Remedii naturiste pentru infectiile vaginale

Nimic nu iti mai convine cand esti ingrijorata de senzatiile ciudate pe care le simti la nivelul organelor genitale. De indata ce simti ceva ciudat trebuie sa te programezi numaidecat la un ginecolog. Nu are rost sa amani si sa te amagesti ca va trece de la sine, deoarece nu vei face decat sa-ti inrautatesti situatia. Insa, pana te decizi si stabilesti ziua de vizita impreuna cu ginecologul poti sa apelezi la cateva remedii naturiste care iti pot usura simptomele neplacute.
Multe dintre noi ne-am confruntat macar o data in viata cu o infectie vaginala (minora), daca nu chiar cu recidive periodice a unei infectii de care ti se pare ca nu mai reusesti sa scapi. Incidenta acestor infectii s-a dublat in ultimii 20 de ani. Un motiv intemeiat care are un rol covarsitor in cresterea numarului asemenea cazuri consta in utilizarea frecventa a antibioticelor. Acestea distrug flora bacteriana normala a vaginului si permit multiplicarea bacteriilor si a ciupercilor daunatoare.


Antibioticele favorizeaza dezvoltarea candidozei

De asemenea, antibioticele favorizeaza dezvoltarea candidozei (o afectiune care apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans). Candida albicans este o parte din flora intestinala, controlata de microorganismele cu rol de protectie (Lactobacilus) si de sistemul imunitar. Ea traieste in gat, gura, tractul intestinal, vagin, dar in cantitati mici.

Cand microorganismele de protectie sunt distruse de actiunea antibioticelor sau cand sistemul imunitar este slabit, ciuperca este scapata de sub control si cauzeaza infectia numita candidoza.  


Tricomoniaza - infectie vaginala frecvent intalnita

Se numeste astfel dupa numele parazitului care o provoaca - Trichomonas Vaginalis. Parazitul se transmite prin contact sexual vaginal, dupa care, in 5 pana la 28 de zile apar secretii urat mirositoare de culoare verde-galbui, in special la femei.
Vaginul femeii e un mediu ideal pentru dezvoltarea acestu germene. 7 milioane de cazuri noi de tricomoniaza apar anual in lume.

Aceasta afectiune genitala nu rezista in mediul acid. In cazul femeilor susceptibile de tricomoniaza, gelul spermicid (datorita aciditatii) are tendinta de a inhiba dezvoltarea acestei afectiuni.
De asemenea, sucul de merisor (planta se gaseste la Plafar) si vitamina C cresc aciditatea urinei.

Barbatii nu ofera conditii bune de dezvoltare parazitului, de aceea ei pot fi purtatori sanatosi. De multe ori ei nu-si dau seama ca sunt infectati sau simt doar o usoara usturime dupa urinat, insa isi pot infecta partenerele. O solutie pe care o au la indemana este spalarea organului genital cu solutie de Betadina.

Una dintre infectiile vaginale care se poate manifesta fara aparitia unor simptome este chlamydia (si barbatii o contacteaza, insa este mult mai frecvent intalnita la femei). Netratata, chlamydia conduce la sterilitate. O femeie insarcinata poate transmite boala copilului, in procesul nasterii.

Tricomoniaza, infectiile fungice si chlamydia sunt intalnite in 90% dintre cazurile de infectii vaginale. Daca nu esti sigura de simptomele pe care le ai, consulta degraba un ginecolog!


Remedii pe baza de plante medicinale

Tricomoniaza, infectiile fungice si chlamydia pot fi combatute prin utilizarea plantelor medicinale.
In cazul unei infectii minore, spalaturile vaginale cu infuzii din diverse plante sunt foarte eficiente. Tine minte: nu apela la aceste spalaturi vaginale zilnic, ci doar in cazul in care te confrunti cu o infectie vaginala! Daca te intrebi care dintre plante te pot ajuta, afla ca lavanda, tea tree si usturoiul au capacitatea de a ucide microorganismele daunatoare, inclusiv ciupercile si parazitul Trichomonas Vaginalis. Spalaturile cu infuzie din frunze de ulm alunecos are efecte calmante, iar cele din frunze de strugurii-ursului (uva ursi) sunt dezinfectante si astringente.

Cu ce sa faci spalaturi vaginale?

3 picaturi ulei esential de lavanda si tea tree
3 cesti de apa calduta
2 linguri de iaurt.

Se combina ingredientele, se amesteca bine si se foloseste compozitia pentru spalaturi vaginale efectuate o data pe zi. Daca infectia persista dupa 5 zile de tratament naturist, consulta de urgenta un ginecolog.


Ceai indicat in caz de infectii vaginale

1 lingurita radacina de brusture, radacina de echinaceea, seminte de vitex agnus castus (optional). Se fierb plantele intr-un litru de apa si se lasa la infuzat timp de 15 minute. Se strecoara ceaiul si se consuma cate 3-4 cani pe zi.


Iaurtul lupta impotriva infectiilor vaginale


Pe langa utilizarea infuziilor din plante medicinale, spalaturile cu iaurt reduc bacteriile nedorite, in special ciupercile (fungi).
Are efecte calmante, in caz de iritatii si inflamatii. Insa, trebuie sa fii foarte atenta la alegerea iaurtului, care trebuie sa contina culturi active de Lactobacillus Acidophilus (daca au Lactobacillus bulgaricus sau S. thermophilus nu sunt eficiente). Studiile arata ca un consum ridicat de iaurt - 240 ml/zi timp de 6 luni - reduce semnificativ riscul de aparitie a infectiilor vaginale.  

Asadar, atentie mare si nu ignora o infectie vaginala, oricat de simpla ti s-ar parea ea la momentul respectiv. Netratata, ea poate afecta uterul, tuburile falopiene si ovarele, ajungand in cele din urma in sange. Si mai departe se poate ajunge la boala inflamatorie pelviana, care in urma unor studii riguroase a fost desemnata in anul 1995 ca fiind cauza principala a celor mai multe cazuri de infertilitate la femeile din America de Nord. Institutul National pentru Sanatatea Copilului si Dezvoltare Umana sustine ca femeile fumatoare - in special cele care obisnuiesc sa fumeze mai multe de 10 tigari pe zi - sunt de doua ori mai expuse riscului de a dezvolta o boala inflamatorie pelviana in comparatie cu cele nefumatoare.

Sistemul reproductiv feminin contine celule imune care au menirea de a apara organismul de posibilele infectii. Daca sistemul tau imunitar este precar, da-i o mana de ajutor si apeleaza la echinaceea care intareste imunitatea si lupta impotriva infectiilor.
Daca te confrunti cu o infectie vaginala recidivanta, problema poate fi cauzata si de un dezechilibru hormonal. De exemplu, o productie mica de progesteron conduce la iritatii, infectii si modifica secretiile cervicale. Pentru echilibrarea nivelului hormonal consuma vitex pastile, tinctura sau ceai.

Cu cat depistezi infectia in fazele incipiente cu atat mai eficient poate sa fie tratamentul naturist aplicat inainte de controlul ginecologic.

Articole utile:
Boli cu transmitere sexuala
Remedii naturiste pentru candidoza vaginala
Durerile si crampele menstruale: prevenire si remedii naturiste
Spalaturile vaginale: sanatoase sau nu?
12 sfaturi practice care previn infectiile vaginale
Mancarimile vaginale: cauze, preventie si remedii naturiste
 

Comentarii (48)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana pe 12 Aug 2014, 18:57
    intrebare

    fetelor am si eu o intrebare am o perioada in care racesc cam des si imi vine sa merg des la baie si am si usturimi azi mi sa intamplat din nou sa am usturimi si am fakut spalaturi cu ceai de musetel.si mi am pus o sticla de apa calda pentru a ameliora durerea am procedat corect? voi ce parere aveti? akum deocamdata mi a trecut

    1
    0

  • Violeta pe 31 Oct 2013, 10:24
    ozonul tratament foarte bun

    Cel mai bine este sa gasesti o modalitate de preventie, de intarire a sistemului imunitar local si un tratament cu un spectru mai larg, antiviral, antimicrobian si antifungic. Eu recomand terapia cu ozon.Se foloseste din timpul primului razboi mondial. Per ansamblu te costa mai putin. Dupa ce am folosit aparatul Gynecozon nu mai am probleme de genul acesta.

    3
    0

  • natureg pe 19 Feb 2013, 11:47
    medicamente naturiste alternative

    DR.CATALIN LUCA A DEZVOLTAT PRODUSE NATURISTE EXCELENTE PT O SERIE INTREAGA DE AFECTIUNI.

    7
    5

  • maria pe 31 Mar 2012, 17:13
    usturimi si mancarimi

    buna fetelor...as vrea si eu niste sfaturi pt problema mea:de o luna incoace ma confrunt cu manarimi si usturimi in partea de jos iar in tm actului sexual am usturimi si dureri...nu pot merge la ginecolog deoarece sunt minora iar parinti nu stiu ca mi-am inceput viata sexuala va implor ajutati-ma imi este fffffff frica

    39
    11

  • adelina stoica pe 6 Mar 2012, 20:07
    BIP

    ma confrunt cu BIP m-am tratat cu cervugid ovule o cura de 3 ori antr-un an dar sintomele reapar la numai putin de 3. luni ce as putea urma pt un tratament corect si evolutiv.mentionez ca am 5 luni de la efectuarea unui examen ginecolog,ex,babes papanicolau, fara leziuni intraepiteliala sau maligna,markeri tumorali CA.125 cu rezultat 13,29(interval de referint 0,7-35.si analiza CEA.rezultat 1.10

    21
    8

  • ana roxana pe 7 Nov 2011, 15:04
    chist pe ovare

    am 17 ani si sunt din bacau am chist pe amblele ovare si nu mam operat inca ce trebuie sa fac da timi un sfat

    14
    6

  • ea pe 25 Oct 2011, 20:21
    mi a aparut intre buze niste bubite si ma mananca ce pot sa iau?

    ce sa fac sunt foarte speriata.ajutati ma.

    30
    13

  • emilia pe 8 Oct 2011, 14:41
    secretie

    am aceeasi problema ca toata lumea.am o secretie urit mirositoare si abundenta.am incercat tot felul de ovule dar apare din nou:(.ce ma sfatuiti sa fac?.va multumesc

    50
    15

  • Anonim pe 18 Iul 2011, 10:16
    infectie ?

    Buna , am si eu o problema de genul acesta...Sunt la doua saptamani dupa menstruatie , dar nu cred ca are vreo legatura cu menstruatia ... In urma cu doua zile au inceput sa-mi apara secretii vaginale ...dar de o culoare maronie....Credeti ca ar putea fi vorba de o infectie ? Un sfat va rog ...:-S

    76
    15

  • Bantas ionut pe 4 Apr 2011, 23:46
    am si eu o rugaminte !!!

    M-ar interesa si pe mine o crema vaginala de brusture...cum pot lua legatura cu acesta alifie ...va rog datzimi un msg ..pe emailul meu ...am tot incercat in romania ..dar am auzit ca nu se mai fabrica ...se poate gasi in Germania la farmacii naturistice ..eu sunt in Mannheim ..daca stitzi ceva va rog lasatzimi un numar de telefon ..Multumesc ..Ionutz bantasionut@yahoo.com

    36
    6

  • Liusea pe 21 Ian 2011, 18:46
    secretii vaginale albe,mincarimi

    am si eu o problema de acest gen.de vreo 3 saptamani ma confrunt cu o secretie vaginala albicioasa,mincarimi.Ce sa fac sa nustiu,am urmat Mucoginax dupa indiciu genecologului dar dupa tratament la citeva zile a inceput din nou.ce sa fac var rog sa ma ajutati si pe mine....

    27
    10

  • andreea........ pe 18 Nov 2010, 11:20
    intrebare

    am avut si eu ceva probleme cum ar fi usturimi ,mancarimi si scurgeri la inceput galbene iar acu dupa ultimul tratament transparente.la primul contact sexual am avut dureri si usturimi(inainte de tretament)groaznice.acu nu stiu ce sa fac...dupa tratament parca ii mai bine dar nu mai pot trece peste frica de atunci.durerile alea goaznice.ce doctor sa mai caut?multumesc

    36
    13

  • Lorena pe 8 Nov 2010, 09:36
    vaginita

    buna.am citit pe site cam despre ce se vorbeste...si io am o problema...si nu inteleg de ce nu trece.am vazut ca toate doamnele si domnisoarele se plang ca au facut tratamente dar aceasta problema a reaparut la scurt timp.eu am mers prima data la ginecolog in romania si mi sa spus ca am o rana pe colul uterin dupa care mia dat un tratament antibiotic(injectii) si mia zis sa merg cand termin tratamentul sami cauterizeze rana.dupa acets tratament am facut o infectie vaginala urata rau de tot(mancarimi,usturimi groaznice,scurgeri urat mirositoare)apoi am plecat din tara si am venit in italia unde stau si acum.am fost de vreo 3 ori la medic aici mereu miau zis ca am vaginita si miau dat ginocanesten crema metronidazol...mereu acelasi tratament...insa dupa cateva saptamani miau reaparut usturimile(ma ustura in timpul actului sexual,si dupa)nu poate fi vorba de o infectie cu transmitere sexuala deoarece am relatii sexuale cu prietenul meu si suntem de ceva timp impreuna...aici in italia nu gasesc toate produsele naturiste radacinile...etc.am incercat sa raman insarcinata...de mai multe ori dar degeaba...asi vrea sa stiu daca aceasta infectie are vreo treaba cu faptul ca incerc in zadar sa raman insarcinata sau nu are treaba...multumesc

    17
    4

  • madalina pe 20 Sep 2010, 20:16
    menstruatia

    am avut o infectie urinara.am fost la ginecolog,si mi-a dat un tratament.dupa ce am terminat tratamentul,mi-a venit menstruatia,m-a tinut 2 saptamani.o saptamana jumate nu am avut.dupa aceea mi-a venit iar.deja am 1 saptamana de cand mi-a revenit menstruatia.ma puteti ajuta?ce se intampla?ma simt foarte slabita.

    16
    7

  • rayya13 pe 1 Aug 2010, 16:51
    articol

    eu nu va inteleg.atata timp cat articolul il aveti in fata de ce mai cereti sfaturi? incercati tratamentul,daca nu .... cautati pe google solutii pentru problema voastra,in cazul in care nu puteti sa mergeti din nou la doctor..iar pentru doamna/domnisoara care nu stie ce inseamna "tea tree" ar putea sa faca la fel .... sa caute traducerea pe google ;) ... poop si insanatosire grabnica

    2
    4

  • dumitrascu violeta pe 27 Iul 2010, 02:01
    secretie abundenta si urat mirositoare

    am o secretie urat mirositoare si abundenta de 2 ani..am fost la diferiti medici si miau dat tratamente dar degeaba pt k dupa terminarea lui secretia reapare.....ce imi puteti recomanda...va rog raspundetimi

    27
    8

  • baiculescu sabina pe 23 Iun 2010, 11:59
    sfat

    am 27 ani si nu am copiisi as vrea sa devin mama, am 2 capete de viitoare fibroame ce pot creste in timp ce ceai as putea bea sa stopez cresterea lor. va rog, astept raspuns urgent,

    26
    6

  • mirela pe 14 Iun 2010, 22:47
    bip

    am uter retrovers si bip.mai pot ramane insarcinata?mentionez ca am 36 ani implliniti.ce ma sfatuiti sa fac?astept raspuns

    3
    4

  • alina pe 9 Iun 2010, 22:05
    mancarimi

    buna..am nevoie de ajutor.. .de vreo 2 saptamani ma confrunt cu o secretie vaginala albicioasa la inceputdupa maronie,grunjoasa si urat mirositoare,produce manacrimi puternice,usturime si iritatii,sunt si umflata,iar pielea in zona intima s-a facut ca o rana,este crapata...nu am mai avut niciodata asa ceva si sunt fff speriata..si la ginecolog nu ma pot duce decat peste 2 luni...nu cred ca e vorba de vreo boala cu transmitere sexuala...!imi puteti spune ce am?si ce e de facut?va rog mult...astept raspuns.

    14
    5

  • sarah pe 17 Mai 2010, 08:04
    mancarimi

    am nevoie de ajutor...de o luna am mancarimi puternice vaginale exact inainte cu aprox. 3 zile de a avea menstruatia si o secretie branzoas fara miros....mancarimile sunt puternice dar nu am aceasta senzatie decat cateva zile...reaparand iar inainte de menstruatie, va rog ajutati-ma....

    21
    7

  • mihaela pe 15 Mai 2010, 11:05
    vaginita

    va rog ajutatima .ma confrunt cu aceasta boala vb. de vreo 4-5 ani. in urma cu aproximativ 3 ani am inceput un tratament care a dat rezultate dar numai pt 1-2 saptamani ,si iar l-am reluat si tot asa .sunt disperata de secretiile pe care le am dar in deosebi de mirosul acela oribil.ba mai mult de la un timp incoacea cam 1 an am dureri mari in timpul actului sexual.am ajuns sa imi resping si sotul din aceasta cauza.ajutati-ma .nu mai stiu ce sa fac sa scap de vb.mersyyy.

    22
    7

  • daniela pe 8 Mai 2010, 12:55
    infecti

    va rog sa ma ajutati.Cu doua luni in urmrsotului meu ia aparut pe penis niste besicute mici ce usturau foarte tare si avea o mancarime ingrozitoare la scurt timp mi aparut si mie am mancarimi groasnice si niste leziuni micute rosiatici uneori urat mirositoare.Va ror din suflet sa ma ajutati>

    14
    7

  • Danyela pe 21 Apr 2010, 19:08
    Infectii vaginale

    Buna, acum 2 saptamani mi-a venit ciclul, dupa ce mi sa oprit, am intretinut un act secsual,prezervativul sa rupt. a doua zi am luat un pastila de a doua zi, iar dupa doua zile mi-au aparut niste usturimi vaginale groaznice, si niste scurgeri de culoare rosie, nu cred ca ar fi vorba de ciclu, pt am vut acum doua saptamani,mie foarte teama sa nu fiu insarcinata, va rog ajutati-ma. astept un raspuns. Multumesc

    16
    1

  • sonia pe 18 Mar 2010, 16:31
    ginecologie

    buna...am si eu o intrebare vreau un raspuns urgent....eu ma confrunt cu vaginita...am luat un tratament si acum am infectie urinara....vreau sa raman insarcinata...de 3 luni nu ma protejez....mentionez ca am facut un avort....acum 3 ani...ajutati ma cu orice...am 20 de ani...imi doresc un copil...

    10
    4

  • dianna pe 8 Mar 2010, 23:40
    infectii urit mirositoare

    a aparut dupa un singur contact sexual,o secretie alba ,putina dar urit mirositoare.am mai avut asta cu 4 luni inainte,dar am tratat o cu un ovul.doar unul singur.la primul contact sexual dupa 4 luni a aparut iar .ps. nu am schimbat partenerul.de ce a revenit secretia si ce sa fac?va rog mult

    8
    5

  • iulian pe 27 Aug 2009, 21:06
    dureri in timpul actului sexual

    este bine sa folosim gelul intim lubrifian?

    18
    7

  • Karina pe 13 Iul 2009, 12:50
    raspuns infectie urinara

    Iti recomand Kellagon de la Sprint Pharma - 3 cps/zi timp de 15 zile. Este un produs fitoterapeutic exceptional.

    4
    5

  • raluca pe 8 Iun 2009, 14:00

    deci am luat nolicin urinal si acum am luat uricol si tot mai simt usturimi tre sa merg la medoc ginecolog nu?si daca m avut contact o fi luat si sotul as raspuns

    5
    1

  • stef pe 6 Mai 2009, 21:06
    infectie urat mirositoare

    ce sa iau pt astea?

    23
    2

  • roxana pe 1 Apr 2009, 15:53
    scurgerii urat mirositoare

    eu aveam scurgerii urat mirositoare si am fost la medic am luat tratament si degeaba mam simtit bine numai cand luam pastilele dar dupa aia au reaparut asa ca nu stiu ce sa zic si cu dr astia

    5
    0

  • ana maria pe 26 Feb 2009, 23:41
    scurgerii

    SPUNETIMI VA ROG CE SA FAC.....AM FOST LA GINECOLOG PT UN CONTROL K AVEAM SCURGERI...SI MIO PRESCRIS CATEVA MEDICAMENTE..DAR MIE NU M-IA TRECUT...MIAU APARUT DIN NOU ACELEASI SCURGERI ALB-GALBUIE

    16
    4

  • valy pe 18 Feb 2009, 23:27
    mancarimi,inflamatii in zona intima

    ce pot face pt a scapa de mancarimea dn zona labiilor?si de inflamatie?nu am mai pati asa cva....e posibil sa fie de la raceala sau din cauza k m-am scarpinat?

    18
    8

  • viorica pe 31 Oct 2008, 23:16
    BIP

    Mi sa spus ca o am de un an si jumatate, de ce au depistato abia acuma daca eu am mers inca la doi medici la care am urmat tratamente diferite si mi-au spus ca m-am tratat. Nu e tarziu pentru a ma trata si pentru a deveni mama?

    0
    2

  • petro pe 16 Oct 2008, 16:07
    Usturimi

    Am usturimi si nu stiu cum sa scap de ele am avut si manmcarimi dar mi-au trecut ca am folosit o crema, am fost la control si mi-a dat tratament cu ginofort.

    3
    0

  • ciucasu roxana pe 24 Aug 2008, 10:03
    Sifilis

    AS DORI SA STIU SIFILISUL SE IA LA COPII ATUNCI CAND MAMA ESTE INSARCINATA? Si cat de repede se depisteaza la copii?

    7
    3

  • lili pe 18 Iun 2008, 20:49
    infectii

    mersi pentru articol:) si eu am facut o infectie si mi-e tare frica

    3
    0

  • petro pe 2 Iun 2008, 11:56
    infectii vaginale

    nu pot scapa de infectia asta... mi-e teama ca nu o sa mai pot avea copiii...

    5
    2

  • ana pe 26 Mar 2008, 13:27
    Infectii vaginale

    Am aceasta problema cred ca de pe la 14 ani. Mama are secretie vaginala pe care o mosteneste de la mama ei (bunica mea). Dar la mine a inceput sa fie mai rau, am mancarimi, usturimi, secretia e mai abundenta. Ceaiul de musetel ma ajuta.

    6
    6

  • Alexandra pe 15 Feb 2008, 17:03
    Secretiile vaginale maronii

    miam inceput viata sexuala de aproximativ 2 saptamani si cam tot de atunci am niste secretii vaginale maronii...nu stiu ce sa fac, si mai ales de la ce apar, inainte nu le aveam...dak paote cineva sa`mi zica de la ce produc acestea si cum pot scapa de ele...

    12
    5

  • anca pe 16 Ian 2008, 22:33
    Mancarimi vaginale si secretii maronii

    E prima data cand mi se intampla si nu stiu ce sa fac!! Nu stiu daca e vorba despre o infectie sau o raceala? Si in al doilea rand nu stiu daca ar putea cauza in timpul actului sexual. Nu as vrea ca partenerul meu sa pateasca si el ceva din cauza asta. Am nevoie urgenta de un sfat cat mai concret. Daca cineva ar putea sa ma ajute sa nu ezite.

    16
    4

  • alisa pe 17 Dec 2007, 23:16
    Macarimi vaginale

    Buna tuturor! De 2 saptamani am inceput sa am mancarimi vaginale. Nu stiu cauza dar incep sa nu le mai suport nu stiu ce sa fac ma simnt ingrozitor. Va rog dati-mi un sfat. Cum pot scapa de ele???

    13
    3

  • anon pe 2 Nov 2007, 02:29
    Intrebare

    Am o problema de aproape un an jumate...o mancarime insuportabila in zona labiilor. Nu pot dormi noaptea, de multe ori nu pot iesi afara pt ca mancarimea e f mare!Am fost la ginecolog de cel putin 5 ori, la dermatolog, am incecat ce am putut. Mi s-a spus ca nu e nimic grav si mi s-a prescris diferite creme.Dupa 1 saptamana de uz, nu-si mai face efectul, incerc alta creme aceeasi poveste. Va rog din suflet, dak ati avut o problema specifica mie si aveti sugestii/ sfaturi/ recomandari, va rog nu ezitati sa postati. Va multumesc

    12
    6

  • aliona pe 5 Oct 2007, 04:09
    intrebare

    prietenul meu are usturimi in timpul urinarii, ce ar trebui sa faca, caci la medic nu are posibilitate sa mearga.

    13
    2

  • C.Vatamanu pe 2 Oct 2007, 19:32
    Rog traduceti

    Va rog sa traduceti "Tea tree"

    7
    7

  • mona pe 2 Oct 2007, 12:10
    infectii vaginale

    am si eu o problema de acest gen.de vreo 3 saptamani ma confrunt cu o secretie vaginala albicioasa ,grunjoasa si urat mirositoare,produce manacrimi puternice,usturime si iritatii,sunt si umflata,iar pielea in zona intima este si crapata!...nu cred ca e vorba de vreo boala cu transmitere sexuala deoarece.......am acelasi partener de cativa ani!imi puteti spune ce am?si ce e de facut?va rog

    3
    3

  • mihaela pe 19 Sep 2007, 23:05
    infectii vaginale

    si eu ma confrunt cu aceasta problema.spalatul cu pelin este cel mai bun

    23
    4

  • MARIANA pe 11 Sep 2007, 18:55
    CEAI

    COADA SORICELULUI

    18
    5

  • irina pe 5 Sep 2007, 19:43
    ceai

    Mie mi s-a recomandat ceai de pelin si galbenele si functioneaza de minune.

    33
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod