Implanturile contraceptive sunt eficiente

Femeile care au ales contraceptivele implantate le pot folosi in siguranta, deoarece noile studii au demonstrat eficienta acestora in prevenirea unei sarcini nedorite.
De asemenea, acestea sunt foarte bine tolerate de organism. Cercetarea efectuata a cuprins noua studii in care s-au analizat si s-au comparat mai multe tipuri de contraceptive implantate. 4 din 5 femei care au participat la aceste studii aveau implanturile de mai mult de 2 ani de zile, ceea ce insemna ca erau perfect multumite de metoda adoptata.

Cel mai frecvent efect advers prezentat de aceste implanturi este dereglarea ciclului menstrual, cu perioade de absenta din ce in ce mai dese in functie de durata folosirii contraceptivului.


"Tulburarile menstruale sunt frrecvente si aceste efecte adverse ar trebui sa fie explicate femeilor care aleg contraceptivele implantate inainte de a recurge la metoda in sine", explica dr. Jo Power, coordonatorul studiului.

In urma cu un an de zile, FDA a aprobat comercializarea implantul contraceptiv Implanon pe teritoriul SUA. Acesta se prezinta sub forma unui betisor care contine progestin si care trebuie implantat sub pielea bratului stang de catre un doctor. Se poate scoate oricand.
Astfel se elibereaza lunar o cantitate mica de progestin si asigura contraceptia pentru 3 ani.

Comparatia a fost facuta cu alte contraceptive implantate cum ar fi Jadelle si Norplant. Toate 3 s-au dovedit extrem de eficiente in prevenirea unei sarcini nedorite. Implanon si Jadelle se pot implanta subcutanat si se pot indeparta mult mai usor decat Norplant.

Cu tulburarile menstruale te vei confrunta indiferent de implantul pe care l-ai ales, insa la Implanon s-au constatat perioade de absenta a ciclului dupa 2 ani de la implant.
Contraceptivele implantate constituie una dintre optiunile de contraceptie fara pilule care au devenit disponibile, in ultimii ani. Implanon se alatura contraceptivului injectabil Depo-Provera, plasturelui contraceptiv, inelului vaginal si dispozitivului intrauterin (Mirena).

"Cu cat se diversifica metodele de contraceptie, cu atat exista mai multe sanse ca o femeie sa o gaseasca pe cea care i se potriveste cel mai bine. Oamenii intreaba adesea care este cea mai buna metoda contraceptiva, insa intrebarea ar trebui sa fie 'Care este cea mai buna metoda contraceptiva pentru mine?'.
Hormonala, non-hormonala, pe termen lung sau zilnica - cea mai buna metoda pentru o femeie nu este neaparat solutia potrivita si pentru cealalta
", sustin cercetatorii.
 

Comentarii (25)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Aura pe 4 Iun 2015, 10:59
    implanon

    Si eu am acest implant facut in anglia,il am de ceva vreme in afara faptului ca am niste dureri de cateva zile la mana in rest nu ma deranjraza nimic...cat timp tin durerile si bandajul cat trebuie tinut la mana...?

    0
    0

  • taby pe 7 Oct 2013, 16:36
    Implantul contraceptiv

    Buna , fetelor. Imi pueti recomanda un centru, un medic , care pune implant contraceptiv in Romania? Cine si-a pus ar putea sa imi spuna cum a procedat? La iasi nu face nimeni. Va rog un raspuns. Pls.

    0
    0

  • stefyghitau pe 12 Mai 2013, 11:54
    IMPLANT

    AM ACEST IMPLANT DE 4 LUNI SI AM AVUT MENSTRUATIA DE 2 ORI PANA ACUM TIMP DE 2 SAPT NU STIU CE SA CRED DACA E NORMAL SAU AM REACTII ADVERSE?O SA SE REGLEZE SAU ASA O SA FIE?

    0
    0

  • ionela pe 31 Mar 2013, 16:49
    implant

    buna si eu am implant de aproape un an,dupa ce l;an pus in marea britanie am avut tulburari menstuale adica imi venea foarte putin iar acum in luna martie nu am avut deloc menstruatie .este prima data decand il anm sa numi vina menstruatia .este cineva care a ramas gravida cu implant

    0
    0

  • ROXANA pe 18 Feb 2013, 21:27
    implanon

    CEA MAI BUNA SI EFICIENTA METODA DE CONTRACEPTIE. IL AI PERMANENT SUB PIELE FARA DURERI DE CAP,FARA SA ITI AMINTESTI DE PASTILA,,PUR SI SIMPLU UITI CA IL AI

    0
    0

  • Catalina pe 11 Nov 2012, 22:50
    E foarte eficient

    Recomand tuturor implantul ca metoda de contraceptie, eu am facut un an deja de cand il port, si sunt foarte multumita.Sansele de a ramane insarcinata sunt de 1% , iar in momentul cand te simti pregatitat sa devii mama , il scoti si poti ramane inca din prima saptamana. E super

    2
    1

  • paparaska pe 2 Sep 2012, 14:08
    implantul contraceptiv

    Eu vreau sa spun ca dupa nastere am ales ca metoda de contraceptie steriletul dar dupa trei luni au inceput niste sangerari abundente dupa care medicul m-a sfatuit sa mi-l scot.Acum sunt in Franta si dupa o consultatie cu med.ginecolog am ales contraceptia prin implant.Sper ca o sa decurga normal.Daca ceva va tin la curent cu noutati si reactii dupa...

    5
    0

  • georginaf pe 18 Apr 2012, 11:43
    Implantul subdermic

    Eu port implantul de o luna dupa multi ani de cumparat anticonceptionale si stres de luat pilula la aceeasi ora in FIECARE ZI! M-am documentat extrem de bine in legatura cu efectele secundare ale pilulelor si al implantului si am ales aceasta metoda. Uneori cred ca femeile care dau vina pe metodele hormonale pentru faptul ca s-au ingrasat, ca le-a aparut acnee, ca sunt depresive sau mai stiu eu ce....cred ca aceste femei mananca mai mult, sunt satule de relatia lor si nu se ingrijesc suficient. Altfel cum sa ma ingras, sa imi apara acnee sau sa fiu depresiva pentru ca hormonii care ii primim sunt pana la om limita nu mai mult decat e necesar....ma rog, nu pot decat sa sustin metodele hormonale. DAR sunt femei care nu el pot accepta pentur ca au probleme de sanatate dinainte de a le lua si se pot agrava pe parcurs. Dealtfel, este un prospect si un medic care iti face niste analize si iti recomanda una sau alta din atatea metode anticonceptionale existente!

    1
    0

  • iulia pe 11 Apr 2012, 20:57
    buna

    Buna!lmi-am pus sieu implant ieri dar ma cam doare cand misc mana is mai ales cand o indrept:(e normal sau ar trebui sa ma ingrijorez?pt ca doctorita mi-a zis k voi simti durere doar cateva ore

    1
    0

  • Martin pe 12 Feb 2012, 16:50
    ...

    Bine OK isi fac treaba ..nu ramai , sunt eficiente !!! Dar de efectele adverse nu spune nimeni ce si cum ?! Intotdeauna omit sa specifice clar si raspicat cat de mult dauneaza organismului .

    2
    2

  • iina pe 29 Nov 2011, 12:08
    implanon

    eu sunt foarte multumita de implanon. il folosesc deja de aproape 6 ani. acum trebuie sa il inlocuiesc pe cel pus in urma cu aproape 3 ani in franta cu altul nou. problema este ca nu stiu unde in romania gasesc un medic care sa faca asa ceva si de unde pot cumpara unul nou la pret normal - adica in jur de 150E. orice informatie este binevenita caci sunt destul de disperata . mersi.

    3
    1

  • Oana pe 29 Apr 2011, 01:50
    Implantul

    Eu am acest implant de aproape un an. Nu sunt multumita de el! In ce sens? Are efecte adverse: crestere vizibila in greutate, dureri de cap,scaderea libidoului.Asta din ce simt eu! Poate aceste efecte adverse nu se simt la toate femeile dar eu el am. Mi-am facut programare sa merg sa il scot! Deabia astept!

    0
    0

  • ADRIANA pe 16 Mar 2011, 16:06
    implanon

    as vrea sa stiu daca se poate sa-mi zica cineva ce probleme pot aparea daca nu ai menstruatie vreo 3-4 luni din cauza acestui implant implanon?

    0
    0

  • adriana pe 16 Mar 2011, 16:01
    implanon

    am acest implant de aproape 1 an si am avut probleme abea in a 3 luna dupa ce mi l-am pus in anglia,am avut menstuatie timp de 2 saptamani si ceea mai lunga perioada cand nu am avut menstruatie a fost de 4 luni.eu am fost speriata ca sunt insarcinata dar am fost la dr.si m-am linistit.....nu sunt insarcinata si totul este din cauza implantului.dar este ok......te scapa de neplaceri cateva luni:)

    0
    0

  • andreea pe 24 Feb 2011, 23:08
    interesant

    nu am incercat inca acest implant deci nu pot spune o parere, in schimb mi s-a spus de el cand stateam in londra. este extrem de important cine il pune daca vrei sa fie eficient. De asemenea, pentru cei interesati de pret, la clinicile de sanatate sexuala din londra (si probabil nu numai) acest implant se pune gratuit.

    5
    0

  • magda pe 3 Dec 2010, 20:54
    implanon

    folosesc de doi ani acest implant pe care la-m pus in portugalia cu un medic specialist si sunt foarte multumita deoarece nu este ca anticonceptionale si ultima oara cand am fost la ginecolog mi sa spus ca am un uter de fetita de si avand in vedere ca am doi copiii si in romania trebuie sa fie un doctor specialist sa-ti puie asa ceva ca daca nu este introdus cum trebuie pot sa apara marii probleme

    0
    0

  • georgiana pe 28 Nov 2010, 21:46
    mai ramai insarcinata dupa???

    Mi`am cuparat acest contraceptiv nu de la noi,dar am venit sa mi`l pun in tara,in afar toata lume mi`l recomanda si a zis ca e ok,dar aici marea majoritate a medicilor mi`au spus ca el contine nu stiu ce tip de hormoni si ca dupa ce il scoti pot aparea probleme,ca risti sa nu mai ramai insarcinata...si acum nu stiu ce sa fac daca sa mi`l mai implantez sau nu...astepta pareri va rog!!!

    0
    0

  • jean pe 11 Iul 2010, 12:46
    ...

    Mariana implantul di dispozitivul intrauterin(sterilet cum ii zici tu) sunt 2 lucruri complet diferite. Se cheama Implanon nu Impanon si referitor la ingrasat, nici un contraceptiv pe lumea asta nu te-ngrasa, dar de, pana ne mai trezim si noi..

    2
    0

  • rachelle20 pe 10 Mar 2010, 19:43
    CEL MAI BUN!!!!

    deci surorile mele au impanon si cumnata mea are...NU s-au ingrasat NU scade libidoul NU produce dereglari hormonale...este cea mai sigura si buna metoda anticonceptionala...medicul meu imi spunea ca multe femei il folosesc pentru a avea copii.Imediat dupa ce il scoti ramai insarcinata...Pretul este OK...Eu am luat cu 130 euro din franta...La noi am vazut ca este 200si ceva...Oricum este mai comod si nu stai cu grija niciodata...Eu am unul de vanzare daca cineva este interesat/a...ma puteti contacta 0720113592. este normal sa nu ai menstruatie un timp sau sau sa tina mai mult decat este normal...Explicatia este ca implanonul cauta cantitatea de hormoni de care tu ai nevoie...este de la organism la organism

    2
    0

  • tanika pe 15 Aug 2009, 18:35
    implant

    EU LOCUIESC IN FRANTA SI MA FOLOSESC DE ACEST CONTRACEPTIV DA ESTE DREPT CA SUNT UNULE TULBURARI ALE CICLULUI MENSTRUAL INSA IN REST SUNT FOARTE MULTUMITA AM DEJA 2 ANI CU ACEST IMPLANT

    0
    1

  • buhusi mihaela pe 12 Aug 2007, 13:45
    implanturi

    de unde se pot procura si ce clinici fac aceste implanturi in Romania

    1
    0

  • nely69nely pe 26 Iul 2007, 11:22
    implanturile contraceptive

    as dori sa stiu daca implantul de strerilet nu afecteaza uterul pentru ca eu am avut in urma cu cativa ani si dupa un timp mam trezit cu o rana pe uter de toata frumusetea

    2
    0

  • Gabriela pe 25 Iul 2007, 15:40
    implant contraceptiv

    Unde se pot efectua aceste tipuri de implant? Am fost multumita si de sterilet dar din pacate a fost dureros de montat si si de extras,si o perioada prea lunga a ciclului menstrual,9 zile ,in loc de 7 cum era initial.Va multumesc!

    1
    0

  • denisa pe 25 Iul 2007, 12:30
    mai multe info!!!

    Ne-ati spus niste nume de implanturi, dar eu as vrea sa stiu de ex unde trebuie sa ma duc ca sa-mi cumpar un astfel de implant, daca orice doctor poate efectua aceasta operatiune sau chiar cat costa implantul si punerea lui. Mai multe informatii!!!

    2
    0

  • mariana pe 25 Iul 2007, 10:34

    am o parere foarte buna despre aceasta metoda contreceptiva deoarece eu am sterilet si este nemaipomenit.De 7 ani,stiu ca aceasta metoda este foarte sigura,nu am avut complicatii,absolut nimic ,dar depinde de fiecare organism.Am intrerupt aceasta metoda pt a ramane insarcinata,si asta sa intamplat in aceeasi luna ,nu cum auzeam zvonuri precum treceau cateva luni.Am nascut si la 6 sapt. am montat din nou steriletul si este super bine.

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod