Recoltarea celulelor stem: 9 pasi de urmat

Ce trebuie sa faci daca doresti sa apelezi la recoltarea sangelul placentar? Pe site-ul celor de la Cord Blood Center am gasit un ghid util pentru orice mama. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi!
1. Informeaza-te!

Cauta informatii din cat mai multe surse pentru a lua o decizie in deplina cunostinta de cauza! Surse utile de informare: medicul ginecolog care monitorizeaza sarcina, internet , mass-media, etc.


2. Contacteaza-ne!

Momentul ideal pentru a demara procedurile necesare: luna 6-7 de sarcina. In cazul in care nasterea este programata in mai putin de o luna, contacteaza-ne telefonic cat mai repede. Astfel, evitam impreuna riscul ca sangele placentar sa nu poata fi prelevat in caz de nastere prematura sau ca formalitatile necesare sa nu fie finalizate in timp util.


3. Studiaza contractele!

Vei primi acasa pachetul de documente necesare pentru a asigura cadrul legal pentru recoltarea sangelui placentar.
Citeste cu atentie aceste documente si nu ezita sa ne contactezi daca ai nelamuriri. Setul de contracte si materiale informative va fi expediat la adresa mentionata de tine, prin serviciul de curierat rapid, cu precizarea ca intervalul orar de livrare este 9.00- 17.00.


4. Returneaza contractele!

Documentele completate si semnate trebuie returnate prin posta firmei contractate, cat mai curand posibil pentru a ramane timp suficient pentru celelelate proceduri.


5. Expedierea kitului de recoltare

Dupa primirea documentelor semnate vei fi programata pentru expedierea materialelor necesare pentru efectuarea prelevarii sangelui placentar, cu 6 saptamani inainte de data probabila a nasterii copilului.
Asadar, dupa semnarea contractului se asigura: kitul de prelevare care contine toate materialele necesare efectuarii prelevarii; instruirea medicului in cazul in care acesta nu a mai efectuat o prelevare de sange placentar si transportul sangelui placentar prelevat.


6. Nu uita kitul de recoltare acasa!

Atunci cand mergi la spital pentru a naste, nu uita sa iei coletul cu materialele necesare prelevarii sangelui placentar si sa-l predai medicului sau asistentei care te monitorizeaza.


7. Nasterea si prelevarea sangelui placentar

Medicul care asista nasterea va efectua si prelevarea sangelui placentar.
Daca medicul nu a mai efectuat aceasta procedura, reprezentantii medicali ai companiei contractate se vor asigura de instruirea sa, anterior nasterii copilului tau.


8. Anunta-ne!

Dupa ce a avut loc nasterea si prelevarea sangelui placentar, este obligatoriu ca cineva din partea ta sa anunte telefonic firma contractata, pentru a prelua sangele de la spital in cel mai scurt timp posibil.


9. Primesti rezultatele

La aproximativ 8 saptamani dupa nastere, vei primi acasa certificatul care atesta viabilitatea sangelui placentar pentru transplant, emis de laborator.
De asemenea, in acelasi plic vei primi si facturile pentru serviciile firmei. Fii atenta la detaliile de plata existente pe facturi.

Sursa:  www.cordcenter.ro

Articole utile
Sangele placentar salveaza vieti

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Simona pe 25 Dec 2011, 15:38
    STEM SAVE-procesare la institutul oncologic MD Anderson

    Draga ana maria, nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste recoltarea de celule stem din cordonul ombilical, deoarece medicii din Romania sunt deja fa,miliarizati cu acest aspect. Pentru mai multe detalii nu ezita sa contactezi compania noastra de recoltare celule stem STEM SAVE-singura din Romania care proceseaza proba la un Institut Oncologic MD Anderson. 0724056428 info@stemsave.ro

    1
    0

  • ana maria pe 19 Oct 2011, 12:41
    pret si siguranta

    sunt interesata de acesta recoltare a celulelor stem dar as vrea sa stiu cat costa mai exact si daca este sigura procedura de colectare ca la mediicii nostrii din romania?????

    1
    0

  • Roxana Macrin pe 4 Nov 2010, 13:48
    Este important sa veti cat mai multe informatii

    Accesati site-ul liderului european al bancilor de celule stem: www.cryo-save.com/ro/

    0
    0

  • mustafa erwin pe 3 Nov 2008, 10:23
    Doresc recoltare de celule stem

    Doresc o firma specializata in recoltarea celulelor stem,urgent, astept raspuns prin mail la mustafaerwin@yahoo.com sau la tel:0751268400

    0
    0

  • sandu roxana elena pe 1 Aug 2008, 16:44
    Recoltare celule stem

    Doresc sa-mi recomandati o clinica care recolteaza celule stem de la nou - nascuti. De unde pot procura kitul. Sunt din provincie si am nevoie de aceste sfaturi.

    2
    0

  • ioana pe 14 Iul 2008, 10:59
    pentru Cristina

    Pretul variaza in functie de firma cu care ai semnat contractul pentru recoltarea celulelor stem (1000 - 1500 euro). Unele firme ofera si posibilitatea de a da banii in rate. Citeste te rog si materialul acesta, iar la final gasesti si firmele autorizate din Romania http://www.topsanatate.ro/articol/sangele-placentar-salveaza-vieti-26750.html

    1
    2

  • cristina pe 12 Iul 2008, 08:55
    pret

    m-ar interesa pretul unei astfel de proceduri.

    0
    0

  • anonima pe 12 Iul 2008, 07:38
    A

    DESTUL DE INTERESANT,INSA UN PIC ERONAT...in cele mai multe cazuri,nu medicul recolteaza ci asistenta,ma rog,insa asistenta n-are asa mare importanta in toata treaba asta. in rest,e bine ca stiinta a evoluat si la noi.

    0
    0

  • Mihaela pe 9 Iul 2008, 23:04
    Minunat

    este un lucru minunat ca se poate face aceasta recoltare si la noi.Chiar ma ingrijorasem cand am auzit ca doar la Cluj se recolteaza, dar acum m-am lamurit. Felicitari!O sa imi notez pt cand va fi momentul.

    0
    0

  • DOBRA ELENA pe 7 Iul 2008, 08:40
    FELICITARI

    ESTE O TREABA BUNA.EU AM FACUT ASA CEVA IN URMA CU O LUNA .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod