Scapa de efectele secundare ale antidepresivelor

Indiferent de medicamentele pe care le iei, informeaza-ti imediat doctorul despre efectele negative pe care le au acestea asupra ta. Impreuna cu doctorul tau poti gasi metode pentru a scapa de aceste efecte. Iata cateva sugestii pentru a diminua efectele secundare ale antidepresivelor.
Senzatia de gura uscata. Consuma cat mai multa apa, guma fara zahar si periaza-ti dintii in mod frecvent.

Constipatia. Cerealele, taratele de grau, prunele uscate, fructele si legumele te pot ajuta. Bea cat mai multa apa.

Probleme de urinare. Daca intampini dificultati la urinare, doctorul iti poate face cateva modificari in medicamentatie pentru a scapa de aceasta problema.

Ameteli. Schimbarile bruste ale pozitiei pot duce la o scadere a tensiunii arteriale, cauzand ameteala. Pentru a diminua aceasta stare, incearca sa eviti miscarile bruste, ridica-te usor din pat sau de pe scaun.
Consuma cat mai multe lichide.

Somnolenta in timpul zilei. Acesta problema apare de obicei la inceputul tratamentului si se poate sa nu dureze mult. In unele cazuri, ajuta sa iei pastilele inainte de culcare, insa trebuie sa te consulti cu medicul inainte.
 
Probleme cu somnul. Somnul se imbunatateste dupa cateva saptamani sau poti discuta cu doctorul tau pentru a schimba medicamentatia.
 
Greata. Deseori se intampla ca aceste greturi sa dispara dupa cateva saptamani. Iti poate fi de folos daca iei pastilele la putin timp dupa o masa substantiala.

 
Agitatia. Poti simti o stare de nervozitate sau oboseala dupe ca ai luat pastilele. Starea de nervozitate poate disparea in cateva saptamani. In unele cazuri, agitatia poate persista. Uneori este un semn ca depresia se inrautateste.
 
Migrene. Acestea sunt trecatoare. Unele persista, dar de obicei dispar in cateva saptamani.
 
Probleme sexuale. Aceste probleme sunt trecatoare, iar cele care persista nu au legatura cu medicamentele. Discuta cu medicul tau despre acestea.
 
Daca aceste efecte continua sa te deranjeze, doctorul tau iti poate schimba dozele, orele la care iti iei pastilele sau iti poate recomanda o alta combinatie de medicaete.

 
Mergi imediat la medic daca depresia se inrautateste.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bogdan pe 26 Iun 2015, 17:21
    anxietate-depresie

    mie, pe lângă anxiolitice mi se recomandă mereu un antidepresiv care mă scoate din anxietate şi mă bagă în depresie, toată ziua ameţit, nu am chef de nimic, nu îmi mai place nimic, am un sentiment de prea-plin de scârbă. Simptomele mele erau atacurile de panică nocturne, graba, stat ca pe ace, u7neori stări de leşin dar ca dispoziţie eram ok, glumeam, vorbeam cu toată lumea

    0
    0

  • andreicelnecajit pe 11 Mar 2008, 19:46
    Nu conteaza

    Nu conteaza care este cel mai bun, pentru ca toate fac cam acelasi lucru, aici psihiatru este cel care ti-l administreaza pe cel corespunzator tipului tau de depresie.

    0
    0

  • GRIGORE pe 12 Feb 2008, 00:30

    Foarte bun site. Spuneti-mi va rog care este cel mai bun medicament antidepresiv? Multumesc! (Contact e-mail)GRIGORE_19@MAIL.RU

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod