In Spania a fost confirmat primul caz de gripa porcina

Primul caz de gripa porcina intr-o tara europeana a fost confirmat in Spania, a precizat astazi ministrul Sanatatii Trinidad Jimenez.
Este un pacient tanar care tocmai s-a intors dintr-o calatorie in Mexic si este tinut sub obseravtie, raspunzand foarte bine la tratament. Ministtul Sanatatii din Spania a mai adaugat ca exista inca 17 persoane suspecte de gripa porcina, insa nu sunt confirmate.

Intre timp, autoritatile canadiene au confirmat prezenta a "sase cazuri usoare" de de gripa umana cu tulpina porcina. Ministrul Sanatatii din Canada, Leona Aglukkaq avertizeaza populatia sa tina cont de regulile de igiena (spalarea mainilor cu apa calda si sapun), acoperirea nasului si a gurii la fiecare stranut, evitarea locurilor aglomerate si contactarea medicului de familie care sa faca un consult acasa in cazul persoanelor care prezinta simptome de gripa si au vizitat recent Mexicul.


Gripa umana cu tulpina porcina nu se transmite prin consumul de carne de porc preparata termic. Simptomele sunt similare cu cele intalnite in cazul gripei obisnuite. Orice persoana care prezinta semne de gripa – febra,  simptome respiratorii  - si care a calatorit, in ultima perioada, in zonele afectate din SUA (California, Texas, Kansas, Ontario si Mexic) - trebuie sa se prezinte la medic si sa evite automedicatia.

Sursa: CBCNews
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod