Sucurile naturale: un pericol pentru dieta?

Intr-o cura de slabire, un subiect important il constituie consumul bauturilor. Nu cred ca ai prefera "sa-ti bei caloriile", in defavoarea unei mese sanatoase. Sucul proaspat de fructe, desi o alegere mai buna decat bauturile carbogazoase, trebuie consumat cu moderatie. Invata sa fii atent/a la continutul caloric al fiecarei bauturi pe care o consumi!
Asigura-te ca sunt 100% naturale si monitorizeaza portiile!

Acum nu te gandi ca trebuie sa renunti si la sucurile de fructe. Nicidecum! Daca respecti doua reguli de baza, ele nu vor reusi sa-ti afecteze silueta.

1. Consuma numai sucuri 100% naturale. Din multitudinea de oferte, trebuie sa alegi produsul care contine cele mai putine ingrediente nocive pentru silueta ta. Citeste cu atentie lista cu ingrediente ca sa eviti sucurile cu arome artificiale si continut ridicat de zahar.

2. Fii atent/a la cantitatea consumata. Adultii nu trebuie sa consume mai mult de 2 cesti pe zi (500 ml).
Bineinteles ca aceasta cantitate poate sa varieze in functie de varsta, greutatea corporala si sexul persoanei, insa este reper general pentru o silueta armonioasa. Problemele apar atunci cand depasesti aceasta limita si incep sa se adune kilogramele, fara sa stii exact din ce motive.


Fructele aduc mai multe beneficii decat fresh-urile!

Consumul de fructe proaspete aduce mult mai multe beneficii decat un pahar de suc natural. In primul rand, continutul de fibre este mai ridicat si vei constata ca-ti ofera o senzatie de satietate pe o perioada mai lunga de timp.
In al doilea rand, glicemia este tinuta sub control, deoarece o bucata de fruct se digera mult mai greu decat sucul stors. Iar in al treilea rand, cred ca mai degraba vei prefera sa rontai ceva decat sa bei numai sucurile din fructe. Sfatul nostru este sa alegi mai degraba fructele in locul sucurilor.

La copii consumul de fresh-uri de fructe trebuie sa fie mai mic. Copiii cu varsta cuprinsa intre 1-6 ani au nevoie de pana la 170 ml de suc, iar cei intre 7-18 ani nu au nevoie de mai mult de 350 ml, recomanda Academia Americana de Pediatrie.
Cu toate ca in majoritatea cazurilor de obezitate la copii exista o legatura clara intre aceasta problema si consumul sucurilor, totusi cercetarile arata ca sucurile stoarse din fructe nu prezinta niciun pericol daca sunt consumate cu moderatie.

Asadar, daca ti-ai propus sa slabesti trebuie sa consumi cu moderatie chiar si fresh-urile de fructe cu pulpa. Nu inlocui fructele in stare naturala cu sucurile pe care le poti obtine din ele.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexia pe 2 Ian 2009, 16:02
    verificat

    sucul natural trebuie consumat in general pe "stomacul gol",abia dupa aprox 30 min se poate lua micul dejul pentru ca consumul acstuia sa aiba succesul dorit( vitaminizare).Nu se combina niciodata citricile (porto,lamaie, etc)cu radacinoasele ( morcovi...etc)Citricile anuleaza efectul radacinoaselor,se poate combina morcov+sfecla rosie sau alte combinatii.Ingrasarea dpinde de "combinatiile" care le facemm.Una peste alta, consumul de suc natural proaspat nu poate avea decat efecte pozitive asupra intrgului organism.

    0
    0

  • Ada pe 30 Ian 2008, 14:46
    Slabut

    Sunt de acord cu ce se spune mai sus, intrucat eu consun in fiecare dimineata (dupa cereale cu iaurt, fructe uscate si banana proapata), un pahar mare (400-450 ml) de suc mixt (2 portocale, 1 grefa, 1 lamaie, 2,3 mere potrivite), cateodata de morcov + cateva mere, alteori numai de mere sau portocale... Ma rog dupa cum imi doresc in dimineata respectiva. Mentionez ca am storcator de fructe. Ma gandesc daca aceasta masa de dimineata destul de sanatoasa, dupa parerea mea, imi cauzeaza... ma refer aici la ingrasat bineinteles. Are cineva idee? Multumesc anticipat ;)

    0
    0

  • Kris pe 30 Ian 2008, 13:12
    Vag

    Insuficient, slab articol... fara un numar de calorii, nimic...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod