Laptele: ingredient de baza in cura de slabire

Daca iti doresti cu adevarat sa slabesti uita de dietele false: trebuie doar sa nu sari peste micul dejun si sa bei lapte. Specialistii in nutritie sustin ca un bol cu lapte si cereale consumat la micul dejun reprezinta cheia unei greutati corporale sanatoase.
De cate ori nu ai plecat in graba la serviciu fara sa mananci dimineata? Afla ca pe langa energia si sanatatea pe care ti-o aduce un mic dejun echilibrat, acesta mai are puterea de a te ajuta sa scapi incet, dar sigur de kilogramele nedorite. Nu face si tu greselile pe care le fac majoritatea persoanelor care se apuca de o cura de slabire: fara mic dejun si fara produse lactate.

Nu exclude produsele lactate din alimentatia ta daca iti doresti sa slabesti, gandindu-te ca "ingrasa". Trebuie sa stii ca 500 ml de lapte degresat contine doar 190 kcal si 0,6 g de grasimi, iar 500 ml de lapte semi-degresat are 260 kcal si 9 g de grasimi. Asadar, cei care scot de pe lista alimentelor produsele lactate fac o foarte mare greseala, deoarece pe langa calciul si protectia pe care o aduce oaselor, este indepartat tocmai un potential inamic al grasimilor.

Cercetatorii de la Universitatea Purdue din Indiana au constatat ca femeile tinere cu o greutate corporala normala si care au consumat cate 1000 mg de calciu in fiecare zi (cantitatea existenta in 700 ml de lapte semi-degresat) au reusit sa mentina numarul kilogramelor.


Rezultate similare au fost obtinute si in urma unor alte studii care au analizat dieta a peste 32 de persoane supraponderale. Expertii au observat ca cei care au consumat 3 portii de lactate degresate pe parcursul unei zile au tendinta de a pierde mai mult de 10% din greutatea corporala. In comparatie cu acestia, persoanele care au luat suplimente de calciu sau nu au inclus in alimentatie suficiente surse de calciu nu reusesc sa piarda mai mult de 7% din greutatea lor. Toate cercetarile realizate arata clar eficienta calciului in procesul de slabire, insa efectele sunt mai vizibile daca acesta este asimilat din produsele lactate.


Lapte cu cereale: combinatia care te scapa de kilograme

Laptele reprezinta o sursa importanta de proteine, zinc si cateva dintre vitaminele din complexul B.
Sa nu uitam de calciu, un mineral care nu numai ca pastreaza oasele puternice, ci potrivit studiilor de mai sus ajuta la pierderea kilogramelor nedorite.

Astfel, specialistii in nutritie bifeaza laptele, ca ingredient principal in meniul de slabire. Asadar, nu uita sa consumi in fiecare zi aproximativ 700 ml de lapte daca vrei sa slabesti sanatos si sa te mentii la greutatea corporala obtinuta.

Un alt aspect important este sa nu sari peste micul dejun. Obisnuieste-te ca pe langa ceasca de cafea cu care "pornesti" dimineata sa si mananci ceva.

Studiile arata ca persoanele care obisnuiesc sa ia micul dejun, in special lapte degresat cu cereale integrale isi intretin mult mai usor silueta, comparativ cu cele care sar peste micul dejun.

Asadar, consuma la micul dejun un bol cu lapte si cereale integrale, iar la pranz si cina fa alegerile cele mai sanatoase si mai sarace in calorii.
Calciul, fierul, acidul folic si fibrele alimentare sunt cele mai importante substante de care are nevoie corpul tau pentru a-si mentine greutatea corporala normala. Combinatia cu lapte si cereale consumata la micul dejun asigura toate aceste substante.


Laptele protejeaza inima

Acest lichid cu valoare nutritionala a revenit in atentia specialistilor dupa ce un studiu publicat in Jurnalul de Epidemiologie si Sanatate Publica sustine ca un consum ridicat de lapte nu creste nicidecum riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, ci din contra ofera protectie impotriva lor. Barbatii care au luat parte la acest studiu si au consumat zilnic in jur de 700 ml de lapte si-au redus riscul de boli de inima, comparativ cu cei care nu au consumat lapte deloc sau au consumat mai putin de 200 ml.


Asadar, ai liber la lapte si iti vei proteja atat inima de afectiuni, cat si silueta de kilogramele nedorite.
 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrei pe 27 Apr 2013, 22:31
    laptele cu cereale ingrasa!

    cine a scris articolul nu s-a documentat destul.hai sa iti spun eu cum sta treaba ,laptele cu cereale e alimentul preferat in bodybuilding deoarece te ajuta sa pui pe tine...in niciun caz nu te ajuta sa slabesti ..inainte de a scrie un articol ,documentati-va tata mai bine....

    0
    0

  • Rox pe 24 Feb 2013, 23:06
    Contradictii

    Se pare ca NU este deloc benefica asocierea dintre lapte si cereale! Acestea trebuie consumate, dar NU impreuna, laptele separate, cerealele separata, la fel ca si fructele, nu trebuie asociate cu alte alimente. Cerealele (Integrale!!!! nu alte minuni) pot fi mancate cu produse gen iaurt, sana, kefir.... asadar, interesati-va de 10 ori inainte de a lua un "sfat" drept bun, mai ales cand cititi articole scrise de .... divserse persoane poate chiar neavizate.

    2
    1

  • lucia pe 13 Mar 2012, 20:28
    depasiti

    Stimati "nutritionisti" de mucava, gazetari platiti de proprietari de vaci sau ce-oti fi!...Ajungeti usor sa fiti acuzati de genocid, frate, mai urmariti si voi ce se scrie pe net prin alte lumi civilizate, site-urile nemtesti sunt de exemplu total asaltate de articole privind nocivitatea laptelui, conform ultimelor cercetari, acolo nimeni nu mai recomanda produse animale mai ales in obezitate, in plus au potential cancerigen datorita unei enzime de digstie a laptelui care e prezent in corpul uman NUMAI pana la 7 ani, dupa care,,,voi ati ramas la ...coada vacii??

    0
    1

  • angelica serban pe 27 Mai 2011, 20:55
    laptele de capra

    cura de slabire cu lapte e foarte benefica pentru organism dar cred ca laptele de capra este mult mai sanatos decat laptele degresat tot ce este natural este si bun asta cui ii place .

    0
    1

  • angelica serban pe 27 Mai 2011, 20:55
    laptele de capra

    cura de slabire cu lapte e foarte benefica pentru organism dar cred ca laptele de capra este mult mai sanatos decat laptele degresat tot ce este natural este si bun asta cui ii place .

    0
    0

  • angelica serban pe 27 Mai 2011, 20:55
    laptele de capra

    cura de slabire cu lapte e foarte benefica pentru organism dar cred ca laptele de capra este mult mai sanatos decat laptele degresat tot ce este natural este si bun asta cui ii place .

    0
    0

  • lucia pe 13 Dec 2010, 22:01
    contradictii

    o multime de articole zac pe net si lumea ia aminte la ele despre cat de nociv e laptele asezat chiar langa carne ca potentiale alimente cancerigene si ca laptele este folosit la persoane care vor sa se ingrase, acum citesc exact opusul, cred ca cei mai nocivi sunteti voi astia de ne zapaciti de creer, so...nu prezentati incredere in opinia mea.

    0
    1

  • lucia pe 13 Dec 2010, 21:59
    contradictii

    o multime de articole zac pe net si lumea ia aminte la ele despre cat de nociv e laptele asezat chiar langa carne ca potentiale alimente cancerigene si ca laptele este folosit la persoane care vor sa se ingrase, acum citesc exact opusul, cred ca cei mai nocivi sunteti voi astia de ne zapaciti de creer, so...nu prezentati incredere in opinia mea.

    2
    0

  • Ana pe 16 Feb 2008, 13:28
    Oare?

    Sunt nedumerita, alte studii arata ca laptele nu este foarte sanatos. Pe cine sa mai credem? Buna ziua!

    0
    1

  • marikosan pe 13 Feb 2008, 20:20
    De acord

    Sunt convinsa ca asa este. Eu am reusit sa slabesc 12 kg cu aceasta cura care de fapt a devenit un nou mod de viata. Ma simt excelent. Salutari tuturor!

    2
    0

  • iulia pe 12 Feb 2008, 01:58

    Acum cred si eu in aceasta cura!! Spun doar atat: un prieten de-al meu a slabit considerabil (~20kg), consumand in fiecare seara in loc de alte mancaruri, doar lapte, in functie de cat simtea el nevoia sa bea. Bafta!

    1
    0

  • angi pe 11 Feb 2008, 11:45
    Iaurtul?

    Si totusi, nu e mai bine sa consumam iaurt degresat? Are 28 kcal pe 100 ml si nu se mai pune la socoteala intoleranta la lactoza. Eu consum 1 litru pe zi .

    0
    0

  • yeta1 pe 11 Feb 2008, 08:44
    Lapte

    Si eu vreau sa slabesc dar mie laptele imi produce aciditate si implicit dorinta de a manca din nou.

    0
    0

  • LIA pe 11 Feb 2008, 04:35
    Lapte

    Va multumesc pentru sfat, eu care credeam ca laptele ingrasa... de acum in fiecare dimineata lapte cu cereale.

    0
    0

  • Alejandra pe 11 Feb 2008, 01:33
    Adevarat

    Cand am fost in Statele Unite, eram ingrijorata ca ma voi ingrasa din cauza mancarii de tip fast-food, foarte consumata acolo. Am incercat sa ma abtin pe cat posibil de la ea si am mancat, pe langa multe fructe, cate un bol de lapte cu cereale in fiecare dimineata si seara. Surpriza, cand m-am intors in Romania am constatat ca am pierdut 7 kilograme in 2 luni.

    1
    0

  • doramunteanu pe 10 Feb 2008, 18:03

    Bun articol. Eu chiar asa am reusit sa slabesc, fara sa-mi spuna nimeni. Am vazut ca asa ma simt bine si dau si jos din kg, recomand acest articol.

    1
    0

  • madalynna pe 10 Feb 2008, 12:45
    Cereale fitness cu lapte

    M-am obisnuit ca inainte sa plec la scoala sa mananc in fiecare dimineata cereale fitness cu lapte, pentru ca pur si simplu nu ma pot concentra la scoala daca am stomacul gol.. in restul zilei mananc mult, insa in 2 saptamani nu am pus nici macar un kg!! Asa ca dati-i cu cerealele cu lapte :D

    2
    0

  • adina pe 9 Feb 2008, 19:21
    Lapte degresat?

    Din cata am mai citit, laptele are proprietati benefice doar in stare cruda, nu pasteurizat sau degresat... Nu mai stim pe cine sa ascultam in materie de nutritie.

    0
    0

  • Cristina pe 9 Feb 2008, 14:14
    Cine sa va mai inteleaga?

    In articolul de ieri ati spus ca laptele nu este consumat de catre femeile care tin cure de slabire, iar acum spuneti ca este un ingredient de baza in cura de slabire. Cine sa va mai inteleaga?

    0
    0

  • alina arghirescu pe 9 Feb 2008, 13:59
    Foarte adevarat si folositor !

    Pentru ca va citesc cu consecventa apreciez sfaturile bune pe care unele le stiu altele, le notez ! Apreciabil sa mananci dimineata cereale = dupa buget = pentru ca sunt destule de scumpe! Cereale cu lapte excelent la un stomac cu un volum normal, tine de foame chiar o bucata buna de timp si aportul de calciu natural il iei in fiecare dimineata ceea ce ajuta foarte mult cu o conditie sa fie si un lapte de buna calitate, mai putin cu pasteurizarea si altele ! Daca se poate fara zahar deoarece diminueaza calciul!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod