Sfaturi pentru persoanele cu diabet de Sarbatori

Sarbatorile - perioada pe care trebuie sa o petreci cu prietenii si familia, trebuie sa te bucuri de decorurile de sarbatoare si sa sarbatoresti. Fara indoiala acestea inseamna ca va fi mancare din belsug si bauturi de toate tipurile.
Aceasta perioada a anului este o provocare pentru persoanele care sufera de diabet deoarece sunt nevoite sa isi mentina dieta pentru sanatate si greutatea.


Strategii pentru dieta persoanelor care sufera de diabet.

1.
Serveste gustari sanatoase si fara grasimi, ca de exemplu o salata, o jumatate de sandvis si un bol cu cereale inainte de petrecere. In acest mod nu esti pofticioasa si poti evita supraalimentarea.

2.
Intinde masa de sarbatoare la ora pranzului si nu in cea de-a doua parte a zilei.
In acest fel vei avea o masa prelungita pana la cine, cand nu vei mai manca pe nemestecate.

3.
Alege sa manaci si sa pregatesti mancaruri care sunt slabe in grasimi si calorii. Daca stii ca gazda petrecerilor tale, de obicei, nu face alegeri nesanatoase, intreba-o daca poti aduce ceva pregatit de tine special pentru acest eveniment. Astfel, vei avea cel putin o alegere sanatoasa pentru dieta ta.

4. Mesele traditionale de sarbatori sunt bogate in carbohidrati
, care provin din cartofi, paste, aluaturi si desigur din deserturile delicioase.
Limiteaza-ti portia de carbohidrati pentru a nu negliza dieta. Tine minte: 1/2 pahar cu carbohidrati sunt intr-o portie de mancare. Majoritatea persoanelor cu diabet isi limiteaza carbohidratii la 2-3 portii pentru fiecare masa. De asemenea, poti imparti desertul cu persoana iubita, astfel iti vei satisface pofta fara a consuma multe calorii.

5.
Aminteste-ti ca trebuie sa mananci legume cu frunze - acestea sunt foarte gustoase, au putine calorii si taie apetitul din radacini.

6.
Oamenii cu diabet pot face hipoglicemie daca consuma alcool pe stomacul gol.
Serveste o mica gustare sau un cocktail din legume pentru a evita hipoglicemia. De asemenea, evita excesul de alcool sau de bauturi care contin foarte multe calorii, deoarece acetea iti pot aduce un surplus de calorii, care pot fi luate si din alimente. Bauturile fara calorii sau cocktail-urile dieta sunt cele mai indicate.

7.
Roaga persoanele iubite si sau pe cele apropiate sa te ajute sa iti urmezi dieta, prin modificarea retetelor sau prin adaugarea unor retete potrivite dietei tale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod