Sport pentru mamici ocupate

Sa fii parinte inseamna multa munca. Toti te sfatuiesc sa faci sport insa, cine are timp pentru asa ceva? Desi cunoastem beneficiile, devine tot mai greu "sa rupi" putin timp doar pentru tine. Odata cu venirea pe lume a copiilor, responsabilitatile s-au inmultit si programul tau s-a schimbat.
Dar sportul trebuie sa ocupe un loc important in viata ta. O mamica sanatoasa si fericita este un parinte mult mai bun pentru micutul ei. Cu putina vointa, poti "sacrifica" si cateva minute pentru sport, iar rezultate nu vor intarzia sa apara. Si nu uita cat de mult iti doresti sa scapi de kilogramele in plus care, deseori te-au facut sa renunti la purtarea hainelor preferate.

Exercitiile fizice ajuta in prevenirea bolilor de inima, a obezitatii, iti intaresc sistemul imunitar si lista beneficiilor poate continua. Nu numai ca ajuta la prevenirea bolilor, dar iti pot oferi mai multa energie (atat de necesara in crestere copiilor), alunga depresia, te ajuta sa te relaxezi si sa uiti de probleme.

Probabil ca deja stii ce exercitii ti-ai dori sa faci daca ai avea timp.
Daca nu, poti cauta informatii online sau poti cere ajutorul unui antrenor pentru alegerea unui program de exercitii potrivit pentru tine. Daca ai nascut recent, discuta cu medicul tau despre ce miscari trebuie evitate si care sunt indicate.

Inainte de a incepe un program de exercitii, este indicat ca, timp de cateva zile, sa faci cate 10-20 de minute de exercitii usoare de yoga sau stretching. Nu uita sa efectuezi exercitii de stretching inainte de fiecare sedinta de antrenament. Muschii rigizi sunt asemeni unor copii adormiti: au nevoie de timp si incurajari pentru a se trezi.



Nu uita de sport!

Problema insa ramane lipsa timpului, deja ocupat de servici si familie. Iata cateva idei care iti pot fi utile.

1. Iesi la plimbare prin parc sau alearga cu prietenele. Roaga o alta mamica sa te insoteasca si iesiti cu carucioarele la plimbare. Iar daca iti doresti mai mult, mareste pasul si treci la urmatoarea etapa, alergatul. Poti chiar sa-l iei pe micut cu tine, folosind carucioarele sportive, special create pentru jogging.

2. Plimbari cu bicicleta. Acest tip de activitate poate fi foarte distractiva atat pentru tine cat si pentru copil. Poti achizitiona un scaunel special in care sa-ti asezi micutul pe bicicleta, sau daca este destul de mare, te poate insoti mergand in propria bicicleta.
Este posibil insa sa oboseasca foarte repede.

3. Inotul este o metoda grozava pentru a petrece timp alaturi de copilul tau si pentru a te pastra in forma.

4. Cursuri de aerobic sau abonament la sala de gimnastica. Cauta o sala de gimnastica care sa dispuna de servicii de babysitting sau discuta cu partenerul tau si programeaza-ti cursurile cand el poate ramane acasa, alaturi de cei mici.

5. Antreneaza-te chiar la tine acasa. Multe femei prefera sa se antreneze acasa, efectuand exercitii gasite pe internet sau pe casete video. O alta posibilitate este sa iti achizitionezi o bicicleta statica sau un alt aparat de gimnastica.


Daca iti doresti cu adevarat, poti gasi intotdeauna cateva minute doar pentru tine sau metode in care sa poti face putina miscare alaturi de micutul tau. Trebuie doar sa vrei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod