Menopauza: dieta impotriva bufeurilor

Bufeurile sunt simptomele femeilor ajunse la menopauza, iar din cauza acestei experiente foarte multe femei au incercat mai multe remedii si suplimente dar rezultatele adesea au fost contradictorii. Iata cateva sfaturi pentru dieta impotriva bufeurile.
Dieta pentru bufeurile de la menopauza

Elimina urmatoarele alimente din dieta zilnica, deoarece majoritatea femeilor au observat ca acestea agraveaza bufeurile:

  • ceaiul;
  • cafeaua;
  • alcoolul;
  • bauturile fine care contin cafeina;
  • alimentele condimentate;
  • tigarile.


Black Cohosh


Black cohosh este o planta foarte des folosita in Europa pentru tratarea bufeurilor. Colegiul American de Obstretica ginecologica sustine ca aceasta planta trebuie folosita mai bine de 6 luni pentru a trata simptomele aparute menopauza.


Cu toate ca este indicata pentru tratarea bufeurilor, deocamdata, nu se cunost efectele pe termen lung ale acestei plante. In prezent, sunt studii in curs de desfasurare pentru a determina eficienta acestei plante pe termen lung. In Romania, la plafare se gasesc medicamente care contin extract din aceasta planta.


Soia

Soia contine fitoestrogeni, un estrogen precum substantele. In Japonia, unde alimentele din soia sunt consumate zilnic, numai una din trei femei sustin ca prezinta simptome la menopauza, aceeasi situatie fiind si in Canada sau S.U.A.
In realitate, nu exista in vocabularul japonezelor cuvantul "bufeu".

Oricum, studii clinice au generalizat beneficiile alimentele din soia ca fiind neimpresionante. Pentru a consuma zilnic soia, cel mai usor este sa incorporezi toate produsele din soia, cum ar fi laptele de soia sau branza tofu din soia in dieta zilnica. De fapt, Societatea Nord Americana pentru Menopauza recomanda sa fie consumate 40-80 mg de alimente din soia zilnic pentru a diminua simptomele de la menopauza.


Alte suplimente impotriva bufeurilor trebuie sa contina:


-vitamina E;
-cartofi salbatici;
-ulei de cibotica cucului.

Cercetatorii sunstin ca in urma studiilor s-a constatat ca aceste suplimente nu au efecte puternice asupra bufeurilor.
Este recomandat sa vorbesti cu un medic specialist inainte de a luat medicamente pe baza de aceste plante.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 15 Aug 2013, 23:43
    menopauza

    am 53 de ani si 6 luni -nu am intrat la menopauza inca - e bine sau nu !? nu am ajuns inca la medic voi ce parere aveti ?

    6
    1

  • Criveanu Gabriela pe 12 Feb 2013, 15:56
    bufeuri

    Laura din intamplare ti/am gasit anuntul....nu stiu ce s/antamplat cu adresa mea de e/mail...mai bine mai tarziu decat niciodata... In cazul in care n/ai gasit un remediu la suferinta ta, astept sa ma contactezi sa stam de vorba....adresa de e/mail este poldygabi@yahoo.com..

    5
    1

  • Criveanu Gabriela pe 12 Feb 2013, 15:37
    bufeuri

    D/na Cica din intamplare v/am gasit anuntul(stiti dvs mai bine mai tarziu decat niciodata). Daca vreti sa mai vorbim, adresa mea de e/mail este poldygabi@yahoo.com....astept un semn de la dvs.asta in cazul in care n/ati gasit un remediu la suferinta dvs.

    0
    1

  • sanda52 pe 17 Nov 2012, 03:17
    pt bufeuri

    seminte de in (3 linuguri de 3x pe zi inmuiate in apa...apoi sa beti apa multa ,,inul contine omega3 ,eu deasemenea beau ceaiuri f des ca ;papadie ,galbenele,verde,lapte se soja,soja sub forma de branza ,.pate etc...tablete am luat dar avea un continut de 90%soja,,deci nr 1 ramane SOJA

    3
    0

  • dumitru mariana pe 5 Sep 2012, 12:39
    de cateva luni nu mai imi vine ciclu lunar

    am 47 de ani de circa 3 liuni nu imi mai vine ciclu lunar EX iulie pe 27 si azi 5.09 inca nu am stari de agitatie,, o stare continuu de framantare '' oare sa fie menopauaza ce trebuie sa fac ce ceaiuri , cum trebuie procedat ca sa se mai domoleasca aceasta stare MULTUMESC ASTEPT INDRUMAREA DUMNEAVOASTRA EE 86

    4
    0

  • Laura pe 2 Mai 2012, 20:03
    Tratament bufeuri

    Buna, As dori sa iau legatura cu doamna Criveanu Gabriela pentru tratament bufeuri. Dansa a spus ca o putem contacta pe email-ul mentionat, dar nu am vazut nici unul....

    6
    6

  • Cica pe 9 Apr 2012, 13:20
    tratament impotriva bufeurilor?

    Buna, eu am suferit de curad o operatie de fibrom -histerecomie totala; mi-ati putea recomanda un tratament pt diminuarea bufeurilor si a insomniilor?Va multumesc!As vrea sa iau legatura si cu Dna Criveanu Gabriela.

    11
    2

  • Criveanu Gabriela pe 23 Mar 2012, 13:12
    doamne cu probleme în urma menopauzei

    Doamnele care n-au găsit(constat că anunţurile sunt din 2011,2010 etc.) nici până acum un remediu în ceea ce priveste bufeurile le aştept să mă contacteze pe adresa de e-mail mai sus menţionat...Eu sunt una din persoanele care m-am confruntat cu această problemă şi acum nu mai am probleme de genul acesta..... Gabriela Criveanu.....

    31
    6

  • Criveanu Gabriela pe 23 Mar 2012, 13:11
    doamne cu probleme în urma menopauzei

    Doamnele care n-au găsit(constat că anunţurile sunt din 2011,2010 etc.) nici până acum un remediu în ceea ce priveste bufeurile le aştept să mă contacteze pe adresa de e-mail mai sus menţionat...Eu sunt una din persoanele care m-am confruntat cu această problemă şi acum nu mai am probleme de genul acesta..... Gabriela Criveanu.....

    33
    8

  • ana pe 22 Feb 2012, 21:18
    bufeuri

    sunt la menopauza de 3 ani si simt ca inebunesc treptat dar sigur nu mai dorm decit citeva ore pe noapte in rest ma racoresc in fata geamului ce sa fac dati-mi un sfat va rog.

    11
    2

  • aurelia pe 2 Ian 2012, 11:29
    bufeuri -menopauza

    Am 49 de ani si am tulburari de menopauza,numai cand nu gasesc ceai de gingseng si ceai de rozmarin.Altfel,cand beau dimineata si la pranz unul din cele doua caiuri sau chiar combinate,ma simt foarte bine si in acelas timp nu mai am senzatia ca am nevoie de cafea.Bufeurile nu le mai simt deloc de parca dispar,insa reapar daca nu beau unul din cele doua ceaiuri.Incercati si va urez sanatate,la mine a functionat perfect.

    16
    4

  • iuliana pe 17 Dec 2011, 02:30
    menopauza

    am 53 de ani si de 7 ani sunt la menopauza am urmatcu ceaiuri si alimentatie sanatoasa dar tot degeaba pe an ce trece ma simt tot mai rau ,m am ingrasat 10 kg,nu mai am chef de nimic, va rog as dori sa ma ajutati cu un sfat multumesc

    5
    0

  • danna pe 14 Nov 2011, 22:28
    bufeuri

    Eu iau Estro Plus 3 tablete/zi (pe baza de soia si seminte de struguri) si ceai pentru menopauza G72 de la Fares. Asa mi-a recomandat medicul meu ginecolog. beau cca 1l de ceai pe zi si ma simt mai bine dupa el. Medicul meu nu a vrut sub nici o forma sa-mi dea hormoni sintetici.

    14
    0

  • trifan_marita pe 14 Iun 2011, 22:40
    bufeuri.

    incredibil si eu sunt la menopauza.de 3 ani dar am 45.ani de la 42 nu mai am ciclu.am baut tot felu de ceaiuri si nici un semn.chiar nu mai stiu ce sa fac.toate simtomele posibile le am dar mai rau e transpiratia si roseala.

    6
    0

  • elena pe 25 Ian 2011, 08:47
    impotriva bufeurilor

    stie cineva un leac impotriva bufeurilor, sunt la menopauza fortata, am 53 ani

    12
    3

  • lucia pe 9 Ian 2011, 15:18
    bufeuri

    am 50 de ani si de un timp cam de 6 luni nu am ciclu dar am niste bufeuri.calduri cate o data ca tie si rusine cind esti intrun grup .Stie cineva vreun remediu AM LUAT PASTILE AM BAUT CEAIURI dar acuma am citit ca ceaiurile sin rele .CE-I DE FACUR

    11
    7

  • alexandra pe 4 Aug 2010, 19:41
    bufeuri

    bunica mea are bufeuri de cel mult 2 ani, a luat tot felul de medicamente si ceaiuri pentru bufeuri dar nu s-au redus deloc....chiar nu mai inteleg nimic....ce trebuie facut?astept un raspuns....:D

    13
    1

  • lumy pe 22 Feb 2009, 20:00
    menopauza;dieta impotriva bufeurilor

    din cate stiu eu ceaiul de salvie, coada soricelului,mai sunt si alte ceaiuri sunt indicate ptr. bufeuri.acum nu mai inteleg, care este adevarul

    25
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod