Tehnici care inving stresul la birou

Inca o zi obositoare la serviciu. Ai ajuns acasa cu umerii incordati, ochii obositi si uneori chiar si cu migrene. Daca lucrezi la birou, zilele petrecute in fata calculatorului iti pot aduce tot felul de dureri.
Aici vei gasi cateva cai simple dar eficiente care te vor ajuta sa scapi de o parte din stresul acumulat la birou. Toate aceste tehnici pot fi efectuate cu usurinta la birou si nu-ti vor rapi mai mult de 5 minute din timp. Incearca una sau doua chiar inainte de a intra in sedinta sau incearca-le pe toate in pauza de masa.


Masarea scalpului

Trece-ti mainile prin par si opreste-te la baza gatului. Apoi uneste degetele, strange-le ca si cum ai face un pumn si prinde parul strans de la radacina. Tine parul astfel strans timp de cateva secunde si apoi elibereaza-l. Continua cu toate zonele capului, repetand acelasi procedeu.

In timp ce efectuezi acesta tehnica, evita sa faci smucituri bruste si puternice, care pot afecta rezistenta firului de par.
Apuca parul cu fermitate, de la radacina. Vei avea o senzatie de furnicatura la nivelul scalpului, iar la eliberarea parului vei simti cum tensiunea paraseste zona capului.


Masarea tamplelor

Masarea tamplelor te ajuta sa iti relaxezi ochii si sa alungi tensiunea care-ti provoaca dureri in zona fruntii. Cu varful palmelor atinge-ti ambele tample. Apoi apasa usor si maseaza executand miscari circulare. Pentru durerile puternice, executa acest masaj cu ajutorul degetelor mari, pentru a apasa si mai puternic.


Masarea degetelor


Masarea degetelor este o tehnica foarte eficienta in alungarea stresului. Incepe prin a-ti uni palmele si degetele ca pentru rugaciune, astfel incat aproape fiecare deget sa fie cuprins intre alte doua.
Apoi incordeaza degetele unei palme, strangand astefel degetele celeilalte maini. Foloseste-ti degetele palmei pentru a le impinge putin in spate pe celelalte, indoindu-le, insa cu grija si fara a exagera. Repeta aceasta procedura pentru ambele palme.

Pentru a masa fiecare deget individual, incepe cu degetul cel mare de la mana stanga. Prinde-l intre degetele palmei drepte si maseaza-i baza presand. Continua masarea pana la capatul degetului. Vei avea o senzatie ca si cum cineva incearca sa-ti smulga degetul. Repeta aceasta procedura pentru fiecare deget in parte. Pentru rezultate mai bune poti si sa rasucesti degetul, cu ajutorul celorlalte degete, in timp ce tragi de el.  


Masarea gatului

Aceasta procedura te ajuta sa alungi tensiunea care iti afecteaza gatul si umerii.
Preseaza, cu ajutorul degetelor mari, locul unde gatul si capul se unesc. Apoi maseaza tot cu ajutorul acestor degete, executand mici miscari circulare. Poti cobori spre gat, executand aceleasi miscari.   


Indreptarea umerilor

Este o buna metoda de a scapa de stresul care iti afecteaza zona umerilor si a gatului. Pentru inceput, intinde bratele in fata ta. Aseaza o mana deasupra celeilalte si trage umerii in fata cat poti de mult. Foloseste mana de deasupra pentru a trage usor bratele in fata si astfel vei reusi sa intinzi bine bratele si sa tragi si umerii in fata. Pastreaza spatele drept in timp ce efectuezi aceasta tehnica.

Coboara apoi bratele pe langa corp si impinge umerii in spate, cat de mult poti.
Arcuieste-ti spatele, impingand pieptul inainte.


Rotirea ochilor

Multe persoane care lucreaza la computer isi simt ochii obositi, incordati si sufera migrene. Pentru a scapa de tensiunea care iti afecteaza ochii, inchide-i si relaxeaza-te. Roteste ochii intr-o directie, de 5 ori, apoi schimba directia. Intoarce-i cat mai mult spre partea stanga, iar apoi spre dreapta, ca si cum ai incerca sa privesti ceva de langa tine. Termina acest exercitiu strangand ochii si stramba fata, ca si cum ai reactiona la o lumina puternica. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Victoria pe 5 Mai 2008, 21:20
    Imi place mult articolul tau

    Salut imi place articolul tau si iti multumesc pentru sfaturili pe care le recomanzi. Bravo

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod