Scapa de senzatia de gura uscata

Cand suferi de aceasta problema, iti poti simti gura la fel de uscata precum nisipul. Cand ai gura uscata, inghitirea si mestecarea alimentelor vor deveni o problema pentru tine.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa scapi de senzatia de gura uscata:   

1. Gura uscata poate fi cauzata doar de simpla lipsa a salivei. Dar poate aparea si din cauza unor boli precum diabetul, a medicamentatiei, fumatului, stresului si a nervozitatii.

Pentru a te asigura ca esti hidratat adecvat, expertii recomanda sa consumi 6 - 8 pahare de apa zilnic. Acest lucru este foarte important pentru persoanele care au gura uscata. Daca nu poti avea in permanenta o sticla cu apa la indemana, apeleaza la bomboane.
Ele vor ajuta la producerea salivei necesare. Si gumele de mestecat pot ajuta la umezirea gurii. Bomboanele fara zahar si guma sunt cele mai bune remedii pentru cei care sufera de gura uscata. Pentru ca productia de saliva este scazuta, nu exista multa umezeala in gura pentru a indeparta zaharul ramas pe dinti.

2. O alta solutie pentru a scapa de senzatia de gura uscata este aceea de a-ti spala dintii dupa fiecare masa sau gustare. Pasta de dinti cu menta sau scortisoara (plus fluoruri) sunt cele mai indicate, datorita gustului placut care va incuraja producerea de saliva.


Daca nu-ti poti spala dintii dupa fiecare masa, atunci clateste-ti gura cu apa de gura cu fluoruri. Ajuta in stimularea glandelor salivare si in indepartarea resturilor alimentare.   

3. Evita bauturile care contin cofeina si alcool. Acestea ajuta la dehidratarea corpului pentru ca ambele duc la urinatul frecvent. Rezultatul? Gura uscata.

4. Daca mediul in care te afli este unul cu o umiditate a aerului scazuta, atunci riscul sa suferi de gura uscata este mai ridicat, in special daca locuiesti intr-un astfel de mediu.
Daca deseori ti se intampla sa ai buzele uscate si gat sensibil, atunci exista probabilitatea ca aerul din casa ta sa fie prea uscat. Pentru a scapa de aceasta problema, poti folosi un umidificator pentru camera.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dan elena pe 27 Dec 2014, 09:56
    gura uscata noaptea

    Am sa incerc si eu tratamentele recomandate de dv.Multumesc frumos..!La multi Ani!

    0
    2

  • ala pe 6 Mar 2013, 15:36
    igiena dentara/gura uscata

    Spray-ul Rain cu xylitol este foarte eficient pentru combaterea senzatiei de gura uscata. Mai mult : toate produsele cu xylitol ajuta la mentinerea igienei cavitatii bucale deoarece acest indulcitor este un bun antibacterian si antifungic. Ca produse mentionez: pasta de dinti, apa de gura, ata dentara, guma de mestecat. Acest indulcitor este slab caloric si cu indice glicemic redus asadar se poate folosi fara contraindicatii de catre persoanele cu probleme in acest domeniu.

    2
    0

  • peter pe 23 Feb 2013, 18:09
    gura uscata

    Am70ani si multe probleme de sanatate destul de grave dar aceasta gura uscata mi se pare mai rea decat toate bolile pe care le am nu stiu unde sa merg la consult poate un om bun si pregatit i va da de cap

    5
    0

  • COVACIU FLORE pe 20 Oct 2009, 11:16
    BANANE ANANAS VIT B12345678912

    DROJDIA DE BERE CAPSULE ULEI PESTE

    28
    1

  • covaciu floare pe 26 Feb 2009, 09:46
    doctor universal

    FFF EXACT MULTUMIM UN REMEDIU DESCOPERIT DE MINE LAMAI PORT ANANAS NOAPTEA CATE O FELIE CAND TE TREZESTI CU GURA USCATA SI SA NU MANCI DUPA ORA 19

    25
    5

  • Silvia pe 4 Ian 2008, 18:25
    Scapa de senzatia de gura uscata

    Voi incerca remediile propuse cu speranta ca nu o boala este cauza acestei neplaceri. Multumiri pentru sugestii.

    18
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod