Trateaza-te cu miere si scortisoara

Combinatia dintre miere si scortisoara este folosita de secole in medicina orientala. Scortisoara face parte dintre cele mai cunoscute condimente, iar calitatile mierii de albine devin din ce in ce mai cunoscute. Aceste ingrediente detin calitati extraordinare si au fost folosite ca remedii inca din cele mai vechi timpuri.
1. Boli de inima. Intinde pe paine miere si presara putina pudra de scortisoara, in locul gemului. Este recomandat consumul zilnic, la micul dejun. Datorita faptului ca aceasta combinatie imbunatateste circulatia sanguina si intareste ritmul cardiac, persoanele cu probleme cardiovasculare au posibilitatea sa previna eventualele probleme apeland cu incredere la aceasta combinatie.

2. Artrita. Aplica o pasta din cele doua ingrediente (o parte de miere in doua parti de apa calduta plus 1 lingurita cu pudra de scortisoara) pe locul afectat si maseaza incet. Expertii de la Universitatea din Copenhaga au efectuat un experiment in care 200 de persoane afectate de artrita au fost tratate timp de o saptamana cu o cana cu apa fierbinte amestecata cu o lingura de miere si 1/2 lingurita de scortisoara pudra.
Rezultatele au aratat ca 73 dintre persoanele tratate au scapat complet de dureri in interval de o luna. Asadar, nu strica sa consumi in fiecare dimineata pe stomacul gol o cana din acest amestec.

3. Pierderea parului. Amesteca ulei de masline cald cu 1 lingura de miere si 1 lingurita de scortisoara pudra si intinde-o pe par inainte de baie. Se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza.

4. Infectii urinare. Pentru a-ti proteja vezica urinara, amesteca intr-un pahar cu apa calduta 1 lingurita cu miere si 2 linguri cu pudra de scortisoara. Apoi se bea.

5. Dureri de dinti. Aplica de cate ori este nevoie o pasta formata din miere (5 lingurite) si pudra de scortisoara (1 lingurita) pe dintele afectat.

6. Colesterol. Adauga scortisoara (3 lingurite) si miere (2 linguri) in apa fiarta sau ceai verde si apoi bea.
Specialistii sustin ca nivelul colesterolului "rau" este redus cu pana la 10% intr-un interval scurt de numai 2 ore de la administrarea bauturii. Mai mult, studiile de specialitate arata ca mierea de albine naturala daca este consumata cu regularitate si in cantitati mici ne scapa de problemele cu colesterolul. Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de regimul alimentar pe care trebuie sa-l urmam cu strictete.

7. Raceala. Se bea o cana cu apa calduta, miere (1 lingura) si scortisoara (1/4 lingurita). Face bine la tuse si curata sinusurile.

8. Indigestie. Se ia o lingura cu miere presarata cu scortisoara inainte de masa pentru a scapa de aciditate si a accelera procesul de digestie.

9. Longevitate. Consuma regulat ceai cu miere si scortisoara. Se pune la fiert 3 cani cu apa in care se adauga 4 linguri cu miere si 1 lingura cu scortisoara.

10.
Acnee. Aplica o pasta formata din miere (3 linguri) si scortisoara (1 lingurita) pe cosuri inainte de culcare. Indeparteaza cu apa calduta a doua zi.

11. Obezitate. Pentru a scadea in greutate, fierbe in apa miere (1 lingura) si scortisoara (1/2 lingurita) si apoi bea acest amestec in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun.

12. Respiratie urat mirositoare. Gargara cu miere si scortisoara amestecate cu apa fierbinte.

13. Probleme cu stomacul. Mierea in combinatie cu scortisoara indeparteaza senzatia de balonare si reduce intensitatea durerilor de stomac.

14. Sistemul imunitar. Datorita continutului de vitamine si fier din mierea de albine combinata cu scortisoara apara sistemul imunitar de actiunea nociva a radicalilor liberi.

15.
Cancer. O serie de studii efectuate recent au demonstrat eficienta acestei combinatii in tratarea cancerului stomacal si osos. Pe langa tratamentul prescris de oncolog este indicat sa iei de 3 ori pe zi cate o lingura cu miere de albine presarata cu scortisoara.

16. Oboseala. Ca sa eviti starile de epuizare si somnolenta pe care le resimti in cursul zilei poti sa apelezi la acest remediu excelent si sa constati pe propria piele efectele revigorante. Amesteca intr-un pahar cu apa o lingura cu miere de albine si presara putina pudra de scortisoara. Bea un pahar dimineata si unul dupa-amiaza cand te cuprinde toropeala.
 

Comentariile 1-50 din 149

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • LAURENTIU IORGU pe 9 Mar 2015, 11:07
    scorțișoară

    SCORȚIȘOARA DE CEYLON(SRI LANKA) ESTE CEA MAI INDICATĂ.

    0
    0

  • Ralu pe 11 Feb 2014, 22:32
    acnee

    Am si eu o mica acnee desi a cam inceput sa se extinda.Astazi mi-am aplicat pt prima data cu miere si scortisoara insa mi-am pus niste tifon ca sa nu mi se intinda noaptea.E vreo problema?

    2
    2

  • laura pe 4 Ian 2014, 22:29
    ptr acnee

    este super. eu ma dau pe timp de zi ca seara nu pot .. si il tin vreo 3,4 ore cate odata si 2 ore , pe zi. dupa o saptamana se vede efect garantat .. continui sa ma dau si dupa alea 2 saptamani .. macar de 2 ori pe saptamana..

    2
    1

  • sorin pe 6 Iul 2013, 11:39
    Miere Naturala

    Eu am folosit mierea cu scortisoara pentru o cura impotriva colesterolului crescut. Am avut noroc sa descopar o miere extraordinara la un producator destul de mic din Satu Mare, Ioan Sabadus (mieresabadus.ro). Am fost reticient la inceput in privinta calitatii....toti spun ca au miere naturala 100% dar mi-a dat un impuls un articol despre el citit la Cabral. Pot sa spun acum ca fiecare ban investit in produsele lui Sabadus a fost investit in sanatatea mea! In privinta retetei pentru colesterol (doar la aceasta m-am oprit din curiozitate) cred ca....daca puneti apa FIARTA peste miere.... mai bine o inlocuiti cu zahar, e mai ieftin si are cam acelasi efect!!! Mierea expusa la temperaturi de peste 30-40 grade C se deterioreaza, isi pierde calitatile terapeutice si, conform specialistilor din domeniu, poate sa elibereze substante toxice! Sabadus are cateva produse (retete proprii) de miere cu fructe sau seminte, miere cu polen si propolis, combinatii care sunt adevarate comori de vitamine, minerale, aminoacizi! Studiati putin, merita!

    3
    2

  • ADINA pe 28 Iun 2013, 09:35
    nelamurire

    care este procedeul corect pentru a avea rezultate in cura de slabire cu miere si scortisoara? E adevarat ca se fierbe doar apa cu scortisoara si mierea se pune apoi, dupa ce s-a mai racit? Daca pun apa fiarta peste scortisoara si amestec se aduna toata si abia se mai imprastie in cana, cum se explica?!

    12
    2

  • Claudia pe 8 Mai 2013, 00:18
    Scortisoara

    De unde este cel mai bine sa procuram scortisoara ?

    25
    8

  • nikky pe 18 Mar 2013, 19:51
    pt slabit si nu numai

    Scortisoara accelereaza metabolismul si detoxifiaza. Mierea(mai ales cea de mana) detoxifiaza si este un bun energizant, fiind foarte bogata in vitamine si minerale. Nu este necesar sa le fierbeti ci este suficient sa le includeti in dieta ca atare, sa le folositi in deserturi care va plac. Este de preferat ca mierea sa fie consumata dimineata, ca orice dulciuri de altfel. In loc de dulciuri procesate, mai bine va preparati acasa, dulciuri pe baza de miere(exemplu: fulgi de ovaz inmuiati cu lapte cald si amestecati cu miere si cacao. puteti pune si scortisoara daca va place). Trebuie doar sa va puneti imaginatia la contributie. Eu de cand am inlocuit toate porcariile de dulciuri pe care le mancam cu cele preparate din ingrediente de genul, am si slabit putin(nu am tinut dieta) si pielea mea arata de milioane de ori mai tanara, mai proaspata si mai frumoasa. Acum am constientizat cat rau ne fac toate porcariile ce se baga in dulciuri si nu numai. :( Eu credeam ca asa am eu pielea, mai aiurea si cand colo... ma otraveam singura... :(

    10
    2

  • aurel pe 11 Feb 2013, 13:08
    dibet,scorttiisoara,otet de mere!

    Aveami glicemia in jur de 200.In feiecare dimineata am mincat terci 1/2 litri apa +4 linguri malai,1/4 lapte batut dela frigider(pt.racit) dupa care am adaogat o lingurita scortisoara ,lactate ,pate ficat si SURPRIZA- mi-a scazut glicemia la 125,si nu mai iau deloc amarilul de 3 mg.(CCA 90 zile)

    6
    2

  • mircea pe 16 Ian 2013, 12:46
    miere si scortisoara

    Pentru ca efectul combinatiei de miere si scortisoara este dovedit eficace, am gasit o alta combinatie. Se sfarama miezul de la 8 nuci, Se adauga trei lingurite de scortisoara, se adauga 1-2 lingurite de cacao pudra, 1-2 lingurite pudra de roscove, doua linguri de miere. Se amesteca pana se incorporeaza. Se consuma o data dimineata. Sanatate.

    7
    2

  • monica pe 26 Dec 2012, 15:20
    mierea nu se fierbe

    mierea nu se fierbe si nu se pune in licihide mai fierbinti de 40C

    12
    3

  • Marin pe 30 Oct 2012, 09:04
    Miere Sighisoara

    Daca doriti o miere deosebita, poliflora sau mana, rog email la marin.dascalu7@gmail.com.

    8
    5

  • colar petru pe 26 Oct 2012, 18:23
    tratament cu scortisoara

    pana la pranz iau trei lingurite cu praf de scortisoara,fara miere.sun diabetic tip.2.am in ceput de 2 zile.credeti ca va avea efect si fara miere?ma refer la scaderea glicemiei.

    2
    4

  • colar petru pe 26 Oct 2012, 18:23
    tratament cu scortisoara

    pana la pranz iau trei lingurite cu praf de scortisoara,fara miere.sun diabetic tip.2.am in ceput de 2 zile.credeti ca va avea efect si fara miere?ma refer la scaderea glicemiei.

    18
    2

  • man mioara pe 4 Sep 2012, 10:05
    miere cu scortisoara

    Am incercat mai demult aceasta reteta cu miere si scortisoara,dar am reusit sa beau acest amestec doar cateva zile. Combinatia de miere cu scortisoara i-mi producea greata,deci nu am mai baut De astazi am inceput sa iau 1 lingurita de miere amestecata cu 1 lingurita rasa de scortisoara,si dupa aceea am baut un pahar de ceai caldut. Poate cineva avizat sa-mi spuna,daca are aceleasi efecte?(glcemie si slabire). multumesc anticipat,Mioara.

    19
    5

  • Jimbo pe 9 Aug 2012, 09:21
    Cel mai tare site

    Pe http://jimbo.ro/ gasesti informatii despre cele mai noi jocuri si filme.

    14
    11

  • Alina pe 25 Iul 2012, 03:56
    miwew si scortisoara

    buna! asi vrea sa stiu daca masca cu miere si scortisoara pt acnee se foloseste infiecare seara timp de 2 saptamani? multumesc !

    3
    7

  • ciresica pe 2 Iul 2012, 18:54
    pt slabit

    as vrea sa stiu e buna sigur pentru slabit dar fara miere nu se poate astept raspuns si cum sa folosesc?

    7
    5

  • stef pe 21 Apr 2012, 19:26
    tratament acnee

    cine vrea sa scape de acnee contactati-ma 0748891012

    9
    14

  • Yoyo pe 19 Apr 2012, 15:02
    pot slabi fara sa fierb scortisoara

    Hey, daca vreau sa slabesc si nu imi place gustul de scortisoara in apa calda as putea incerca sa iau o lingurita si jumatate de scortisoara si apoi sa beau apa calduta cu miere. Credeti ca are acelasi efect? Va multumesc!

    23
    9

  • iuliana cristina niculaie pe 4 Mar 2012, 12:34
    mierea la festival

    Undeva langa Ploiesti in perioada 20-23 aprilie are loc Festivalul "HAI LA JOC" traditional romanesc si cautarea cea mai mare o are mierea.Pe aceasta cale dorim sa va invitam la festivalul nostru,unde puteti sa vindeti produsele apicole.Va asteptam cu mult drag sa ne confirmati prezenta. http://hai-la-joc.blogspot.com/

    13
    7

  • aurelia pe 28 Feb 2012, 17:32
    miere si scortisoara

    eu am probleme cu zaharul,nu sunt diabetica,dar cand consum multe dulciuri imi creste glicemia,apoi daca nu mai consum dulciuri imi scade glicemia.intrebare,pot folosi cura de slabire cu miere si scortisoara?

    4
    10

  • liviu pe 27 Feb 2012, 11:33
    diabetul

    Scortisoara regleaza minunat nivelul glicemiei. Dar intrebarea este daca folosim miere de albine , gresim cumva?

    38
    15

  • BusuiocE pe 13 Feb 2012, 18:01
    e praf

    la mierea de albine cu ulei de masline dupa ce vati dat pe cap mai adaugati fulgi dintr-o perna mai veche si stati 20 minute cu acest tratament in cap cu cea mai mare proptitudine dupa ce se itareste compozitia veti vedea benefiicile cu siguranta se va regenera crescand alt par.. :))))

    32
    18

  • jeny pe 7 Feb 2012, 20:17
    scortisoara

    am folosit si eu miere de albine amestecata cu scortisoara,peste care am pus apa calduta.am constatat ca s-a facut ca un albus de ou.Asa trebuie??????????????

    14
    18

  • Dorin pe 6 Feb 2012, 23:33
    Mierea cu scortisoara

    Din comnetariile voastre un singur lucru reiese la marea majoritate"rautate" ,chiar nu aveti unde va arunca deseurile morale decat pe un site care se vrea a fi binevenit in sprijinul imbunatatirii sanatatii? Parerea mea umila este ca daca ceva nu-mi place,nu-mi convine,caut in alta parte,nu ma fac mai destept decat cel care a venit cu un aport de bunavointa . Sanatate maxima si fiti mai indulgenti daca se poate

    9
    9

  • carmen pe 31 Ian 2012, 23:47
    scortisoara

    Postez un articol foarte interesant despre scortisoara http://www.retete-speciale.ro/scotisoara-condiment-sau-medicament/

    54
    6

  • Edi pe 16 Ian 2012, 17:33
    Dieta

    Nu se sare peste micul dejun care trebuie sa fie consistent,pranzul la fel dar sa nu depasiti,Cina sunt foarte multi care nu mananca micul dejun si la cina se indoapa cu toate bunatatile si apoi se mira ca nu slabesc sau inca mai pun pe ei.

    30
    5

  • crissy pe 14 Ian 2012, 00:34
    mierea si scortisoara

    de cateva zile am inceput sa beau aceasta compozitie si ma simt f bine,dar cred ca ajuta si sa slabesti.Am baut si seara si nu prea am putut sa dorm o sa beau acest amestec doar dimineata.

    9
    5

  • Alecu pe 13 Ian 2012, 07:01
    Mierea si apa fierbinte?!

    Mierea nu este foarte fericita cand este tratata cu apa fierbinte. O serie de nutrienti se descompun si chiar dau reziduri toxice. Peste 60 de grade este riscant. Eu folosesc miere cu scortisoara la micul dejun si ma simt excelent.

    11
    2

  • Ioana pe 27 Dec 2011, 21:05
    Acnee

    de 3 zile am inceput sa folosesc masca cu miere si scortisoara ...sper sa functioneze ...dar noaptea e cam nasol :\ incerc sa dorm numai pe spate :))

    7
    4

  • alina pe 14 Nov 2011, 08:39
    miere de albine si scortisoara

    imi place sa beau cafea cu miere de albine si scortisoara.efectul este acelasi ?

    16
    9

  • veronica pe 7 Nov 2011, 14:39
    miere si scortisoara

    eu am incercat mierea cu scortisoare intr-un tratament de 3 luni. Am pe cineva care mi-a adus scortisoara pura sin India, de foarte buna calitate... si o aroma de milioane, iar mierea am comandat-o pe www.mierenatura.eu. Eu am folosit din cea cu faguri in ea, ca mai mestecam un pic si la fagure. (care ajuta la o digestie mai buna) La mine chiar amers tratamentul.

    15
    3

  • Georgiana pe 23 Oct 2011, 00:30
    AJUTOR

    vreau un raspuns din partea celor care beau acest amestec de scortisoara si miere.eu cand amestec apa cu scortisoara devine ceva balosit ca un albus de ou.ASA TREBUIE SA FIE????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????poate imi va raspunde cineva ................................................................

    27
    4

  • APOPEI CONST. pe 9 Oct 2011, 01:33
    IN MICOZEL PICIOARELOR SE FOLOSESTE SCORTISOARA ?

    AM AC/ NECAZ SI LA RECOMANDAREA MED. SPECIALIST AM FOLOSIT ; med. terbinafine cps., si unguiete:,biozol,fucidin,lamesil ,dar de geaba ,durerea reapare din nou . AM FIERT CIORAPI ,DEZINFECTAT INCALTARILE CU FORMOL SI ALTE SPREIURI. DACA STITI UN LEAC ASTEPT ,MULTUMESC

    12
    6

  • Popescu Edi pe 28 Sep 2011, 22:47
    Scortisoara

    Nu trebuie sa faceti nimica numai sa amestecati scortisoara cu miere si sa o mancati dimineata pe stomacul gol. Atat si nu mai mult are efecte deosebite,dar cu slabitul nu stiu daca slabesti sau nu.LA mine nu este cazul dar ma simt bine dupa aceasta cura deosebita.Incercati ceaiul din Busuioc are un gust deosebit.

    10
    1

  • stelian pe 17 Aug 2011, 07:18
    scortisoara remedi

    am incercat da rezultate,la probleme usoare si preventive ,nu faci candidoza ca la medicamentele de sinteza[chimice].

    10
    3

  • Oana pe 24 Iul 2011, 16:50
    acnee

    Buna!! Ma numesc Oana.. Am folosit aceasca masca cu scortisoara timp de 2 saptamani.. Intr-adevar s-au vazut rezultatele, insa nu cele la care m-am asteptat.. Se intampla ceva daca o folosesc mai mult de 2 saptamani.. Astept raspuns urgent! Va multumesc anticipat! Dar daca dau cu miere si scortisoara in zonele afectate si cu miere simpla in zona ochilor... Se intampla ceva??

    13
    5

  • Maria Oborocianu pe 19 Iul 2011, 10:36
    alt mod de preparare?

    Maria. Gresesc eu undeva? Am tunat apa fierbinte peste scortisoara, am lasat sa ajunga la 40 grade, dar amestecul s-a balosit, parca e un albus de ou, care nu mai poate incorpora mierea. Drept pentru care nu mai pot nici sa-l inghit. De fiert mierea, nu am indraznit. Poate stie cineva de ce nu ramane lichidul fluid?

    26
    3

  • kamila pe 30 Mai 2011, 21:39
    miere si scortisoara

    da ar merita,cred eu,si am si eu o reteta..sarea neiodata are efect.tin minte ca fetele din satul bunicilor isi frectionau usor fata cu sare,si apoi se clateau cu apa si se tamponau cu apa oxigenata.si merge!!!

    10
    10

  • cata pe 30 Mai 2011, 21:30
    acnee

    imi cer scuze am uitat sa mai intreb inca ceva...dupa cele doua saptamani de tratament,daca as intrerupe mi-ar apare iar asa-i????

    6
    1

  • cata pe 30 Mai 2011, 21:25
    acnee

    nu am probat,dar incantata s-o fac,chiar nu stiam ca scortisoara este buna la cosuri,de miere auzisem.ce nu am inteles totusi,pasta care se face se aplica ca atare si pur si simplu.?miere amestecata cu scortisoara si gata!?nu m-ar deranja patatul pernei daca as reusii in 2 saptamani sa scap de cosurile astea si de punctele negre.multumesc

    4
    0

  • fabiola pe 25 Mai 2011, 20:45
    mierea si scortzisoara

    am dat si yo 4kg in 2 luni .....e super..shi am mancat .de toate......

    35
    9

  • Nana pe 24 Mai 2011, 23:55
    Insomnie

    Am inceput aceasta dieta cu miere si scortisoara dimineata si seara la culcare dar am realizat ca nu mai pot dormi noaptea ca inainte, ci numai 2-3 ore pe noapte,oare aceasta combinatie este energizanta?

    32
    6

  • Nana pe 24 Mai 2011, 23:53
    Insomnie

    Am inceput aceasta dieta cu miere si scortisoara dimineata si seara la culcare dar am realizat ca nu mai pot dormi noaptea ca inainte, ci numai 2-3 ore pe noapte,oare aceasta combinatie este energizanta?

    11
    5

  • enache doina pe 17 Mai 2011, 12:36
    miere si scortisoara

    folosesc si eu cu regularitate acest amestec miere si scortisoara si pot spune ca este si un bun detoxifiant pe linga celelalte virtuti pe care le/ati mentionat....continuati cu incredere.....

    14
    7

  • Wizard pe 30 Apr 2011, 13:15
    Haideti sa clarificam

    Recomandarile din aticol sunt excelente si le-am regasit formulate si pe alte site-uri. Vad ca multi cer cu insistenta precizari asupra cantitatilor/dozajelor. Acestea au fost mentionate in articol si chiar in unele comentarii. Ceea ce ma contrariaza pe mine este mitul care incepe sa se nasca in legatura cu temperatura de consum a mierii. Sunt deacord ca este mai bine sa nu fierbem mierea, pentru a nu-si pierde din calitati, dar... chiar devine toxica?? (mai sus citeam ca peste 30-40 grade). Pai atunci: -de ce nu a fost interzisa folosirea ei in ceainarii, cafenele si pe colaceii (mucenicii) copti la cuptor cu miere si nuca etc. -de ce nu m-am intoxicat eu pana acum? Unde mai punem ca daca ar deveni toxica peste 30 grade iar corpul nostru are 36-37 grade...

    12
    2

  • Erika pe 29 Apr 2011, 10:01
    trebuia sa ...

    trebuie sa fac si sport ?.....sau numai sa iau miere si scortisoara si sa mananc aproximativ 900 kalori... am 17 ani si am 1.70 si 57 de kg as vrea sa mai slabesc cel putin 6 kg si vreau sa stiu clar cum pot slabi 6 kg intr-o luna cum a mai scris cineva pe site.....

    24
    5

  • florina pe 9 Apr 2011, 13:54
    pot sa folosesc miere pt afta la copil?

    am invatat multe

    24
    8

  • florentina@yahoo.com pe 6 Apr 2011, 11:24
    pt acnee

    tratamentul asta nu merge sa'l facem si pe zi?seara e aiurea rau.eu nu pot sa dorm cu el pe fata!

    9
    6

  • cristina mihai pe 2 Apr 2011, 13:37
    luarea in greutate

    am varsta de 34 nai si am bagat de seama ca am luat in greutate cateva kg in plus si sa vrea sa-mi da-ti un sfat cu sa scap de aceste kg folosind MIERE SI SCORTISOARA.VA MULTUMESC

    30
    3
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod