Mi-e frica de o relatie cu un coleg de serviciu

Muncesti de dimineata pana seara... insa noaptea sau in weekend mai iesi prin cluburi, dar nu prea intalnesti tipi care sa caute o relatie stabila, acasa nu e niciun Fat Frumos, asa ca singurul loc in care ai timp sa te uiti in liniste la tipii din jur este... serviciul. Si daca te uiti mai bine, unii sunt chiar interesanti.
Si daca te uiti mai bine, unii sunt chiar interesanti. Pe de alta parte insa, multe proverbe romanesti si vorbe ale parintilor spun sa nu prea amesteci chestiile de acasa cu cele de la serviciu. Mai ales ca in unele companii respectabile acest lucru e interzis prin fisa postului.


Care sunt temerile si cum le poti depasi ?


Daca nu merge, toata firma o sa afle. Nimeni nu poate garanta ca o relatie poate sa mearga. Dar nici nu vei sti niciodata daca nu incerci. Cu cat te simti mai bine cu tine insati, cu atat va fi mai usor sa infrunti astfel de temeri. Asa ca, in loc sa folosesti energia pentru a crea scenarii negative, mai bine foloseste-o pentru a-ti intari stima de sine si increderea in tine dincolo de mersul unei relatii. Ai grija insa sa nu cazi in capcana primului flirt. Daca simti ca poti lega o relatie, fa-o in ritm egal cu posibilul partener.


Daca vei gasi echilibrul interior de a pastra nealterata relatia profesionala, fara a incerca sa cauti empatie la colegi si sa formezi" taberele" tale si ale lui, vei castiga respectul celor din jur si mult mai multa incredere in tine. Insa, daca e sa se termine urat, sa stii ca nimeni nu o sa iti poata lua golul din stomac de dimineata, de doua ori mai mare decat de obicei, odata pentru ca te trezesti si iti dai seama ca s-a terminat, apoi pentru ca iti dai seama ca trebuie sa mergi... la serviciu.


Voi parea usuratica?


Pentru ca poate ai mai flirtat cu un coleg sau doi, iti este frica ca se va spune ca nu esti in cautarea unei relatii, ci mai degraba iti place sa ai atentia celorlalti asupra ta. Pentru a iesi din aceasta dilema, incearca sa fii suficient de rabdatoare pentru a trece peste flirturile superficiale.
Poate e momentul sa iti dai seama cata incredere ai in tine si cat de pregatita esti pentru o relatie stabila. In acest fel, nu vei transmite semnale gresite celor din jur si te vei putea retrage la timp din relatiile de duzina.

Voi parea disperata sa gasesc pe cineva?

Depinde cat de departe mergi si cat de mult te expui. Exista intotdeauna demnitate in actele noastre, oricat de disperat ar fi momentul, daca te simti bine cu tine in interior si te porti ca atare.


Sunt geloasa si nu as suporta sa imi vad partenerul glumind cu alte colege?

Daca te simti o persoana posesiva, sa stii ca gelozia spune mai degraba ceva despre tine decat despre partenerul tau sau despre colegele de birou. Si in loc sa fugi de un partener care iti e mereu alaturi, din frica de a nu se vedea cat de posesiva esti, mai bine incearca sa iti rezolvi aceasta problema, care vine din neincrederea in tine.
Caci prin gelozie e ca si cum ai spune ca nu consideri ca esti suficient de grozava pentru a putea fi iubita si atunci te astepti mereu ca celalalt sa gaseasca pe cineva care sa fie mai grozav decat tine sau sa isi dea seama ca nu merita sa te iubeasca.


Nu o sa mai pot munci ca lumea daca avem probleme

Intr-adevar, nu e usor sa te concentrezi la raportul pe care il ai de predat cand il vezi pe cel cu care te-ai certat de dimineata, discutand cu una din colege pe un ton prietenos. Pe de alta parte, razbunarea e mult mai usoara, caci poti sa faci si tu acest lucru. Adevarata rezolvare insa e data doar de o comunicare reala si de crearea unei relatii mature, in care sa rezolvati problemele impreuna, atunci cand ele apar, sa va ascultati unul pe celalalt si sa aveti grija de voi. In acest fel, veti putea trece mai usor peste clipele dificile si ele vor intari relatia voastra.
Iar la serviciu, chiar daca o sa fiti in mijlocul unui conflict, vei putea trece mai usor, stiind ca amandoi depuneti eforturi pentru ca lucrurile sa fie bine.


Voi duce problemele de acasa la serviciu si invers?

Acesta este un lucru despre care e bine sa vorbiti inca de la inceputul relatiei si sa stabiliti niste reguli de " igiena " care sa va protejeze de factori perturbatori. cu cat regulile sunt mai dorite de amandoi, cu atat mai bine o sa va fie.

Nimeni nu spune ca e usor. Dar poate ca merita. Ramane doar sa incerci!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iulia_max pe 21 Oct 2008, 12:48
    www.just4girls.ro

    cauta www.just4girls.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod