Tratament pentru cancerul de prostata avansat

Cercetatorii sunt pe cale sa dezvolte un nou medicament eficient in tratarea cancerului de prostata in stadiu avansat, cea mai intalnita forma de cancer la barbati, informeaza BBC.
Daca va trece toate testarile necesare si Abiraterone va fi comercializat in maximum 3 ani va constitui cea mai importanta realizare din ultimii 70 de ani. Expertii estimeaza ca 80% dintre persoanele afectate de cancer de prostata in stadiu avansat si care manifesta rezistanta la chimioterapie vor putea beneficia cu succes de acest medicament.

Urmatoarele teste clinice la mdicament vor fi realizate pe un esantion de 1200 de persoane pe la finalul acestui an.

Cancerul de prostata este cel mai raspandit tip de cancer care afecteaza barbatii.
Se stie ca dupa chimioterapie sansa de supravietuire este redusa la 18 luni. Specialistii considera ca acest tip de cancer este cauzat de hormonii sexuali, producerea testosteronului in testicule. Tratamentele existente pe piata actioneaza prin stoparea productiei de testosteron. Dupa ce au descoperit ca celulele canceroase se pot hrani cu hormoni sexuali din orice sursa (inclusiv rezervele produse de tumoarea canceroasa), noul tratament incearca sa blocheze producerea hormonilor sexuali in tot organismul. 
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • george marmara pe 16 Iul 2013, 03:02
    cancer de prostata

    in urma cu 3 ani am fost diagnosticat cu cancer de prostata scorul initial114.tratamentul a constat din injectii lunare de lupron si 1 casodex zilnicde atunci toate testele au iesit 0.1.care este situatia?cum ma prezint? george

    4
    0

  • IACOBESCU pe 29 Iul 2008, 08:10
    Tratamentul pentru cancerul de prostata avansat

    Domeniul si cercetarile sunt de mare interes. Astept noi date si mai ales rezultate pozitive. Multumesc celor care ne transmit !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod