Periajul dintilor la copii: sfaturi utile

Copilul tau inca nu stie sa foloseasca corect periuta de dinti sau ata dentara. Este datoria ta, de parinte, sa-l inveti si sa-l ajuti sa-si ingrijeasca corect dantura. Afla cateva sfaturi care iti pot fi de ajutor.

Alege o periuta de dinti mai mica si cu peri moi


Exista multe tipuri de periute de dinti pentru copii pe piata si poate deveni complicat pentru un parinte sa o aleaga pe cea potrivita pentru copilul sau. Aceasta trebuie sa fie suficient de mica pentru a se potrivi cu gura copilului tau si sa aiba perii moi.


Foloseste o cantitate mica de pasta de dinti


Este important sa nu folosesti prea multa pasta de dinti cand iti ajuti copilul sa-si curete dintii. O cantitate mare de pasta provoaca multa spuma care poate interveni in efectuarea unui periaj corect.
In plus, copilul tau poate inghiti din aceasta pasta, lucru nerecomandat.


Pozitia din timpul periajului

Iti poate fi mai usor sa stai in spatele copilului tau sau langa, cu bratele in jurul gatului acestuia. Tine periuta intr-o pozitie care sa fie confortabila pentru tine.


Timpul acordat unui periaj

Expertii recomanda ca un periaj corect sa dureze aproximativ 3 minute. Poti urma acest sfat cu ajutorul unui ceas.


Periaza maselele prima data

Este indicat ca primele 2 minute de periaj sa fie acordate maselelor, pentru ca aici apar prima data cariile.
Executa miscari scurte si circulare, la fel cum faci cu dintii tai, insistand pe suprafata de sus a maselelor(de mestecare). Nu uita nici de dintii din fata. Incearca sa cureti ambele suprafete ale dintilor.


Clatirea cu apa

Invata-ti copilul sa faca o clatire corecta dupa periaj. Aceasta trebuie sa dureze 20-30 de secunde. Inghitirea unei cantitati mari de pasta de dinti ii poate dauna micutului tau.


Folosirea atei dentare

Este recomandat sa incepi folosirea atei dentare in momentul in care dintii copilului tau au devenit uniti (fara spatiu intre ei).
Exista si un instrument de plastic care face mai usor acest proces pentru copii si il poti gasi in farmacii. Efectueaza miscari usoare pentru a nu rani gingiile.


Felicita-ti copilul pentru dantura frumoasa


Admirandu-i dantura si laudand modul in care are grija de dintii lui, il vei incuraja si va deveni mai interesat de sanatatea dintilor lui.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionescu Simona pe 8 Iun 2008, 13:09
    Felicitari

    Bun artiol. Instructiv. Bravo

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod