Medicamente de slabit nocive pentru sanatate

Nici nu mai trebuie sa precizam ca ar exista vreodata o pastila sau un remediu magic care sa ne scape de kilogramele in plus. Insa, produsele naturiste pe baza de plante pot stimula pierderea in greutate prin diverse modalitati. Plantele actioneaza fie "pacalind" creierul ca stomacul este plin, fie prin efectul termogenic (accelereaza metabolismul si favorizeaza arderea grasimilor).
Cum functioneaza produsele termogenice?

Suplimentele termogenice contin substante precum cafeina care accelereaza functiile ale organismului: ritmul inimii, digestia si respiratia. Clasificate cel mai adesea ca stimulante, aceste suplimente pot sa aiba si un efect energizant, reducand starea de oboseala.


Ceaiul verde, urzica si papadia au efect termogenic

Aceste trei plante sunt mult mai sigure in comparatie cu medicamentele pentru slabit. De asemenea, exista cateva plante care au efect diuretic, reducand considerabil retentia apei in organism. Frunzele de uva Ursi si de buchu te scapa de excesul de lichide din organism, insa greutatea corporala revine la cea initiala dupa ce nu mai consumi ceaiuri din aceste frunze.



Ce plante trebuie sa eviti?

Administratia Americana pentru Controlul Alimentelor si Medicamentelor (FDA) avertizeaza ca urmatoarele produse pe baza de plante pot cauza efecte adverse serioase, ajungandu-se pana la deces.

1. Laxativele naturale: au la baza plante cum ar fi semintele de in, crusin, rubarba, aloe vera, senna. Aceste plante pot cauza crampe si diaree, iar in urma unei folosiri indelungate intestinul va deveni oarecum "dependent" de laxative pentru o buna functionare.

2. Efedra: cunoscuta si sub numele de Ma Huang este un produs vegetal care deriva dintr-o plante vesnic verde.
Suplimentele moderne de efedra sunt actual interzise, deoarece cresc tensiunea arteriala, accelereaza ritmul inimii si cauzeaza nervozitate. FDA a raportat peste 800 de cazuri cu efecte adverse in urma folosirii suplimentelor cu efedra, printre care se numara: palpitatii la inima, dureri in piept, atac de inima si atac de apoplexie. De asemenea, s-au inregistrat si 2 cazuri de deces, din aceeasi cauza.

3. Medicamentele pentru slabit "fen-phen": asa-numitul fen-phen, o combinatie de fenfluraminol si phentermine prezinta efecte adverse severe, de la iregularitatea batailor de inima pana la decesul prin atac de inima.
Plante efedra este principalul ingredient din acest medicament periculos.


Plante benefice pentru cura de slabire

Ardeiul iute de Cayenne: din coaja si semintele ardeiului de Cayenne, dupa ce sunt uscate si macinate, se prepara "piperul de Cayenne", un praf rosu care arata ca o boia, dar de cateva ori mai iute. In cantitati moderate, poate fi util in curele de slabire. Studiile au aratat ca o lingurita de piper rosu de Cayenne te poate ajuta sa arzi cu 25% mai multe calorii.

Ceaiul verde: este un stimulent natural al metabolismului si este si foarte bogat in antioxidanti. Exista si sub forma de capsule, insa expertii sunt de parere ca este asimilat mai usor in stare lichida.


Alge marine uscate: sunt o sursa importanta de minerale: crom si iod si foarte utile in functionarea glandei tiroide. Le gasesti sub forma de capsule si tablete. Daca suspectezi ca problemele tale cu greutatea sunt cauzate de glanda tiroida sau daca iei deja un tratament pentru glanda tiroida este indicat sa te consulti cu un doctor inainte de a lua aceste suplimente. 
 

Comentarii (39)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 20 Feb 2014, 21:25
    sanda

    tensiune mare 14 cu 9? eu cred ca nu sti ce inseamna tensiune mare :)) salvare chemata acasa pt asa tensiune? OMG..

    0
    0

  • ella pe 19 Nov 2013, 22:23
    ceaiul verde

    EU CONSUM CEAI VERDE DE 3-4 ANI,DAR NU AM SLABIT,DAR NICI NU AM TINUT NICIO DIETA,AM MANCAT DE TOATE SI MANCARE FF CONSISTENTA SI CEVA USOR ADIK NUMAI SUPE.DAR NU AM PUS NICIUN GRAM PE MINE.DACA O SATAMANA MANANC MAI MULT SUPE DAU JOS 2KG,DAR NU GRED CA ESTE GRASIME,CRED CA ESTE SURPLUSUL PE INTESTINE.BEAU O CANA DIM.SI UNA SEARA SI SUNT OK.TOALETA ESTE A MEA,ACUM 4 ANI AVEAM SCAUN ODATA LA 2 SAPT.ADEVARUL CA NU AM AMBITIE CRED CA AS SLABI CEAI SI O DIETA.INCA MAI LENEVESC RECUNOSC,PANA M-O JICNI CINEVA SI APOI MA AMBITIONEZ.VA PUP SI MULT SUCCES STIU ESTE FFF GREU EU AM MAI INCERCAT VREO 3 LUNI NUMAI SALATE DE ROSII SI VARZA ALTCEVA NIMIK SI AM DAT JOS 14KG.SI CU HERBALIFE IN 6 LUNI 24KG DUPA CARE AM PUS 10 APOI AM INCEPUT SA BEAU CEAI VERDE SI AM STAGNAT.

    0
    0

  • sanda pe 20 Iun 2011, 09:57
    antiadipos cu ginseng(rosu)de la Minerva

    beau de aprox 2 saptamani ,prima saptamana a fost totul ok,dar intr-o seara am baut cu o vecina o cafea,si mi-a crescut tensiunea f mult.in momentul incare m-am mai linistit mi-am luat tensiunea si era 14 cu 9,iar de obicei este 12 cu 8.am chemat salvarea si mi-au facut un calmant.din acel moment(de 5 zile)tensiunea imi creste brusc,cafea beau de 4 ani fara cofeina,iar de cand am inceput ceaiul,n-am mai baut deloc.este posibil sa fie reactie adversa a ceaiului?s-a mai intamplat cuiva?

    0
    1

  • vio pe 7 Mai 2010, 21:50
    doresc un sfat

    am 22 de ani am 1.82 inaltime si 95 kg, as dori sa slabesc cam 10 kg, sunt ft multe produse de slabit shi nu stiu ce ar trebui sa aleg, datimi un sfat. multumesc

    4
    1

  • iuliana pe 24 Oct 2009, 13:36

    sunt foarte multumita de antiaipose tea il beau aproape zilnic de un an si ma simt exceptional.sfatul meu pt cine nu se gabeste sa slabeasca si nu trebuie sa slabeasca mult beti o singua cana pe zi mai mult va provoaca stari de ameteala.eu am incercat si intradevar am slabit foarte repede 6 kg o saptamana dar se pun repede la loc asa ca o cana e ok

    0
    0

  • alina pe 15 Iul 2009, 21:38
    ceai antiadipos

    am slabit 20 kg in 5 luni cu acest ceai si dieta disociata si as vrea sa stiu daca e adevarat ca dauneaza organismului prin faptul ca curata intestinul de mucositatile care ajuta la evacuarea fecalelor

    0
    0

  • Silvana pe 25 Iun 2009, 13:28
    Xenical

    am luat cateva luni si cred ca era sa mor. Ma trezeam dimineata cu puls 120, plus ca aveam dureri groaznice de stomac, ficat, si tot ce mai e pe acolo... cine stie mai multe despre acest medicament? pt slabit, era, fantastic, recunosc.

    2
    2

  • Silvana pe 25 Iun 2009, 13:26
    green tea

    e foooarte bun! si e si plin de antioxidanti!

    0
    0

  • geo pe 16 Iun 2009, 20:22
    constipatia?????

    eu am slabit in decurs de 1 an 15 kg si as vrea sa mai slabesc dar am prb mari cu constipatia,oricate fructe si legume as manca...am incercat multe ceaiuri in decursul acestui an pana am ajuns la ulei de ricin .nici macar cel din urma nu are un efect prea stralucit la mine.......asta e sper sa iii gasesc rezolvare intr-un final

    1
    0

  • gya pe 2 Mai 2009, 10:09
    ceai atiadipose cu ginseng

    eu am cam o sapt de cand beau acest ceai dar nu am slabit deloc in plus imi taie pofta demancare as vrea si eu sa stiu care ma poate ajuta si sa imi zica cineva care a mai folsit acest ceai cat a SLABIT?VA ROG MOOLT

    0
    0

  • adela pe 28 Apr 2009, 17:04
    heritage

    mai intai buna!depinde de organismul fiecarui om,eu am tinut o cura cu heritaje de luna,sunt foarte multumita de ele,am mai tinut si un pic de regim dar nu in strictete si am reusit sa dau jus din kg.20 an 6 luni,va urez bafta....eu cand va mai fi nevoie de slabit voi lua tot heritaje

    0
    0

  • Irimescu Georgeta pe 25 Ian 2009, 23:58
    Produse naturiste Tianshi

    Va rog sa-mi spuneti parerile voastre despre suplimentele chinezesti Tianshi.

    0
    0

  • roxana pe 14 Sep 2008, 13:35
    ceaiul verde

    ceaiul verde e mai bun decat pastilele pt.slabit? si cate cani se bea pe zi? eu am ore de dupa-masa si nu pot sa-l beau in fiecare zi are ceva dak beau o saptamana si una nu si tot asa?K NU MA LASA PARINTII

    1
    1

  • larisa1985 pe 8 Sep 2008, 12:00

    Pastilele din ceai verde, ca si ceaiul au aceleasi reactii adverse, doar ca acestea sunt recomandate femeilor comode sau foarte ocupate care nu au timp nici macar un ceai sa fac. Nu iti recomand nici pastilele ci ceaiul: in cantitati mari, daca ai probleme cu inima (palpitatii, dureri in piept), suferi de gastrita sau alte afectiuni digestive, si nu trebuie consumat pe stomacul gol, dimineata. O dieta sanatoasa se realizeaza cu o alimentatie echilibrata si o cana de ceai in fiecare seara, pana in ora 20:00. Numai bine!!

    0
    0

  • ROXANA pe 7 Sep 2008, 17:43
    Ceai verde

    Eu as vrea sa-mi cumpar capsule de ceai verde dar nu stiu daca sunt bune, nu au reacti adverse? VREAU SA SLABESC DOAR 5 KG. RASPUNDETI-MI VA ROG

    0
    0

  • gabby pe 13 Iun 2008, 08:20
    ceai verde

    Ce spuneti de capsulele de ceai verde, a incercat cineva?

    0
    0

  • Elena pe 22 Mai 2008, 01:00
    Ceai verde chinezesc "Antiadipose"

    Am incercat sa fac si eu tratament cu acest ceai.Am probleme cu constipatia de cand ma stiu.Si m-am gandit ca ma va ajuta si in problema constipatiei si a obezitatii.Dar nu am reusit sa-l tin pentru ca timp de doua saptamani aproape ora de ora aveam frisoane si crampe insuportabile,nu mai spun ca daca mancam pana si un biscuit dupa 10min imteam ca trebuie sa fug spre baie,diaree cronica,9-10scaune pe zi.Am incercat sa manac ceva care sa ma "lege" un pic,degeaba,puteam manca si orez nefiert tot aveam diaree,ASTA IN CAZUL IN CARE SUFAR DE CONSTIPATIE DE CAND MA STIU.Deci e bine sa-l incercati,eventual cereti un pliculet la cineva,pentru ca nu tuturor prieste.Eu am incercat de toate,spuneti o cura,un medicament orice,e incercat deja si tot nu am reusit sa slabesc.Singura data in viata cand am reusit sa slabesc 16kg in 3luni a fost cand am lucrat la McDonald's si desi mancam junk food care ar trebui sa ingrase,munceam de-mi sareau capacele,alergam 8ore pe zi,mai rau ca un atlet.Dar de cand mi-am dat demisia de la 69kg am ajuns la 106kg e ceva nu?Si mananc foarte putin.Oofff...si cand ma uit la sotul meu care e cat o aschie si manaca cat,cand si ce vrea si tot nu pune pe el.Daca as putea sa-i dau de la mine...

    1
    1

  • camelia pe 17 Apr 2008, 17:08
    Ceaiul ginseng

    Are efecte benefice?

    2
    2

  • alina pe 20 Mar 2008, 17:59
    Ceai verde

    E ff bun. Eu chiar am slabit k el! Ajuta si in constipatie!

    0
    1

  • ioana pe 28 Feb 2008, 12:11
    Ceaiul verde

    Eu cred ca iti trebuie si putina vointa trebie sa sti cat sa mananci. Am si eu o intrebare ceaiul verde se poate bea cu zaharina sau miere? Astept raspuns! Vreau ca de la 1 martie sa ma apuc de o cura de slabire. Am baut acum o cescuta de ceai verde adipos cu zaharina nu este rau. Va pup

    0
    1

  • kiki pe 6 Feb 2008, 21:13
    Ceaiul verde adipos

    Am inceput sa beau si eu de 2 zile ceai verde adipos... pot spune ca mi se ridica putin tensiunea... de iesit afara nu ies cine stie ce... mai bine ca inainte oricum... si mi-a pierit pofta de mancare...

    0
    0

  • irina pe 2 Feb 2008, 19:41
    Ceai verde - posibil probleme

    De cate ori am baut ceai verde mi-a crescut tensiunea si nu mi-a fost bine; de altfel, am tensiune mica.

    1
    0

  • juliana pe 17 Ian 2008, 12:41
    despre ceaiul verde

    Suntem indivizi total diferiti unii de altii,drept pentru care fiecare reactioneaza altfel,nu incercati sa faceti ce face cel de langa voi ,respectati nevoile organismului vostru,datii ce si cat cere.

    0
    0

  • viorica arba pe 9 Nov 2007, 15:04
    despre ca-eai verde

    consum regulat si mananc orice si nu ma ingras iar daca n-as manca orice si la orice ora sigur as slabi

    0
    0

  • angelina pe 8 Nov 2007, 08:56
    heritage

    naspa sunteti niste hoti puneti aici numai ce vreti!!!

    0
    0

  • angeliina pe 8 Nov 2007, 08:55
    heritage

    Eu am facut o cura cu HERIAAGE,am citit pen toate forumurile,peste tot numai laude.dar eu am avut niste reactii absolut ciudate, o durere cumplita de cap,nervozitate si iritare,oboseala ,amplificarea nevoii de dulce de mincare. am respectat intru totul recomadarea de a bea cel putin 2 litri de apa,de salbit nici gind.In plus am luat si heritaage night. ce ziceti ..naspa

    0
    0

  • moniq pe 31 Oct 2007, 07:36
    heritage

    spuneti-mi si mie va rog care ati mai incercat heritage ca as vrea sa incep si eu o cura cu ele si daca ati slbit, cate kg si in cat timp.

    0
    0

  • danuta pe 23 Oct 2007, 17:59
    forever

    am urmt cura de slabit de la forever dupa care m-am ingrasat la loc =uffffff

    1
    0

  • jasmine pe 23 Sep 2007, 21:03
    ceaiul anti-adiposo cu ginseng

    este foarte bun si il beau dimineata pe stomacul gol.am slabit mult cu el si ajuta si la constipatie

    0
    0

  • daciana pe 19 Sep 2007, 14:21
    ce ziceti de heritage?

    eu am incercat aceste pastile,heritage E lite si sunt f multumita de ele.cred ca sunt cele mai eficiente din cate am incercat,si-am incercat o gramada.sunt naturale si nu dauneaza sanatatii,singurul inconvenient fiind ca te agita putin,pe mine nu,asta depinzand si de organismul fiecaruia.in rest chiar nu am ca sa reprosez.poate incercati si voi.

    0
    0

  • ioana pe 14 Sep 2007, 17:21
    intrebare

    ce ziceti de produsul ProSlim? (www.proslim.ro) Merita incercat? M-am uitat la compozitie si pare un produs care are tocmai ingredientele descrise de dvs

    1
    3

  • luciana pe 13 Sep 2007, 16:23
    incet dar sigur

    ceaiul verde este foarte bun dar trebuie consumat ,cel putin 2 cani pe zi.... Eu consum asa mai intens de vreo 2- 3 saptamani si am slabit 2 kg.

    0
    1

  • roxana pe 13 Sep 2007, 12:12
    ceaiul verde

    Si eu beau ceai verde(antiadipos)dar tot fara efect, am probleme mari cu constipatia.

    0
    0

  • nico pe 12 Sep 2007, 22:14

    am baut ceai de slabit de la naturavit 10 ani nu zilnic,bineinteles,ci atunci cind mincam prea mult .si am reusit sa mi mentin corpul la greutatea dorita,dar....am pierdut fff multe minerale si am ajuns la o spasmofilie de toata frumusetea.asa ca,fara suplimente minerale nu merita sa te apuci de baut ceaiuri de slabit. ps: nu mai beau de multi ani,si tot atitea kg am.important e sa reusesti sa ti reglezi tranzitul intestinal

    1
    0

  • virginia pe 12 Sep 2007, 16:03
    despre ceaiul verde

    la mine funcioneaza perfect de 6 ani: o cana cu infuzie de ceai verde chinezesc dupa masa de seara, apoi nu se mai consuma nimic pana dimineata cand se elimina totul...

    0
    0

  • cornelia pe 11 Sep 2007, 18:29
    despre ceaiul verde

    am folosit ceaiul verde fara nici un efect laxativ la mine am impresia ca actioneaza in functie de gr de singe eu am 01

    0
    0

  • lavinia pe 10 Sep 2007, 21:49
    referitor la ceaiul verde

    pot sa va spun din propria experienta ca intr-adevar ceaiul verde ajuta prin efectul sau laxativ, dar dupa o perioada da obisnuinta. am ajuns in situatia in care nu stiam ce sa mai fac pentru a scapa de constipatie. Pana la urma remediile homeopate au fost singura solutie, atat pentru constipatie, cat si pentru slabit. Efectele se vad in timp dar va asigur ca exista.

    0
    0

  • luciana pe 10 Sep 2007, 14:26
    ceaiul verde

    Eu folosesc ceaiul verde, avand probleme si cu constipatia. Pot spune ca, intradevar, este un stimulent fosrte bun al metabolismului, nu are efecte si, ce este mai important, chiar ajuta la slabire.

    0
    0

  • Alexandra pe 10 Sep 2007, 03:18
    ???

    ce imi puteti recomanda din produsele ce se gasesc pe piata?axxelandra2000@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod