Prima vizita la stomatolog a copilului tau

Una dintre intrebarile pe care si le pun parintii in mod frecvent este si "Ce varsta trebuie sa aiba copilul meu pentru a merge la stomatolog?"
Raspunsul scurt, dat de specialisti, este "La varsta de un an". Expertii sunt de parere ca prima vizita trebuie facuta pana la varsta de un an pentru copiii care sunt predispusi la carii. Insa numai ideea de a-si duce copiii la dentist la asa o varsta frageda ii sperie pe majoritatea parintilor.

La multi copii, cariile apar pana in varsta de 4 ani si uneori chiar si la varsta de 2 ani. Pentru a preveni aparitia cariilor la o varsta asa de timpurie, parintii trebuie sa afle din timp, cat de predispusi sunt copiii lor la carii, sa afle ce dieta este recomandata si cum sa ingrijeasca dintii micutilor pentru a preveni problemele dentare.


Cariile nu reprezinta singura problema pe care parintii o pot discuta la cabinetul stomatologic. La prima vizita la dentist, parintii pot afla despre:

  • Cum sa aiba grija de dantura micutului;
  • Ce pasta de dinti sa foloseasca;
  • Cum afecteaza obiceiurile copilului(suptul degetului) dantura;
  • Aparitia si dezvoltarea dintilor;
  • Legatura dintre dieta alimentara si sanatatea orala.

Dupa prima vizita, dentistul iti va spune cand este nevoie sa faci a doua vizita la cabinet.
In trecut, recomandat era ca vizitele sa se faca o data la sase luni. Acum insa, stomatologul hotaraste in functie de nevoile fiecaruia.

In ultimii ani, majoritatea facultatilor de stomatologie isi pregatesc studentii pentru a se ocupa si de copiii foarte mici. Insa, multi dentisti nu au experienta sau nu se simt in largul lor sa ingrijeasca copii atat de mici.

Cum sa gasesti un bun stomatolog pentru micutul tau? Poti cere dentistului tau sa-ti recomande un medic dentist pediatru. Sau poti suna la diferite cabinete de stomatologie si intreba daca primesc clienti cu varste foarte mici.

La prima vizita la stomatolog trebuie sa inveti cum sa ingrijesti dantura copilului tau si sa afli la ce afectiuni este dispus.
Pregateste-te pentru aceasta vizita la cabinet si stabileste inainte intrebarile pe care vrei sa le adresezi doctorului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • denisia pe 6 Dec 2011, 18:52
    prima vizita la stomatolog

    Eu am fost cu baiatelul meu de 5 ani pentru prima oara la stomatolog la o clinica care se numeste Waels Kids.Am ramas foarte placut surprinsa de tot ce era acolo si de aceea va recomand cu cea mai mare caldura

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod