Masajul bebelusului: beneficii

Masajul a devenit o metoda foarte cunoscuta printre parintii care isi doresc sa dezvolte o legatura stransa cu micutii lor. Daca ai aflat despre acest masaj, insa nu l-ai incercat, descopera-i beneficiile si hotaraste daca este bun si pentru bebelusul tau.
Gandeste-te la viata micutului tau. Desi la prima vedere pare simpla, realitatea este cu totul alta si viata micutului tau este una destul de stresanta. Bebelusii sunt nevoiti sa invete foarte multe lucruri cu o viteza mult mai mare decat adultii, iar asta inseamna stres. Organismul reactioneaza in mod natural la stres eliberand un hormon numit cortizol. Masajul efectuat in mod regulat ajuta la reducerea cantitatii de cortizol din sangele micutului, iar acesta devine mai relaxat.

O alta cale de a lupta impotriva stresului o reprezinta eliberarea endorfinelor.
Acesti "hormoni ai fericirii" ne fac sa ne simtim grozav. Organismul elibereaza endorfine in timpul exercitiilor fizice si din acest motiv sportul reprezinta un bun remediu impotriva depresiei. Endorfinele sunt eliberate si intr-un moment relaxant, cum este masajul. In timpul masajului, nivelul de endorfine creste, cel de cortizol scade, iar starea copilului tau va fi cu mult mai buna.

Masajul reprezinta si o buna metoda de a-l relaxa pe micut si de a-l scapa de muschii tensionati si rigizi.
Cand bebelusul tau invata sa-si foloseasca muschii, acestia pot deveni tensionati. Organismul mai are si o contractie a muschilor pentru fiecare emotie si astfel muschii acestuia pot deveni foarte stresati. Un masaj il poate ajuta sa scape de tensiunea acumulata in muschi.

Nu numai din punct de vedere emotional exista beneficii, ci si fizic. Atingerea are un efect terapeutic si din acest motiv este foarte important sa iti atingi bebelusul cand este bolnav. Atingandu-ti micutul ajuti si la eliberarea unui numar mai mare de hormoni de crestere, care il vor ajuta sa se dezvolte mult mai repede.
Masajul intensifica acest efect.

Masajul are un efect benefic si asupra sistemului circulator al copilului tau.  Acesta se naste cu un sistem circulator slab dezvoltat. Dureaza o vreme pana cand organismul sau se obisnuieste cu viata din afara uterului, iar in timpul acestei perioade de acomodare, circulatia sangelui la extremitati este slaba. Masajul intareste sistemul circulator si imbunatateste circulatia sangelui.

Pe langa aceste beneficii, masajul il invata pe micut sa capete mai multa incredere in parintii lui. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura.m.bv pe 12 Mar 2008, 17:55
    Masajul bebelusului

    Este foarte bun articolul. Masajului pt. bebe recomand tuturor mamicilor chiar si tatilor sa aplice cat de des se poate. Da o stare de relaxare bebelusului si aplicat seara adoarme mai bine. Eu am o fetita de 6 luni si 1/2 si de fiecare data cand ii facem baita, si nu numai atunci, ii facem un masaj si pe deasupra si gimnastica.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod