Tot ce trebuie sa cunosti despre implanturile mamare

Iti doresti un implant mamar? Este foarte important sa cunosti toate aspectele legate de aceasta interventie pentru a lua hotararea potrivita. TopSanatate iti pune la indemana cele mai detaliate informatii despre implanturile mamare cu ajutorul medicului plastician dr. Dov Klein.
Cate tipuri de implanturi mamare exista si care este cel mai des utilizat?
Exista deja in domeniul operatiilor plastice o paleta intreaga de categorii de implante diferite intre ele ca material folosit, aparitie, marime, modele si cantitati de material pe care le includ. Fiecare material se comporta in alt mod: viabilitate diferita, calitati si defecte diverse. Ceea ce este de retinut este faptul ca nu exista "implant perfect", ci doar implant potrivit tie si corpului tau. Deosebirea o putem face in ceea ce priveste continutul implantului si aici ele se impart in doua categorii: implant cu ser fiziologic si implant cu gel siliconic.

1. Proteze cu ser fiziologic: este vorba despre materialul "istoric" care se obisnuia a se folosi pentru operatiile de formare a unei proteze cu invelis de silicon in care se injecta serul. Acest fel de operatie era potrivit in special femeilor care au trecut printr-o operatie de extirpare ca urmare a cancerului de san. In astfel de situatii se introducea prin operatie un "buzunar" din silicon si printr-o procedura care dura cateva luni se injecta in el serul. In cazuri de marire a sanului doar din motive estetice, nu este nevoie de procedeul descris mai sus, deoarece chirurgul primeste proteza direct facuta si doar o umple cu ser in timpul operatiei. Defectul acestor proteze ar fi ca nu par naturale la palpare si in masura in care se produce o fisura in proteza, lichidul se poate scurge, iar proteza se goleste si pieptul se micsoreaza. Scurgerea lichidului nu produce nimic rau corpului, continutul fiind doar lichid fiziologic.

2. Proteze cu silicon: este o procedura mai noua si mult mai cunoscuta, e foarte important sa cunosti caracteristicile gelului siliconic. Spre deosebire de implantul cu ser fiziologic, gelul siliconic nu este lichid, e apropiat la palpare de un san natural, este elastic, dar nu-si schimba forma si modelul, nu se scurge chiar daca, dintr-un motiv oarecare s-ar produce o fisura in implant. Implantul cu gel siliconic este folosit in general de toti plasticienii pe plan mondial si reprezinta cea mai buna alegere. O alta deosebire se face tinand cont de forma implantului, existand doua categorii:
  • implant silicon rotund - poate fi cu profil scund (low profile) sau cu profil inalt (high profile).
    Implantul rotund scund (low profile) are forma rotunda si continut moale (daca nu se alege continutul high cohesiv) si "cade" cu tot continutul catre partea inferioara, nefiind reliefat in partea superioara. Acest implant e potrivit pentru cele ce doresc un san natural, plin si moale. In schimb implantul rotund inalt (high profile) este mai reliefat in partea superioara avand mai mult continut in aceasta parte;
  • implant silicon anatomic - (forma de lacrima) - aduce cel mai mult cu sanul natural si este, de fapt, ultima noutate in domeniul operatiilor de marire a sanului. Acest implant ofera posibilitatea unor multiple alegeri si a potrivirii de la persoana la persoana. Constructia implantului seamana cu cel natural, mai ingust in partea superioara si mai lat in partea inferioara, iar la o privire din profil arata ca si cum s-ar umple inspre partea de jos a sanului.

  Ce este siliconul folosit pentru implanturi si in ce operatii estetice mai este folosit?
Siliconul ca substanta este extras din nisipul marii si se prezinta sub diferite forme:
  • lichid (mai mult sau mai putin concentrat, ca apa sau ca o substanta uleioasa);
  • substanta gelatinoasa cu diferite grade de solidificare;
  • substanta solida.
Siliconul se poate modela, astfel incat sa para foarte natural si sa primeasca o textura asemanatoare unui san. De asemenea, il intalnim in diferite tipuri de operatii gen: operatiile pe sani, implant in barbiei si implant in obraji. Avantajul siliconului fata de alte materiale e acela ca ofera o garantie de lunga durata.

Siliconul prezinta un risc pentru sanatatea femeilor care isi fac implanturi? In ce masura este impiedicata obtinerea unor rezultate corecte in cazul unei mamografii?
Statistici efectuate arata ca anual, aproximativ 750.000 de femei sunt operate si li se implanteaza silicon. Sute de cercetari au demonstrat ca nu este nicio legatura intre efecte medicale negative si silicon, caci aceasta substanta nu cuprinde elemente otravitoare si nici nu conduce la reactii alergice. Dupa cercetari indelungi facute pe plan mondial, s-a dovedit ca siliconul nu produce cancer. Este o substanta des folosita, gasita in nisipul marii si in alte multe ingrediente naturale. In medicina moderna se folosesc multe obiecte facute din silicon in operatiile pe inima, operatiile urologice si in alte interventii chirurgicale.
Aceste implanturi au trecut cu brio experimente multiple in conditii de zbor cu avionul, scufundari subacvatice sau sport, precum si in conditii de tensiune atmosferica. In ziua de azi folosirea acestei substante este confirmata pozitiv de catre Ministerul Sanatatii din Israel si Ministerul Sanatatii al Uniunii Europene.

Se pot face analize: mamografii, ultrasunete (US), CT, MRI, dar trebuie sa luati in considerare ca descifrarea lor este ingreunata de prezenta implanturilor.

Cum se desfasoara operatia si cat dureaza? Dar recuperarea?
Operatia de marire (augmentare) a sanilor se efectueaza sub anestezie generala si consta in crearea unui "buzunar" despartitor in care se introduce implantul - sub glanda mamara sau sub muschi. In timpul operatiei, pacienta va primi perfuzie cu antibiotic pentru prevenirea infectiilor si tot pentru acest scop cusatura inciziei operatiei va fi facuta cu fir acoperit cu o pelicula antibacteriana. Interventia dureaza aproximativ o ora si difera de experienta si mana chirurgului, un chirurg bun poate se efectueze aceasta operatie in timp mai scurt.

Dupa operatie, pacienta va ramane sub supraveghere medicala inca 8 ore, dupa care va putea fi externata. In perioada urmatoare dupa operatie, pieptul ii va fi putin umflat. Dupa o saptamana, este necesar sa se prezinte pentru o verificare. In acea saptamana este recomandat repausul. Efortul fizic si activitatile sportive, pot fi reluate cu aproximatie la 2 luni dupa operatie. De asemenea, sunt recomandate consultatii medicale dupa o saptamana, o luna, la fiecare 3 luni, in prima jumatate de an si apoi anual.  

  Ce complicatii pot sa apara dupa operatie sau in timpul ei?
Ca si in orice alt gen de operatie si aceasta poate duce la complicatii, ele sunt rare dar este bine sa fiti informati despre acest risc. Diferiti factori pot produce complicatii: caracteristicile tesutului sanului, reactia sanului la implant, adica lucruri care nu pot fi prevazute dinainte. De aceea pot sa apara:

  • Sangerare - in primele 24 ore de la operatie si in cazuri rare, dupa saptamani sau luni, iar in acest caz trebuie drenat sangele, interventia facandu-se sub anestezie generala sau locala (preferabil generala), iar dupa interventie se lasa un tub de drenaj inca 24 ore;
  • Infectie - posibilitatile de tratament sunt: administrarea unui antibiotic, daca tratamentul cu antibiotic nu da rezultate, se poate scoate implantul din "buzunarul" facut, se spala locul si se reaseaza implantul la locul lui sau se scoate implantul, se asteapta cateva saptamani si apoi se repune in locul lui;
  • Capsula - este invelisul intarit care se formeaza in jurul implantului, poate duce la dureri si schimbari de sensibilitate a sanului.
    Posibilitatile de tratament in cazul unei capsule sunt: extragerea implantului, descuamarea invelisului tare si introducerea implantului inapoi, schimbarea locului ales in prima operatie pentru implant, inlocuirea implantului cu un altul din alt fel (De retinut! oricare din implantele care le schimba pe cele dintai, pot duce la formarea din nou a capsulei), tratament medicamentos;
  • Pierderea sensibilitatii zonei operate - exista, ca la orice alta operatie, o anumita pierdere a sensibilitatii sanilor, dar care dispare dupa cateva saptamani.

  Ce masuri trebuie sa ia pacienta inainte si dupa operatie?
Inainte de operatie
  • trebuie sa te lasi de fumat cu vreo 2 saptamani inainte de operatie si 2 saptamani dupa operatie. Explicatia: fumatul reduce livrarea sangelui si oxigenul din sange catre zona operata, unde tesuturile au nevoie de acest sange si oxigen pentru a se recupera;
  • nu trebuie sa mananci nimic inainte cu 8 ore de operatie.

Dupa operatie
  • timp de 2 luni este recomandat sa porti o bustiera speciala;
  • e interzis sa te expui la soare sau solar in urmatoarele 2 luni dupa operatie;
  • este recomandata exersarea fizioterapiei respiratorie, respiratiile reducand posibilitatea de crestere a temperaturii dupa operatie, precum si durerile;
  • nu trebuie sa stai in pat in pozitie culcata mult timp;
  • in primele saptamani dupa operatie nu ai voie sa ridici greutati;
  • sunt recomandate consultatiile dese in primele luni dupa interventie.

  Ce "termen de valabilitate" au aceste implanturi? Trebuie inlocuite la un interval de timp?
Protezele mamare din zilele de azi nu vin cu termen de valabilitate, media lor de inlocuire este cu aproximatie 15-20 de ani. Bineinteles ca in unele cazuri unde apar complicatii este necesara schimbarea implanturilor, dar in situatii normale pot sta in corp pana la 15 chiar si 20 de ani.

  Orice femeie poate sa-si faca implant sau exista si contraindicatii?
In general, orice femeie poate sa-si faca interventie de marire a sanilor. Insa, trebuie sa precizam ca marirea sanilor este contraindicata atunci cand pacienta este insarcinata sau sunt prezente probleme de cancer la nivelul sanului. Chiar si dupa sarcina se recomanda sa astepti 3-4 luni dupa terminarea alaptarii pentru a apela la interventia de marirea sanilor.

  Cum poate sa afecteze implantul mamar sarcina si alaptarea?
In timpul sarciniii glanda mamara creste.
Asa cum implantul este localizat in spatele glandei mamare, el nu poate deranja dezvoltarea acesteia. Dupa sarcina si in timpul alaptarii sanul se umple, iar la finalul alaptarii sanul se intoarce la forma lui anterioara. Implantul nu impieteaza conductele de lapte si nici glanda mamara, asa incat nu creeaza probleme in alaptare.

  Ce ne puteti spune despre injectia cu Macrolane? Se practica si la noi?
Da, se practica Macrolane-ul si in Romania. Macrolane-ul este un acid hialuronic si este injectat cu o tehnica speciala in sani sub glandula. Printre dezavantajele majore se numara: pretul destul de ridicat (asemanator cu cel al operatiei de marire a sanilor sau chiar mai ridicat); permite marirea sanului cu doar 130cc pentru fiecare, ceea ce este destul de putin pentru asteptarile unor paciente. Cel mai mare dezavantaj este rezultatul care se mentine pana la doar 2 ani, dupa care fiind necesara o noua injectare.

  Cu aproximatie, de cati bani are nevoie o femeie care doreste sa-si faca implanturi?
In general, un chirurg bun va efectua o interventie de marire a sanilor cu 3000-5000 euro, chiar si cu 5500 euro. Asadar, pretul difera de la un chirurg la altul, de obicei cei cu experienta mai mare au si pretul mai mare. Daca esti interesata de o astfel de interventie este indicat sa te informezi cat mai mult despre ea si sa faci o lista cu toate problemele si curiozitatile legate de aceasta operatie, sa te consulti cu mai multi medici chirurgi. Sa va feriti de chirurgi care va promit ca nu exista posibilitatea de complicatii, un chirurg bun intotdeauna va da toate informatiile si va explica tot pana la ultimul amanunt.
 

Comentariile 1-50 din 104

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 17 Mai 2016, 10:55
    Reconstructie sani

    M-am operat in aprilie la Cluj, la dr. Fodor Lucian, pentru reconstructie de sani, mi-a facut reconstructia cu grasime de la burta, am stat 5 zile in spital, am avut tubulete la san si la burta, ma bucur ca am scapat si de asta cu un drum. N-am platit nimic, doctorul lucreaza cu Casa de asigurari. Urmeaza etapa a doua, m-a chemat dupa 6 luni pentru reconstructia de sfarc si sa dea culoare cu tatuaj.

    0
    0

  • fern pe 4 Sep 2015, 17:35
    implant mamar

    Puteti sa imi spuneti cele ce s-au operat la Fodor cum a decurs operatia si ce tip de implant recomanda?

    1
    0

  • iulia pe 7 Aug 2015, 15:36
    Implanturi

    Eu in locul vostru as invata sa scriu si sa vorbesc inainte sa ma gandesc la frumusete,majoritatea sunteti agramate !!! Si eu sunt operata insa in locul vostru mi-ar fi rusine sa deschid gura sau sa ma ating de tastatura..

    0
    3

  • Vio pe 4 Aug 2015, 12:30
    implant mamar

    Acum 2 luni mi-am facut implant mamar, rezultatul este unul nemaipomenit. Il apreciez pe Fodor Lucian din Cluj ca medic si ca om, il admir pentru felul in care se dedica profesiei sale, pentru felul in care vorbeste si se poarta. Am fost foarte multumita de domnul doctor, de doamna asistenta si de conditiile din clinica.

    2
    0

  • Raluca pe 9 Mar 2015, 15:31
    implanturi mamare

    Buna,sunt Raluca din cta.Eu m-am operat acum 6 saptamani implanturi mamare mi am pus 325cc ,Bai fetelor cum puteti ma sa mintiti cu asa mare nerusinare ca nu ati avut dureri?Eu am intrebat o multime de fate si mi au spus k au avat dureri groasnice in primele 3 saptamani....Eu am avut dureri ff mari dupa 3 zile de la operatie au fost dureri atata de mari in cat plingeam si am regretat k am ales ca fac asta,apoi am avut dureri vt o 3 saptamani ameteam de durere nu puteam sa dorm ma lua din somn.azi am facut 6 saptamani de la operatie si inca ma mai doare,dar bine nu asa de dare cum a fost in primele 3 saptamani.Acum port centura elastica de 2 saptamani si este foarte insuportabila nu pot sa respit bine...Cine vrea sa si puna silicoane tre sa stie adevarul nu sa mintiti ca va bate dumnezeu...Eu m-am operat la Dr Marek valcu din bucuresti.

    0
    1

  • Melissa pe 29 Ian 2015, 11:14
    Asimetrie mamara

    Pentru o fata de 21 ani e jenant sa nu poata purta bluze stramte sau decoltate, nici costum de baie. Tot timpul incercam sa-mi ascund sanii si ajunsese sa-mi fie rusine de felul in care arat. Devenisem o fire imposibila. După operatie totul s-a schimbat. Am corpul pe care l-am visat si mi-am recapatat pofta de viata. Nu am cuvinte sa-i multumesc doctorului Fodor din Cluj pentru ce a facut pentru mine!

    3
    0

  • COCA pe 11 Ian 2015, 19:37
    dureri de sani dupa operatie

    buna dragele mele ,am citit ca nu a-ti avut dureri de cat 2-3 zile eu azi am facut o luna am avut dureri groaznice de doua zile au incepup sa mai cedeze ,dar noaptea cand stau lungita si ma ridic din pat ma lesina de durere in lateralul sanului si deasupra lui ,ce intrebare am si eu la voi cat ati purtat banda de coborare a silicoanelor si cand au coborat silicoanele ? dupa cat timp ati avut placerea de a vedea in oglinda niste sani frumosi ca la mine dreptul este mai insus si nu coboara siliconul ? va multumesc si va pup

    0
    0

  • COCA pe 11 Ian 2015, 19:36
    dureri de sani dupa operatie

    buna dragele mele ,am citit ca nu a-ti avut dureri de cat 2-3 zile eu azi am facut o luna am avut dureri groaznice de doua zile au incepup sa mai cedeze ,dar noaptea cand stau lungita si ma ridic din pat ma lesina de durere in lateralul sanului si deasupra lui ,ce intrebare am si eu la voi cat ati purtat banda de coborare a silicoanelor si cand au coborat silicoanele ? dupa cat timp ati avut placerea de a vedea in oglinda niste sani frumosi ca la mine dreptul este mai insus si nu coboara siliconul ? va multumesc si va pup

    0
    0

  • anka_bruneta pe 10 Dec 2014, 12:42
    Dr. Porumb (Oradea) sau Dr. Bratu (Tm) ce ziceti?

    A auzit cineva sau s-a operat cineva la Dr. Porumb in Oradea? Sunt indecisa, daca sa aleg Dr. Porumb sau Dr. Bratu din TM? Din cate vad in poze imi place mai mult cum lucreaza Dr. Porumb dar vad ca nu este prea cunoscut.... Pe cd de Dr. Bratu a auzit toata lumea ;) Grea decizie iar sapt asta ar trebuie sa ma decid :(

    0
    0

  • mirelaa pe 10 Nov 2014, 13:18
    implant mamar

    Vreau sa-i multumesc domnului doctor Lucian Fodor din Cluj pentru increderea si profesionalismul care m-au determinat sa ma operez. Imi doream de mult timp sa imi fac un implant de marire a sanilor, chiar ma gandeam sa ma operez la Bucuresti. Am fost multumita de rabdarea si modul in care mi-a raspuns la intrebari, cu toate ca multe informatii deja le citisem de pe net. Am o luna de la operatie, nu am avut dureri, m-am recuper usor, cicatricile sunt f mici si sunt super incantata.

    0
    0

  • monica pe 4 Nov 2014, 12:23
    buna

    buna ma operez si eu la dr. Micluta Dan din Arad sapt viit stie cinevasami zica unde plaseaza el implantul in ce loc

    0
    0

  • Amelia pe 6 Apr 2014, 22:05
    Prof. Dr. TIBERIU BRATU

    Buna fetelor :) Recomand cu incredere Prof. Dr. TIBERIU BRATU pentru implanturi! :) Tot respectul si admiratia pentru intreaga echipa :) M-am simtit minunat si sunt foarte multumita de rezultate :)

    0
    0

  • stefan daniela pe 22 Mar 2014, 15:45
    implant mamar

    m am operat in urma cu 4 zile la domnul doctor BOGDAN CARABAN la clinica Diantus Estet din Constanta si sunt foarte multumita ma simt foarte bine si sani au iesit foarte frumosi exact asa cum mi doream am implant de 400 cc vil recomand cu toata increderea clinica este foarte frumoasa si personalul de nota 10

    0
    0

  • Elisa pe 24 Ian 2014, 16:15
    Clinica Diantus Estet Dr. Caraban Bogdan

    M am operat in Clinica Diantus Estet din Constanta la domnul Doctor BOGDAN CARABAN, in luna septembrie 2013 si sunt foarte multumita de rezultat, am implanturi Mentor de 360 iar operatia a costat 2700 euro. Dupa operatie m am putut misca aproape normal de a doua zi deoarece durerea a fost minima. Sunt foarte multumita de amabilitatea si ingrijirile medicale de care am avut parte in clinica.Toata echipa este formata din oameni foarte bine pregatiti iar clinica Diantus arata wow! Il recomand cu toata increderea pe Dr. Bogdan Caraban. https://www.facebook.com/pages/Clinica-de-Chirurgie-Plastica-si-Estetica-Diantus-Estet/119412328172846

    0
    0

  • lisa pe 19 Ian 2014, 19:22
    silicoane

    buna la toata lumea,eu m-am operat acum 10 zile la dr marinescu,360ml.cine spune ca nu are dureri minte.oricine are dureri apeoximativ o sapt.si primele 3 zile sunt mai accentuate.sunt foarte multumita.recuperarea dureaza 6 sapt.deci dureri sunt asa ca nu mai balmajiti aiurea.succes pt cine vrea sani mari si perfecti.

    0
    1

  • Bogdana pe 30 Oct 2013, 22:17
    Implant Cluj

    Buna,eu m-am operat la clinica Artis3,dr Ovidiu Ivan,nu am avut dureri aproape deloc,il recomand,s-au operat si 2 prietene la dansul,la fel si ele au fost foarte multumite,sunt foarte fericita ca am ales acest medic ,in clinica esti tratata foarte bine,iar dr Ovidiu Ivan are multa experienta cu pacientii,iar anamneza o face cu rabdare,eu am niste sani superbi si ii voi face reclama ori de cate ori voi avea ocazia,pentru ca astfel de oameni chiar merita sa fie laudati.O seara buna.

    2
    0

  • nikoleta pe 25 Oct 2013, 02:16
    operatie super reusita

    eu m-am operat la doctorul Ovidiu Grecu din bucuresti este foarte bun si sunt multumita de operatia mea, mi-a reusit foarte bine zici ca am sani naturali toata lumea se mira de sani mei...vi-l recomand cu incredere

    0
    0

  • Anca Cristina pe 9 Apr 2013, 17:15
    Implant mamar Dr Sorin Velicu.Pret?

    Buna fetelor.Am inteles ca doctorul Sorin Velicu din Brasov face operatii de implant mamar si la Spitalul Judetean Brasov?.Care sunt preturile la Clinica lui privata si care sunt preturile la Spitalul Judetean?Eh bine cam cat v-au costat pe voi stiu ca este in functie de marime si alte cele..dar cu aproximatie....multumesc anticipat:)...si va rog sa-mi mai specificati si ce fel de analize se efectueaza inainte de a avea operatia de implant mamar:)

    1
    0

  • Viorica pe 14 Feb 2013, 16:44
    operatie

    Eu m-am operat anul trecut de deviatie de sept la domnul doctor de Mihail Stana si am fost foarte multumita.... s-a purtat foarte frumos, am discutat cu el toate aspectele interventiei, mi-a spus exact in ce consta... si am fost si o norocoasa ca perioada de recuperare nu a trecut greu... Ti-l recomand ... sa te duci cu incredere la dumnealui... ai sa vezi ca totul va fi bine :)

    0
    0

  • Alina pe 22 Dec 2012, 19:43
    operatie

    s-a operat cineva la doctorul Stana Mihail? am cautat pe mai multe forumuri dar nu am gasit nimic despre dansul....iar in martie am programata interventia la el...Astept mai multe informatii de la voi........

    0
    0

  • geannina pe 31 Oct 2012, 01:16
    buna

    buna....eu mi am pus silicoane acum 2 luni la iasi si sunt f multumita d ele nu am platit nici mult am dat 2500 euro si mi ma pus 400cc in una si 400cc in cealalta....pe Dr il chiama Lucian Popa e super d treba si vr f f f frumos....La clinica Omini....recomand la toata lumea interesata...

    0
    2

  • bulinaneagra pe 6 Oct 2012, 00:31
    implant franta

    Diana,in legatura cu operatia facuta in franta,ai putea sa-mi dai mai multe detalii ?m-ar interesa clinica si/sau doctorul care te-a operat,cate analize trebuie sa-ti faci inainte si daca se pot face la clinica respectiva si pentru cineva care vorbeste franceza doar la nivel incepator,se poate intelege??suna cam aiurea dar chiar am o retinere in ce priveste nivelul conversational!mersi mult de un eventual raspuns

    1
    0

  • foxmd86@mail.ru pe 16 Iul 2012, 15:08
    silicoane in grecia

    Violeta gr spunemi te rog cit te-a costat silicoanele in grecia?la ce clinica ai facut?scrie-mi te rog pe mail foxmd86@mail.ru

    0
    0

  • mia pe 12 Iul 2012, 19:51
    implan mamar

    miam facut acum 10 zile implant mamar la domnul Doctor Velicu Sorin in Brasov......super super reusita operatie.miam pus implant de 325 si a iesit super bine..cine e interesata sa apeleze la Velicu Sorin in spitalul judetean brasov

    6
    0

  • Kim pe 9 Iul 2012, 17:25
    @Violeta

    Din cate am citit nu este prea bine. Si eu am avut complicatii dupa implantul la sani, dar de asa ceva sincer nu am citit cand am semnat toate acele harti inainte de a plati si de a face operatia. Cred ca ar fi bine sa te consulte un alt doctor, de care sti ca e bun, din tara, sa vezi care este situatia. Daca este ceva normal, macar vei fi mai linistita si o sa ai putere sa te recuperezi mai repede, fara stres in plus. Eu zic ca nu este vina ta, trebuie doar un control adevrat. Mie imi pare rau ca nu mi-a zis nimeni ca este bine dupa operatie sa masezi sanii, fara a atinge operatia, cu crema de unt de cacao. Se fac masaje usoare si circulare in ficare zi, asa nu se fac nici vergeturi din cauza presiunii asupra pieli, se vindeca si usuraza durerea... Mult succes Violeta si sper sa fie bine si pentru tine!

    2
    0

  • violeta gr pe 5 Iul 2012, 23:03
    ce-mi se poate intampla daca imi sangereaza ambele mameloane?

    mi-am implantat silicoane in grecia. am 10 zile de cand am fost la operatie, in ultimile 3 zile imi sangereza mameloanele am vorbit cu chirurgul care m-a operat si mi-a zis ca din cauza efortului, din pacate eu nu am depus nici-un efort, vreau sa aflu de ce chirurgul da vina pe mine ca nu l-am ascultat,posibil sa nu-mi prieasca, va rog lamuriti-ma

    0
    0

  • diana pe 11 Iun 2012, 12:06
    implanturi mamare

    buna fetelor io mam operat acum o saptamana an franta .... si pretul a fost de 5 000 de E durerile au fost suportabile si sunt fff multumita de rezultat miam pus silicon de 320 de gr forma rotunda deci doctorul care ma operat e foarte bun mi la recomandat multe persoane .... el nu ati pune de cat vrei ati pune de cat intra si de cat ai loc de ex io vream de 400 de ml si mia masurat si nu ami intra ca am sani prea mici maximu mia intrat de 320 de ml si lam ascultat ca mia ex fff bn care sunt riscurile dak nu pun cum tr deci sunt foarte multumita de noi mei sani !!!

    2
    0

  • Marinutza pe 8 Iun 2012, 17:05
    Pt.Irina

    Am mai vazut fete care o recomandau si am intrat si pe site sa citesc mai multe despre dr. Stanculescu pentru ca vreau sa imi fac un implant cu silicoane. Pana acum am fost la cativa medici pentru consult dar nu mi-a placut fie cabinetul, fie aveau preturi mult prea mari, fie s-au purtat ca si cum treceam pe o banda rulanta - 5 minute consultul si apoi gata!!! Nu vreau sa ma grabesc si sa imi fac o operatie fara a fi sigura ca o sa iasa bine! Mi-am facut deja o programare la dr. Stanculescu,abia astept sa vad cum este si ce imi spune! Te anunt dupa consult!

    2
    0

  • Irina pe 23 Mai 2012, 21:56
    Implanturi mamare

    M-am operat acum doi ani la Dr Silvia Stanculescu , la clinica Genesys din Bucuresti, si nu am decat cuvinte de lauda...super sani, super sfaturi, recuperare rapida si tot sprijinul din partea dansei.

    1
    0

  • andreea maria pe 17 Mai 2012, 13:19
    operatie marire sani

    Buna! M-am operat acum 6 saptamani la dr. Dan Micluta din Arad si sunt foarte multumita, atat de rezultat, cat si de desfasurarea operatiei si evolutie. Pentru cine e din zona de vest a tarii, recomand cu incredere acest doctor.

    6
    0

  • andreea pe 4 Apr 2012, 22:14
    clinici estetice cluj

    multumesc pentru raspuns,dory! nu ai avea niste poze? pe mine ma intereseaza o interventie cu acid hialuronic prima data. daca ai cumva niste poze cu rezultate post-operatorii mi-ar prinde bine. ms frumos!

    0
    0

  • Dory pe 3 Apr 2012, 21:39
    Draga @Andreea

    Tot ce am auzut de doamna dr Argentina Vidrascu, este numai de bine. La mine in oras stiu doamne de varste diferite care dupa operatie erau perfect sanatoase...ce sa mai zic de rezultate.. SUPERBE..

    4
    0

  • andreea pe 31 Mar 2012, 16:20
    clinici estetice cluj

    salut! intrebare pentru fetele care s-au operat in cluj: puteti sa imi recomandati o clinica si un doctor pentru implanturi? ce ati auzizt de doamna doctor argentina vidrascu.

    5
    0

  • iordache silvia pe 28 Feb 2012, 23:05
    clinici,medici-ARAD

    as vrea sa stiu ce medici recomandati din arad.si ce preturi au.in tm e mult mai scump.la arad sunt mai multe clinici si as dori pareri

    1
    0

  • andreea pe 28 Feb 2012, 16:06
    mai multe detalii

    buna fetelor as dori sa-mi fac un implant mamar la domna doctor argentina vidrascu din cluj....cine imi poate da mai multe detalii? id meu este andreabvb. va pup si astept rasp

    14
    0

  • Kim pe 28 Feb 2012, 06:04
    Draga Cami

    Cm poti sa afirmi asa ceva fara sa sti macar ce inseamna un implant.... Doamna doctor Argentina Vidrascu a fost singura la care am avut curajul sa imi fac implant si nu doar eu. De 3 ani sunt foarte multumita de cum arata sanii mei, de cum ii simt. Asta nu imi da tupeul de a vorbii de rau alti doctori care isi dau interesul in ceea ce fac. Si inca ceva, increderea in doctorul ales este cel mai important lucru, asa ca nu ridiculiza ceva ce nu ai habar.

    17
    0

  • cami pe 25 Feb 2012, 20:51
    dr argentina vidrascu

    daca te uiti pe pozele de pe site-ul lipoline,cu clinica dnei dr argentina,nu-ti mai pui silicoane in viata ta,sunt oribile toate; eu m-am uitat la mai multe imagini cu busturi dupa implant,la dr horia siclovan sunt de departe mult mai estetice

    1
    18

  • lory pe 17 Feb 2012, 12:33
    vreau si eu silicoane

    pt fetele care si-au pus silicoane in germania!Spuneti-mi si mie cat v-a ajuns si vreau si eu adrese.multumesc mult

    1
    0

  • alexandra pe 10 Feb 2012, 16:41
    dr iulian ghimis

    As dori sa stiu daca s-a operat cineva la dr Iulian Ghimis la clinca Hyron Ars Medica din Bacau?

    6
    0

  • Amza Daniela pe 2 Feb 2012, 14:15
    marire de sani

    Am recurs la o operatie de marire de sani in urma cu 4luni , sunt foarte multimuta de rezultat nu regret nici o clipa hotararea luata . Ai dureri 3-4 zile depinde de fiecare persoana cit este de sensibila , dar merita . Rezultatul ... niste sini frumosi ,forma naturala , perfecti as putea spune . Pentru fetele din Arad recomand cu caldura pe dr. Micluta Dan .

    0
    0

  • andreea dana pe 31 Ian 2012, 04:29
    marire sani

    Buna,am si eu programare la dr parasca peste o luna pt marirea sanilor.In sfarsit am luat decizia de a ma opera deoarece am sani f mici.S-a operat cineva la dansul?Am citit numai lucruri bune despre el si am vazut si rez la doua prietene si e foarte ok.

    2
    0

  • Irina pe 27 Ian 2012, 21:52
    simulare marire sani pe calculator

    Dragele mele, nu ma pot hotari daca sa-mi pun silicoane sau nu. Nu stiu cum voi arata dupa operatie. Am auzit ca este un program special pe calculator care iti arata corpul tau cum va arata dupa operatie. Stie cineva despre ce este vorba ?

    0
    0

  • amalia pe 10 Dec 2011, 12:41
    dr argrntina vidrascu cluj

    buna,eu luni am avut interventia de marire a sanilor la doamna dr argentina vidrascu cluj,am avut dureri 2 zile dar acum sunt ok ma simt chiar bine iar rezultatele se vad deja,fara tuburi de drenaj,o clinica super curata cu tot ce ai nevoie..va recomand.

    9
    0

  • Diana pe 7 Dec 2011, 12:57
    Implant mamar...Bucuresti sau Ct

    Sora mea si-a facut un astfel de implant. Eu am avut grija de ea dupa operatie au existat ceva dureri dar sanii ei arata absolut superb, desenati....nu am crezut pana nu am vazut. Dr Morad Iancu i-a facut operatia si a fost cu ea de la prima consultatie pana la sfarsit si e super doctorul, tanar. am vazut o gramada de articole prin presa cu el si am vazut ca de curand se pot mari sanii si fara operatie....asta mi s-a parut chiar interesant. Puteti sa ma contactati la blackswanone @ yahoo . com . (fara spatii intre) si va putem raspunde la intrebari, pentru ca stiu cum e cand vrei ceva si nu stii pe cine sa intrebi. O fata a intrebat ce se intampla dupa alaptat...daca au trecut 2 ani de la implant si apoi ai ramas gravida si ai alaptat, sanii vor arata in continuare frumos. Am intrebat si noi asta. E mult mai greu sa faci implant la nu stiu cati ani dupa nastere pentru ca e posibil sa fie necesara si reconstructie,

    1
    0

  • crysty pe 17 Nov 2011, 22:27
    implanturii mamare

    salut imi poate spune si mie cineva care a facut deja un asa gen de operatie cat a costat exact...???va rog.multumesc

    2
    0

  • cristina pe 6 Nov 2011, 23:50
    implanturi

    luna viitoare fac un an de la operatia de marire a bustului. nu stiu cum alte fete spun a nu au avut dureri ca pe mine m-au secat. a fost incredibil de greu dar tot timpul m-am gandit la ce frumosi sani voi avea dupa ce durerile dispar iar ei se vor "aranja". sunt extrem de multumita, domnul doctor a fost foarte atent si inainte si dupa operatie. fetelor, care va permiteti, nu stati pe ganduri. inainte eram suparata pe mama natura ca a uitat sa-mi ataseze o pereche de sani dar acum sunt fericita. sanii cu implanturi sunt cu mult mai frumosi si mai fermi decat cei naturali, in opinia mea. bafta fetelor care se pregatesc de operatie!

    0
    2

  • raluca pe 4 Nov 2011, 12:29
    implant

    fetelor tot citesc aici de aceasta operatie de marire a sanilor si ma bucur sa vad ca sunt doritoare dar intrebarea mea este de unde bani? lucrez si am 2 copii si nu pot sa pun deoparte sa-mi fac si eu operatia.bravo celor care isi permit

    2
    1

  • Teodora pe 26 Oct 2011, 00:19
    Pt patty

    Stefantheo@yahoo.com..eu in Noiembrie sunt programată

    1
    0

  • patty pe 6 Oct 2011, 11:57
    ciao

    teodora lasa-mi id tau ca vreau sa vb de Dr Dobos ca si eu is programata la dansul tot luna aceasta plzzzz

    1
    0

  • Teodora pe 5 Oct 2011, 21:21
    Dr dobos

    Ciné sa operat la dr dobos calin din galati.pe19 sunt progamata sa ma operez..va rog ..sunt fff stresata..macar niste date despre cum a fost operatia si cum a fost dupa ..va rog

    2
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod