Spune "nu" metodelor contraceptive traditionale!

Pe 26 septembrie se sarbatoreste pentru prima data in Romania si in lume, Ziua Mondiala a Contraceptiei si bucurestenii de toate varstele sunt asteptati in cadrul unei manifestatii publice in Piata Universitatii.
Cu ocazia acestei sarbatori, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS) trage un semnal de alarma asupra faptului ca foarte multe femei din Romania folosesc inca metode contraceptive traditionale pentru a se proteja de o sarcina nedorita. Metodele naturale precum calendarul, masurarea temperaturii bazale, coitul intrerupt sau chiar spalaturile vaginale se numara inca printre preferintele romancelor in materie de contraceptie.
 
"Jumatate din femeile din Romania nu foloseste metode de contraceptie, iar dintre femeile care o folosesc aproximativ o treime apeleaza la metodele contraceptive traditionale.
Insa, metodele traditionale sunt greu de folosit in mod curent, deoarece implica o perioada lunga de abstinenta. Romancele trebuie sa inteleaga ca otetul si lamaia nu-si au locul in relatia de cuplu
", afirma dr. Borbala Koo, director executiv, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala(SECS).
 
Cea mai utilizata metoda contraceptiva la femeile in cuplu ramane coitul intrerupt: 25,5%. Toate studiile arata ca eficienta metodelor traditionale este semnificativ redusa in comparatie cu cele moderne.
"Din 100 de femei care au contacte sexuale neprotejate pe parcursul unui an, 85 raman insarcinate. In schimb, eficienta metodelor moderne este foarte ridicata, cu o singura conditie: sa fie utilizate corect", sustine dr. Borbala Koo.
 
In Romania, Ziua Mondiala a Contraceptiei este marcata in cadrul campaniei "Dragoste fara griji", o campanie care va dura pana in aprilie anul viitor si este menita sa informeze si sa responsabilizeze femeile cu privire la sanatatea reproducerii si a vietii sexuale in general, si la contraceptie, in particular.  Femeile din Romania pot afla mai multe despre contraceptie, avort si riscurile acestuia prin intermediul unei linii telefonice gratuite - 0800 150 150 de luni pana vineri intre 10:00 si 18:00 - la capatul careia raspund medici specialisti in planificare familiala.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod