Remedii naturiste pentru diabetici

Ai fost diagnosticat cu diabet, medicul ti-a prescris un regim, medicamente, ti-a recomandat sa faci sport dar parca nu este suficient? Doresti sa faci mai mult pentru sanatatea ta?
Afla cateva remedii naturiste care te pot ajuta sa controlezi nivelul zaharului din sange. Discuta cu medicul tau inainte de a incerca aceste remedii.


Scortisoara

Adaugand 1/4 sau 1/2 de lingurita de scortisoara in mancare sau bautura poti ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange. Ai grija insa ce tip de scortisoara alegi sa folosesti. Unele tipuri de scortisoara contin o substanta care, folosita regulat, poate fi toxica pentru ficat.

Scortisoara luata sub forma de capsule poate fi mai sigura decat sub forma naturala, insa indiferent de forma pe care o alegi, atentie la toxicitate.



Otet de mere

O alta calitate a otetului consta in reducerea nivelului de zahar din sange dar poate afecta si nivelul de insulina. Discuta cu medicul tau inainte de a lua decizia de a incerca acest remediu. Cercetatorii au descoperit ca otetul consumat cu paine alba poate reduce nivelul zaharului din sange si ofera senzatia de satietate timp de cateva ore.   


Ceai Oolong

Conform studiilor, consumul de ceai oolong in timpul mesei ajuta la reducerea nivelului de glucoza din sange.
O cantitate de 6 cesti de ceai pe zi poate fi de mare folos in reglarea nivelului de zahar din sange.


Stevia

Stevia satisface poftele de carbohidrati sau zahar ajutand la reglarea nivelului de zahar din sange. Aceasta planta nu numai ca reduce nivelul de zahar in sange, dar regleaza si presiunea sangelui. Unii oameni au descoperit ca pofta lor de mancare scade daca iau drajeuri din stevia cu 15-20 de minute inainte de masa.


Scapa de stres!

Daca esti diabetic trebuie sa reduci si nivelul de stres.
In ziua de azi sa eviti stresul este un lucru aproape imposibil, insa pentru diabetici este foarte important sa nu fie stresati. Stresul poate duce la cresterea nivelului de zahar din sange. Una dintre cele mai vechi si eficiente metode de relaxare este sa asculti muzica.


Nu uita sa faci miscare!

Sportul este recomandat tuturor, iar daca esti diabetic sportul iti poate fi de mare ajutor. Programul de exercitii trebuie sa cuprinda si exercitii pentru construirea muschilor. Acestea vor ajuta la metabolizarea alimentelor si la controlarea nivelului de zahar din sange.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Enea pe 24 Feb 2017, 16:07
    Tratament naturist pt diabet

    Exista produse naturiste pt tratamentul diabetului care, spre deosebire de medicamente nu fac rau ficatului, rinichilor, etc. Dimpotriva sunt benefice nu doar pt diabet dar si pt sanatatea generala. Unul dintre ele este Diabetil.

    0
    0

  • paula pe 3 Mar 2009, 22:48
    intrebare

    De unde stim care este toxicitatea scortisoarei? Eu am inceput o cura de scortisoara cu miere si vreau sa fiu sigura ca imi este bine.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod