Noi sustinatori ai campaniei "Impreuna invingem autismul!"

Campania "Impreuna Invingem autismul" initiata de fundatia Romanian Angel Appeal, Fundatia pentru dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia Vodafone are tot mai multi sustinatori. Expozitia itinerata cu fotografiile a 23 de copii cu autism pentru care cele 3 fundatii strang fonduri a ajuns pana acum in 4 companii: Verde Cafe, Microsoft Romania, Life Dental Care si Mega Group-Peuheot Timisoara.
Pana in acest moment in conturile campaniei s-au adunat aproximativ 11.000 de lei, bani care voi fi oferiti primilor copii care trebuie sa continuie terapia speciala ABA.

"Terapia unui copil au autism costa cel putin 1000 de euro lunar, bani pentru plata terapeutilor si materialelor. Cu numai 20 de euro, 50 de angajati pot ajuta un copil sa beneficieze de acest program de recuperare timp de o luna. Daca vom reusi sa gasim si mai mult sprijin financiar vom ajuta si mai multi copii", sustine Silvia Asandi, director general RAA.


Andreea Marin Banica s-a alaturat si ea campaniei "Impreuna Invingem Autismul" si a promis ca va ajuta la cresterea gradului de informare si constientizare asupra acestei afectiuni in randul opiniei publice si autoritatilor.

"M-am dus impreuna cu Andrei, un copil cu autism, la Palatul Parlamentului pentru a-i inmana direct presedintelui Camerei Deputatilor, domnului Bogdan Olteanu, scrisoarea care ii aduce in atentie situatia dificila a celor 30.000 de copii autisti din Romania si a familiilor lor.
Am primit promisiuni ca vom misca lucrurile in directia buna
", a declarat Andreea Marin Banica.

Fundatia Angel Appela si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile impreuna cu partenerul oficial Fundatia Vodafone au lansat in luna noiembrie o campanie de informare astfel incat autoritatile, medicii, societatea sa afle si sa constientizeze ca un diagnostic pus corect si la timp si o terapie adecvata pot ajuta un copil cu autism sa duca o viata aproape normala.

Capmanie, care se va desfasura in perioada noiembrie 2008 - aprilie 2009, va continua in lunile urmatoare cu o actiune intensa de strangere de fonduri, cu activitati de informare a parintilor, medicilor si opiniei publice, dar si cu activitati de advocacy pentru cresterea gradului de implicare a autoritatilor publice competente pentru a raspunde nevoilor copiilor cu autism din Romania.
Va fi tiparit si distribuit in cabinetele medicilor de familie pachetul de materiale de screening pentru autism puse la dispozitie de Help Autism Now Society din SUA.

Initiatorii campaniei au lansat si site-ul de informare si sensibilizare www.invingemautismul.ro, care va fi ca un ghid pentru medicii pediatri, medicii de famlie, dar si pentru parinti. O sectiune speciala este dedicata donatiilor pentru acesti copii care au nevoie de bani pentru terapia de recuperare.

Conturile pentru donatii au fost deschise la BRD - Groupe Societe Generale, Agentia Calea Calarasilor:
RO90BRDE441SV30677974410 lei
RO31BRDE441SV30678184410 euro

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionita madalina pe 15 Apr 2012, 22:11
    autism

    buna seara!am un nepotel de 6 ani .In 2011 a fost diagnosticat cu autism . Cei de la spital iau spus ca are sanse sa se recupereze .Din lipsa banilor copilul este condamnat sa traiasca intro lume pe care multi dintre noi nu o intelegem. Si eu am 2 copii si imi este greu sa ma si gandesc. imi este mila si de sora mea pentru ca nu sunt nici aproape de ea. ii este foarte greu mai are un baiat de 2 ani jum iar sotul munceste pe unde gaseste in constructii. va rog daca ne poate ajuta cineva nu avem posibilitate. va multumesc frumos si va urz un Paste fericit!

    1
    0

  • gabriela pe 13 Mar 2012, 22:12
    Un strigăt de ajutor!

    Bună seara! Sunt mătuşa unui băieţel de 5 ani.De curând a fost diagnosticat cu autism ( copilul nu vorbeşte). A; dori să ştiu care sunt condiţiile ca nepotul meu să fie ajutat. Părinţii lui nu au posibilitatea financiară pentru a suporta costurile terapiei ABA. Vă mulţumesc!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod