E separat, nu divortat: se merita sa investesc in relatie?

Intalnesti un barbat cu care legi o relatie, sau cel putin te implici suficient pentru a incerca sa vezi ce o sa iasa. Insa afli (de cele mai multe ori in treacat, la un moment dat) ca el este casatorit, dar acest lucru nu conteaza prea mult pentru el, pentru ca e separat si oricum va divorta la un moment dat. Deci e un tip singur.
Dorinta de a vedea care sunt sansele acestei relatii, poate si spiritul tau competitiv si dorinta de a fi aleasa in locul celeilalte, te fac sa te implici si mai mult si sa speri ca la un moment dat trecerea se va face de la sine. Insa, undeva in sufletul tau, apare neincrederea ca scenariul nu e atat de simplu cum ti-l imaginezi si simti nevoia sa iti iei niste masuri de siguranta.

Intre aceste miscari de du-te vino apar si micile conflicte si presiuni din relatie, pentru ca, atunci cand esti neincrezatoare, te astepti ca el sa iti dea increderea de care ai nevoie, si poate acest lucru nu se intampla intotdeauna. Si atunci ajungi sa te intrebi daca merita efortul, caci cu cat te implici mai mult si timpul trece, simti ca iti va fi mai greu si vei suferi mai mult.



Separat nu inseamna divortat

Pentru cele mai multe cupluri, separarea apare dupa o perioada lunga de conflicte in care nu se gaseste o cale de mijloc si cei doi (sau cel putin unul dintre ei) accepta ca distantarea fizica ii poate ajuta sa vada lucrurile mai clar, inclusiv care sunt sentimentele unuia catre celalalt. Cand cunosti o persoana intr-o astfel de schema existentiala, el va avea mare nevoie de un prieten, pe umarul caruia sa planga, si probabil ca tu esti un bun ascultator.

Comunicarea inseamna si apropiere, si pasiunea nu e greu de dezlantuit, mai ales daca in casnicie ea a fost atrofiata in ultimul timp.
Dar asta nu inseamna ca nu va trebui sa te confrunti la un moment dat cu scheletele din dulapul lui. In plus, risti sa devii confidenta lui si persoana in care are incredere, in timp ce tu te indragostesti de el. Pentru a nu risca sa fiti pe lungimi diferite de unda, incearca sa iti dai seama ce cauta fiecare in aceasta relatie si daca vorbiti sau nu aceeasi limba.


Petrece timp cu mine si nu se fereste sa se afiseze cu mine in public


Asta insa nu inseamna ca relatia ta este cu un om singur, ci cu unul care are o relatie aflata in stand-by, care poate deveni oricand activa. Sau poate simte nevoia de a arata lui si celorlalti cat de liber se simte.
Doar intelegand reactiile pe care le are in preajma ta si contextul in care apar te va ajuta sa intelegi care e rolul tau: de a face geloasa sotia sau de a se bucura de timp alaturi de tine; sau ambele.


Discutiile sincere te ajuta sa intelegi

Ascultandu-l si incercand la randul tau sa comunici ceea ce simti si ceea ce ai nevoie. Discutiile sunt bune insa atunci cand nu devin obsesive. Caci dincolo de o limita, risti sa devii nevasta numarul doi, si atunci stii deja care e reactia lui.

Pana la urma, orice relatie are sanse mai mici sau mai mari, si nimeni nu poate garanta ca lucrurile vor iesi bine pana la capat, oricat de mare ar fi pasiune si buna comunicarea.
Cu atat mai mult in acest tip de relatie, poti trai lucurile frumos, dar asumand faptul ca s-ar putea la un moment dat sa simti nevoia sa ceri mai mult decat omul de langa tine iti poate oferi. Dar nu uita ca nu e doar vina lui, daca e sa iasa lucrurile prost. Doar intelegand de ce simti nevoia sa te protejezi intrand in relatii care au mai putine sanse de reusita cei putea merge de fapt mai departe.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod