost mereu foarte multumiti. Il recomand tuturor, si pentru copii- este foarte eficient

    49
    23
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod