Proiect de ajutorare a mamelor seropozitive pentru a naste copii sanatosi

Proiectul "Pasi pentru viitor" este derulat de catre Fundatia Baylor Marea Neagra incepand cu anul 2007 pe raza judetului Constanta si are ca scop ajutorarea si sprijinirea gravidelor seropozitve.
Numai in anul 2008 au fost diagnosticate 41 de cazuri noi de infectie cu HIV in Constanta, iar cele mai multe teste HIV pozitive la gravide au fost in grupa de varsta 20-24 de ani. Beneficiarii proiectului sunt gravidele infectate HIV sau care sunt partenere ale unor persoane infectate HIV si nou-nascutii acestor gravide.

Activitatile prevazute in cadrul proiectului sunt:
  • consilierea medicala si psihosociala a tinerei gravide;
  • vizitele la domiciliu realizate de echipa medico-psihosociala;
  • educatia tinerei gravide;
  • monitorizarea aderentei femeilor la terapie si a prezentei la programarile medicale;
  • sustinerea materiala in caz de necesitate:
  • suportul nutritional gravida/nou-nascut;
  • transportul la programarea medicala;
  • asigurarea produselor igienico-sanitare pentru ingrijirea nou-nascutului;
  • acoperirea unor cheltuieli medicale (retete prescrise de medic);
  • monitorizarea realizarii demersurilor de declarare si integrare a copilului in reteaua de asistenta medicala nationala (obtinerea certificatului de nastere, inscrierea la medicul de familie, realizarea vaccinarilor obligatorii).

In anul 2008, din cele 39 de tinere gravide infectate HIV sau la risc de a deveni infectate HIV indentificate in Constanta, 18 au hotarat sa nu continuie sarcina, iar 21 sa o duca pana la capat.
10 dintre acestea au nascut deja prin cezariana. Toti nou-nascutii se afla in evaluare pentru seroconversie (dupa 18 luni de la nastere se stabileste statusul HIV al copilului, dupa o anumita schema de testare).

Pentru anul 2009 Fundatia Baylor Marea Neagra isi propune sa acorde suport tuturor gravidelor seropozitve din evidenta Centrului de Excelenta Clinica HIV. Astfel pana in prezent au apelat la acest serviciu 16 gravide  (sepozitive si afectate), toate monitorizate medical prenatal si 13 dintre ele si psihosocial.
In acest an s-au nascut 6 copii, s-a inregistrat un deces; toti copiii sunt in monitorizare medicala si psihosociala.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • arrwen pe 21 Iul 2010, 11:13
    Pt. Ionescu Adriana

    Buna ziua, Gasiti mai jos datele de contact ale unor ONG-uri si asociatii de specialitate: Fundatia Baylor Marea Neagra - 0241.691.730; Email: office@baylor-romania.ro Comisia Nationala de Lupta Anti-SIDA - 021.201.09.80; Email: cnlas@mateibals.ro Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) - 0735.853.569; Email: unopa@unopa.ro Fundatia Alaturi de Voi - 0232.275.568, 0232.313.214; Email: office@alaturidevoi.ro

    0
    0

  • IONESCU ADRIANA pe 21 Iul 2010, 00:10
    AJUTOR!

    Sunt mama unei fete in varsta de 20 de ani care are SIDA,ea este insarcinata in 3-4 saptamani si a hotarat sa pastreze sarcina ,nu vrea sa faca avort,isi doreste foarte mult acest copil,eu ii sunt alaturi in orice hotaraste,dar avem nevoie de ajutor si sprijin ,mai ales ca sotul meu (tatal ei)a murit acum 2 ani ,in urma unui infarct.Va rog sa ma sfatuiti unde pot apela pentu a primi ajutor.Va multumesc!

    1
    0

  • Crina pe 19 Apr 2009, 16:06
    doar in constanta?

    cred ca aflam cu totii prea putin despre cum sa ne protejam pe noi si pe copii. cred ca sunt unele fundatii, cum e baylor aici, care fac astfel de lucuri din disperarea de a rezolva problemele pe care nimeni nu le rezolva. pe cand si il alte orase astfel de proiecte? eu mi-as dori sa fie ajutati sa se ajute cat mai multe gravide

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod