Te supara aspectul organelor sexuale? Labioplastia iti poate fi de folos!

Multe femei sunt nemultumite de aspectul labiilor sau simt un oarecare disconfort in timpul actului sexual din cauza acestora. Daca intampini o astfel de problema, afla ca exista labioplastia, o interventie care iti remodeleaza labiile. Despre ea, ne vorbeste dr. Ardeshir Vahidi, medic specialist in chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva si chirurgie estetica.
Labioplastia este procedura chirurgicala de reducere a formei si dimensiunilor labiilor mici si/sau mari, fie dezvoltate in exces, fie deformate dupa ce femeia a nascut sau a prezentat fenomene inflamatorii, infectioase la nivelul acestora, fara insa a fi afectata functia lor.


De ce apeleaza femeile la aceasta interventie?

"Factorul principal pentru care aceste femei se prezinta la un consult si ulterior apeleaza la operatie este in principal disconfortul psihic", ne spune dr. Ardeshir Vahidi. "Nu in ultimul rand, este vorba si de un disconfort fizic, forma acestora fiind nu doar inestetica, ci creand neplaceri in timpul actului sexual", adauga specialistul.

Aspectul labiilor se schimba atat dupa nasteri sau inflamatii, cat si odata cu trecerea timpului. Ca orice tesut moale, ele isi pierd din elasticitate si devin mai laxe si mai lasate. De asemenea, aspectul inestetic al labiilor poate fi si mostenit genetic.


In ce consta interventia?

Potrivit specialistului, este vorba de o tehnica simpla care dureaza aproximativ o ora si care se realizeaza prin exicizia excesului si refacerea labiilor dupa dimensiuni in armonie cu complexul organelor genitale. La ora actuala se foloseste  un radiobisturiu performant care da rezultate excelente. "Unele paciente insista pentru o anestezie totala. Totusi, este recomandata o anestezie locala care nu creeaza niciun disconfort", mai spune dr. Ardeshir Vahidi.

Datorita caracteristicilor secretorii ale organelor genitale feminine, este nevoie de mai multe masuri de precautie:

  • o ingrijire igienica mai deosebita si evitarea operatiei in mod deosebit in perioada ciclului menstrual;
  • evitarea contactelor sexuale in mod deosebit in perioada post operatorie cel putin 14 zile;
  • evitarea efortului fizic care poate duce la intarzierea vindecarii din cauza transpiratiei abundente.

De asemenea, se recomanda schimbarea in mod frecvent a lenjeriei intime si mentinerea unei toalete riguroase, prin efectuarea unui lavaj local corespunzator, in functie de indicatiile medicului curant. Perioada de recuperare este de cateva zile, dupa care se pot relua activitatile obisnuite.


Riscuri si complicatii

Pentru ca este vorba de o interventie simpla, cea mai frecventa complicatie care poate interveni este sangerarea dupa operatie.

"Excluzand complicatiile post operatorii de aspect, acestea fiind strict tehnice si constand din asimetrii si aspect nedorit, mai pot aparea si alte complicatii relativ minore, precum inflamatii locale urmate de infectie, cauzate de o igiena precara sau conditii nefavorabile de interventie chirurgicala", precizeaza dr. Ardeshir Vahidi, medic specialist in chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva si chirurgie estetica.

Pretul unei astfel de interventii variaza intre 600 si 1500 de euro, in functie de clinica la care apelezi, medicul pentru care optezi, tipul anesteziei etc.

De regula, dupa operatie, femeia, complexata pana nu demult, scapa de disconfortul psihic pe care il avea inainte, capata mai multe incredere in sine si are o imagine a corpului imbunatatita.
 

Comentarii (22)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Hot Lips pe 5 Oct 2012, 21:32
    Si mai am o intrebare:

    "specialistul" asta care ne povesteste cum sta treaba e barbat, sau femeie?! Ca daca e barbat....

    1
    0

  • Hot Lips pe 5 Oct 2012, 21:25
    Sa va fie rusine

    ...pentru ca inoculati femeilor astfel de complexe DOAR PENTRU PROPRIUL VOSTRU CASTIG MATERIAL!!! O femeie cu labiile mici mai proeminente este perfect normala, frumoasa si feminina!!! Asa trebuie sa arate o femeie, nu ca o fetita de gradinita!!! Ati venit cu tot felul de idei, voi, "specialisti" frustrati, ba cu sanii grotesc de supradimensionati, ba cu cine stie ce sabloane de "frumusete" care frizeaza patologicul! Lasati-ne in pace!! N-am cunoscut UN singur barbat care sa nu fie nebun dupa aspectul meu, cu tot cu labiile mele carnoase, departe de a fi inestetice, dimpotriva!!! Si nu e nici urat, nici anormal, nici neconfortabil!!! Iar riscurile nu sunt "minore", sunt similare cu castrarea! Si voi stiti asta, doar ca nu mai stiti de unde sa scoateti bani! Sunt curioasa daca veti posta comentariul meu! :))))))

    1
    1

  • anca pe 2 Mar 2012, 22:40
    labioplastie

    Sunt si eu in situatia de a apela la chirurgia estetica pt zonele intime . Va rog, poate ma lamureste si pe mine cineva , am citit tot felul de articole pe aceasta tema si nu prea zice nimeni deefecte secundare ale unei labioplastii. Am citit ca pot fi afectate terminatiile nervoase ireversibil. Va multumesc

    3
    0

  • nico pe 19 Ian 2012, 20:29
    despre labioplastie

    imi poate zice si mie cineva daca dupa ce te operezi nu iti raman cicatrice tot restul vieti

    4
    0

  • marta pe 29 Aug 2011, 00:36
    labioplastie

    Am facut si eu aceasta operatie in urma cu 2 luni, pentru ca imi doream de multa vreme. In cazul meu nu a fost deloc un moft, pentru ca ma deranjau si aveam si o asimetrie foarte mare. Recuperarea a fost mult mai simpla decat ma asteptam. Dupa operatie am plecat acasa. Nu am avut dureri, ci doar o senzatie de usturime vreo 2 zile. Pentru fetele care au acest complex, va recomand sa faceti acest pas. Eu m-am operat in Bucuresti la d-na dr. Brezeanu Cristina, pe care v-o recomand.

    6
    0

  • andreea11 pe 20 Aug 2011, 19:03
    cine ma poate ajuta?

    cunoaste cineva o clinica in BRASOV care realizeaza operatii de acest fel??? am nevoie urgenta de un raspuns...multumesc

    4
    1

  • alina pe 30 Mai 2011, 19:07
    labioplastie

    M-am operat acum 2 saptamani si rezultatul este unul foarte bun

    1
    1

  • alina pe 30 Mai 2011, 19:06
    labioplastie

    M-am operat acum 2 saptamani si rezultatul este unul foarte bun

    0
    1

  • marta pe 29 Apr 2011, 21:43
    labioplastie

    as vrea sa-mi fac si eu o operatie,dar imi e cam frica.am vazut k nu e chiar asa de scumpa operatia.trebuie sa-mi fac programare din timp sau cum se procedeaza?

    0
    0

  • Ivvi pe 3 Feb 2011, 01:58
    labioplastie

    Mi-e greu sa impartasesc experienta mea, dar trebuie sa o fac cu speranta ca altcineva nu va trece prin ce am trecut eu. Pe scurt- dupa ce am suferit pana la 24 de ani de acest complex (labiile mici erau mult mai lungi decat cele mari) am apelat la o clinica privata din Cluj pentru labioplastie.Finaciar a fost un efort enorm pentru mine (600euro) Spre surprinderea mea, labiile mi-au fost inlaturate in totalitate. Acum nu se mai observa decat mici cicatrici. Acum simt ca sunt si mai disproportionata si nenaturala, sufar in continuare si este iremediabil. Nu m-am gandit ca trebuia sa ii spun unui medic specialist ca vreau o reducere a dimensiunii labiilor, nu o amputare a lor!

    7
    0

  • eueue pe 28 Oct 2010, 16:38
    labioplastie

    Buna fetelor.. si eu am facut aceasta operatie si o recomand tuturor care se simt nemultumite de cum arata zona lor intima , fiindca stiu ca este o PROBLEMA . Operatia am facut-o la o clinica particulara , a costat 700 E si am cerut sa mi se faca doar anestezie locala ( pt a preveni efectele secundare ale anesteziei generale ). Durerea anesteziei a fost suportabila ( la epilat doare mai tare parerea mea ) ..poate si pt faptul ca aici in 5 sec iti ingecteaza anestezicul iar dupa nu mai simti nimik . Pe toata durata operatiei (30 min) dna doctor si asistentele au vorbit cu mine asa ca operatia a trecut fara sa imi dau seama . La 3 ore dupa operatie eram deja acasa in patul meu , iar cand anestezicul si-a sfarsit efectul si am inceput sa am dureri ( asemanatoare cu durerile dupa o operatie la masea ) am luat un ketonal . A doua zi am mai luat unul , iar dupa nu a mai fost nevoie . Cu statul jos a fost o problema (cam 2 sapt) dar mi-am revenit rapid . La 4 saptamani deja iti poti reincepe viata sexuala care va asigur ca va fi muuuultttt mai frumoasa!! Daca as da timpul inapoi si ar trebui sa aleg intre a face si a nu face operatia ...raspunsul este DAAAA as face ..si mai mult as face-o fara sa mai stau pe ganduri luni si ani de zile ! Mult noroc la toate !!

    5
    0

  • alia pe 18 Mar 2010, 12:25
    E bine sau nu?

    Am si eu o parere despre acesta operatie,cred ca este indicata doar in cazuri speciale in care chiar exista o problema si nu contest pe cele care doresc imbunatatirea vietii sexuale(asta apropo la comentariul acelui @Zen esti penibil cu asa afirmatie ) dar in timp ce inaintam in varsta labiile isi schimba forma si marimea , oare ce se alege dupa o asemenea operatie si dupa un timp in care se mai schimba si natural ?

    6
    0

  • nicole pe 19 Feb 2010, 02:41
    operatia de labioplastie

    ar putea sa imi zica cineva care a facut aceasta operatie daca orgasmul mai este la fel de intens ca inainte sau se mai pierde din simt?va multumesc

    0
    0

  • deea pe 1 Sep 2009, 17:37
    :

    pt organele sexuale : daca nu te interesa si pe tine nu mai intrai aici draga! si secatura poate esti tu. aici intra oameni care intradevar tin la aspectul lor si la sanatate!

    3
    1

  • deea pe 1 Sep 2009, 17:34
    )

    as face si eu o asemenea operatie dar din pacate nu am bani....taxele pe care le platim la stat sunt degeaba pentru ca la fiecare consultatie trebuie sa platesti!!! romania tara tuturor posibilitatilor. o tara dezorganizata in care totul e o bataie de joc. rusine sa le fie

    1
    0

  • mady pe 19 Aug 2009, 15:14
    din pacate...

    Daca am trai intr-o tara civilizata, CAS-ul pe care il platim lunar s-ar aduna intr-un cont, si nu ar mai parea scump. Eu de exemplu, as avea vreo 30000 ron in cont si as face o astfel de operatie. Din pacate, platim prea mult si nu primim nimic, in concluzie traim intr-o tara bananiera.Rusine!

    1
    0

  • craiova 57 pe 10 Aug 2009, 21:31

    mult prea scumpa...dealtfel ar trebui ca dupa nastere sa ti se faca "toata reparatia necesara", dar uneori medicii ginecologi uita, chiar daca ai platit "ceva" pt. nastere swi te trezesti mai tarziu ca nu ti s a facut ceea ce ar fi fost necesar! Aici sa fim atente, ulterior...daca vrei sa ai o viata frumoasa si ti se pare ca nu mai arati ca la 30 de ani...dar mult prea scump!

    0
    0

  • nl pe 10 Aug 2009, 10:11
    ...

    hm...o procedura simpla, de-o ora dar mult prea scumpa! ca pe la noi :)

    0
    0

  • mona pe 9 Aug 2009, 14:01
    ...

    Foarte scumpa dak tii cont k-ti indeparteaza doua buc de piele nu f bogata in inervatie

    0
    1

  • Diana pe 9 Aug 2009, 13:34

    avand in vedere ca se face intr-o clinica privata nu, nu mi se pare scumpa operatia...sa-ti spun ca un sleeve pentru obezitate, sa-ti taie o portiune din stomac sa-ti aplice niste clips-uri metalice (nu coase cu fir stomacul) si sa te inchida la loc , operatie pe care o face laparosocpic, in 45min-1ora costa 5200 euro ...ce sa zic de un 600-1000 euro pt asa ceva e o nimica toata? :)

    0
    0

  • zen pe 8 Aug 2009, 15:51
    organele sexuale...

    asta va intereseaza pe voi in aceasta criza? secaturilor...

    1
    7

  • Raluca pe 6 Aug 2009, 14:13
    ..

    Mi se pare cam scumpa operatia..ce naiba.. :|

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod